kosu32 Posted October 14, 2009 Author Posted October 14, 2009 Pani Ewa obiecała już wkrótce podesłać nowe fotki. Tak więc czekamy !!! Quote
kosu32 Posted October 19, 2009 Author Posted October 19, 2009 Poniżej przeklejam treść maila jakiego otrzymałam w dniu dzisiejszym po tym, jak napisałam do Pani Ewy kilka słów. [FONT=Arial]Pani Aniu[/FONT] [FONT=Arial]myślalam o tym że już dawno Pani nie dzwonila i zapomniala o nas i Funi:)[/FONT] [FONT=Arial]Wszystko dobrze, puszczam już Funię na spacerach i szaleje po polu, wraca jak wolam, apetyt ma, z Pyśką różnie, trochę się bawią, liżą, leżą razem, a dwa razy spiely się na ostro i musialam lapać za karki bo krew by się lala:)[/FONT] [FONT=Arial]poszlo o kostkę, dostaly każda swoją ale Pyśka schowala bo nie lubi, Funia znalazla i się zaczelo, już nie daję kostek.[/FONT] [FONT=Arial]Zazdrosna jest też bardzo jak Pyśka wejdzie mi na kolana, wchodzi obok albo na glowe, wesolo jest.[/FONT] [FONT=Arial]Bardzo ją kochamy i fajnie że jest z nami.[/FONT] [FONT=Arial]Zapraszam w przyszlym tygodniu bo w środę wyjeżdżam na parę dni.[/FONT] [FONT=Arial]Pozdrawiam i życzę zdrowia[/FONT] [FONT=Arial]Ewa[/FONT] [FONT=Arial]Dla takich chwil warto żyć - prawda ??? ;)[/FONT] Quote
kosu32 Posted October 19, 2009 Author Posted October 19, 2009 Ja też się cieszę - BARDZO !!! :multi: Chcę w nadchodzący wtorek odwiedzić małą i nacieszyć oczy jej szczęściem. Quote
kosu32 Posted October 28, 2009 Author Posted October 28, 2009 We wtorek odwiedziłam Funię wraz z moim Leo. Zobaczcie co tam się wyprawiało !!! Na początku oczywiście nie obyło się bez małego obwąchiwanka... Po chwili mój Leo zapraszał Funię do zabawy - były podchody i pokazywanie który psiak jaki ma odcień bieli kiełków ... Funia świetnie bawiła się z moim czworonogiem. A jej starsza koleżanka z początku zadowoliła się smakołykami przyniesionymi przez Leo. Quote
kosu32 Posted October 28, 2009 Author Posted October 28, 2009 Leo z początku zalotnie i delikatnie zaczepiał Funię. Szeptał do jej ucha miłe słowa. Gdy nagle na horyzoncie pojawiła się jej koleżanka, która zapałała chęcią dołączenia do zabawy. Leo pokazywał jaki ma "garnitur" No i Funię powalił tym z "nóg" ... Quote
kosu32 Posted October 28, 2009 Author Posted October 28, 2009 Dajcie mi wody - prosiła !!! Ten Leo to szatan w psim przebraniu :diabloti: Powoli u boku swej Pani doszła do siebie. I będąc Panią domu zaprosiła gościa na kanapę :lol: Pomyślała też w duchu (w grucie rzeczy to on jest fajny) :razz: Więc szkoda czasu na leniuchowanie :cool3: Quote
kosu32 Posted October 28, 2009 Author Posted October 28, 2009 Pod koniec wizyty wynalazła jeszcze ciacho swej koleżanki I zjadła sama smakowicie By po chwili zrelaksować się leżąc na dywanie ;) Quote
kosu32 Posted October 28, 2009 Author Posted October 28, 2009 Na tym koniec foto opowieści ;) Funia nie mogła znaleść się w lepszym domku jak ten u Pani Ewy. Została pokochana przez wszystkich domowników. Śpi teraz już grzecznie na swoim posłaniu obok starszej koleżanki. W ciągu dnia czasem potrafi zaszaleć - ostatnio wskoczyła na stół i zjadła ćwiartkę masła. Innym razem pomyliła gryzaki z pilotem od telewizora. Ładnie załatwia się na dworze i przybiega na przywołanie. Zostaliśmy zaproszeni na wspólny spacer - już nie mogę się doczekać... Funia już ma uśmiechnięty pyszczek od ucha do ucha :lol: WARTO POMAGAĆ Quote
kosu32 Posted January 3, 2010 Author Posted January 3, 2010 Witam wszystkich w Nowym Roku :) Poniżej przekopiowałam treść maili, jakiego otrzymałam od Pani Ewy - właścicielki Funi: [FONT=Arial]"Dziękuję za życzenia[/FONT] [FONT=Arial]jestem w górach z dziećmi, ich przyjaciólmi i oczywiście psami, Fuńka jest bardzo spokojna w podróży, raz tylko zwymiotowala, teraz szaleje po halach, szczeka na wiejskie burki:) w mojej wsi, myślę, a wlaściwie wiem, że jest szczęśliwa z nami, czasami dochodzi do spięcia z Pyśką, Funia ją tarmosi strasznie, jest mloda i silna, glównie z zazdrości, o miejsce w lóżku przy Pani, czasami nie wiem dlaczego,[/FONT] [FONT=Arial]Mądra jest bardzo i pelna energii.[/FONT] [FONT=Arial]Szczęśliwgo nowego roku, żeby tych psich nieszczęść bylo jak najmniej.[/FONT] [FONT=Arial]Ewa"[/FONT] [FONT=Arial][FONT=Arial][SIZE=2]oraz odpowiedź na moją prośbę w kwestii nadesłania zdjęć z wypadu w góry:[/FONT] [FONT=Arial]"Jasne, na jutro zamawiam slońce i robię zdjęcia z Tatrami w tle.[/FONT] [FONT=Arial]Funia namiętnie kopie, wraca zawsze z brudnym nochalem, i nienawidzi kąpieli po spacerach, a niestety pogoda taka, że trzeba, śniegu brak, bloto, ale i tak fajnie.[/FONT] [FONT=Arial]Ewa"[/FONT] [/FONT] Quote
kosu32 Posted January 3, 2010 Author Posted January 3, 2010 [quote name='malawaszka']cudowne wieści!!!!! Dzięki malawaszko że zaglądasz na wątek do Funi :) Quote
malawaszka Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 zagladam zaglądam bo śliczna laleczka i fajnie patrzeć, że jest taka szczęśliwa!!! a jakbyś potrafiła znaleźć tak samo fajny domek dla równie cudnej Bajeczki to Ci pomnik postawię ;) taka podobna jest i nie ma zainteresowania :( http://www.dogomania.pl/threads/117230-Ta-piekna-sunia-po-raz-drugi-oszukana-szuka-domku-Znalazla-sie-w-Psim-Aniele Quote
kosu32 Posted January 4, 2010 Author Posted January 4, 2010 [quote name='malawaszka']zagladam zaglądam bo śliczna laleczka i fajnie patrzeć, że jest taka szczęśliwa!!! a jakbyś potrafiła znaleźć tak samo fajny domek dla równie cudnej Bajeczki to Ci pomnik postawię ;) taka podobna jest i nie ma zainteresowania :( http://www.dogomania.pl/threads/117230-Ta-piekna-sunia-po-raz-drugi-oszukana-szuka-domku-Znalazla-sie-w-Psim-Aniele Fajan jest :) Zapisuję Jej wątek :) Quote
kosu32 Posted January 14, 2010 Author Posted January 14, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/1736...yAE-wszAE-dzie Powyżej wątek kolejnej pięknej rudej "uciekinierki". Kochani wejdźcie na wątek i pomóżcie w poszukiwaniach - Ona może być teraz wszędzie !!! Zależy nam by info trafiło do jak największej ilości schronisk i przytulisk na terenie Polski i by wolontariusze podjeli współpracę. Wątek powoli zamiera a znim nadzieja na to że suczka się odnajdzie ... Quote
kosu32 Posted February 11, 2010 Author Posted February 11, 2010 Pozdrowienia z zimowych ferii spędzonych w górach przesyła Funia :) Quote
Recommended Posts