kamilawa Posted July 4, 2009 Posted July 4, 2009 Saga przyszła dwa lata temu jako 10 miesięczny szczeniak wraz z mamą do schroniska. Najprawdopodobniej błąkały się po jednej z pobliskich wsi. Strasznie się bały. Kontakt z człowiekiem był dla nich nie możliwy. Ale dzięki pracownikom schronu sunie nabrały trochę wiary w siebie. Po jakimś czasie Figa- mama Sagi poszła do wspaniałego domu, a Saga? Saga ciągle czeka... Saga ma około 3 lat. Jest spokojna, zrównoważona. Powoli uczymy się podstawowych komend. Bardzo lubi spacerki, na których ładnie chodzi na smyczy. Przy ładnej pogodzie chodzimy do lasu, gdzie jest jeziorko. Oczywiście nie obejdzie się bez pływania ;) Co Saga uwielbia. Podczas pierwszego kompania spuściłam ją ze smyczy (jednak dla bezpieczeństwa smycz miała przypiętą do obroży) obserwowałam ją cały czas, jak tylko odeszła za daleko wołałam 'Saga wróć', albo 'Saga do mnie'. I tu mnie księżniczka zaskoczyła, bo wracała. Czasem się oglądała i nie wiedziała co zrobić, więc kucnęłam, jeszcze raz zawołałam i wróciła :oops: Bez problemu dogaduje się z innymi psami, a wręcz próbuje zagonić je do wspólnej zabawy. Kocha wspólną zabawę z ludźmi. Lubi dzieci, zarówno te młodsze jak i starsze :cool3: Ja mam 14 lat i baaardzo dobrze się rozumiemy. Niestety nie wiem, jak Saga reaguje na koty. Jak byliśmy na spacerku i spotkaliśmy spacerowiczów, Sagusia leciutko pomerdała ogonkiem, a potem szybko poszła, jakby wystraszona. Oo, a tak sobie pływałam :cool3: i zachęcałam do zabawy. Ma aktualne szczepienie przeciwko wściekliźnie i ma chipa. Czeka na domek w iławskim schronisku dla bezdomnych zwierząt. Schronisko dla Zwierząt ul. Komunalna 2A 14-200 Iława Z racji tego, że ludzie często dzwonią późnym popołudniem telefon podaję swój: 606-502-865 mail: [email protected] SAGA JUŻ TAK DŁUGO CZEKA. CZY KTOŚ JĄ POKOCHA ? :-( Wybaczcie mi jakość zdjęć, ale ciężko się robi zdjęcia w biegu, bo bawi się z innym psem :evil_lol: i ucieka z aparatem, żeby obiektywu Saga nie ochlapała :lol: Znajdzie się tu ktoś kto pokocha Sagulca ? Quote
kamilawa Posted July 4, 2009 Author Posted July 4, 2009 Jeszcze 3 fotki z zimy. Zagląda ktoś do nas ? :oops: Quote
kamilawa Posted July 4, 2009 Author Posted July 4, 2009 Halooo! Nikt nie zagląda? Błagam...pomóżmy jej. Quote
kamilawa Posted July 6, 2009 Author Posted July 6, 2009 Saguniu, kochanie jestem z Tobą ;) A nikogo więcej nie ma ? :placz: Quote
Guest kasia mierzejewska Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 Śliczna jest:) Wygląda na bardzo kochanego pieska:) A czy sunia ma zrobione allegro? Ogłoszenia w innych miejscach, typu gumtree, cafe animal itp? Będę trzymać za nią kciuki:))))))))) Quote
Katia94 Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 Podnosze i zapisuje .Boska sunia. Przydałyby sie banerki i ogłoszenia na innych stronach. a Swoją drogą zazdrosze troche tak otwartego i pomocnego schroniska ;) Quote
kamilawa Posted July 6, 2009 Author Posted July 6, 2009 Niestety nie, miałam się za to zabrać, ale net tak wolny, że szok. Dzięki, że ktoś zajrzał. Saga jest wspaniała, domki powinny się ustawiać kolejkami... gdyby nie to, że Saga jak jest w boksie to siedzi cały czas w budzie i boi się wyjść do człowieka :placz: Gdyby ktoś zrobił allegro byłabym wdzięczna... Quote
Guest kasia mierzejewska Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 Dałam znać paru osobom, sunia niedługo powinna mieć allegro, dam CI znać:) Quote
