Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 116
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Poniżej przeklejam treść maila jakiego otrzymałam w dniu dzisiejszym po tym, jak napisałam do Pani Ewy kilka słów.

[FONT=Arial]Pani Aniu[/FONT]
[FONT=Arial]myślalam o tym że już dawno Pani nie dzwonila i zapomniala o nas i Funi:)[/FONT]
[FONT=Arial]Wszystko dobrze, puszczam już Funię na spacerach i szaleje po polu, wraca jak wolam, apetyt ma, z Pyśką różnie, trochę się bawią, liżą, leżą razem, a dwa razy spiely się na ostro i musialam lapać za karki bo krew by się lala:)[/FONT]
[FONT=Arial]poszlo o kostkę, dostaly każda swoją ale Pyśka schowala bo nie lubi, Funia znalazla i się zaczelo, już nie daję kostek.[/FONT]
[FONT=Arial]Zazdrosna jest też bardzo jak Pyśka wejdzie mi na kolana, wchodzi obok albo na glowe, wesolo jest.[/FONT]
[FONT=Arial]Bardzo ją kochamy i fajnie że jest z nami.[/FONT]
[FONT=Arial]Zapraszam w przyszlym tygodniu bo w środę wyjeżdżam na parę dni.[/FONT]
[FONT=Arial]Pozdrawiam i życzę zdrowia[/FONT]
[FONT=Arial]Ewa[/FONT]

[FONT=Arial]Dla takich chwil warto żyć - prawda ??? ;)[/FONT]

• 2 weeks later...
Posted

We wtorek odwiedziłam Funię wraz z moim Leo. Zobaczcie co tam się wyprawiało !!!

Na początku oczywiście nie obyło się bez małego obwąchiwanka...

Po chwili mój Leo zapraszał Funię do zabawy - były podchody i pokazywanie który psiak jaki ma odcień bieli kiełków ...

Funia świetnie bawiła się z moim czworonogiem.

A jej starsza koleżanka z początku zadowoliła się smakołykami przyniesionymi przez Leo.

Posted

Leo z początku zalotnie i delikatnie zaczepiał Funię.

Szeptał do jej ucha miłe słowa.

Gdy nagle na horyzoncie pojawiła się jej koleżanka, która zapałała chęcią dołączenia do zabawy.

Leo pokazywał jaki ma "garnitur"

No i Funię powalił tym z "nóg" ...

Posted

Dajcie mi wody - prosiła !!! Ten Leo to szatan w psim przebraniu :diabloti:

Powoli u boku swej Pani doszła do siebie.

I będąc Panią domu zaprosiła gościa na kanapę :lol:

Pomyślała też w duchu (w grucie rzeczy to on jest fajny) :razz:

Więc szkoda czasu na leniuchowanie :cool3:

Posted

Na tym koniec foto opowieści ;)

Funia nie mogła znaleść się w lepszym domku jak ten u Pani Ewy. Została pokochana przez wszystkich domowników. Śpi teraz już grzecznie na swoim posłaniu obok starszej koleżanki. W ciągu dnia czasem potrafi zaszaleć - ostatnio wskoczyła na stół i zjadła ćwiartkę masła. Innym razem pomyliła gryzaki z pilotem od telewizora. Ładnie załatwia się na dworze i przybiega na przywołanie. Zostaliśmy zaproszeni na wspólny spacer - już nie mogę się doczekać...

Funia już ma uśmiechnięty pyszczek od ucha do ucha :lol:

WARTO POMAGAĆ

• 2 months later...
Posted

Witam wszystkich w Nowym Roku :)

Poniżej przekopiowałam treść maili, jakiego otrzymałam od Pani Ewy - właścicielki Funi:

[FONT=Arial]"Dziękuję za życzenia[/FONT]
[FONT=Arial]jestem w górach z dziećmi, ich przyjaciólmi i oczywiście psami, Fuńka jest bardzo spokojna w podróży, raz tylko zwymiotowala, teraz szaleje po halach, szczeka na wiejskie burki:) w mojej wsi, myślę, a wlaściwie wiem, że jest szczęśliwa z nami, czasami dochodzi do spięcia z Pyśką, Funia ją tarmosi strasznie, jest mloda i silna, glównie z zazdrości, o miejsce w lóżku przy Pani, czasami nie wiem dlaczego,[/FONT]
[FONT=Arial]Mądra jest bardzo i pelna energii.[/FONT]
[FONT=Arial]Szczęśliwgo nowego roku, żeby tych psich nieszczęść bylo jak najmniej.[/FONT]
[FONT=Arial]Ewa"[/FONT]

[FONT=Arial][FONT=Arial][SIZE=2]oraz odpowiedź na moją prośbę w kwestii nadesłania zdjęć z wypadu w góry:[/FONT]

[FONT=Arial]"Jasne, na jutro zamawiam slońce i robię zdjęcia z Tatrami w tle.[/FONT]
[FONT=Arial]Funia namiętnie kopie, wraca zawsze z brudnym nochalem, i nienawidzi kąpieli po spacerach, a niestety pogoda taka, że trzeba, śniegu brak, bloto, ale i tak fajnie.[/FONT]
[FONT=Arial]Ewa"[/FONT]
[/FONT]

Posted

[quote name='malawaszka']zagladam zaglądam bo śliczna laleczka i fajnie patrzeć, że jest taka szczęśliwa!!!

a jakbyś potrafiła znaleźć tak samo fajny domek dla równie cudnej Bajeczki to Ci pomnik postawię ;) taka podobna jest i nie ma zainteresowania :(
http://www.dogomania.pl/threads/117230-Ta-piekna-sunia-po-raz-drugi-oszukana-szuka-domku-Znalazla-sie-w-Psim-Aniele

Fajan jest :)
Zapisuję Jej wątek :)

• 2 weeks later...
Posted

http://www.dogomania.pl/threads/1736...yAE-wszAE-dzie

Powyżej wątek kolejnej pięknej rudej "uciekinierki".
Kochani wejdźcie na wątek i pomóżcie w poszukiwaniach - Ona może być teraz wszędzie !!!
Zależy nam by info trafiło do jak największej ilości schronisk i przytulisk na terenie Polski i by wolontariusze podjeli współpracę.

Wątek powoli zamiera a znim nadzieja na to że suczka się odnajdzie ...

• 4 weeks later...