pest Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 25. czerwca wieczorem, na Karolewie, w okolicach boiska Szkoły Podstawowej nr 164 przy ul.Wróblewskiego 65 znaleziono psa, mieszańca wilka z husky. Pies nie miał obroży. Jest bardzo przyjacielski i grzeczny, nie zna komend, ale jest posłuszny. Prawdopodobnie był trzymany w mieszkaniu (wejście do klatki schodowej w bloku kojarzy z domem). Na widok smyczy (umie chodzić na smyczy) bardzo się cieszy. Cecha charakterystyczna: początek bielma na prawym oku. Wiek ok. 4 lat. Zdjęcia: Niestety nie byliśmy w stanie go zatrzymać u siebie, pies czeka na właściciela w schronisku przy ul.Marmurowej (jeszcze nie znamy numeru). Telefon kontaktowy: 503 482 669, 510 773 272, schronisko: 42 656 78 42 Quote
Ania i Kajber Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Psiak jest w schronie w boxach kwarantannowych, dostał nr. 10,imię Ważniak, na razie jakoś sobie radzi, nie gryzie się z innymi psami,które też,tak jak on są nowe.Dla ludzi bardzo miły. Niestety kwarantanna skończy się w piątek 10.07, więc po weekendzie najprawdopodobniej trafi na boxy ogólny. Quote
Ania i Kajber Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 Byłoby fajnie, gdyby założyciel , ubolewając nad tym,że pies w schronisku też czasem watek podbił-pies w typie "ras syberyjsko-alaskańskich" , może więc napisać pw do Kacedy, który na łódzkim watku ogólnym pyta o akity. Quote
nika28 Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 Piękny jest. Mam nadzieję że w schronisku długo nie posiedzi... :roll: Quote
Ania i Kajber Posted July 12, 2009 Posted July 12, 2009 Ważniak jest piękny, ale iw kontaktach z innymi psami "nie daje sobie w kaszę dmuchać"- mam nadzieję,że nie będzie konfliktów, gdy i trafi na boxy ogólne. Quote
nika28 Posted July 12, 2009 Posted July 12, 2009 Czy on miał robione jakieś ogłoszenia ? Ja bym porobiła, tylko na kogo kontakt ? Na pest ? Quote
piechcia15 Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 przepraszam za offa ale musimy uratować tego psa pilnie potrzebne wsparcie potrzebne dla Pabianickiego Topielca umieszczonego na tymczasie http://www.dogomania.pl/forum/f1159/oto-tragiczna-historia-prawie-utopionego-psa-w-pabianicach-141975/#post12618847 roześlijcie proszę jego wątek do kogo możecie aby jak najwięcej osób go zobaczyło, a nóż widelec komuś wpadnie w oko Quote
Ania i Kajber Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 nika28 napisał(a):Czy on miał robione jakieś ogłoszenia ? Ja bym porobiła, tylko na kogo kontakt ? Na pest ? Nie wiem,czy kontakt na pest jest dobry- w sumie nie odzywa się on/ona na dogo.Możesz dać kontakt na mnie: Ania 505105026, [email protected], zdjecia możesz wziąć z tego watku i ew. ze strony schroniska( robiła je Hania, ona nie ma nigdy nic przeciwko temu, by zdjęcia wykorzystywac w ogłoszeniach). Pies na stronie ma imię Ważniak, nr.10-lepiej szukac po imieniu, bo są na stronie dwa psiaki z nr.10. Quote
nika28 Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 Ogłoszenia : ale.gratka petsy giełdaogłoszeń eoferty darmobranie kupsprzedaj kupiepsa przygarnijzwierzaka nasipupile mammisia gumtree lodz ojej pajeczyna animalia petworld ;) Quote
Ania i Kajber Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 Nika, dzięki za ogłoszenia. Ktoś o imieniu Łukasz pytał się mailowo, czy ogłoszenie aktualne. Odpowiedziałam,że adopcja możliwa dopiero w sobotę. Nie wiem, gdzie w tej chwili jest Wazniak, w poniedziałek był jeszcze w boksach kwarantannowych, sprawdzę jutro ,gdzie go przełozyli i jaki dostał nowy numer. Niestety nie ma chyba żadnej wolnej budy. Quote
nika28 Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 Ania i Kajber napisał(a):Ktoś o imieniu Łukasz pytał się mailowo, czy ogłoszenie aktualne. Odpowiedziałam,że adopcja możliwa dopiero w sobotę. Jest jakieś zainteresowanie chociaż... Quote
Ania i Kajber Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 Ważniak tydzień temu poszedł do domu. Niestety,zadna rewelacja, wieś pod Aleksandrowem, do pilnowania podwórka. Ludzie przyjechali i chcieli sunię, ale Ważniak też im się bardzo spodobał i w rezultacie wybrali jego i sunię z jego boxu. Poczekali tydzień z odbiorem ,bo psy musiały byc wysterylizowane i wykastrowane i po tygodniu przyjechali odebrać oba zwierzaki. Ciotka Iwonka-anovip1 ma do nich tel., bo dzwoniła powiedziec,że psy są gotowe. Może ,jak ma jeszcze ten telefon poproszę,żeby zadzwoniła i dowiedziała się ,co słychac. Zawsze to lepsze, niż schron. Quote
nika28 Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 Cieszę się że Ważniak już poza schronem :multi: Quote
reksio7 Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 znalazłam psa łudząco podobnego do ważniaka Quote
Recommended Posts