Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='kobix']:evil_lol:
1 pani już zrezygnowała,bo cytuję "za dużo problemów i zamieszania".zapewne powodem jest też fakt że nie przyjadę od razu z psem na wizyte przedadopcyjną :p

(taaak,ekspresowa dostawa bułeczek pod same drzwi:diabloti:)

z ostataniej chwili-2 pani po raz 2 zrezygnowała(najpierw na rzecz szczeniaka teraz na rzecz ponownego odwiedzenia schroniska)

:watpliwy:
została pani nr.3-czy wytrwa ?
oto jest pytanie[/QUOTE]

No... jak się zacznie gadać o wizytach przedadopcyjnych i poadopcyjnych, o kastracji oraz wypytywać gdzie pies będzie mieszkał, co będzie jadł itp to niejeden nieprzygotowany na to nie-dogomaniak zwieje gdzie pieprz rośnie. Pani, która ze mną pracuje była zdziwiona, że po wydaniu psa nowemu właścicielowi nadal się nim interesujemy.

Pani, która już drugi raz zrezygnowała cosik mało zdecydowana. No ale Gufika chyba już nie dostanie :hmmmm:

Trzymamy kciuki za panią nr 3 :kciuki:

• Replies 578
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Lidan']No... jak się zacznie gadać o wizytach przedadopcyjnych i poadopcyjnych, o kastracji oraz wypytywać gdzie pies będzie mieszkał, co będzie jadł itp to niejeden nieprzygotowany na to nie-dogomaniak zwieje gdzie pieprz rośnie. Pani, która ze mną pracuje była zdziwiona, że po wydaniu psa nowemu właścicielowi nadal się nim interesujemy[/quote]
w tym przypadku były psy mieszkające na zewnątrz,a Gufi miał być mieszkającym wewnątrz.Gufi jest zaczepny/prowokuje.
p.nie zrozumiała /lub nie chciała celu wizyty przeadopcyjnej i chciała abym z na nią przyjechała już z Gufim.po czym podziękowała jak się dziekuje w sklepie przy wyborze obuwia(...)

[quote]Pani, która już drugi raz zrezygnowała cosik mało zdecydowana. No ale Gufika chyba już nie dostanie :hmmmm:[/quote]
studentka z poznania-raz zrezygnowała na rzecz szczeniaka od znajomych,teraz bo chłopak zasugerował psa z poznańskiego schroniska(jeste za!)ale masz rację Lidan,trzeciej próby nie będzie...tym bardziej że to poznań,jak zrezygnuje następnego dnia,ja nie podskoczę(...)

Trzymamy kciuki za panią nr 3 :kciuki:[/quote]

Posted

ojoj dawno mnie tu nie było :oops: zapracowana jestem

dostałam od kogoś e-mail z pytaniem o Gufiego (ogłoszenie ze strony darmobranie.pl) może zafoni do kobix

• 2 weeks later...
Posted

napisały 2 chętne panie..moze cuś wyniknie:cool3:
wybaczcie,nieczęsto piszę ale full problemów z psami:dwa sikają moczem z krwią,jeden ma postępującą jaskrę...do tego podejrzenie lamblii

jakby psich nieszczęść było za mało:p

Posted

Niestety poza radością z obcowania z piesami są też te smutniejsze sprawy, wymagające poświęcenia większej uwagi i czasu. Tak bardzo chciałabym, żeby ten śliczny łaciaty przystankowy piesek poszedł już do kogoś fajnego na stałe. Zima się zbliża. Każdemu przydałby się taki żywy kaloryferek :diabloti: Ja mam już dwa :p

Posted

[quote name='Lidan']Niestety poza radością z obcowania z piesami są też te smutniejsze sprawy, wymagające poświęcenia większej uwagi i czasu. Tak bardzo chciałabym, żeby ten śliczny łaciaty przystankowy piesek poszedł już do kogoś fajnego na stałe. Zima się zbliża. Każdemu przydałby się taki żywy kaloryferek :diabloti: Ja mam już dwa :p[/QUOTE]
A ja trzy plus cztery:razz:.

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Hop hop !!! Czy ktoś tu jeszcze zagląda :???: Wszyscy zapomnieli o Gufim :hmmmm: Co u psiaka? Nadal w dt?

