Darunia511 Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 Jak w temacie. Niewiele wiem na temat pieska, znajomy mego lubego musi pozbyć się psa, nie ma czasu się nim opiekować. Jest to suczka, ma 10 miesięcy, widziałam tylko zdjęcia na telefonie, jest koloru piaskowego - urocza. Niestety jeżeli pies nie znajdzie domu wyląduje w schronisku. Nie mam zdjęć, ale myślę że nie stanowi to większego problemu, jeżeli ktoś myśli poważnie o przygarnięciu psiaka to i tak wcześniej bedzie chciał go poznać, można oczywiscie przyjechać i pieska zobaczyć, zapoznać się. Jeżeli kogoś zainteresuje, proszę o kontakt, podam numer do obecnego właściciela. Prosze o poważne potraktowanie sprawy! Quote
agnieszka32 Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 Wstaw zdjęcia, one są niezbędne, aby sunia znalazła nowy kochający dom. No i jakieś informacje na temat psa - dlaczego właściciel się jej pozbywa, jaki sunia ma charakter - stosunek do psów, suk, kotów, dzieci ... no i ile czasu ma zanim trafi do schronu :-( A postępowania "właściciela" nie będę komentować :angryy::angryy::angryy: Nigdy nie zrozumiem takich "ludzi" :shake: Quote
agaga21 Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 i czy sunia sprawia jakieś problemy i gdzie już właściciel ją ogłasza(choć pewnie nie zadał sobie nawet takiego trudu i nigdzie:angryy:) Quote
Darunia511 Posted August 7, 2009 Author Posted August 7, 2009 Niestety wiem niewiele, oczywiście właściciel nie pofatygował się nigdzie napisać. Po prostu opowiadał mojemu chłopakowi w pracy ze ma psa, Amstaffa którego musi wydać ze wzgledu na pracę, nie ma czasu dla niego. Suczka ma 10 miesięcy wiec jest młoda, jeszcze pewnie rozbrykana. Postaram się o zdjecie! Quote
karolina1 Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Napisz w jakiej miejscowości sunia przebywa. Quote
Darunia511 Posted August 13, 2009 Author Posted August 13, 2009 Dodaję zdjęcia pieska: Imageshack - maxnafotelu1qz9.jpg Imageshack - dsc00497p Przepraszam, zę w taki sposób, inaczej nie umiem. Suczka jest z Poznania. Quote
Darunia511 Posted August 18, 2009 Author Posted August 18, 2009 Użytkowniczka zuuuuzik zdeklarowała sie zabrać pieska, jednak przed umówionym spotkaniem zadzwoniła twierdząc iż jest w szpitalu i psa nie weźmie ... Dlatego psiak nadal jest w potrzebie!!!! Quote
ania z poznania Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 Czy suni grozi oddanie do schronu czy właściciel będzie szukał dla niej nowego domu do skutku? Quote
Maitris Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 Podnoszę... Czy jest potrzebna jakaś pomoc czy wyłącznie DS? Quote
Darunia511 Posted August 20, 2009 Author Posted August 20, 2009 Wiem, ze właściciel nie ma czasu na opiekę nad psem, jednak przywiązał się do niego i chciałby aby pies znalazł nowy dom na stałę. Niestety mówi, że psa odda do schroniska jeżeli nie znajdzie nowego właściciela, bo nie widzi innego wyjścia. Quote
anastacia Posted August 21, 2009 Posted August 21, 2009 Biedny psiak, a taki śliczny mordulec mały, ech... A może jakieś ogłoszenia jej porobisz?? Quote
Maitris Posted August 22, 2009 Posted August 22, 2009 Darunia511 napisał(a):Wiem, ze właściciel nie ma czasu na opiekę nad psem, jednak przywiązał się do niego i chciałby aby pies znalazł nowy dom na stałę. Niestety mówi, że psa odda do schroniska jeżeli nie znajdzie nowego właściciela, bo nie widzi innego wyjścia. To woli oddać psa do schroniska niż do domu tymczasowego? Nic na siłę się nie zrobi, ale może niech ten pan przemyśli czy woli zgotować suczcze piekło i ogromny stres oddając ją do schroniska niż do domu tymczasowego, gdzie wszystko, razem z podstawowym szkoleniem, miałaby zapewnione ...i nie straciłaby poczucia bezpieczeństwa :shake: Quote
Darunia511 Posted August 23, 2009 Author Posted August 23, 2009 anastacia napisał(a):Biedny psiak, a taki śliczny mordulec mały, ech... A może jakieś ogłoszenia jej porobisz?? Czy takie rozwieszanie ogłoszeń w miejscach publicznych jest legalne? Quote
Darunia511 Posted August 23, 2009 Author Posted August 23, 2009 Maitris napisał(a):To woli oddać psa do schroniska niż do domu tymczasowego? Nic na siłę się nie zrobi, ale może niech ten pan przemyśli czy woli zgotować suczcze piekło i ogromny stres oddając ją do schroniska niż do domu tymczasowego, gdzie wszystko, razem z podstawowym szkoleniem, miałaby zapewnione ...i nie straciłaby poczucia bezpieczeństwa :shake: Nie odpowiem Ci na to pytanie, gdyż właścicielem psa nie jestem. Quote
Maitris Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 Darunia511 napisał(a):Czy takie rozwieszanie ogłoszeń w miejscach publicznych jest legalne? Nielegalne. Aby rozwiesić na przystankach, słupach itp. musisz mieć zgodę z urzędu miasta. A na rozwieszanie w lecznicach, szybach sklepowych innych "prywatnych" miejscach- zgodę właścicieli budynku (tak jest chyba we wszystkich miastach w PL, jeśli sie mylę to niech ktoś mnie poprawi). W niektórych miejscowościach są tablice gdzie każdy może bez pytania powiesić swoje ogłoszenie, ale to rzadkość. Darunia511 napisał(a): Nie odpowiem Ci na to pytanie, gdyż właścicielem psa nie jestem. Wiem, nie chciałam by mój poprzedni post zabrzmiał jak atak na Ciebie :shake: Quote
agaga21 Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 czy możesz podać numer telefonu jakiś kontaktowy? dodałam sunię na naszą klasę ale brakuje mi kontaktu. jak sunia ma na imię? Logowanie do nasza-klasa.pl Quote
ania z poznania Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 DARUNIA511, czy możesz skontaktować mnie z właścicielem suni? Chciałabym się z nim spotkać i poznać sunię, zanim zaczniemy ją ogłaszać. wyślij mi, proszę, na pw numer do niego. Quote
Recommended Posts