kamilawa Posted July 7, 2009 Author Posted July 7, 2009 kasia mierzejewska napisał(a):Dałam znać paru osobom, sunia niedługo powinna mieć allegro, dam CI znać:) dziękuję :loveu::loveu::loveu: Quote
Himena007 Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 Zrobiłam dla suni ogłoszenia tablica.com Alegratka.pl eoferty.com.pl neeon.pl animalia.pl adopcjapsa.pl pajeczyna.pl pineska.pl Kupsprzedaj.pl Adin.pl. najpewniej.pl olx.pl cwirek.pl darmobranie.pl ojej.pl spacerek.net Quote
Guest kasia mierzejewska Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 Saga już ma allegro Pies : Saga czeka na dom już 2 lata. Przygarnij!! (683838414) - Aukcje internetowe Allegro Quote
kamilawa Posted July 10, 2009 Author Posted July 10, 2009 Bardzo Wam wszystkim dziękuję ! :calus::Rose: Ja kilka dni Neta nie miałam, ale widzę, że ładnie się zaopiekowałyście wątkiem :cool3: Quote
kamilawa Posted July 14, 2009 Author Posted July 14, 2009 cisza :shake: Byli dzisiaj ludzie z Niemiec u nas w schronie. Mówili, że adoptowali już od nas psa, wzięli jednego z Hiszpanii i jeszcze jakiegoś mogą wziąć. Zainteresowali się Sagą, ale jak powiedziałam, że troszkę się boi i trzeba nad nią troszkę popracować odwrócili się wyszli :-( Quote
jagodkailawa Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 Witam to mój pierwszy wpis na dogo mam nadzieje ze nie ostatni. Fajnie że dotyczy on Sagulki. Kamilawa niestety tak jest że wielu z ludzi którzy przychodzą do schroniska chcą idealnego psa. A jak słyszą poprawcować uciekają. A przecież z Sagą nie jest tak źle. Co widać nawet na Twoich zdjęciach. Jest niesamowicie łagodna, cierpliwa. Wydaje mi się że "otwarcie się" jej na nowego właściciela nie trwało by długo. Dzięki (jak to się mówi na dogo:) ) cioteczki za wsparcie i pomoc w szukaniu domku dla Sagi. Quote
kamilawa Posted July 14, 2009 Author Posted July 14, 2009 Oo, kto tu zajrzał :evil_lol: Witamy :loveu::lol: Na razie nowych fotek brak, ale jutro jak ładna pogoda będzie i nam Jagódka pozwoli to wyjdziemy na spacerek, hehe. Quote
Guest kasia mierzejewska Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 I jak psica? Ktos się odezwał? Quote
kamilawa Posted July 22, 2009 Author Posted July 22, 2009 Cisza :shake: ja nie wiem, czy ludzie serca już nie mają? :roll: Dzisiaj byliśmy na spacerku z Sagulcem i jej współlokatorem Reksem, niestety fotek brak, ale za to się psy wymęczyły. Saga oczywiście popływała. Grzeczna była, chodziła bez smyczy i już się nauczyła komendy : 'do mnie' ;) jak możecie to podnoście wątek, bo ja zapominam czasem odwiedzić te mało odwiedzane :mad: Quote
Guest kasia mierzejewska Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 Podnoszę sunię. Niestety, teraz o domki trudno, bo wakacje. Quote
kamilawa Posted July 25, 2009 Author Posted July 25, 2009 Sagulec prawie codziennie wychodzi na spacery, bo stała się ulubienicą wolontariuszek ;) Niestety, żadna z nas nie może wziąć jej do siebie... nie wiem czy już pisałam :roll: Saga bardzo ładnie zachowuje się na spacerkach, reaguje na komendę 'do mnie' więc możemy ją spuścić ze smyczy :loveu: uwielbia się tarzać w błotku, uwielbia kąpiele. Wspaniała sunia, a jeszcze bez domku ! Aha, jest w kolejce na sterylkę ;) Quote
Guest kasia mierzejewska Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 Musisz ją ogłaszać i wierzyć, że się uda. Quote
kamilawa Posted August 9, 2009 Author Posted August 9, 2009 Cześc Myszko :loveu: cichutko Tu u Ciebie... Quote
Kamila_ Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 :loveu: ja podniosę niunię! zobaczę co się da zrobić :cool1: Quote
Recommended Posts