Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

moje pytanie wynika z tego, że właśnie przeglądałam allegro i patrzę, a tu aukcja:
[url=http://www.allegro.pl/item689792004_pitbul_nie_amstaf_nie_bulterier_red_nose.html]PITBUL ( nie amstaf nie bulterier ) red nose !!! (689792004) - Aukcje internetowe Allegro[/url]

nie interesowałam się nigdy tą rasą, ale tak mnie zaciekawiła niska cena i to, że ojciec mi bardziej przypomina asta, ale jak już mówiłam się nie znam w ogóle;) czy występują red nosy w innych kolorach niż rude? po wpisaniu w google wyskoczyły mi również białe z łatkami ciemnymi na oczach i czarne. Czytałam wzorzec, ale tam jest napisane, że dopuszczalne różne kolory, z tym, że wcześniej czytałam, że tylko rude i rude z białymi znaczeniami. Sama nie zy ktoś może i to wyjaśnić w celach edukacyjnych? :lol:

Posted

[quote name='madziaino']moje pytanie wynika z tego, że właśnie przeglądałam allegro i patrzę, a tu aukcja:
[URL="http://www.allegro.pl/item689792004_pitbul_nie_amstaf_nie_bulterier_red_nose.html"]PITBUL ( nie amstaf nie bulterier ) red nose !!! (689792004) - Aukcje internetowe Allegro[/URL]

nie interesowałam się nigdy tą rasą, ale tak mnie zaciekawiła niska cena i to, że ojciec mi bardziej przypomina asta, ale jak już mówiłam się nie znam w ogóle;) czy występują red nosy w innych kolorach niż rude? po wpisaniu w google wyskoczyły mi również białe z łatkami ciemnymi na oczach i czarne. Czytałam wzorzec, ale tam jest napisane, że dopuszczalne różne kolory, z tym, że wcześniej czytałam, że tylko rude i rude z białymi znaczeniami. Sama nie zy ktoś może i to wyjaśnić w celach edukacyjnych? :lol:[/quote]

cena tak niska bo to zwykłe kundle, które przypominają TTB ;)

• 3 weeks later...
Posted

[quote name='madziaino']moje pytanie wynika z tego, że właśnie przeglądałam allegro i patrzę, a tu aukcja:
[URL="http://www.allegro.pl/item689792004_pitbul_nie_amstaf_nie_bulterier_red_nose.html"]PITBUL ( nie amstaf nie bulterier ) red nose !!! (689792004) - Aukcje internetowe Allegro[/URL]

nie interesowałam się nigdy tą rasą, ale tak mnie zaciekawiła niska cena i to, że ojciec mi bardziej przypomina asta, ale jak już mówiłam się nie znam w ogóle;) czy występują red nosy w innych kolorach niż rude? po wpisaniu w google wyskoczyły mi również białe z łatkami ciemnymi na oczach i czarne. Czytałam wzorzec, ale tam jest napisane, że dopuszczalne różne kolory, z tym, że wcześniej czytałam, że tylko rude i rude z białymi znaczeniami. Sama nie zy ktoś może i to wyjaśnić w celach edukacyjnych? :lol:[/quote]
Red nose musi być czerwony jaksma nazwa wskazuje,dopuszczalne są białe znaczenia.Pozostałe TTB czyli asty,pity,staffiki mogą mieć maść dowolną,niewskazana jest tylko wątrąbiana,czarna podpalana i biała jeśli przekracza 80% maści psa.Te pieski z allegro to zwyczajne kundelki w typie.Nikt kto posiada RN z rodowodem nie skrzyżuje go z astem,ani psem w typie.