Dariette. Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 Drops. imię: Drops. wiek: nie wiem dokładnie, lato 2009 rok. rasa: kundelek, wyglądem przypomina jamnika. skąd: przygarnęła go moja mama, błąkał się po ulicy we wsi Chmielów. maść: czarna czekolada z białym, niewyraźnym krawacikiem. przyjaciele: Nike i ludzie, których darzy zaufaniem. kocham Cię, maleńki. Ups. (*) imię: Ups. wiek: miał dwa lata. rasa: kundelek ze szczyptą wilczura. skąd: przypałętał się pod mój dom, rodzice nie chcieli się zgodzić nigdy na psa, ale on czekał i czekał i za nic nie chciał odejść. W końcu nie mieli wyjścia, mój pies życia sam wybrał sobie właścicieli i jestem mu za to wdzięczna. Był wyniszczony, wychudzony, głodny i miał mnóstwo pcheł. maść: tricolor. przyjaciele: Ludzie... Był aż za bardzo ufny. zginął tragicznie w wypadku samochodowym dnia 06.07.09 roku... [SIZE=2]na zawsze w moim serduszku. (') Quote
goldi1270 Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 śliczny :) a po takim psie nigdy do końca nie wiadomo jaki będzie duży... według mnie to on będzie takiej średniej/małej wielkości ;) Quote
Baski_Kropka Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 Sliczny słodziak! :D Moja kropka była podobna troszke, i wyrosło z niej malutkie pół metra psa" mówie tak bo ciut przypomina jamnika swoimi gabarytami chociaz jest mniejsza...a z charakteru ma w sobie coś z bordera, teriera i bulla :D No to wspaniała przyjaźń się zapowiada :D Quote
rotek_ Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 :loveu: widzę ze trafił się Tobie nowy lokator obyście przeżyli razem ja najdłużej Quote
Dariette. Posted July 17, 2009 Author Posted July 17, 2009 witamy wszystkich wraz z Dropsem. :loveu: dziś maleństwo było odrobaczone i zaaplikujemy niedługo środek przeciw pchłom, bo mu nie dają spokoju. :mad: coś zdjęć też za chwilkę może wrzucę. Quote
Dariette. Posted July 19, 2009 Author Posted July 19, 2009 kilka fotek Dropsia. jest już dopiero kilka dni, a już posiada arsenał zabawek. :razz: ` potrafię być uroczy i łamać wszystkim serca, ale naprawdę to niezły ze mnie diabełek :diabloti: ` ` co tam spać na posłanku, taki upał, nie ma to jak chłodnawe panele! a jak śpię to nic mnie nie ruszy! ` `niektórzy mówią, że przypominam labradora... gdzie tam! patrzcie jaki ze mnie kabanosik! ` ` zieeew, nie da rady sobie pospać, ciągle by mnie ściskali, głaskali, pieścili... No ludzie, dajcie mi czasem święty spokój :cool3: ` ` odwiedzajcie mnie częściej! :p ` Dropsik już odrobaczony, pchły już w trakcie mordowania, niedawno Drops miał za sobą swoją pierwszą kąpiel, piszczał i chciał wyskakiwać z wanny, no ciekawa jestem, czy polubi wodę w jeziorach i innych zbiornikach wodnych, które nie są wanną. :) A niedługo jedziemy znowu na szczepienia. ^^ Quote
Dariette. Posted July 19, 2009 Author Posted July 19, 2009 RCookie napisał(a):Słodki czarnuszek :loveu:. ooo, witamy, ostatnio zachwycałam się nad Tośką. :loveu: btw. dawny Hatek z śp. WL, prawda? xD Quote
Illusion Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 Dariette. napisał(a):ooo, witamy, ostatnio zachwycałam się nad Tośką. :loveu: Miło mi to... czytać :lol:. Dariette. napisał(a): btw. dawny Hatek z śp. WL, prawda? xD Powiedzmy, że tak :evil_lol:, a jaki Ty tam miałaś nick? Jakoś Cię nie kojarzę :oops:. Quote
Dariette. Posted July 19, 2009 Author Posted July 19, 2009 RCookie napisał(a):Miło mi to... czytać :lol:. Powiedzmy, że tak :evil_lol:, a jaki Ty tam miałaś nick? Jakoś Cię nie kojarzę :oops:. ŚW, ale już zakończyłam swoją przygodę z tym forum i przerzuciłam się na bardziej ambitną Dogomanię. :cool3: Dropsiu niedługo będzie miał kolegę! Zaraz idę z koleżanką, która ma zamiar wziąść szczeniaka mixa ONka. :loveu: Quote
Illusion Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 Dariette. napisał(a):ŚW, ale już zakończyłam swoją przygodę z tym forum i przerzuciłam się na bardziej ambitną Dogomanię. :cool3: Dropsiu niedługo będzie miał kolegę! Zaraz idę z koleżanką, która ma zamiar wziąść szczeniaka mixa ONka. :loveu: "ŚWirnięta"? :crazyeye: Masz PW :cool3:. Super, że koleżanka chce przygarnąć psiaka! :multi: Możesz przekazać jej wiadomość z PW :evil_lol:. Quote
