Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oj tak, mój szpic ze schronu, ma dysplazję i ciężko mu jest czasami wstać szybciutko nawet po smakołyk. Zauważyłam też, że jak zaczyna cos się dziać z jego stawami to od razu zaczyna ślizgac się po kafelkach a jak dobrze się czuje to nawet po nich biegnie. Starość nie radość, mnie też często ( coraz częściej , za często) ciężko wstać z łóżka rano:loveu::loveu::evil_lol::evil_lol:

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[FONT=Arial][COLOR=red][B]Madcat1981[/B][/COLOR] 5 zł + 20 zł ( os przyjaciela z bazarku)= [B][COLOR=red]25 zł[/COLOR][/B]
[B][COLOR=red]Bjuta [/COLOR][/B][B][COLOR=red]20 zł[/COLOR][/B]
[B][COLOR=red]ihabe [/COLOR][/B]za wrzesień [B][COLOR=red]20 zł[/COLOR][/B]
[B][COLOR=red]ihabe[/COLOR][/B] [COLOR=#ff0000][B][U]bazarek 1+2[/U][/B][/COLOR] [COLOR=red][B]104 zł
[/B][/COLOR][FONT=Times New Roman][COLOR=red][B]bjuta [/B][COLOR=#000000]wrzesień[/COLOR][B] 15 zł[/B][/COLOR]
[/FONT][B][COLOR=#ff0000]Gonia 13 [/COLOR][/B]za wrzesień[B][COLOR=#ff0000] 10zł[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff0000]Makrela [/COLOR][/B]za wrzesień + 20 zł[B][COLOR=#ff0000] 70 zł[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff0000]Ana666 [/COLOR][/B]za wrzesień[B][COLOR=#ff0000] 20 zł
BICO [U]jednorazowo[/U] 50 zł
Feliksik [COLOR=#000000]za wrzesień[/COLOR] 20 zł
Gonia 66 [COLOR=#000000]za wrzesień[/COLOR] 10 zł
Pani Anita [U]jednorazowo[/U] 100zł :loveu::loveu::loveu::loveu:[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff0000]Niteczka [COLOR=#000000]za wrzesień[/COLOR] 20 zł[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff0000]Reja [COLOR=#000000]za wrzesień[/COLOR] 20 zł[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff0000]Olga7 [COLOR=#000000]za wrzesień[/COLOR] 10 zł[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff0000]Randa [COLOR=#000000]za wzresień[/COLOR] 20 zł[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff0000]zachary [COLOR=#000000]za wrzesień[/COLOR] 20 zł[/COLOR][/B]
[/FONT][LEFT][FONT=Arial][B][COLOR=#ff0000]Madcat [U]z bazarku[/U] 34,15 zł[/COLOR][/B][/FONT][/LEFT]
[LEFT][FONT=Arial][B][COLOR=#ff0000]Gonia13 [COLOR=#000000]za X i XI[/COLOR] 20 zł[/COLOR][/B][/FONT][/LEFT]
[LEFT][FONT=Arial][B][COLOR=#ff0000]Edyta [COLOR=#000000]stała[/COLOR] 20 zł
Marii 23 [COLOR=black]za wrzesień[/COLOR] 15 zł
[/COLOR][/B]=================================================
[COLOR=#ff0000][B][U]razem 643,15 zł

[/U][/B][/COLOR][/FONT][FONT=Arial][B][/B]

[/FONT][/LEFT]

[LEFT][FONT=Arial][B][U]wydatki[/U][/B]:[/FONT][/LEFT]
[LEFT][FONT=Arial][COLOR=#ff0000][B]hotelik X-XI przelew 300zł 26 września 2009[/B][/COLOR][/FONT][/LEFT]
[LEFT][B][FONT=Arial]643,15 - 300zł = [SIZE=5]343,15 zł :loveu::loveu::loveu::loveu:[/SIZE][/FONT][/B][/LEFT]
[LEFT] [/LEFT]
[LEFT][COLOR=#ff0000][SIZE=4][COLOR=#000000][B][I][U]wpływy październik[/U][/I][/B]: [/COLOR][/SIZE][/COLOR][/LEFT]
[LEFT][COLOR=#ff0000] [/COLOR][/LEFT]
[LEFT][COLOR=#ff0000][FONT=Arial][SIZE=4][B][I]ihabe 20 zł[/I][/B][/SIZE][/FONT][/COLOR][/LEFT]
[LEFT][COLOR=#ff0000][FONT=Arial][SIZE=4][B][I]Bjuta 15 zł[/I][/B][/SIZE][/FONT][/COLOR][/LEFT]
[LEFT][COLOR=#ff0000][FONT=Arial][SIZE=4][B][I]Edyta 20 zł
Makrela 50 zł[/I][/B][/SIZE][/FONT][/COLOR][/LEFT]
[LEFT][COLOR=#ff0000][B][I][FONT=Arial][SIZE=4]zachary 20 zł[/SIZE][/FONT][/I][/B][/COLOR][/LEFT]
[LEFT][COLOR=#ff0000][B][I][FONT=Arial][SIZE=4]Gonia 66 10 zł[/SIZE][/FONT][/I][/B][/COLOR][/LEFT]
[LEFT][COLOR=#ff0000][B][I][FONT=Arial][SIZE=4]Marii23 15 zł[/SIZE][/FONT][/I][/B][/COLOR][/LEFT]
[LEFT][COLOR=#ff0000][B][I][FONT=Arial][SIZE=4]Ana666 20 zł[/SIZE][/FONT][/I][/B][/COLOR][/LEFT]
[LEFT][COLOR=#ff0000][B][I][FONT=Arial][SIZE=4]Agnieszka? 20 zł
[/SIZE][/FONT][/I][/B][/COLOR][/LEFT]
[COLOR=#ff0000][B][/B] [/COLOR][LEFT][COLOR=#ff0000][FONT=Arial][SIZE=4][B][I][U]==============[/U][/I][/B][/SIZE][/FONT][/COLOR][/LEFT]
[LEFT][COLOR=#ff0000][FONT=Arial][SIZE=4][B][I][U][COLOR=#000000]190 zł
[/COLOR]
[/U][/I][/B][/SIZE][/FONT][/COLOR][/LEFT]
[LEFT][COLOR=#ff0000][FONT=Arial][SIZE=4][B][I][U]343,15+190 zł=533,15 zł[/U][/I][/B][/SIZE][/FONT][/COLOR][/LEFT]
[LEFT][COLOR=#ff0000][FONT=Arial][SIZE=4][B][I][U]wydatki pażdziernik:[/U][/I][/B][/SIZE][/FONT][/COLOR][/LEFT]
[LEFT][COLOR=#ff0000][FONT=Arial][SIZE=4][B][I][U][COLOR=#000000]4 X[/COLOR]- 50 zł wet + tabletki na odrobaczenie przesłane do ZuziaM[/U][/I][/B][/SIZE][/FONT][/COLOR][/LEFT]
[LEFT][COLOR=#ff0000][B][/B] [/COLOR][/LEFT]
[LEFT][COLOR=#ff0000][FONT=Arial][SIZE=6][B][I][U]na koncie: [COLOR=#000000]4X2009[/COLOR] 483,15[/U][/I][/B][/SIZE][/FONT][/COLOR][/LEFT]
[LEFT][COLOR=#ff0000][B][/B] [/COLOR][/LEFT]
[LEFT][COLOR=#ff0000][FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#000000][B][I][U]nastepna wpłata za hotelik 25.X.2009[/U][/I][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR][/LEFT]

Posted

Obiecane zdjecia Gabi na spacerku :lol:.
Z nozkami juz w porzadku. Wiecej sie to nie powtorzylo, ale dalam jej jednak tabletke.

[URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/33024a2a62d48814.html"][IMG]http://images44.fotosik.pl/211/33024a2a62d48814med.jpg[/IMG][/URL]

[URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/c52ee41cb1580a94.html"][IMG]http://images39.fotosik.pl/208/c52ee41cb1580a94med.jpg[/IMG][/URL]

[URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/76c7c940847c2434.html"][IMG]http://images37.fotosik.pl/207/76c7c940847c2434med.jpg[/IMG][/URL]

Trudno mi troche samej robic zdjecia, bo Gabi jest bardzo ruchliwa na spacerze. Nawet czasem nie przystaje zeby zapaszki powachac sobie ..... spieszy sie dokads, czy co .....:roll: ???