[B]ewab[/B] ja mam 2 sunie i 7 ptaków a wszystko w jednopokojowym mieszkaniu :p

Posted

Martwi mnie już trochę fakt ,że sliczny Gufi tak dlugo jest w hoteliku -zamiast byc juz w swym domu -na stałe. Jakoś rzadko wątek jest widoczny także -.Czy ten pies jest oglaszany -bo już zbyt dlugo czeka chyba na swoj dom ?? Następne psy czekają na pomoc i dt .Mam nadzieję ,że lada tydzien pies pojdzie do adopcji. . Chcialabym, aby po Nowym Roku Gufi prędko już znalazł swoj dom a te parę zł moglo pomóc ratować innego psa . Gufi już od prawie pol roku czeka na adopcję . Szukajcie proszę domu dla Gufiego !
Chyba ,że ja nie jestem na bieżąco w temacie -a pies zostaje na stale u kobix ..
Ma chlopak nieco nietypowych zachowań może-ale jak trafi do domu bez kota-to nie będzie mogl sypiać w kociej kuwecie .;) W przyszlym domu Gufiego buty muszą byc chowane do zamykanych szafek -a kable zabezpieczone.:razz:. A tak poza tym -to sliczny ,przystojny pies .Tylko brać i rozpieszczać.
No i chyba musi być jedynakiem w domu -bo nie lubi konkurencji :evil_lol: A tak niewinnie wygląda ,milutko..;)
Gufi- nie kiśnij juz dluzej u kobix -tylko szoruj do swego domu-dość tych wczasów pólrocznych juz !:cool3:

• 1 month later...
Posted

przez rewolucje na dogo wątek został zaniedbany ...:oops:
Z Gufim wszystko ok,nadal przebywa u mnie na DT,ma status psa do adopcji ,jak wszystkie...postaram sie zrobić aktualne zdjęcia.
bardzo proszę o pomoc w ogłoszeniach,
[U]tekst do wklejania poniżej,zdjęcia proponuję te letnie na zielonej trawce[/U]

bardzo proszę zaznaczyć w tytule że [B]adopcja domowa[/B]
[B]Zdjęcia post 166/167[/B]

[B]Gufi[/B]- wzruszający mały psiak o pięknej linii i przecudnych kolorach,
porzucony przez swego człowieka... zamieszkał na przystanku.
Miał to czego najbardziej potrzebuje psie serce-
towarzystwo ukochanych ludzi, zmieniali się oni, ale zawsze przynajmniej byli!
...za schronienie służyła mu przystankowa wiata
...za budę ławka.
Zamiast wygodnej kanapy,którą kiedyś miał,spał na posłaniu z ulicznych śmieci.
Nocami błąkał się samotnie
...zagubiony...
szukając ludzkiej opieki i licząc ,że ktoś go wreszcie zauważy,pokocha,zabierze do domu...
Mały niczyj psiak wśród tłumów ludzi i ich zamkniętych serc... i mieszkań!
Ale to już przeszłość!
Cud się wydarzył!
Dzięki ludziom o ogromnym psim sercu Gufiak...
został zabrany z ulicy i czeka na adopcję.
I od pierwszego momentu ogromne zaskoczenie..
.ten psiak,którego zauważyliśmy na zaśmieconym przystanku...
ten psiak okazał się...idealnym psem domowym!!!

Ten idealny pies domowy,
najlepiej czułby się mieszkając w domu/mieszkaniu.
Kompletnie nie nadaje się na psa podwórkowego,stróżującego,bo to...
bardzo przyjazny i wesoły dwulatek,wielki przytulas dopraszający się ludzkiej uwagi i pieszczot.
Gufi toleruje również przyjaźnie nastawione psy(preferuje suczki)jak również koty.
Jest nauczony mieszkania w domu,
pięknie chodzi na smyczy na spacery,
w domu zachowuje czystość.
Ze względu na swe niewielkie gabaryty(do łydki)świetnie nadaje się na typowo domowego psiego kompana!!!

Kontakt adopcyjny:
tel.511 704 481
[EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]
[CENTER][FONT=Comic Sans MS][COLOR=#ffffff]Wizyty: 85[/COLOR][/FONT][/CENTER]

ogłoszenia BARDZO potrzebne ,jeśli Gufi ma znaleźć najlepszy dom,
czego bardzo mu życzę...

Posted

Zostałam zagadana na GG i tylko jedno ogłoszenie wkleiłam :(
[url=http://ale.gratka.pl/ogloszenie/3331003_przesliczny_gufi_pies_ideal_szuka.html]alegratka[/url]

Jutro...właciwie już dzisiaj poprawię się...mam nadzieję. Allegro nie mogę na razie zrobić.

Posted

[quote name='Lidan']Hop hop !!! Czy ktoś tu jeszcze zagląda :???: Wszyscy zapomnieli o Gufim :hmmmm: Co u psiaka? Nadal w dt?

[B]ewab[/B] ja mam 2 sunie i 7 ptaków a wszystko w jednopokojowym mieszkaniu :p[/QUOTE]

No nie zapomnieli ale po rewolucji na Dogo trudno bylo znalesc watek...nawet na innych watkach ciotki prosza o Guffiego. Jak z adopcja czy pani # 3 ytez odpadla????