Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='NINKA1']Z Brzyścia gdzie mieszkają trzy nasze staruszki przyszły takie trochę smutne wiadomości.

[FONT=Arial]Pani Bernadetto Radzik jest słaby, tylnie nóżki mu siadają, nie widzi[/FONT][FONT=Arial]już chyba za wiele... miejmy nadzieję, że będzie z nami jak[/FONT][FONT=Arial]najdłużej...[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]Nasz Radzio się starzeje ale jeszcze sobie jakoś drepcze i oby jak najdłużej.[/FONT]
[FONT=Arial] [FONT=Arial]http://www.youtube.com/watch?v=qeySvHg4-i8[/FONT][/FONT][FONT=Arial][FONT=Arial][/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial][/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial] Kasia nakręciła króciutki filmik dla nas.[/FONT][/FONT]

Biedny Radzio. Figunia

• tez pod koniec miał straszne problemy z tylnymi nogami... W jej wypadku (i nie tylko) bardzo pomaga podawanie m.in. Nivalinu, który poprawia przewodnictwo nerwowe i pobudza mięśnie szkieletowe do pracy. Może warto by spróbować...

Mam tez prośbę, ma może ktoś zdjęcia psa. W przed ostania sobotę był w trzecim kojcu od wejścia . Na moje oko mix. owczarka z husky. Wrzuciłabym go na forum.shusky.
    Dziewczyny z forum husky spradzają dla Alaski dom we Wrocławiu, a ja mam kogoś do wizyty w Ciechanowie. Zobaczymy może coś się wykluje.

• Posted

[quote name='J_ulia']Biedny Radzio. Figunia

• tez pod koniec miał straszne problemy z tylnymi nogami... W jej wypadku (i nie tylko) bardzo pomaga podawanie m.in. Nivalinu, który poprawia przewodnictwo nerwowe i pobudza mięśnie szkieletowe do pracy. Może warto by spróbować...

Julia nasze chłopaki dostają Geriadog regularnie i Karsivan/ mam nadzieję,że nie pomyliłam nazwy/. Ale może podeślę również ten Nivalin na próbę . Tales i Radzio mają problemy neurologiczne i lekarka poleciła ten Kar....coś na dotlenienie mózgu. No trzeba ich wspomagać bo Radziu i Tales mają już coraz poważniejsze problemy. Rysio trzyma się za to świetnie i ugania się za panienkami.

• Posted

NINKA1 napisał(a):

Julia nasze chłopaki dostają Geriadog regularnie i Karsivan/ mam nadzieję,że nie pomyliłam nazwy/. Ale może podeślę również ten Nivalin na próbę . Tales i Radzio mają problemy neurologiczne i lekarka poleciła ten Kar....coś na dotlenienie mózgu. No trzeba ich wspomagać bo Radziu i Tales mają już coraz poważniejsze problemy. Rysio trzyma się za to świetnie i ugania się za panienkami.

Karsivan jest bardzo dobrze wpływa na krążenie i dotlenienie komórek mózgowych, przy niewydolności mięśnia sercowego (bardzo dobry lek). Geriadog to preparat witaminowy. Nivalin działa stricte na układ nerwowy i przewodnictwo. Podawany jest psom u których występuję m.in. niedowład i paraliż kończyn. Podaje się to w zastrzyku pod skórnie. Na receptę.

Posted

J_ulia napisał(a):
    Karsivan jest bardzo dobrze wpływa na krążenie i dotlenienie komórek mózgowych, przy niewydolności mięśnia sercowego (bardzo dobry lek). Geriadog to preparat witaminowy. Nivalin działa stricte na układ nerwowy i przewodnictwo. Podawany jest psom u których występuję m.in. niedowład i paraliż kończyn. Podaje się to w zastrzyku pod skórnie. Na receptę.

Julia zaimponowałaś mi wiedzą fachową , szacun!!!!!!!!!

Posted

Iwonka 213 możesz usunąć z naszej galerii:

30. Kuba / w niedzielę zmienił właściciela, teraz mieszka w Katowicach u bardzo wrażliwych i odpowiedzialnych ludzi z dużym doswiadczeniem , poczuł się u nich od
    razu jak u siebie, fajna rodzina, widziałam na własne oczy zadowolonego Kubusia/
    113. Prince / był umieszczony pod dwoma numerami, kilka postów wyżej wsuwa pizze u swoich nowych właścicieli/

I wiadomość do potwierdzenia przez Jetek:

131. Rudy piesek / wydaje mi się, że w sobotę byłam świadkiem jego adopcji, ale może go mylę z innym podobnym/

Posted

Witam serdecznie :)
    Trochę i innej beczki wrzucę kilka słów i fotek.
    Misiasty miewa się dobrze. Mijają prawie 2 miesiące !! :) Skubany zawładnął naszymi sercami na całego :)
    Właśnie śpi na łóżku z moją panią :-P a ja ..... siedze i ......
    a oto foteczki Misiaczka :
    " class="ipsImage" alt="">
    MISIO NA ZIMOWO
    i MISIO WCZORAJ :) leżakowanie poobiednie

Posted

NINKA1 napisał(a):
    Julia zaimponowałaś mi wiedzą fachową , szacun!!!!!!!!!

:oops:Moja wiedza jest fragmentaryczna i nie pełna...A to co wiem to zasługa Figuni
  • i paru innych tymasów, które przez nasz dom się przewinęły ... Tylko i wyłącznie... ;)

Tak na marginesie zostały mi w domu 2 duże ampułki Nivalinu. Dla takiego chucherka jak Radzio starczyły by co najmniej na 6-7 podań podań. To dość drogi lek 10 ampułek to koszt od 50-80 zł (w zależności od dawki) . Jeśli po konsultacji z wetem, można by to było Radziowi podawać to mogę to wysłać do Brzyścia na spróbowanie, razem z instrukcją krótkiej rehabilitacji po podaniu (wtedy są lepsze efekty). Warto tez by równocześnie dostawał witaminy z grupy B, bo też wspomaga działanie.

• Posted

[quote name='misiu']Witam serdecznie :)
    Trochę i innej beczki wrzucę kilka słów i fotek.
    Misiasty miewa się dobrze. Mijają prawie 2 miesiące !! :) Skubany zawładnął naszymi sercami na całego :)
    Właśnie śpi na łóżku z moją panią :-P a ja ..... siedze i ......
    a oto foteczki Misiaczka :
    MISIO NA ZIMOWO
    i MISIO WCZORAJ :) leżakowanie poobiednie

Witaj Misiu, ten psiak , którego wklejasz już wcale nie przypomina naszego Pudelkowatego. Piękna metamorfoza. Jak przyjemnie sie ogląda takiego szczęściarza.
    Dawaj więcej zdjęć chcemy oglądać Misiowe szczęście.

A może masz jakies wieści od Szarika?

Posted

J_ulia napisał(a):
    :oops:Moja wiedza jest fragmentaryczna i nie pełna...A to co wiem to zasługa Figuni
  • i paru innych tymasów, które przez nasz dom się przewinęły ... Tylko i wyłącznie... ;)

Tak na marginesie zostały mi w domu 2 duże ampułki Nivalinu. Dla takiego chucherka jak Radzio starczyły by co najmniej na 6-7 podań podań. To dość drogi lek 10 ampułek to koszt od 50-80 zł (w zależności od dawki) . Jeśli po konsultacji z wetem, można by to było Radziowi podawać to mogę to wysłać do Brzyścia na spróbowanie, razem z instrukcją krótkiej rehabilitacji po podaniu (wtedy są lepsze efekty). Warto tez by równocześnie dostawał witaminy z grupy B, bo też wspomaga działanie.

