Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

bardzo prosze o pomoc to ma związek z Dobrocinem
duże niescisłości które dzisiaj powstały w tłumaczeniach w mojej gminie skłaniają mnie żeby to co mówią sprawdzić -czy gmina ma podpisaną umowę z Uciechowem i czy w zeszłym tyg y przyjechała do was starsza sunia?
proszę , czy możecie to sprawdzić ?

Posted

jeku ale tutaj się dzieje, zupełnie się już pogubiłam ;)
Ramsiu będzie miał tam pewnie jak w niebie, po tak długim czasie czekania na dom to pewne ;)
nie no ja muszę do Was przyjechać i wziąć notatnik i wszystko pospisywać bo totalnie się pogubiłam ;)
ciekawa jestem tego oneczka ;)
ściskam Was ciepło na odległość bo co ja mogę innego zrobić ;)

Posted

sporo
w poniedziałek ma przyjechać ok dziewięciu małych piesków

asia przyjeżdzaja...sporo psiaków przewija się przez uciechow...a no własnie siadam i robię aktualizację pierwszego postu

Posted

Pewnie znaleźli ją na murku, skaczącą do innego boksu :roll:

Ale jest jeszcze zainteresowany z Pieńska (kilkanaście km od Zgorzelca) . Tylko przydałby się ktoś kto mógłby ewentualnie podjechać na wizytę przed adopcyjną.

Posted

Przyjechało do nas 9 psów :(.... Jakieś tam imionka im nadałyśmy, żeby nie były tylko numerami....
Wśród nich są:

Norton - mieszaniec wilczarza irlandzkiego.Płeć: samiec. Ma ok. 1,5 roku do 2 lat. Duży psiak, sierść ma koloru tzw. stalowego. Łagodny, ale przyjechał na SEDALINIE więc jeszcze był troszkę "nietrzeźwy" ;)

Aisza - mieszanka sznaucera. Urocza i łagodna sunia. W książeczce ma wpisane 7 lat, ale na pewno ma mniej, duża, ale mniejsza od Nortona.

Aza - sunia mieszanka jamnika. Malutka, ma wpisane że waży ok. 8 kg. Ma 1-2 lat. Niestety agresywna, miejmy nadzieję że to tylko wina stresu.

Santi - słodki , uroczy kudłacz. Umaszczenie pieprz i sól. Sympatyczny psiak. Ma trochę opory co do smyczy, ale nie jest tragicznie.

Azun - niestety agresywny mieszaniec owczarka kaukaskiego. Widząc czlowieka na horyzoncie zaczyna warczeć i się rzuca... Ma ok. 2 lata. Młody psiak....

Tamir - mieszaniec owczarka niemieckiego. Ma ok. 7-8 lat. Większy pies. Ugryzł jednego z pracowników zajmujących się odłowionymi psami.

Gizmo - mały trochę zapasiony pies. ma ok. 4 lat. Niesamowita przylepa... Mały psiak, sięga do połowy łydki.

Nadia - urocza suczka trochę spanielowata. Waży ok. 15 kg. Mega łagodna i b. uległa :)

Staruszek kudłacz - biedny porzucony stary psiak... Ma co najmniej 10-12 lat. Nie widzi, nie słyszy.... Na spacerach reaguje na pociąganie smyczy.... Pozbyto się pupilka na starość..... :( Uroczy, łagodny...

Posted

stary kudłacz jest w strasznym stanie
nie potrafi zgiąć nóżek żeby wysikać się, sikał po nogach
nie widzi, nie słyszy, stary, siwy, z poplątaną sierścią....koszmar

jutro mam andzieję wstawię zdjęcia
do domu poszła sonia z niebieskim okiem , za tydzień idzie Vega

Posted

matko przecież Wy teraz to chyba pękacie w szwach! co się dzieje? zima jest a tyle psów porzucanych, ludzie nie mają serca, na taki mróz?!aż strach się bac co bedzie w wakacje, skoro teraz jest juz tyle bid, a "sezon" dopiero przed nami...:(
ja nie wiem jak ja to zrobie, ale muszę do Was przyjechać
wezmę notatnik i aparat a Tomka zostawię w domu ;)