Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gracja została zdradzona przez niewiernych właścicieli i kiedy zachorowała, pozbyto się jej/ Odnaleziona przez dobre serducha na jakimś gliwickim śmietniku, śpiąca w dziecinnym wózku, trafiła do schroniska z niemal nieuleczalną choroba pęcherza i tu dalej nasze dobre serducha wśród wolontariuszek gliwickich poszukały weta który zaryzykował eksperyment z serii na dwoje babcia wróżyła i chwała mu za to/ Dziewczyny poniosły koszty zabiegu a nawet sprowadziły co trzeba było z Niemiec/ Zawsze nawet tyle nadziei lepiej niż nic/ Gracja po zabiegu trafiła do mnie z jakąś tam nadzieją, która nieustannie podsycały pomocą i lekami nasze cioteczki wspomniane wyżej /Leczenie bylo długie i wyczerpujace a dziewczyny cierpliwie poświęcały jej swój czas na dowożenie do kliniki/ w domku Gracja zużywała dziesiątki prześcieradełek dziennie i przechodziła kilka zabiegów zapewniających idealną czystość rany , znosiła wszystko z wielką cierpliwością i godnością psikowej damy, do dziś na widok tacki leków dla innego psiaka pokazuje brzucho gotowa do dalszych zabiegów / współpracowała dzielnie z nami wszystkimi, dała się mimo choroby bardzo ciężkiej pielęgnować bez zabezpieczenia kagańcem, rozumiała że nawet jak boli to dla jej dobra Ma wspaniały charakter kocha i daje się kochać już jest dobrze z jej pęcherzem, z chudzink stała się jak widać potężniejszą damą, no i dała na sobie wyeksperymentować sporo zielarskich preparatów, które pomogły w jej ratowaniu i potem utrzymaniu dobrej kondycji/ taka jest naszej pupilki historia/

• Replies 5.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niesamowita historia... i wola walki tej dziewczynki :) :) :)
Jaka to była/jest choroba pęcherza?

Ja również mam problem z pęcherzem mojej suni. Na pewno nie aż tak poważny, ale musi przejść na dietę dla nerkowców a ja nie wiem z której strony ugryźć temat... Nie chcę od razu kupować jej gotowej karmy wet. Chciałabym zacząć od gotowania, ale nie potrafię zbilansować sama diety :(

Może ktoś jest w stanie mi pomóc?

Podaję link do mojego wątku na powyższy temat.
[url]http://www.dogomania.pl/threads/197828-Dieta-dla-psa-z-kamic%C4%85.-Prosze-o-pomoc[/url].

Z góry dziękuję za pomoc.

Posted

[quote name='Korespondentka']Jutro Ci opowiem :lol:

Pekińczyk już po sterylce, nieco skołowany był chłopak po powrocie ;) jutro Ci go przywiozę
[img]http://www.e-gify.pl/gify/zwierzeta/psy/psy25.gif[/img][/QUOTE]
Uhu, trzeba się szykować :lol:

Widzę, że naumiałaś się wstawiać ruchome gify ;)

Ps. Ewuś, czy możesz przy okazji wziąć dla mojej Kavy skierowanie na sterylkę?

Posted

[quote name='izabela1234']Postaram sie jak najszybciej zrobic rozeznanie. Bedziemy w kontakcie Rzeczywiście psiury sa jak dwie krople wody[/QUOTE]

Iza wysłałam Ci maila w sprawie naszego przyjazdu ;)

Jeszcze raz bardzo dziękuję wszystkim zaangażowanym w pomoc przy ogłaszaniu "naszej" Viki, jestem pod wrażeniem odzewu :Rose: :modla::Rose: :modla::Rose: :modla:

Posted

ojej nawet nie wiedziałam, ze był taki odzew;) ja dostałam maila w sparwie Viki ale zaraz odesłałam do Ciebie;) czy znalazł się jakis sensowny domek? Można juz wycofac ogłoszenia?

Posted

[quote name='Brysio']ojej nawet nie wiedziałam, ze był taki odzew;) ja dostałam maila w sparwie Viki ale zaraz odesłałam do Ciebie;) czy znalazł się jakis sensowny domek? Można juz wycofac ogłoszenia?[/QUOTE]

Brysio do dziś dostałAm ok. 20 maili i odebrałam ok. 50 telefonów :crazyeye::crazyeye::crazyeye:
PROSZĘ NIE USUWAJ JESZCZE OGŁOSZEŃ DOPÓKI NIE SPISZEMY UMOWY ADOPCYJNEJ ... JESTEM PRZESĄDNA :cool3:
W sobotę rano wyjeżdżamy z Warszawy i jedziemy do Oświęcimia z Viki, po drodze gdzieś zanocujemy i w niedzielę jesteśmy w Gliwicach po benka. Na wszelki wypadek bierzemy ze sobą kontenerek (gdyby adopcja Viki się nie udała) bo benka i tak zabieramy do Warszawy w niedzielę ;)

Posted

[quote name='Brysio']to jedno z ogłoszeń Viki, suni pewnie więcej osób robiło ogłoszenia;)

[URL]http://allegro.pl/mloda-suczka-amstaff-do-adopcji-i1354439868.html[/URL][/QUOTE]

To prawda, ale TYLKO Śląsk dzwonił i pisał ... z Warszawy nikt się nie odezwał.

Posted

[quote name='lamia2']To prawda, ale TYLKO Śląsk dzwonił i pisał ... z Warszawy nikt się nie odezwał.[/QUOTE]

Szkoda, ze tak nie dzwonią i nie piszą jak robie dla naszych kundelków:(

Posted

[quote name='Brysio']Szkoda, ze tak nie dzwonią i nie piszą jak robie dla naszych kundelków:([/QUOTE]

Jagódka nasze kundelki są śliczne i nie mów, że ludzie nie dzwonią bo ostatnio dzięki Twoim ogłoszeniom kilka z nich znalazło super domki.
A Viki to prawdziwa gwiazda oby jej dom okazał się taki cudny jak naszej gwiazdeczki astkowatej Zadry.