• Julia myślisz, że Pani Joasia poradzi sobie z tymi zastrzykami? Może poproszę , żeby podjechała do weta i kupiła ten Nivalin , może przy okazji dostanie instrukcje
    podawania . Jutro do niej zadzwonie i pogadam, dam Ci znać. Dzięki za Twoją propozycje , zobaczymy co na to P.Joasia.

Posted

NINKA1 napisał(a):
    Julia myślisz, że Pani Joasia poradzi sobie z tymi zastrzykami? Może poproszę , żeby podjechała do weta i kupiła ten Nivalin , może przy okazji dostanie instrukcje
    podawania . Jutro do niej zadzwonie i pogadam, dam Ci znać. Dzięki za Twoją propozycje , zobaczymy co na to P.Joasia.

Myślę,że z podawaniem Nivalinu nie będzie problemu, ba Asia ma już nie mała wprawę w podawaniu zastrzyków ;)

Brysiu pisałam do tej Pani. Jeśli do Gliwic trafi jakiś Malamut, mamy zapewnioną pomoc w jego wyadoptowaniu :)

Posted

[FONT=Times New Roman]Zacznę od tego, że resztką sił pisze bo niedawno wróciłyśmy z NINKA1 z udanej adopcji naszego ślepego Krecika:) ale o tym napisze NINKA1 bo to przeca jej serduszko było :)[/FONT]
    [FONT=Times New Roman]W niedzielę nasz staruszek Benek Rambo został zabrany przez naszą kochaną Warszawiankę Lamie2. Nie dość że Lamia2 zaoferowała zaadoptowanie Benka to jeszcze razem z mężem przyjechali do nas po pisura. Nie zraziła ich ani odległość ani okrutna pogoda! Lamia2 brak mi słów JESTEŚ CUDOWNĄ KOBIETĄ :):) [/FONT]
    [FONT=Times New Roman]Lamia2 dzisiaj do mnie napisał o Rambusiu: Było już pierwsze przywitanie, obwąchiwanie i pierwsze merdanie ogonami :) Niestety Rambo bardzo przeżył rozstanie ze swoim Panem jest strasznie smutny, płacze... Lamia2 napisała że "Powolutku i spokojnie, najpierw musi zaakceptować nową sytuację w której się znalazł z dala od swojego Pana, nowe miejsce, nowi ludzie dlatego teraz staramy się go maksymalnie uspokoić" Trzymamy kciuki za Rambusia co by pokochał Lamię2 i męża !![/FONT]

[FONT=Times New Roman]Szczególne podziękowania chciałabym złożyć naszej dogomaniaczce SYLI. Z Sylą spotkałam się na osiedlu długo rozmawiałyśmy o tym jak pomóc benkowi. Syla dwoiła się i troiła żeby znaleźć pomysł na tą patową sytuacje. Aż którejś nocy zadzwoniła do mnie że ma namiar na naszą Lamię2 i że jest nadzieja... :) [/FONT]
    [FONT=Times New Roman]Syla jesteś WIELKĄ WOLONTARIUSZKĄ I DOGOMANIACZKĄ bez Ciebie byśmy nie dały sobie rady prawdopodobnie Benuś trafił by na stare lata do schroniska... [FONT=Times New Roman]DZIEKUJEMY :) [/FONT][/FONT]
    [FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman][/FONT][/FONT]
    [FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman]a poniżej kilka zdjęć Rambo z nowego domku [/FONT][/FONT]

Posted

Jest taka masa wiadomości, że ciężko nadążyć.

Wczoraj przyszła taka wiadomość od Szarika vel Bufiego

[FONT=Times New Roman]Witamy![/FONT]
    [FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman]Bufi ma się dobrze, zaliczył wizytę u Weta który go zaszczepił i dał witaminy następna wizyta za 3 tygodnie.Jedynie co nas martwi to że oprócz mnie i męża na wszystkich domowników warczy?!:mad: Ale to również zależy od jego nastroju.Ze względu na brak apetytu na wszelkiego rodzaju karmy suche Bufiemu podajemy kaszę na zmianę z ryżem mieszaną z marchewką i sercami drobiowymi.Aż miło popatrzeć jak z apetytem to wcina:):) Rana po zabiegu zagoiła się bez problemu:D. Ze względu na dodatkowe szczepienia termin kąpieli został przesunięty na czas późniejszy.Ale w niczym to nie przeszkadza podczas spacerów w głębokim śniegu jego futro nabrało zapachu i ładnego wyglądu[/FONT][/FONT]
    [FONT=Times New Roman]
    By ninka1 at 2010-12-15[/FONT]

[FONT=Times New Roman][/FONT]
    [FONT=Times New Roman]

[FONT=Times New Roman]

Posted

No czy to nie jest Słodziol ?????????

Ale czemu pokazuje fochy dzieciom? Tak ładnie przyjął go młodszy chłopczyk i tak ciaciał a ten warczy....... Chyba już ustalił hierarchie i wyszło na to, że jest
    trzeci po panu i pani.

Posted

TERAZ HICIOR GRUDNIA!!!!!!!!!!!!!

Moje SEDUSZKO KRECIK:iloveyou: Święta spędzi ze wspaniałą rodzinką w swoim
    domku!!!!!!!!!!!!!

Tak się cieszę, że nawet nie wiem co mogę napisać, mój kochany chłopczyk
    trafił na super, super ludzi i już jest bezpieczny, głaskany dopieszczany i kompletnie
    oszołomiony tym zamieszaniem koło jego psiej osoby.

Sama w to nie mogę jeszcze uwierzyć a co dopiero ten ślepaczek, któremu nikt
    nie poświęcał czasu przez kilka /?/ lat a tu taka zmiana.

Spanko w cieplutkim pokoiku, na kocyku, kąpiel, czesanko, głaskanko i rano
    spacerek,na śniadanko ryż z kurczaczkiem , no nie mogę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A to są zdjęcia z pierwszych chwil z nową rodziną.

By ninka1 at 2010-12-15:lol:

By ninka1 at 2010-12-15:eviltong:

By ninka1 at 2010-12-15:loveu:

By ninka1 at 2010-12-15:lol:

KRECIKU ciesz się nowym życiem i nie rozrabiaj;)

Posted

Jejku czy Wy macie jakiś magazyn tych domków? .... w życiu nie widziałam tylu adopcji w tak krótkim czasie :)

Nasz Rambuś coraz lepiej, śpi już z nami w sypialni ale do łóżka nie chce wchodzić, niestety będzie musiał się nauczyć bo to podstawowy obowiązek naszych psiurów ;) w ogrodzie jednak czuje się już swobodnie ;)

Dziękujemy za naszego olbrzyma i jeszcze raz WIELKIE podziękowania za pomoc w adopcji naszej amstaffki Viki :) :) :)

Posted

Wczoraj przyszła taka wiadomość od Szarika vel Bufiego

[FONT=Times New Roman]Witamy![/FONT]
    [FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman]Bufi ma się dobrze, zaliczył wizytę u Weta który go zaszczepił i dał witaminy następna wizyta za 3 tygodnie.Jedynie co nas martwi to że oprócz mnie i męża na wszystkich domowników warczy?!:mad: Ale to również zależy od jego nastroju.Ze względu na brak apetytu na wszelkiego rodzaju karmy suche Bufiemu podajemy kaszę na zmianę z ryżem mieszaną z marchewką i sercami drobiowymi.Aż miło popatrzeć jak z apetytem to wcina:):) Rana po zabiegu zagoiła się bez problemu:D. Ze względu na dodatkowe szczepienia termin kąpieli został przesunięty na czas późniejszy.Ale w niczym to nie przeszkadza podczas spacerów w głębokim śniegu jego futro nabrało zapachu i ładnego wyglądu[/FONT][/FONT]

Widzę ,że po naszej telefonicznej interwencji SZARIKOWCY się odezwali :) :) :)