kobix Posted July 18, 2009 Author Posted July 18, 2009 ażyby tak dobrze nie było:mad: ktoś pseudointeligentny z mojej rodziny wyprowdził Gufiego na spacer(bez moje wiedzy)na....obroży przeciwpchelnej...no i "obroża" się zerwała i pies uciekl przełożyłam Zulusa na jutro-szukam Gufiaka mam nadzieję że jeszcze dziś sie znajdzie... -------------------------------------------------------Gufi się znalazł Quote
clo Posted July 18, 2009 Posted July 18, 2009 ufff jak dobrze..boze odetchnelam z ulga...gufis ty nie uciekaj maluchu;) Quote
ewab Posted July 18, 2009 Posted July 18, 2009 Kobix my się tu nie obrażamy tylko dogo nas nie chce wpuścić:mad:. Choć z drugiej strony może to i dobrze, bo weszłam na gotowe, a nie jak szukałaś Gufiego:eviltong:. Quote
coronaaj Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 [quote name='fizia']Dalej mam problemy z wysłaniem maila do Coronaaj Zulus jest piękny - kolorystyc znie chyba przypomina owczarka belgijskiego malinois[/QUOTE] Fizia co sie dzieje, jakie problemy ? Na Dogo nie mozna sie dostac.Pisz na [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] Bylam do wczoraj w kaliforni bez dostepu do kompa (laptop zostal w domu). Quote
coronaaj Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 [quote name='fizia']Wydaje mi się, że Coronaaj miało nie być od 12 do 17 lipca Napiszę do Niej jeszcze maila Nie chciałabym tak w Jej imieniu sie wypowiadać, ale znając Jej dobre serce jestem przekonana, że się zgodzi.[/QUOTE] Fizia niepotrzebnie czekalyscie, bez problemu sie godze, sama podejmuj decyzje bo cholerka na Dogo trudno sie dostac (nie tylko ja mam problemy). Bylam w Kaliforni. Quote
Nadziejka Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 :Dog_run::thumbs:Gufiakuuu :loveu::loveu::loveu: Quote
__Lara Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 [quote name='kobix']ażyby tak dobrze nie było:mad: ktoś pseudointeligentny z mojej rodziny wyprowdził Gufiego na spacer(bez moje wiedzy)na....obroży przeciwpchelnej...no i "obroża" się zerwała i pies uciekl przełożyłam Zulusa na jutro-szukam Gufiaka mam nadzieję że jeszcze dziś sie znajdzie... -------------------------------------------------------Gufi się znalazł[/quote] :-o:-o:-o co za szczęście... Quote
kobix Posted July 20, 2009 Author Posted July 20, 2009 w niedzielę Zulus pojechał na dt do Biafry pod Kraków (założę osobny wątek psa -Biafra napisze) pokazała rtg łapy Zulusa wetce leczącej jej zwierzaki i (podobno) wygląda to nieciekawie...brany pod uwagę jest nawet nowotwór kości. (mój wet to d...więc istnieje taka możliwość) na razie konieczne jest leczenie stanu zapalnego łapy -antybiotyk,przeciwzapalny,steryd jeśli stan psa(i szczepienia)pozwolą dziś wet ma obejrzeć łapę na miejscu Quote
ewab Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 A jak z kosztami tymczasowania i leczenia Zulusa? Quote
kobix Posted July 20, 2009 Author Posted July 20, 2009 [quote name='ewab']A jak z kosztami tymczasowania i leczenia Zulusa? [/quote] dt jest płatne 350 zł m-c(pies 20kg) żeby były deklaracje m-czne na 300sta (to ja 50 dopłacę) leczenie będzie na rachunek,nie wiem na razie jakie to koszty...ale nie można przecież zostawić go bez pomocy... nie ukrywam,że przydałoby się szukać środków na pokrycie leczenia wrzucę jakiś bazarek... b.proszę innych również jeśli mają taką możliwość oby diagnoza nie była zbyt drastyczna:roll: Quote
Julie Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 czy psiak jest już w DT?bo te zdjęcia są rozwalające jak on tak leży na tym betonie... ja mogę jednorazowo wpłacić 20 zł jeśli jest potrzebne? Quote
bico Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 [quote name='kobix']w niedzielę Zulus pojechał na dt do Biafry pod Kraków (założę osobny wątek psa -Biafra napisze)[/quote] [B]Zulus jest pod opieką Fundacji, czy pod opieką Biafry, jako osoby prywatnej?[/B] myślałam, że Zulus jedzie na dt do osoby prywatnej, stąd ta dyskrecja. Czemu tajemnicą był owiany fakt, że jedzie do Biafry? Quote
