Jump to content
Dogomania

Czarny chleb i czarna kawa, czyli Drops i sercem Ups. CHWILOWO ZAWIESZONA ;).

Recommended Posts

Posted

Drops.

imię: Drops.
rasa: kundelek, wyglądem przypomina jamnika.
skąd: przygarnęła go moja mama, błąkał się po ulicy we wsi Chmielów.
maść: czarna czekolada z białym, niewyraźnym krawacikiem.
przyjaciele: Nike i ludzie, których darzy zaufaniem.

kocham Cię, maleńki.

Ups. (*)
imię: Ups.
rasa: kundelek ze szczyptą wilczura.
skąd: przypałętał się pod mój dom, rodzice nie chcieli się zgodzić nigdy na psa, ale on czekał i czekał i za nic nie chciał odejść. W końcu nie mieli wyjścia, mój pies życia sam wybrał sobie właścicieli i jestem mu za to wdzięczna. Był wyniszczony, wychudzony, głodny i miał mnóstwo pcheł.
maść: tricolor.
przyjaciele: Ludzie... Był aż za bardzo ufny.

zginął tragicznie w wypadku samochodowym dnia 06.07.09 roku...

[SIZE=2]na zawsze w moim serduszku. (')

• Replies 474
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sliczny słodziak! :D Moja kropka była podobna troszke, i wyrosło z niej malutkie pół metra psa" mówie tak bo ciut przypomina jamnika swoimi gabarytami chociaz jest mniejsza...a z charakteru ma w sobie coś z bordera, teriera i bulla :D

No to wspaniała przyjaźń się zapowiada :D

Posted

witamy wszystkich wraz z Dropsem. :loveu:
dziś maleństwo było odrobaczone i zaaplikujemy niedługo środek przeciw pchłom, bo mu nie dają spokoju. :mad:
coś zdjęć też za chwilkę może wrzucę.

Posted

kilka fotek Dropsia. jest już dopiero kilka dni, a już posiada arsenał zabawek. :razz:

` potrafię być uroczy i łamać wszystkim serca, ale naprawdę to niezły ze mnie diabełek :diabloti: `

` co tam spać na posłanku, taki upał, nie ma to jak chłodnawe panele! a jak śpię to nic mnie nie ruszy! `

`niektórzy mówią, że przypominam labradora... gdzie tam! patrzcie jaki ze mnie kabanosik! `

` zieeew, nie da rady sobie pospać, ciągle by mnie ściskali, głaskali, pieścili... No ludzie, dajcie mi czasem święty spokój :cool3: `

` odwiedzajcie mnie częściej! :p `

Dropsik już odrobaczony, pchły już w trakcie mordowania, niedawno Drops miał za sobą swoją pierwszą kąpiel, piszczał i chciał wyskakiwać z wanny, no ciekawa jestem, czy polubi wodę w jeziorach i innych zbiornikach wodnych, które nie są wanną. :) A niedługo jedziemy znowu na szczepienia. ^^

Posted

Dariette. napisał(a):
ooo, witamy, ostatnio zachwycałam się nad Tośką. :loveu:

Miło mi to... czytać :lol:.

Dariette. napisał(a):

btw. dawny Hatek z śp. WL, prawda? xD

Powiedzmy, że tak :evil_lol:, a jaki Ty tam miałaś nick? Jakoś Cię nie kojarzę :oops:.

Posted

RCookie napisał(a):
Miło mi to... czytać :lol:.

Powiedzmy, że tak :evil_lol:, a jaki Ty tam miałaś nick? Jakoś Cię nie kojarzę :oops:.

ŚW, ale już zakończyłam swoją przygodę z tym forum i przerzuciłam się na bardziej ambitną Dogomanię. :cool3:

Dropsiu niedługo będzie miał kolegę!
Zaraz idę z koleżanką, która ma zamiar wziąść szczeniaka mixa ONka. :loveu:

Posted

Dariette. napisał(a):
ŚW, ale już zakończyłam swoją przygodę z tym forum i przerzuciłam się na bardziej ambitną Dogomanię. :cool3:

Dropsiu niedługo będzie miał kolegę!
Zaraz idę z koleżanką, która ma zamiar wziąść szczeniaka mixa ONka. :loveu:

"ŚWirnięta"? :crazyeye:
Masz PW :cool3:.

Super, że koleżanka chce przygarnąć psiaka! :multi: Możesz przekazać jej wiadomość z PW :evil_lol:.

Posted

zarejestruję się w wolnej chwili, fajnie, że ktoś stworzył forum u kundelkach. :)
bo na razie to czasu nawet nie mam na komputer, ostatnio płotek malowałam, to ten mały chuligan dupsko miał w farbie, kawałek ucha i łokcie i jak przez chwilę to zobaczyłam to myślałam, że poraniony, bo farba miała taki odcień czerwieni. :mad:

mamy nowe zdjęcia, z kolegą Dropsa, Nike. Niestety, okazało się, że brat koleżanki jest bardzo uczulony na futrzaczka, ale na szczęście Nikuś trafił do domu naprzeciwko do bardzo miłej sąsiadki. ;)

Drops ze swoją ukochaną zabaweczką, nie zwracajcie uwagi na odbicie w lustrze, które jest brudne jak cholera, bo Dropsiu drze się na swoje odbicie i oblizuje. :cool3:

z Nike, wędrują po podwórku. Nike to taki grzeczniutki i spokojny pieseczek w porównaniu do tego łobuza, że hej! Anioł, mimo że trochę większy. Drops ma gdzieś z 2 miesiące, a Nike 1. A jak tego biednego owczarka gnębił mój wariat, a ten ze spokojem to znosił. Ale ja już tak mam, że kocham szalone psy. :lol:

Nike na kolankach u pańci, a za nim zazdrosny mój Dropsiak. :razz:

a tu co? PIES? nie, to Struś Pędziwiatr. :diabloti:

ech, nadal cierpię po Upsiaczku... I mimo, iż Dropsiaczek łagodzi ten ból to tęsknie za nim całym serduchem.
Też zamieszczę kilka jego zdjęć, a co..

mój najukochańszy zimowy Aniołek z piekła rodem i ADHD.

• nienawidził wody. ale śnieg? śnieg kochał całym sercem... pamiętam te szalone zimy z nim, teraz będą już inne, ale mam nadzieję, że Dropsik też polubi ten zimny, biały puch.

Posted

jejku, mnóstwo ludzi myśli, że to rasowy labrador. :razz: nawet się mnie pytają to im mówię, że to jamnikowaty labrador o charakterze dobermana. :diabloti:

jak Drops urośnie to chcę się z nim wybrać nad wodę, ale nie sądzę, by ją lubił po tym, co wyrabiał podczas kąpieli. :shake:

właśnie bawi się kawałkiem bagietki, bo japonek już mu się znudził, a zabawki interesują go jak mu ktoś o nich przypomni. :lol:

Posted

zdjęcia z wyprawy nad wodę w ładną okolicę, tyle, że woda była do kitu i te upały, ech. :shake:
    Drops nie był zbytnio zachwycony, szczególnie jak wpadł do wody. :p
    ale za to później pojechaliśmy w odwiedziny i Drops był zafascynowany kotem, którego przegonił, a jak. Nad wodą widziałam także bardzo urokliwego kundelka, tylko zdjęcia nie zrobiłam. :-(

Drops dostał także szelki, ale, że okazały się za duże, to tata przerobił je na tymczasową obróżkę, do której Dropsiu się przyzwyczaja, bo na smyczy to przewraca się na plecki i ją gryzie. :razz:

w tą okolicę się wybraliśmy.

jak to się mawiało? przyczajony tygrys? ukryty smok? chyba jednak zmokła kura!

PRAWIE jak wodołaz!

`starczy już tej przeklętej wody! pora się poopalać, czyli wyschnąć na słoneczku. `

przepraszam, że tylko tyle. :cool3:
    zastanawiam się, czy nie przenieść galerii Dropsa do fotoblogów, bo chciałabym też inne zdjęcia zamieszczać, a nie wiem, czy tak można tu. :cool1:

Posted

ano, poproszę w wolnej chwili. zajrzę do Was. ^^

ta, śliczniutki diabełek, uwielbiający kraść ciapki i wynosić w dziwne miejsca, gdzie potem je rozszarpuje. :diabloti: