Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jak wyżej- podobno została wyrzucona z samochodu, ale może komuś zginęła?
Tatuażu nie widzę, chipa sprawdzę w pracy.

Jest u mnie.
Tel. 602 105 148

Posted

To ja może skopiuję to co napisała Gosia na drugim wątku spanielki w dziale spanieli:
http://www.dogomania.pl/forum/f66/znaleziono-zlota-spanielke-w-radomiu-140879/

"Tak naprawdę, to sukę zgarnął mój mąż, bo wczoraj był w Radomiu.

Poza Dogomanią nie będę jej ogłaszać - nie mam czasu.
A poza tym uważam, że ona jednak została wyrzucona i nikt jej nie szuka.

Suczka zostanie wysterylizowana i będziemy jej szukać nowego domu (mam nadzieję, że z Waszą pomocą).

Zdjęcia najwcześniej w poniedziałek, bo trzeba ją wykąpać.

Suczka jest nieduża i bardzo ładna. Jest raczej młoda, co widać po zębach (widać po nich również ścisły przodozgryz). Jest bardzo miła - klei sie do człowieka, umie się zachować w domu i w aucie (nie rzyga). Nie zaczepia psów, które się jej nie czepiają.

Więcej szczegółów w poniedziałek lub we wtorek, na pytania postaram się odpowiadać na bieżąco."

Posted

[quote name='Asia & Ginger']To ja może skopiuję to co napisała Gosia na drugim wątku spanielki w dziale spanieli:
http://www.dogomania.pl/forum/f66/znaleziono-zlota-spanielke-w-radomiu-140879/

"Tak naprawdę, to sukę zgarnął mój mąż, bo wczoraj był w Radomiu.

Poza Dogomanią nie będę jej ogłaszać - nie mam czasu.
A poza tym uważam, że ona jednak została wyrzucona i nikt jej nie szuka.

Suczka zostanie wysterylizowana i będziemy jej szukać nowego domu (mam nadzieję, że z Waszą pomocą).

Zdjęcia najwcześniej w poniedziałek, bo trzeba ją wykąpać.

Suczka jest nieduża i bardzo ładna. Jest raczej młoda, co widać po zębach (widać po nich również ścisły przodozgryz). Jest bardzo miła - klei sie do człowieka, umie się zachować w domu i w aucie (nie rzyga). Nie zaczepia psów, które się jej nie czepiają.

Więcej szczegółów w poniedziałek lub we wtorek, na pytania postaram się odpowiadać na bieżąco."

Myślę , że jednak należałoby poprosić osoby z Radomia o rozwieszenie ogłoszeń ...
Może ktoś jej szuka i tęskni. Myślę że dla większości z nas zaginiecie psa byłoby koszmarem.
Nie wiem, może jestem wyczulona ale ostatnio mam do czynienia z wieloma osobami, które psa poszukują od tygodni a nawet miesięcy i wiem co czują.

Posted

Ledwie tydzień temu po 8 miesiacach poszukiwań odnalazła się spanielka, która kiedyś została ukradziona z ogrodu. Sunia w momencie znalezienia była bardzo zaniedbana, miała problemy z łapką (złamanie), rany na brzuchu i tik nerwowy górnej wargi. Poza tym istaniała obawa, że jest głucha, na szczęscie brak reakcji na wołanie było objawem wycofania. Tego wszystkiego nabawiła się w ciągu tych 8 miesięcy tułaczki. Na szczeście właścicielka, gdy tylko zobaczyła jej zdjęcia na Allegro od razu ją poznała. Teraz sunia jest najszczęśliwsza na świecie, bo ze swoimi ludźmi. :loveu: :multi:

Tu jest jej wątek:
http://www.dogomania.pl/forum/f85/znaleziona-blakajaca-sie-spanielka-wrocila-do-swojego-wlasnego-domku-139131/

Posted

Gosia napisał(a):
Ok. Tylko, że kelnerki z knajpki widziały, jak suka jest wywalana z auta.

To zmienia postać rzeczy.
Chociaż z drugiej strony ktos mogł ją np. ukraść i z jakiegoś powodu wyrzucić.
Możliwości jest wiele. ;)

Albo to po prostu przedwakacyjne pozbycie się zbędnego balastu... :shake:

• 3 months later...
Posted

Ma nowy świetny dom, lepiej trafić nie mogła.
Zresztą dom znalazła w niespełna tydzień po przywiezieniu jej do Warszawy. W międzyczasie ją wysterylizowałam, mieszka w domu z ogrodem w Radości, w towarzystwie jamnika i jamniczki. :multi:
Tak, że w tym wypadku wieści dobre.

Pozdrawiam-

Posted

Gosia napisał(a):
Ma nowy świetny dom, lepiej trafić nie mogła.
Zresztą dom znalazła w niespełna tydzień po przywiezieniu jej do Warszawy. W międzyczasie ją wysterylizowałam, mieszka w domu z ogrodem w Radości, w towarzystwie jamnika i jamniczki. :multi:
Tak, że w tym wypadku wieści dobre.

Pozdrawiam-

No to bardzo się cieszę! :multi: :multi: :multi:

Zmień proszę tytuł wątku. ;)