agaga21 Posted October 29, 2010 Author Posted October 29, 2010 zjadły po 6 lub 7. mam nadzieję, że nie będzie "rewolucji" a przynajmniej nie znów na dywan ;) potem dostały koktajl, bo się nie najadły stópkami: 2 marchewki pomidorek pół papryki pół jabłka jedno jajko(całe, ze skorupką) 3 łyżki jogurtu naturalnego 10ml oleju rybiego 7 serc indyczych wszystko zmiksowane na papke i podzielone na pół :) Quote
agaga21 Posted October 29, 2010 Author Posted October 29, 2010 [quote name='Agnezia']te szpony są przerażające, miałabym problem żeby otrzymać potem buzi od takiego ryjka :crazyeye:[/QUOTE] a myślisz, że do produkcji suchej karmy dodają same "ładne" produkty ? ;) Quote
Basia&Safi Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 moj pierwszy pies kundelek tez sie zajadał łapkami jak dostał np. 6 zima a on z kazda po kolei chodził na balkon :D ojciec szału dostawał bo musiał mu otwierac i zamykac :DD:D tylko ze jak obcinałam pazurki, kurka Eldo jeszcze nie dostał łapki musze mu kiedys dac :) Quote
fioneczka Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 [quote name='agaga21']zjadły po 6 lub 7. mam nadzieję, że nie będzie "rewolucji" a przynajmniej nie znów na dywan ;) potem dostały koktajl, bo się nie najadły stópkami: 2 marchewki pomidorek pół papryki pół jabłka jedno jajko(całe, ze skorupką) 3 łyżki jogurtu naturalnego 10ml oleju rybiego 7 serc indyczych wszystko zmiksowane na papke i podzielone na pół :)[/QUOTE] blllllee :eviltong: ... jadły ? [quote name='Basia&Safi']tylko ze jak obcinałam pazurki, kurka Eldo jeszcze nie dostał łapki musze mu kiedys dac :)[/QUOTE] manicure przed jedzeniem :diabloti: Quote
ania z poznania Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 [url]http://www.dogomania.pl/threads/195409-Dina-m%C5%82odziutka-psica-w-typie-AST-cierpi-w-schronie-potrzebne-DT-DS-kasa-na-hotel[/url] To wątek suni ze schronu w Swarzędzu.... Quote
ania z poznania Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 [url]http://i51.tinypic.com/deweg9.jpg[/url] Matko :)!!!!!!!! Quote
Agnezia Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Widzę, że nie tylko mnie te pazury przeraziły:evil_lol: Quote
agaga21 Posted October 29, 2010 Author Posted October 29, 2010 jadły, jadły! tez byłam w szoku ale michy wylizane do czysta! czytałam że niektórzy obcinają pazurki ale w końcu BARF to jakby powrót do natury a w naturze chyba nikt upolowanej kurze pazurków by nie obcinał ;) wiecie co, jak widziałam dzisiaj miny moich psiaków-przeszczęśliwe(!!!), ich tańce i tuptanie z radości, to miałam wyrzuty sumienia, że tak długo im surowizny nie dawałam. Quote
furciaczek Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 O widze kolejna nawrocona:evil_lol::evil_lol: Wkoncu nie bede czula sie jak wariatka wrzucajac takie foty:lol: Quote
agaga21 Posted October 29, 2010 Author Posted October 29, 2010 [quote name='furciaczek']O widze kolejna nawrocona:evil_lol::evil_lol: Wkoncu nie bede czula sie jak wariatka wrzucajac takie foty:lol:[/QUOTE]najgorsze jest to, że bardzo mi się to podoba...:oops::oops: na pewno takie foty kulinarne będą u nas często:diabloti: mam tylko problem, nigdzie nie ma u nas kości wołowych i w ogóle takiej "wołowiny" i "cielęciny" dla psów, czyli w rozsądnej cenie. o ogonach, żebrach, mostkach itp. to chyba mogę zapomnieć:shake: Quote
Agnezia Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 I tak naprawdę dostępność tych produktów jest dla mnie przeszkodą, nie pazurki ;) Quote
furciaczek Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Ja to lazilam od miesnego do miesnego, moze ktos z nich moze zalatwic od czasu do czasu takie kosci popytaj...najwyzej powiedza zes wariatka hihi Quote
Agnezia Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 u mnie na mojej wsi (zadupie Warszawy) jest jeden sklep do którego jest blisko, następne do których się jedzie samochodem to typowe delikatesy z działem mięsnym. U moich rodziców są dwa mięsne ale w żadnym nie ma takich rarytasów. Quote
ania z poznania Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 [quote name='agaga21'] mam tylko problem, nigdzie nie ma u nas kości wołowych i w ogóle takiej "wołowiny" i "cielęciny" dla psów, czyli w rozsądnej cenie. o ogonach, żebrach, mostkach itp. to chyba mogę zapomnieć:shake:[/QUOTE] A jaka to jest rozsądna cena? Bo u nas chyba jest rozsądna :roll:, ja kupuję dla moich. Quote
agaga21 Posted October 29, 2010 Author Posted October 29, 2010 [quote name='ania z poznania']A jaka to jest rozsądna cena? Bo u nas chyba jest rozsądna :roll:, ja kupuję dla moich.[/QUOTE] aniu, nie chodzi mi o mięsko wołowinkę za 20-30zł za kg tylko o tanie kości z uda, chrzęści, ogony itp. w tej diecie ważne są kości, nie tylko mięso. a jakie są u ciebie? może poprosze cię o zakupy jak będziesz się do nas wybierała ;) Quote
ania z poznania Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Ja kupuję antrykot z kością albo gicz, 11-13zł za kg. A o kości muszę zapytać. Quote
agaga21 Posted October 29, 2010 Author Posted October 29, 2010 [quote name='ania z poznania']Ja kupuję antrykot z kością albo gicz, 11-13zł za kg. A o kości muszę zapytać.[/QUOTE] a gicz to stopa? z kopytkiem?? zapytaj przy okazji o te kości, zapytaj tez czy mają ogonki wołowe lub cielęce. Quote
ania z poznania Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Nie, ta gicz to mięso, takimi jakby żyłkami z galaretki poprzecinane, myślę, że dobre na stawy. Quote
agnieszka32 Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 [URL]http://i51.tinypic.com/2njdiyu.jpg[/URL] Ha ha ha - Morris robi takie oczy, że wszystko można dla niego zrobić :loveu::diabloti: A ja nie wiem, ile u mnie co kosztuje, bo nigdy nie patrzę na ceny :evil_lol:;) Szok przeżywam dopiero przy kasie :diabloti: [COLOR=SlateGray]Pamiętam, że stałam kiedyś z pełnym koszem do kasy w Tesco, było lato i miałam w koszyku wielki koszyczek jagód. Podeszła do mnie starsza pani i pyta, ile kosztują te jagody. Na koszyczku ceny nie było, więc odpowiedziałam zgodnie z prawdą, że nie wiem, bo nie zwróciłam uwagi na cenę na stoisku. Kobieta spojrzała na mnie z takim obrzydzeniem, jakbym była jakimś odrażającym potworkiem (albo jak moherowy beret na ateistę :evil_lol:)[/COLOR] Quote
Alicja Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 podłubię sobie w zębach ;) [url]http://i51.tinypic.com/deweg9.jpg[/url] Quote
ageralion Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 Ja ostatnio chcialam kupic ogony wolowe ale cena mnie zabila w porownaniu z wieprzowymi. Wieprzowe u nas 6zl/kg a wolowe 11zl/kg. Nie wiem skad biora te cenniki... ogolnie wieprzowina tansza niz wolowia ale niestety u nas kompletnie odpada :( Ja tez bym obcianla pazury w lapkach, tak jak usuwam je ze skrzydelek. Po tym jak taki pazurek ze skrzydelka podrapal Mambie jelitko, jestem troszke przewrazliwiona ;) A co do indyczych skrzydel, to moja nie pogryzla kosci tej najdluzszej, bo byla za twarda. WIem, ze wiele psow zgdyza je ale te najtwardsze kawalki wypluwa. Niektorzy wogole usuwaja ta dluga kosc dla swietego spokoju... Quote
chita Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 jakie zdjęcia :loveu::evil_lol: ja własnie wróciłam z zakupów, nigdzie łapek nie znalazłam:shake: mam za to serca wołowe i zoładki- z działu ze specjałami i przysmakami:roll::evil_lol: Quote
agnieszka32 Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 [quote name='ageralion']Ja ostatnio chcialam kupic ogony wolowe ale cena mnie zabila w porownaniu z wieprzowymi. Wieprzowe u nas 6zl/kg a wolowe 11zl/kg. Nie wiem skad biora te cenniki... ogolnie wieprzowina tansza niz wolowia ale niestety u nas kompletnie odpada :( Ja tez bym obcianla pazury w lapkach, tak jak usuwam je ze skrzydelek. Po tym jak taki pazurek ze skrzydelka podrapal Mambie jelitko, jestem troszke przewrazliwiona ;) A co do indyczych skrzydel, to [B]moja nie pogryzla kosci tej najdluzszej, bo byla za twarda[/B]. WIem, ze wiele psow zgdyza je ale te najtwardsze kawalki wypluwa. Niektorzy wogole usuwaja ta dluga kosc dla swietego spokoju...[/QUOTE] Amstaff pogryzie wszystko :diabloti::evil_lol: [quote name='chita']jakie zdjęcia :loveu::evil_lol: ja własnie wróciłam z zakupów, nigdzie łapek nie znalazłam:shake: mam za to serca wołowe i zoładki- z działu ze specjałami i przysmakami:roll::evil_lol:[/QUOTE] Mniammmmm :evil_lol::evil_lol::evil_lol::diabloti: Quote
ageralion Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 Wiem, ze pogryzie wszystko, tylko czy te twrde odlamki nie beda za twarde do strawienia ;) Aha czy juz doczytalyscie, ze zwracanie i ponowne zjadanie wymiocin jest przy BARFie normalne :cool3: Quote
Recommended Posts