Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jak w temacie. Niewiele wiem na temat pieska, znajomy mego lubego musi pozbyć się psa, nie ma czasu się nim opiekować. Jest to suczka, ma 10 miesięcy, widziałam tylko zdjęcia na telefonie, jest koloru piaskowego - urocza.
Niestety jeżeli pies nie znajdzie domu wyląduje w schronisku.
Nie mam zdjęć, ale myślę że nie stanowi to większego problemu, jeżeli ktoś myśli poważnie o przygarnięciu psiaka to i tak wcześniej bedzie chciał go poznać, można oczywiscie przyjechać i pieska zobaczyć, zapoznać się.
Jeżeli kogoś zainteresuje, proszę o kontakt, podam numer do obecnego właściciela.
Prosze o poważne potraktowanie sprawy!

Posted

Wstaw zdjęcia, one są niezbędne, aby sunia znalazła nowy kochający dom. No i jakieś informacje na temat psa - dlaczego właściciel się jej pozbywa, jaki sunia ma charakter - stosunek do psów, suk, kotów, dzieci ... no i ile czasu ma zanim trafi do schronu :-(

A postępowania "właściciela" nie będę komentować :angryy::angryy::angryy:
Nigdy nie zrozumiem takich "ludzi" :shake:

Posted

Niestety wiem niewiele, oczywiście właściciel nie pofatygował się nigdzie napisać. Po prostu opowiadał mojemu chłopakowi w pracy ze ma psa, Amstaffa którego musi wydać ze wzgledu na pracę, nie ma czasu dla niego. Suczka ma 10 miesięcy wiec jest młoda, jeszcze pewnie rozbrykana.
Postaram się o zdjecie!

Posted

Wiem, ze właściciel nie ma czasu na opiekę nad psem, jednak przywiązał się do niego i chciałby aby pies znalazł nowy dom na stałę. Niestety mówi, że psa odda do schroniska jeżeli nie znajdzie nowego właściciela, bo nie widzi innego wyjścia.

Posted

Darunia511 napisał(a):
Wiem, ze właściciel nie ma czasu na opiekę nad psem, jednak przywiązał się do niego i chciałby aby pies znalazł nowy dom na stałę. Niestety mówi, że psa odda do schroniska jeżeli nie znajdzie nowego właściciela, bo nie widzi innego wyjścia.

To woli oddać psa do schroniska niż do domu tymczasowego? Nic na siłę się nie zrobi, ale może niech ten pan przemyśli czy woli zgotować suczcze piekło i ogromny stres oddając ją do schroniska niż do domu tymczasowego, gdzie wszystko, razem z podstawowym szkoleniem, miałaby zapewnione ...i nie straciłaby poczucia bezpieczeństwa :shake:

Posted

anastacia napisał(a):
Biedny psiak, a taki śliczny mordulec mały, ech...
A może jakieś ogłoszenia jej porobisz??

Czy takie rozwieszanie ogłoszeń w miejscach publicznych jest legalne?

Posted

Maitris napisał(a):
To woli oddać psa do schroniska niż do domu tymczasowego? Nic na siłę się nie zrobi, ale może niech ten pan przemyśli czy woli zgotować suczcze piekło i ogromny stres oddając ją do schroniska niż do domu tymczasowego, gdzie wszystko, razem z podstawowym szkoleniem, miałaby zapewnione ...i nie straciłaby poczucia bezpieczeństwa :shake:

Nie odpowiem Ci na to pytanie, gdyż właścicielem psa nie jestem.

Posted

Darunia511 napisał(a):
Czy takie rozwieszanie ogłoszeń w miejscach publicznych jest legalne?

Nielegalne. Aby rozwiesić na przystankach, słupach itp. musisz mieć zgodę z urzędu miasta. A na rozwieszanie w lecznicach, szybach sklepowych innych "prywatnych" miejscach- zgodę właścicieli budynku (tak jest chyba we wszystkich miastach w PL, jeśli sie mylę to niech ktoś mnie poprawi). W niektórych miejscowościach są tablice gdzie każdy może bez pytania powiesić swoje ogłoszenie, ale to rzadkość.

Darunia511 napisał(a):
Nie odpowiem Ci na to pytanie, gdyż właścicielem psa nie jestem.

Wiem, nie chciałam by mój poprzedni post zabrzmiał jak atak na Ciebie :shake: