Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Gerwia'] No właśnie najpierw robicie mi i Dinie nadzieje że w końcu bedziemy mogłyporządnie zaczać ćwiczyć a tu nic ?!? :cry: [/quote]
No właśnie, Kalunia, jakieś nowe wieści? :roll:

Gerwia, a tyś też z Poznania? I kto jeszcze? Paskuda&Bandzior? :hmmmm:

[quote name='PARSONRK']
[quote name='AniaP']
[quote name='PARSONRK']
Temat się rozwija .... [/quote]
Eeeee, coś słabo. [/quote]
No to do roboty ! [/quote]
No nie mogę powiedzieć, że nic nie robię, ale zbudowanie stacjonatki, którą sobie wymyśliłam pochłania niestety sporo czasu, tym bardziej, że dopiero na niej uczę się stolarki, no i cały czas cierpię na chroniczny brak czasu. :-?

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Gerwia'] No to co stworzycie jakis torzunio........???
[/quote]
Hm, jak na razie, to jesteście lepsze ode mnie. Widziałam jakie macie przeszkódki. :klacz:

A torek to jedno, ale jeszcze musi być gdzie ćwiczyć i gdzie schować ten torek. :roll:

Posted

Narazie zaadoptowałam sobię suszarnie ;) Ale niedlugo zaczną się nie mieścić...... A zresztą myślalam o jakims stalym terenie żeby można bylo zrobić palisadę i kładkę, oponkę itp. bo nie mam zamiaru dzwigać np. kladki na plecach na podwórko !!! :)

Posted

[quote name='Gerwia']Narazie zaadoptowałam sobię suszarnie Ale niedlugo zaczną się nie mieścić...... [/quote]
No mój tunel wylądował w końcu w piwnicy. :-? Jedna stacjonatka jeszcze się zmieściła w mojej klitce, ale jak zbuduję następną, to już ciężko się będzie obrócić. I wtedy albo moje stacjonatki będą spać w piwnicy albo ja. :wink: :lol:

[quote name='Gerwia'] nie mam zamiaru dzwigać np. kladki na plecach na podwórko !!! [/quote]
To i tak masz dobrze, że masz podwórko, bo mnie pozostaje tylko trawnik przed blokiem. :lol: I tak już dziwnie niektórzy na mnie patrzą jak rozstawiam pachołki do obedience, a jakbym tak jeszcze wyciągnęła stacjonatkę i tunel, to już w ogóle :stupid: mogłabym skończyć w białym kaftanie. :roflt:

A tak na poważnie, to ja akurat sprawę terenu mam nadzieję, że cały czas mam otwartą. :silly: [b] Gerwia [/b] i [b] Paskuda&Bandzior [/b], postaram się skrobnąć coś bliżej na prv. :wink:

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Gerwia'] Ano właśnie...... jak czegos sie bardzo chce to wystarczy troche pomyslec i wpadnie sie na wlasciwy "trop" !!! :wink: [/quote]
No niestety ostatnio jakiejś baaaaaardzo "sympatycznej" :huh: kobiecie przeszkadzało, że weszłam z psiną na boisko. :( Zamiast się chwilę przyjrzeć, że ćwiczymy i pies jest cały czas pod moją kontrolą, to wydzierała się na pół osiedla, że jak mogę wchodzić na boisko, żeby się pies załatwił. :stupid: Oczywiście, że skoro zaraz jej nie posłuchałam i się stamtąd nie wyniosłam, to zaczęła mnie straszyć strażą miejską. :evil: Więc teraz już się zaczynam bać wchodzić i na trawniki, chociaż po tym trawniku przed naszym blokiem, to co jakiś czas się jakieś psy kręcą. :wink:

Posted

Ludzie mają DEŁNA (wymowa al`a P. Krawczyk)..... Są tak malo rozgarnieci a przedewszystkim ZERO ŚWIATO-POGLĄDU !!! Więc sie nie dziw...... Agility niestety dla wiekszasci ludzi to jak zarówka dla jaskiniowców :)

Posted

[quote name='Gerwia'] Więc sie nie dziw...... Agility niestety dla wiekszasci ludzi to jak zarówka dla jaskiniowców :) [/quote]
:lol: :roflt:

No i może gdybym ćwiczyła agility, to pani by się bardziej zainteresowała co tam robimy, ale na boisko przeszkód nie wyniosę, bo zdziebko za daleko. :( A my miałyśmy rozstawione tylko cztery pachołki, a pani się darła "z daleka", więc może ich nawet nie zauważyła i do głowy jej przecież nie przyszło, że ktoś może psa tresować :stupid: i to takiego psa. :cunao: :roflt:

Posted

No na pewno trafiłaś na jakąś ślepą babuche !!! :)
My tez jak wyniesiemy przeszkody nacpodwórko toludzie sie gapia jak na JAKIŚ CHORYCH UMYSLOWO.... ciekawe kiedy dostanę kaftanik :D :stupid:

Posted

[quote name='AniaP'] A my miałyśmy rozstawione tylko cztery pachołki, :[/quote]
Ania jakie masz pachołki??? Ja potrzebuje jakieś do ćwiczenia slalomu, ale zwykłe rurki ani kije od miotły mi nie wystarczają, bo nie moge ich postawić np. w domu....;(
Ja ostatnio ćwiczyłam sobie pod blokiem i na szczęście nikt się nie doczepił :P

Posted

[quote name='Paskuda_Bandzior']Ania jakie masz pachołki??? [/quote]
Pachołki kupiłam po adresem podanym tutaj: [url]http://www.dogomania.pl/forum/viewtopic.php?t=25735[/url]
Ale ja ich używam do obedience. Akurat wczoraj wyjątkowo ustawiłyśmy je sobie w slalom, ale są dosyć niskie i trochę trudno było tak ćwiczyć. Nie chcę psinie mieszać w łebku, więc nie będę na nich ćwiczyć slalomu. Chociaż są takie pachołki, które mają do góry dziury i można by wtedy włożyć do nich jakieś kije czy rurki, tak jak na placach manewrowych kierowcy się uczą. :wink:

[quote name='Paskuda_Bandzior'] Ja potrzebuje jakieś do ćwiczenia slalomu, ale zwykłe rurki ani kije od miotły mi nie wystarczają, bo nie moge ich postawić np. w domu....;( [/quote]
Ale Kola kiedyś podpowiadała [url]http://www.dogomania.pl/forum/viewtopic.php?t=10086[/url] , że można wykorzystać np. przetykacz syfonu. :lol: Widziałam taki w Praktikerze [url]http://www.nomi.com.pl/uplimg/ins150x300-22871220.jpg[/url] i cenowo wyjdzie prawie tak jak z tymi pachołkami. Myślałam nawet czy zamiast takich krótkich "kijków" w podstawę tego przetykacza dałoby się włożyć dłuższe rurki czy kijki? :hmmmm:

Posted

[quote name='Gerwia'] No,no,no Paskuda & Bandzior może zostaniesz hydraulikiem..... :D [/quote]
:lol: :lol: :lol: :cunao: :wink:
I jeszcze w białym kaftaniku. :wink: :silly:

[quote name='Gerwia']My tez jak wyniesiemy przeszkody nacpodwórko toludzie sie gapia jak na JAKIŚ CHORYCH UMYSLOWO.... ciekawe kiedy dostanę kaftanik :lol: :stupid: [/quote]
Oooo, ale jakby nas tak razem gdzieś zamknęli i jeszcze z naszymi psiakami i przeszkodami, to chyba jakiś kawałek boiska czy ogródka by się znalazł w takim :stupid: i to byśmy sobie wtedy poszalały. :ghost_2: To by dopiero był raj: dach nad głową by dali, jeść by dali, a my zero problemów (praca, szkoła i takie tam głupie przyziemne sprawy :wink: ) tylko od rana do wieczorka same przyjemności z psiakami. :wink: :lol: :lol:

A tak wracając do slalomu, to widziałyście te schematy z rurek pcv? [url]http://www.dogs.gd.pl/kliker/[/url] W domu do ustawienia, to chyba najlepsze rozwiązanie, co? :roll: A tutaj w galerii [url]http://www.cavano.pl/[/url] widać jak ładnie taki slalom wygląda. :klacz:

Posted

[quote name='Gerwia'] No to wejdz zobacz nasz w temacie PRZESZKODY !!!
Boki idzie zrywać taki profesjonalny..... :P [/quote]
Ja tam nie rozumiem co ty chcesz od tego slalomu? :wink: No przecież bardzo ładny jest. :D

Posted

[quote name='Gerwia'] Tak chyba na zdjęciu nie widać, że to kilka kijków od miotełek powbijanych w piach :) [/quote]
Widać, widać, tak myślałam. :lol: A zdradziło Cię czarne zakończenie jednej z tyczek. :wink: