TERESA BORCZ Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 Gracja została zdradzona przez niewiernych właścicieli i kiedy zachorowała, pozbyto się jej/ Odnaleziona przez dobre serducha na jakimś gliwickim śmietniku, śpiąca w dziecinnym wózku, trafiła do schroniska z niemal nieuleczalną choroba pęcherza i tu dalej nasze dobre serducha wśród wolontariuszek gliwickich poszukały weta który zaryzykował eksperyment z serii na dwoje babcia wróżyła i chwała mu za to/ Dziewczyny poniosły koszty zabiegu a nawet sprowadziły co trzeba było z Niemiec/ Zawsze nawet tyle nadziei lepiej niż nic/ Gracja po zabiegu trafiła do mnie z jakąś tam nadzieją, która nieustannie podsycały pomocą i lekami nasze cioteczki wspomniane wyżej /Leczenie bylo długie i wyczerpujace a dziewczyny cierpliwie poświęcały jej swój czas na dowożenie do kliniki/ w domku Gracja zużywała dziesiątki prześcieradełek dziennie i przechodziła kilka zabiegów zapewniających idealną czystość rany , znosiła wszystko z wielką cierpliwością i godnością psikowej damy, do dziś na widok tacki leków dla innego psiaka pokazuje brzucho gotowa do dalszych zabiegów / współpracowała dzielnie z nami wszystkimi, dała się mimo choroby bardzo ciężkiej pielęgnować bez zabezpieczenia kagańcem, rozumiała że nawet jak boli to dla jej dobra Ma wspaniały charakter kocha i daje się kochać już jest dobrze z jej pęcherzem, z chudzink stała się jak widać potężniejszą damą, no i dała na sobie wyeksperymentować sporo zielarskich preparatów, które pomogły w jej ratowaniu i potem utrzymaniu dobrej kondycji/ taka jest naszej pupilki historia/ Quote
Agucha Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 Niesamowita historia... i wola walki tej dziewczynki :) :) :) Jaka to była/jest choroba pęcherza? Ja również mam problem z pęcherzem mojej suni. Na pewno nie aż tak poważny, ale musi przejść na dietę dla nerkowców a ja nie wiem z której strony ugryźć temat... Nie chcę od razu kupować jej gotowej karmy wet. Chciałabym zacząć od gotowania, ale nie potrafię zbilansować sama diety :( Może ktoś jest w stanie mi pomóc? Podaję link do mojego wątku na powyższy temat. [url]http://www.dogomania.pl/threads/197828-Dieta-dla-psa-z-kamic%C4%85.-Prosze-o-pomoc[/url]. Z góry dziękuję za pomoc. Quote
Agucha Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 [quote name='Korespondentka']Jutro Ci opowiem :lol: Pekińczyk już po sterylce, nieco skołowany był chłopak po powrocie ;) jutro Ci go przywiozę [img]http://www.e-gify.pl/gify/zwierzeta/psy/psy25.gif[/img][/QUOTE] Uhu, trzeba się szykować :lol: Widzę, że naumiałaś się wstawiać ruchome gify ;) Ps. Ewuś, czy możesz przy okazji wziąć dla mojej Kavy skierowanie na sterylkę? Quote
lamia2 Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 [quote name='izabela1234']Postaram sie jak najszybciej zrobic rozeznanie. Bedziemy w kontakcie Rzeczywiście psiury sa jak dwie krople wody[/QUOTE] Iza wysłałam Ci maila w sprawie naszego przyjazdu ;) Jeszcze raz bardzo dziękuję wszystkim zaangażowanym w pomoc przy ogłaszaniu "naszej" Viki, jestem pod wrażeniem odzewu :Rose: :modla::Rose: :modla::Rose: :modla: Quote
Brysio Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 ojej nawet nie wiedziałam, ze był taki odzew;) ja dostałam maila w sparwie Viki ale zaraz odesłałam do Ciebie;) czy znalazł się jakis sensowny domek? Można juz wycofac ogłoszenia? Quote
lamia2 Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 [quote name='Brysio']ojej nawet nie wiedziałam, ze był taki odzew;) ja dostałam maila w sparwie Viki ale zaraz odesłałam do Ciebie;) czy znalazł się jakis sensowny domek? Można juz wycofac ogłoszenia?[/QUOTE] Brysio do dziś dostałAm ok. 20 maili i odebrałam ok. 50 telefonów :crazyeye::crazyeye::crazyeye: PROSZĘ NIE USUWAJ JESZCZE OGŁOSZEŃ DOPÓKI NIE SPISZEMY UMOWY ADOPCYJNEJ ... JESTEM PRZESĄDNA :cool3: W sobotę rano wyjeżdżamy z Warszawy i jedziemy do Oświęcimia z Viki, po drodze gdzieś zanocujemy i w niedzielę jesteśmy w Gliwicach po benka. Na wszelki wypadek bierzemy ze sobą kontenerek (gdyby adopcja Viki się nie udała) bo benka i tak zabieramy do Warszawy w niedzielę ;) Quote
izabela1234 Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 Ta nasza Bryśka to nasz diamencik :) :) zawsze mozna na nią liczyć :) Quote
NINKA1 Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 Jagódka proszę wklej linka do ogłoszenia Viki , ja też chcę zobaczyć psiaka, który zrobił taką furorę. Quote
Brysio Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 to jedno z ogłoszeń Viki, suni pewnie więcej osób robiło ogłoszenia;) [URL]http://allegro.pl/mloda-suczka-amstaff-do-adopcji-i1354439868.html[/URL] Quote
lamia2 Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 [quote name='Brysio']to jedno z ogłoszeń Viki, suni pewnie więcej osób robiło ogłoszenia;) [URL]http://allegro.pl/mloda-suczka-amstaff-do-adopcji-i1354439868.html[/URL][/QUOTE] To prawda, ale TYLKO Śląsk dzwonił i pisał ... z Warszawy nikt się nie odezwał. Quote
jetek Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 Dzisiaj adoptowana została Dorotka, Dorotek a co najważniejsze Babcia Ufo Lezy sobie już w koszyczku u swojej nowej pani :) Quote
Brysio Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 [quote name='lamia2']To prawda, ale TYLKO Śląsk dzwonił i pisał ... z Warszawy nikt się nie odezwał.[/QUOTE] Szkoda, ze tak nie dzwonią i nie piszą jak robie dla naszych kundelków:( Quote
izabela1234 Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 [quote name='jetek']Dzisiaj adoptowana została Dorotka, Dorotek a co najważniejsze Babcia Ufo Lezy sobie już w koszyczku u swojej nowej pani :)[/QUOTE] cudnie :) :) :) Quote
jetek Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 cudnie cudnie :) a wczoraj sympatyczna rodzinka zabrała Kurkę :) Quote
jetek Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 Adoptowany też zostal Lisek nr 38 i astka Zadra nr 62 Quote
Brysio Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 Basiu napisz mi cos prosze o tym psiaku, on siedzi na 2 pawilonie wejscie od łacznika [IMG]http://img695.imageshack.us/img695/6193/dsc0918640x428.jpg[/IMG] Quote
NINKA1 Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 [quote name='Brysio']Szkoda, ze tak nie dzwonią i nie piszą jak robie dla naszych kundelków:([/QUOTE] Jagódka nasze kundelki są śliczne i nie mów, że ludzie nie dzwonią bo ostatnio dzięki Twoim ogłoszeniom kilka z nich znalazło super domki. A Viki to prawdziwa gwiazda oby jej dom okazał się taki cudny jak naszej gwiazdeczki astkowatej Zadry. Quote
Korespondentka Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 I jeszcze wczoraj pekińczyk pojechał do DT i mały czarny kotek ma swojego właściciela i mały czarny szczeniaczek też ;) oby tak dalej [img]http://ggmania.eu/Emo/gify/milosne3/003.gif[/img] Quote
Agucha Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 No to mam śpiewaka w domu ... i powód dla którego wylądował na bruku:mad: Jak ktoś mógł nie docenić jego talentu? :evil_lol: Quote
Żaba13 Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Nie dosyć, że piękna to jeszcze śpiewa ;) Quote
Agucha Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Gizmo - złoty pekińczyk ;) A to macie jeszcze jakiegoś innego? :crazyeye: Quote
J_ulia Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Kochan Alaską zainteresowane jest fajne małżeństwo z Ciechanowa ... Kulturalni, fajnie wypełnili ankietę, szukamy kogoś do wizyty ;) Quote
Brysio Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 hmm czy to rasowu to nie wiem ale cosik podobnego mamy [IMG]http://img696.imageshack.us/img696/1253/img76410.jpg[/IMG] Quote
Recommended Posts