Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Słuchajcie, rozmawiałam z paroma właścicielami yorków i wszyscy jak jeden mąż się skarżą, że nie udało im się nauczyć swoich psów załatwiania się na dworze. Tzn. że na dworze owszem, załatwiają się, ale załatwiają się również i w domu i nie daje się ich tego oduczyć. A mowa o dorosłych już psach.. Czy to możliwe? Czy Wam się udało zupełnie wyeliminować problem siusiania w domu?

Posted

[quote name='anubias']Słuchajcie, rozmawiałam z paroma właścicielami yorków i wszyscy jak jeden mąż się skarżą, że nie udało im się nauczyć swoich psów załatwiania się na dworze. Tzn. że na dworze owszem, załatwiają się, ale załatwiają się również i w domu i nie daje się ich tego oduczyć. A mowa o dorosłych już psach.. Czy to możliwe? Czy Wam się udało zupełnie wyeliminować problem siusiania w domu?[/quote]

Ja mam 2 yorkaski:loveu:Sunie-prawie 2.5 roku,oraz pieska prawie 1.5 roku.
Tak jedno jak i drugie bardzo szybciutko zaczeło załatwiać się na dworze.Mniej więcej jak skończyły pół roku nie zdarzają im się żadne wpadki.Ale u mnie pieski wyczodzą conajmiej 5 razy dziennie.Nie wyobrażam sobie żeby takie maleństwa musiały wychodziły tylko 2 razy dziennie:shake::shake::shake:.
Ale znam również yorki które załatwiają swoje potrzeby tylko i wyłącznie w domku,nioe wychodzą prawie wogóle z domku:shake:

Posted

Wiesz...trawa czasamy bywa twarda i kłująca szczególnie po koszeniu zostawają takie ostre kujące sterczki, może psiaka to kłuje, moja Kropa też nie chciala załatwiać się na trawe i wolała chodznik albo jakieś ścieżki ;P
Yorki sa malutkie...wyobraź sobie że się załatwiasz i coś kłuje Cię w tyłek :P