kobix Posted July 21, 2009 Author Posted July 21, 2009 [quote name='Julie']czy psiak jest już w DT?bo te zdjęcia są rozwalające jak on tak leży na tym betonie... ja mogę jednorazowo wpłacić 20 zł jeśli jest potrzebne?[/quote] Gufi jest na bezpłatnym dt u mnie w dom jeśli mogłabyś zasponsorować Gufiemu np.szczepienia na wściekliznę(to u mnie akurat koszt 20zł)byłoby leżej... wirusówki już ma,jest też odrobaczony Quote
kobix Posted July 21, 2009 Author Posted July 21, 2009 [quote name='bico'][B]Zulus jest pod opieką Fundacji, czy pod opieką Biafry, jako osoby prywatnej?[/B] myślałam, że Zulus jedzie na dt do osoby prywatnej, stąd ta dyskrecja. Czemu tajemnicą był owiany fakt, że jedzie do Biafry?[/quote] uzgadniane było dt u Biafry...z osobistą opieką wiem,że prowadzi fundację,ale Zulus jest na normalnym płatnym dt(nie pod skrzydłami fundacji) z bardzo prostej przyczyny-Biafra prosiła o niereklamowanie jej na dogo,zrozumiałam być może zbyt "dosłownie". Quote
kobix Posted July 21, 2009 Author Posted July 21, 2009 matko bosko:crazyeye: dostałam pw z którego dowiaduję się że całą tą akcję ze zmianą dt celowo wykombinowałam po to by zyskać kasę (to 1) (2)zarzucono mi kłamstwo i kombinatorstwo oraz celowe (w jakim celu to nie wiem)zatajenie że Zulus jedzie do Biafry nie ujawniam nigdy pw ani informacji o kimś kto o to prosi(jak było w przypadku Biafry) jest to jeden ze "sponsorów" Zulusa więc poczuwam się do odpowiedzi na publicznym wątku 1.zmiana dt (Moria -Biafra)wynikła dokładnie na dzień przed transportem,tj.w czwartek a środki finansowe spłyneły na moje konto już wcześniej(większość). 2.nie znam/łam Biafry dotąd więc posądzanie mnie o jakieś zwrotne czerpanie korzyści/układy jest nieuzasadnione 3.środki przenaczone na dt (płatne)zostały przekazane Biafrze (za 1 m-c w wysokości 350zł) pozostała suma zasila nast.miesiąc pobytu Zulusa 4.gdybym chciała kasę zatrzymać u siebie,wprost bym napisała że biorę Gufiego lub Zulusa na płatne dt (tyle i tyle...) 5.deklarowane środki za Dt Zulusa powinny odtąd być wpłacane bezpośrednio Biafrze a nie na moje prywatne konto [B]ogólnie dochodzę do wniosku że "cudownie" zrobiłam biorąc dodatkowego psa do adopcji i Zulusa wymagającego leczenia na wielomiesięczne utrzymywanie w dt:p[/B] [B]myślę jednak ze dla nich warto było[/B] [B]b.proszę osoby deklarujące pomoc na Zulusa[/B] (w przypadku rezygnacji z deklarowanej pomocy finansowej o informację na pw) Quote
mtf zalesie Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 na glupie pw mam zwyczaj nie reagowac i sie nie przejmowac-moja deklalacja pozostaje bez zmian Quote
__Lara Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Co się dzieje??? odbiło Wam??? Kolejne osoby robią znowu szum na wątku :angryy: kobix, nie przejmuj się, nie warto. Quote
clo Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 zalosc...kobix nie przejmuj sie!chciclabym poznac i wiedziec kto jest ta tchorzliwa osoba ktora na watku glosu nie zabiera a takie cos ci na pw zarzuca...zwykly ratlerek ratlerkow nie obrazajac..duzo szczeka..ale odwaznie tylko z ukrycia...zrobilas cudnie i uratowalas dwa psiaki!!!oby tak dalej!jak bede miala cos wiecej grosza to wplace na zuluska:)lub gufiaka i to na twoje konto! Quote
kobix Posted July 22, 2009 Author Posted July 22, 2009 przyszła wpłata od [B]olga7 -15zł [/B](gufi/zulus) dziękujemy:loveu: wszystkie wpłaty obecnie idą na Zulusa,gdyż to on potrzebuje środków na dt oraz leczenie łapy [B]lara,clo [/B]dzięki za zrozumienie:) Quote
kobix Posted July 22, 2009 Author Posted July 22, 2009 najwyższy czas na operację separacji Gufiaka od Zulusa:evil_lol: [B]zapraszam na wątek pomocowy Zulusa (na dt u Biafry)wszystkie osoby którym los biednego Zulka leży na wątrobie i chcieliby pomóc w jego leczeniu i opłaceniu dt:[/B] [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f1160/zulus-ze-zlamana-noga-na-dt-u-biafry-wymaga-leczenia-zbieramy-m-czne-deklaracje-142492/#post12658459[/URL] (chciałabym aby był to wątek pomocy dla psa a nie wzajemnych awersji) Quote
Biafra Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 [quote name='bico'][B]Zulus jest pod opieką Fundacji, czy pod opieką Biafry, jako osoby prywatnej?[/B] myślałam, że Zulus jedzie na dt do osoby prywatnej, stąd ta dyskrecja. Czemu tajemnicą był owiany fakt, że jedzie do Biafry?[/quote] 1. Zulus jest pod opieką Kobix i jest jej własnością. O jego losie, leczeniu czy ewentualnej adopcji decyduje wlaściciel. 2. Biafra czyli ja, prowadząca Fundację "Zwierzę nie jest rzeczą" jest w trakcie budowy kilku boksów hotelowych. Jest to odpłatna działalność pożytku publicznego. Środki uzyskane z hotelowania psów są przeznaczone na utrzymanie koni mieszkających w przytulisku prowadzonym przez Fundację. 3. Biafra ma pod opieką miedzy innymi 8 chorych wielkopsów. Mają zapewnione dożywocie i leczenie. Niestety nie jestem w stanie utrzymać kolejnych nowych zwierząt. Ale mogę im zapewnić opiekę. Pod warunkiem, ze pies bęzie zabezpieczony finansowo. Dlatego zaproponowałam hotelowanie najbiedniejszych psów, którym inni chcą pomóc, a nie mają gdzie ich przetrzymać. 4. Boksy są jeszcze nie skończone. Dlatego prosiłam Kobix, żeby z wszelkimi informacjami poczekała do otwarcia. Quote
Lidan Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Że też na każdym wątku musi ktoś siać ferment. Tym razem po cichu, za plecami zainteresowanych... Z jednej strony może to i lepiej bo zaraz zaczęłoby się wzajemne obrzucanie błotem, interwencja moda, upomnienia, bany itp. Jednak mimo wszystko przykro, że osoby, które pomagają od dawna psom (nie tylko siedząc przed komputerem ale robią to własnoręcznie) narażone są na nieprzyjemności i podejrzenia o "kłamstwo i kombinatorstwo." Ludzie, dajcie sobie na wstrzymanie, bardzo proszę. [B]kobix[/B] Co nowego u Gufiego? Chętnie zobaczylabym nowe zdjecia psiaka :-) [B]Biafra[/B] Jesteś niesamowita :happy1: Tylko skąd bierzesz czas i siły do opieki nad tyloma zwierzetami :hmmmm: Quote
__Lara Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 [quote name='Lidan']Że też na każdym wątku musi ktoś siać ferment. Tym razem po cichu, za plecami zainteresowanych... Z jednej strony może to i lepiej bo zaraz zaczęłoby się wzajemne obrzucanie błotem, interwencja moda, upomnienia, bany itp. Jednak mimo wszystko przykro, że osoby, które pomagają od dawna psom (nie tylko siedząc przed komputerem ale robią to własnoręcznie) narażone są na nieprzyjemności i podejrzenia o "kłamstwo i kombinatorstwo." Ludzie, dajcie sobie na wstrzymanie, bardzo proszę. [B]kobix[/B] Co nowego u Gufiego? Chętnie zobaczylabym nowe zdjecia psiaka :-) [B]Biafra[/B] Jesteś niesamowita :happy1: Tylko skąd bierzesz czas i siły do opieki nad tyloma zwierzetami :hmmmm:[/quote] Biafra to od dawna moja idolka, robi tyle, że ja nie jestem w stanie tego ogarnąć :-o niesamowita to mało powiedziane, psi anioł :loveu: Quote
kobix Posted July 23, 2009 Author Posted July 23, 2009 odwaliło:splat: mi,znów coś zabrałam z ulicy... "coś" bo jest wielkości kota,utyka na łapę,ma wielkie wyłysiałe/wygryzione placki i spało pod krzakiem koło mojego bloku pies sikał,coś zawarczalo i zaczeło uciekać na oślep... Gufi to przy nim olbrzym:evil_lol: co z "tym" zrobię jeszcze nie wiem.idę przespać się z tematem. temat dycha przez sen obok w kenelu jutro podeślę wątek,a co mam do stracenia:p dt by się dla malucha bardzo przydał-grzeczny psikotek Quote
Recommended Posts