Jump to content
Dogomania

Lecter(*) Etna-PIGbullka,Morris-CaneCundel,Lucynka-szczurzynka,Kruszynka-burbulinka

Recommended Posts

Posted

[quote name='ania z poznania']Jaka [I][B]Frania :crazyeye::crazyeye:????[/B][/I][/QUOTE]:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: aniu, nie mogłaś inaczej zareagować:evil_lol::evil_lol:

o taka (pisałam na innym wątku) :
[quote name='agaga21']
moja córcia jeszcze nie ma wybranego imienia. żadne mi się nie podoba tak do końca. już kilka razy prosiłam męża by coś zaproponował i nic. ani jednej propozycji:mad:. pomyślałam że wybiorę imię, którego na bank nie zaakceptuje i zacznę tym imieniem nazywać naszą córeczkę:diabloti:, zamiast mówić o niej "dziecko" czy "dzidziuś". tak więc dziś powiedziałam mężowi, że jak FRANIA:evil_lol: się urodzi, to coś tam........a on na to: [I][B]frania????????? hmmmm.....w sumie może być .........franciszka ..........nawet ładnie.

:mdleje::mdleje::mdleje::mdleje:

[/B] [/I][/QUOTE]

Posted

[quote name='ania z poznania']To teraz uważaj, jeszcze pogna do USC jak Ty będziesz sobie nieświadoma tragedii w szpitalu leżeć :diabloti::diabloti:[/QUOTE]
hehe, w razie czego w ciągu pół roku można imię zmienić. jednak póki co innych propozycji nie mam ;) męża nie udało się zmobilizować...

Posted

[quote name='ania z poznania']To sama wymyśl :)! A Ola już Ci przeszła?[/QUOTE]no właśnie nie jestem do końca przekonana czy ola miała by być. przewertowałam wszystkie imiona w internecie dla dziewczyn chyba już ze 100 razy i nadal żadne mi nie pasuje do końca. :shake:

[quote name='chita']zatem zostaje Franka :ylsuper: :diabloti:[/QUOTE]na to wygląda:evil_lol:

Posted

mi to sie z kolei za duzo imion podoba , nie wiedzialabym ktore wybrac ale to pewnie tylko dlatego ze nie jestem w ciazy, bo tak to tez na bank nie moglabym sie zdecydowac:evil_lol:

Posted

O jessu nie krzywdźcie dziecka:diabloti: Masakra z tą Franią...
Może imię samo Ci do głowy przyjdzie, jak już młodą po tej stronie zobaczysz ;)

Posted

[quote name='chita']mi to sie z kolei za duzo imion podoba , nie wiedzialabym ktore wybrac ale to pewnie tylko dlatego ze nie jestem w ciazy, bo tak to tez na bank nie moglabym sie zdecydowac:evil_lol:[/QUOTE]a które ci się podobają?:cool3:

[quote name='bira']O jessu nie krzywdźcie dziecka:diabloti: Masakra z tą Franią...
Może imię samo Ci do głowy przyjdzie, jak już młodą po tej stronie zobaczysz ;)[/QUOTE]oj tam, oj tam...zaraz "nie krzywdźcie"....niech mała wie, że w życiu nie zawsze jest lekko:diabloti::diabloti::eviltong:

Posted

[quote name='ania z poznania']Chita, nic się nie martw, my Tobie wymyślimy śliczne imię dla dzidziusia, zdaj się na nas :diabloti::evil_lol:[/QUOTE]coś mi się wydaje, że chita zarazi się jako następna:evilbat::evilbat: ;)

Posted

[quote name='agaga21']

oj tam, oj tam...zaraz "nie krzywdźcie"....niech mała wie, że w życiu nie zawsze jest lekko:diabloti::diabloti::eviltong:[/QUOTE]

Lekko nie jest, ale taki ciężki start od razu fundować:diabloti::diabloti:

Posted

[quote name='ania z poznania']Chita, już mam :PROXY5::bigcool:! Dla chłopca: [B]Wieńczysław :sweetCyb:!!!![/B][/QUOTE]

O to jest to. Piękne imię:diabloti:! Dobrze, że mój TZ tego nie czyta, bo dodał by je sobie do swojego składziku pięknych imion ;-) On twierdzi, że nasza kolejna produkcja już na pewno będzie chłopcem i będzie nosić piękne imię Marian albo Czesław... :angryy:

Posted

[quote name='ania z poznania']Chita, już mam :PROXY5::bigcool:! Dla chłopca: [B]Wieńczysław :sweetCyb:!!!![/B][/QUOTE]

czyli zdrobniale Wieniec:PROXY5::diabloti: wianuszek choś no do mamusi....:evilbat:a co jak bedzie dziewczynka Wianeczka?

spokojnie ja sie zaszczepie, i sie nie zaraze aczkolwiek Ania.......:diabloti:

a mi to sie podobaja rozne ino takie raczej proste amelka, weronika, marcysia,antosia:eviltong:

Posted

[quote name='chita']
a mi to sie podobaja rozne ino takie raczej proste amelka, weronika, marcysia:eviltong:[/QUOTE]
mi też się podoba amelka ale tych amelek jest teraz na pęczki!
marcysia nie ale marysia(po mojej babci) już mi się podoba, jednak karolowi nie bardzo.
lena ładne ale tak jak amelka-mega popularne teraz.
ogólnie to mamy twardo brzmiące i dość długie nazwisko, więc chciałabym by imię brzmiało "łagodnie" i nie było za długie...no i żadne nie pasuje!

Posted

a potem sie dziwic ze sie jakies emo dzieciaki tna zyletkami po katach:shake::diabloti:

agata nic sie nie martw mam tu z forum BB pare propozycji:loveu:

Dolatan, Zębian, Emin, Otyłon (co z Greckiego oznacza powodzenie i stabilność ), Lizun ( w starożytny m Egipcie oznaczało smak i język), Nikan, Biożodyn.
Natomiast dla dziewczynki Otyla, Duna, Dera, Hakuna, Ciukanka, Biożodynka

Ania Kunegudnka wymieka przy Ciukance:grins:

Posted

Amelek faktycznie na pęczki. W mnie w rodzinie w ciągu dwóch lat, pięć Amelek na świat przyszło. Jeszcze kilka Hań i innych Julek ;-)

A jak chcesz proste i krótkie to Iga, krócej się nie da ;-)

Mi się bardzo Pola podoba. Jakbym miała trzecią córkę to bym ją tak nazwała. Druga miała być Pola, ale starsza i TZ uparli się na Biankę i jest Bianka :-)

Posted

[quote name='chita']a potem sie dziwic ze sie jakies emo dzieciaki tna zyletkami po katach:shake::diabloti:

agata nic sie nie martw mam tu z forum BB pare propozycji:loveu:

Dolatan, Zębian, Emin, Otyłon (co z Greckiego oznacza powodzenie i stabilność ), Lizun ( w starożytny m Egipcie oznaczało smak i język), Nikan, Biożodyn.
Natomiast dla dziewczynki Otyla, Duna, Dera, Hakuna, Ciukanka, Biożodynka

Ania Kunegudnka wymieka przy Ciukance:grins:[/QUOTE]

Te imiona zapisuję. Wymiatają pod każdym względem. I na pewno żadno dziecko w klasie tak mieć na imię nie będzie ;-)

Posted

[B]Biożodynka[/B] rządzi!!!!! (musiałam skopiować, bo chyba bym nie napisała poprawnie :D :D )
przebija wszystkie imiona!

[quote name='bira']Amelek faktycznie na pęczki. W mnie w rodzinie w ciągu dwóch lat, pięć Amelek na świat przyszło. Jeszcze kilka Hań i innych Julek ;-)

A jak chcesz proste i krótkie to Iga, krócej się nie da ;-)

Mi się bardzo Pola podoba. Jakbym miała trzecią córkę to bym ją tak nazwała. Druga miała być Pola, ale starsza i TZ uparli się na Biankę i jest Bianka :-)[/QUOTE]pola też fajnie ale równie popularne teraz jak amelka i lena niestety. iga jakoś mi nie podchodzi.

Posted

[quote name='ania z poznania']Lizun i Ciukanka!!!! To jest TO :diabloti::loveu:[/QUOTE]

normalnie az sie instynkt wlacza ,no nie:diabloti:

[quote name='bira']Te imiona zapisuję. Wymiatają pod każdym względem. I na pewno żadno dziecko w klasie tak mieć na imię nie będzie ;-)[/QUOTE]

haha ja tez, i jak mi kiedys dziecko powie ze mu sie jego imie nie podoba to mu ta liste wyciagne:evil_lol:

ja amelki nie znam zadnej, nie mialam pojecia ze takie ma wziecie, zawsze moze byc aurelka albo antosia:eviltong:

Posted

[B][B]Najpopularniejsze imiona kobiece (imię, liczba wystąpień)[/B][/B]

[LIST]
[*]Julia (14347)
[*]Maja (11588 )
[*]Zuzanna (9721)
[*]Lena (8128 )
[*]Wiktoria (7499)
[*]Amelia (7028 )
[*]Oliwia (6863)
[*]Aleksandra (6841)
[*]Natalia (6601)
[*]Zofia (4981)
[*]Nikola (4564)
[*]Martyna (4535)
[*]Emilia (4115)
[*]Hanna (4064)
[*]Alicja (3989)
[*]Anna (3946)
[*]Gabriela (3626)
[*]Weronika (3601)
[*]Maria (3525)
[*]Magdalena (3443)
[/LIST]

[URL]http://www.mamazone.pl/artykuly/bede-mama/ciaza/9-miesiecy-ciazy/2011/najpopularniejsze-imiona-dla-dzieci-w-2010-roku.aspx?gclid=CLa0vPnm-qsCFXFItAodrHZvkQ[/URL]

ponad 7 tysięcy amelek urodziło się w zeszłym roku!