Posted

[COLOR=DarkSlateBlue]Pewnie chce bidulka nadrobić tamten stracony czas w schronie ,kiedy nie miala ani takich ludzi kolo siebie za często /jesli wychodzila czasem/ ani takich traw ,łąk i i tylu zapachów do poznania każdego dnia .:p:loveu:
Poczciwa ,stara GABI -korzystaj z życia każdego dnia i poznawaj ten świat od nowa !:loveu::loveu::loveu:- choć teraz mniej już widzisz ,ale zapachem nadrobisz .:p
[/COLOR]

Posted

Gabi dziarsko maszeruje:lol:
a u psich dziadeczków, to już tak czasami bywa - wiek, łapki zdrętwieją czy gorsza pogoda i już ciężej wstać:roll:

Posted

Wiecie dziewczyny......:roll:... ja sie tak zastanawialam nad zachowaniem Gabi ....
Obserwuje ja podczas spacerow i widze pewne jej zachowania, ktore moga swiadczyc o tym, ze Gabi mieszkala w mieszkaniu albo domu.....
Ona bardzo jest zywo zainteresowana okolica samego domu, nawet po schodach probowala wchodzic i do garazu zagladala....
I to nie taka zwykla ciekawosc ja tam wiedzie, ale ona jakby chce wejsc do srodka, bo ... wedlug niej, tak trzeba.
Samo to, ze chodzi na smyczy naprawde ladnie ..... jest juz starenka i prawie slepa i ma niewielkie problemy, ale jak juz zlapiemy rytm i idzie sobie obok mnie, to naprawde fajnie drepcze i czasami spoglada na mnie, czy jestem obok niej .....
A kiedy zrobi siusiu, to zaraz zawraca i idzie do domu ..... No niestety, musza ja wtedy nakierowywac na kojec :-(......
W kojcy nie robi siusiu.... czeka na spacerek.
Kupke sie czasem w nocy zdarza, ale kiedy wieczorem nie zrobi po kolacji.....
A od jakiegos czasu cieszy sie merdajac ogonkiem, kiedy do niej ide :lol:, a wlasciwie pupina cala, bo ten tyl ma nie dokonca sprawny pod wzgledem koordynacji.
Jej ogonek jest jakby sparalizowany.....:roll:. Nawet kiedy robi siusiu, czy kupke, to w ogole go nie unosi.... on wisi caly czas na dol :roll:.....
Nawe siuski czasem az nim omiata, kiedy juz ruszy do przodu.....
W ogole to taka jakby spokojniejsza sie juz zrobila...... Nawet udaje mi sie ja zatrzymac na chwilke, zeby np jej oczka wytrzec, albo po prostu mordke wyglaskac ...... Do tej pory ona prawie w ogole sie nie zatrzymywala na spacerach ..... Wszystko w biegu prawie robila .... i siusiu i kupke .....
Przedziwna z niej dziewczynka.....
Czy sa jakies jej blizsze losy znane ..... ?
Zaraz wroce do poczatku watku .... moze cos tam znajde .....:roll:

Posted

[quote name='zuziaM']Wiecie dziewczyny......:roll:... ja sie tak zastanawialam nad zachowaniem Gabi ....
Obserwuje ja podczas spacerow i widze pewne jej zachowania, ktore moga swiadczyc o tym, ze Gabi mieszkala w mieszkaniu albo domu.....
Ona bardzo jest zywo zainteresowana okolica samego domu, nawet po schodach probowala wchodzic i do garazu zagladala....
I to nie taka zwykla ciekawosc ja tam wiedzie, ale ona jakby chce wejsc do srodka, bo ... wedlug niej, tak trzeba.
Samo to, ze chodzi na smyczy naprawde ladnie ..... jest juz starenka i prawie slepa i ma niewielkie problemy, ale jak juz zlapiemy rytm i idzie sobie obok mnie, to naprawde fajnie drepcze i czasami spoglada na mnie, czy jestem obok niej .....
A kiedy zrobi siusiu, to zaraz zawraca i idzie do domu ..... No niestety, musza ja wtedy nakierowywac na kojec :-(......
W kojcy nie robi siusiu.... czeka na spacerek.
Kupke sie czasem w nocy zdarza, ale kiedy wieczorem nie zrobi po kolacji.....
A od jakiegos czasu cieszy sie merdajac ogonkiem, kiedy do niej ide :lol:, a wlasciwie pupina cala, bo ten tyl ma nie dokonca sprawny pod wzgledem koordynacji.
Jej ogonek jest jakby sparalizowany.....:roll:. Nawet kiedy robi siusiu, czy kupke, to w ogole go nie unosi.... on wisi caly czas na dol :roll:.....
Nawe siuski czasem az nim omiata, kiedy juz ruszy do przodu.....
W ogole to taka jakby spokojniejsza sie juz zrobila...... Nawet udaje mi sie ja zatrzymac na chwilke, zeby np jej oczka wytrzec, albo po prostu mordke wyglaskac ...... Do tej pory ona prawie w ogole sie nie zatrzymywala na spacerach ..... Wszystko w biegu prawie robila .... i siusiu i kupke .....
Przedziwna z niej dziewczynka.....
Czy sa jakies jej blizsze losy znane ..... ?
Zaraz wroce do poczatku watku .... moze cos tam znajde .....:roll:[/quote]

