Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam

No to się odważyłam:oops:
Szukam już jakiś czas suczki owczarka podhalańskiego. Mam już suczkę berneńskiego psa pasterskiego, dlatego interesuje mnie szczeniak. Nie musi być rasowy, jednak jeżeli nie jest - musi mieć książeczkę zdrowia z wpisanymi szczepieniami, do wglądu książeczki zdrowia rodziców.
Może znacie kogoś zaufanego kto ma w posiadaniu szczeniaki.

Mieszkam nad morzem mam dom z ogrodem, blisko las.

Uwielbiam duże rasy...włochate:) i sądzę, że podhalanka dogada się z bernenką, ale jeżeli macie wątpliwości to piszcie proszę.

Posted

Chcesz miec psa agresywnego, niewiadomego pochodzenia z dysplazją ?
Tyle ci daje "ks. zdrowia" - o ile nie jest podrobiona co jest b.częste.

Szukaj psów z wpadki (czyli zerowy koszt zakupu ! poszperaj tu na forum często sa suki ze szczeniakami do adopcji ,może i "podalana" znajdziesz) , są na pewno takie psy w schroniskach (tez na zasadzie - w miarę duży i biały) lub po prostu zostaje ci tylko zakup w Hodowli z pełną dokumentacją.

Posted

aneta napisał(a):
Chcesz miec psa agresywnego, niewiadomego pochodzenia z dysplazją ?
Tyle ci daje "ks. zdrowia" - o ile nie jest podrobiona co jest b.częste.

Szukaj psów z wpadki (czyli zerowy koszt zakupu ! poszperaj tu na forum często sa suki ze szczeniakami do adopcji ,może i "podalana" znajdziesz) , są na pewno takie psy w schroniskach (tez na zasadzie - w miarę duży i biały) lub po prostu zostaje ci tylko zakup w Hodowli z pełną dokumentacją.

Bardzo dziękuje za pomoc!!!

Przeczytaj jeszcze raz to co napisałam, albo ze mną jest coś nie tak albo....
CYT"Może znacie kogoś zaufanego kto ma w posiadaniu szczeniaki" czyli nie chodzi mi o osobę pierwszą lepszą. To raz, a dwa oczywiście że książeczka to nie wszystko, ale są niezbędne by zacząć z kimś rozmowę i piszę o tym by odstraszyć "przypadkowe" osoby. Trzy, nie pisałam że chce psa za darmo:roll:
Wolałabym psa rasowego, na pomorzu ciężko jest ze szczeniakami podhalana, w związku z tym proszę o pomoc w znalezieniu suczki. Musi być szczeniak bo mam już suczkę i nie wprowadzę do domu dorosłej drugiej suki mimo że obie rasy nie wykazują agresji w stosunku do innych psów i zwierząt, ale zależy mi na tym by się przyjaźniły a nie tylko tolerowały.

Gdybym chciała kupić szczeniaka za 200zł byle gdzie i od byle kogo nie pisałabym tutaj i nie prosiła o radę i pomoc.

Posted

sabra napisał(a):
Tu Szczenięta na sprzedaż są aktualne mioty podhalanów.
Hodowla KALONG jest całkiem niedaleko 3-miasta.

Dziękuje Sabra, ale udało mi się znaleźć małą biedę do wyleczenia która była na odstrzał. Co prawda nie jest to mój wymarzony owczarek podhalański, ale pomogę chociaż jednemu psiakowi. Mam nadzieję że uda mi się ją wyleczyć i wyprowadzić, wet mówi że powinno być dobrze;)
przepraszam że dopiero dziś piszę ale byłam nią "trochę" zajęta. Moja bernenka świetnie się nią opiekuję, jest wpaniała zachowuje się jakby była jej matką. Trzymajcię kciuki za moją nową małą kluskę.

Pozdrawiam

• Margo changed the title to Szukam już jakiś czas suczki owczarka podhalańskiego