Dariette. Posted July 21, 2009 Author Posted July 21, 2009 zarejestruję się w wolnej chwili, fajnie, że ktoś stworzył forum u kundelkach. :) bo na razie to czasu nawet nie mam na komputer, ostatnio płotek malowałam, to ten mały chuligan dupsko miał w farbie, kawałek ucha i łokcie i jak przez chwilę to zobaczyłam to myślałam, że poraniony, bo farba miała taki odcień czerwieni. :mad: mamy nowe zdjęcia, z kolegą Dropsa, Nike. Niestety, okazało się, że brat koleżanki jest bardzo uczulony na futrzaczka, ale na szczęście Nikuś trafił do domu naprzeciwko do bardzo miłej sąsiadki. ;) Drops ze swoją ukochaną zabaweczką, nie zwracajcie uwagi na odbicie w lustrze, które jest brudne jak cholera, bo Dropsiu drze się na swoje odbicie i oblizuje. :cool3: z Nike, wędrują po podwórku. Nike to taki grzeczniutki i spokojny pieseczek w porównaniu do tego łobuza, że hej! Anioł, mimo że trochę większy. Drops ma gdzieś z 2 miesiące, a Nike 1. A jak tego biednego owczarka gnębił mój wariat, a ten ze spokojem to znosił. Ale ja już tak mam, że kocham szalone psy. :lol: Nike na kolankach u pańci, a za nim zazdrosny mój Dropsiak. :razz: a tu co? PIES? nie, to Struś Pędziwiatr. :diabloti: ech, nadal cierpię po Upsiaczku... I mimo, iż Dropsiaczek łagodzi ten ból to tęsknie za nim całym serduchem. Też zamieszczę kilka jego zdjęć, a co.. mój najukochańszy zimowy Aniołek z piekła rodem i ADHD. nienawidził wody. ale śnieg? śnieg kochał całym sercem... pamiętam te szalone zimy z nim, teraz będą już inne, ale mam nadzieję, że Dropsik też polubi ten zimny, biały puch. Quote
Illusion Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 http://img339.imageshack.us/img339/2968/niuniax.png Ale słodziaki :loveu:. http://img529.imageshack.us/img529/1794/xxxxa.png Tutaj Drops wyszedł jak mały labrador :cool3:. Upsikowi na pewno jest bardzo dobrze tam, gdzie się teraz znajduje i pewnie wolałby patrzeć na Ciebie wtedy, kiedy jesteś szczęśliwa ;). Quote
Dariette. Posted July 21, 2009 Author Posted July 21, 2009 jejku, mnóstwo ludzi myśli, że to rasowy labrador. :razz: nawet się mnie pytają to im mówię, że to jamnikowaty labrador o charakterze dobermana. :diabloti: jak Drops urośnie to chcę się z nim wybrać nad wodę, ale nie sądzę, by ją lubił po tym, co wyrabiał podczas kąpieli. :shake: właśnie bawi się kawałkiem bagietki, bo japonek już mu się znudził, a zabawki interesują go jak mu ktoś o nich przypomni. :lol: Quote
Illusion Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Nie byłabym tego taka pewna :cool3:. Słyszałam już nie raz, że pies nie przepada za myciem, ale za to kąpieli w rzeczce nie potrafi sobie odmówić :evil_lol:. Quote
taxelina Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 A sa tez psy co w ogole do wody nie wejda :P Sherry nie jest chetna do wody chyba ze niunia ja i tz jestesmy w wodzie to wejdzie powoli i malo chetnie.. Quote
stratoos Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Hej :) Witamy się peirwszy, ale nie ostatni raz :cool3: Wreszcie udało mi się trafić do galerii pięknego Dropsa! Jest przecudny :loveu: Wymiziaj go ode mnie ;) Quote
Illusion Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Jakieś nowe zdjęcia Dropsika bym obejrzała :evil_lol:. Quote
Dariette. Posted July 23, 2009 Author Posted July 23, 2009 zdjęcia z wyprawy nad wodę w ładną okolicę, tyle, że woda była do kitu i te upały, ech. :shake: Drops nie był zbytnio zachwycony, szczególnie jak wpadł do wody. :p ale za to później pojechaliśmy w odwiedziny i Drops był zafascynowany kotem, którego przegonił, a jak. Nad wodą widziałam także bardzo urokliwego kundelka, tylko zdjęcia nie zrobiłam. :-( Drops dostał także szelki, ale, że okazały się za duże, to tata przerobił je na tymczasową obróżkę, do której Dropsiu się przyzwyczaja, bo na smyczy to przewraca się na plecki i ją gryzie. :razz: w tą okolicę się wybraliśmy. jak to się mawiało? przyczajony tygrys? ukryty smok? chyba jednak zmokła kura! PRAWIE jak wodołaz! `starczy już tej przeklętej wody! pora się poopalać, czyli wyschnąć na słoneczku. ` przepraszam, że tylko tyle. :cool3: zastanawiam się, czy nie przenieść galerii Dropsa do fotoblogów, bo chciałabym też inne zdjęcia zamieszczać, a nie wiem, czy tak można tu. :cool1: Quote
Illusion Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Z tego co wiem to nie można mieć dwóch galerii tego samego psa, ale możesz poprosić jakiegoś moda o przeniesienie (chyba, że od początku o to Ci chodziło ;)). http://img79.imageshack.us/img79/3319/utttttt.png Ale bidulek :evil_lol:. U nas fotki i filmik :cool3:. Quote
Dariette. Posted July 23, 2009 Author Posted July 23, 2009 ano, poproszę w wolnej chwili. zajrzę do Was. ^^ ta, śliczniutki diabełek, uwielbiający kraść ciapki i wynosić w dziwne miejsca, gdzie potem je rozszarpuje. :diabloti: Quote
Recommended Posts