Zuzia, jak Ty coś o Gabi napiszesz, to widać, że piszesz to od serca, a ja wtedy zawsze muszę sobie pobeczeć:placz::oops:

Posted

[quote name='bico']Zuzia, jak Ty coś o Gabi napiszesz, to widać, że piszesz to od serca, a ja wtedy zawsze muszę sobie pobeczeć:placz::oops:[/quote]

Mam tak samo.Ryczę po każdym poście zuziM.
Albo z żalu nad psinkami albo ze wzruszenia.
Ona umie tak od serca napisać.

Posted

[quote name='magda222']Mam tak samo.Ryczę po każdym poście zuziM.
Albo z żalu nad psinkami albo ze wzruszenia.
Ona umie tak od serca napisać.[/quote]
to w takim razie, jest nas dwie;) razem pobeczymy albo ze wzruszenia albo z żalu:oops:
szkoda, że nie w każdym hotelu podchodzi się z sercem do psiaków:shake:

Posted

Ja sobie po cichu podczytuje wątek Gabi ale teraz muszę zareklamować tu innego psiaka bo wiem, że jest tu sporo ciotek kochających starsze psiaki. :loveu:

Kubuś [B]jest w schronisku od 12 lat[/B] i pilnie potrzebuje pomocy:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f1169/kuba-odchodzi-za-tm-potrzebny-kochajacy-kat-na-ostatnie-chwile-zycia-139840/[/URL]

Posted

Hej ciotki-beksy :lol: !

Gabi to fajniutka dziewuszka, wiec jak o niej moge pisac, jak nie fajnie :lol: ???

Dzisiaj bylam na malych zakupkach i po powrocie poszlam sobie troche na dwor, zeby porzadki drobne porobic.
Otworzylam wszystkie kojce i wypuscilam psiaki .....
Gabi spacerowala sama, bo niedowidzi, ale jak sie na jakas psine natknela, to ogonek byl zawsze w ruchu :lol:. Moje baby juz sie oswoily z innymi psami na swoim terenie, wiec nic im nie robia.
Balbinka wyszla sobie tylko na chwilke, ale Tosia nie chciala.... Ale ona tez mocno niedowidzi, to moze nawet nie zauwazyla, ze drzwi sa otwarte.....

Ale..... jak chcialam zakupy z auta wypakowac, to otworzylam bagaznik i czesc do domu zanioslam ..... i wrocilam w ostatniej chwili :-o !!!! Bo Gabi moze slepa jest, ale nocha to ma takiego, ze najdrobniejszy okruszejk jedzonka na hektarowym polu znajdzie :evil_lol: !
No i wyniuchala kawalek surowej lopatki, ktora kupilam dla mojej starowinki Puni :cool3:....... No wskoczyla przednimi lapkami do bagaznika i juz torbe miala w zabkach :cool3: !
Taka jest Gabi :lol: !

Posted

[quote name='zuziaM']
No wskoczyla przednimi lapkami do bagaznika i juz torbe miala w zabkach :cool3: !
Taka jest Gabi :lol: ![/quote]

Gabi to złota medalistka w tropieniu łopatki na 100m przez płotki z otwartym bagażnikiem:loveu::loveu::loveu::loveu: