Jump to content
Dogomania

wyzlowaty, wychudzony mlody pies - Katarzynowo[wielkopolska] Wyadoptowany

Recommended Posts

• Replies 129
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

sprawy maja sie tak: pies okazal sie byc bardziej dogiem niz wyzlem - jesli chodzi o jego rozmiary...Kasia jest drobna,niezbyt wysoka kobieta i poki co jest przerazona ze sobie z nim nie poradzi fizycznie...jutro o 19 30 jade sama ocenic sytucje,porobic mu zdjecia i myslec co z tym fantem zrobic...w najgorszym wypadku bedziemy mu szukac domu a poki co bedzie na przeczekaniu u Kasi-do schroniska nie wroci za nic w swiecie
Strasznie sie przejelam ta sytuacja i zrobie wszystko co w moje mocy aby pies mial do konca swych dni dobrze
to nie tak mialo byc ale zycie czasem pisze inne scenariusze niz bysmy chcieli....

Posted

ten filmik oraz relacja aty nie wskazuja , ze to nie wyzel, i ze jest wielgasny
mam nadzieje , ze wydano tego psa
w takim razie czekamy na twoja relacje jutro

Posted

no wlasnie....nie bylo mowy o tym ze pies jest rozmiarow doga...mysle ze wydano tego psa tylko w tym odosobnionym przypadku za rowno film jak i zdjecia pomniejszaja:roll:zazwyczaj jest na odwrot
nie wiem jak ja dzisiaj zasne:-(

Posted

hm.... nawet do głowy mi nie przyszło, ze tego psa można porównać do doga:roll: zmierzcie go dziewczyny ...wyżły mają do 70cm wysokości.....
teraz to i ja nie będę mogła zasnąć.......

Posted

moje wyzly sa byki ale kazdy w gornej granicy
moze to jakis super wyroslak
Panca nie denerwuj sie
jutro sie wszystko okaze naocznie jak tam bedziesz

Posted

obejrze,zmierze ,obfotografuje ,zrobie wszystko co moge ...mimo to noc bedzie mega stresujaca...bardzo mi ta sprawa lezy na sercu..jedno jest pewne:zrobimy wszystko aby mu znalezc dom najlepszy pod sloncem( o ile Kasia nie zmieni zdania)

Posted

przepraszam ze wczoraj nie napisalam....wrocilam bardzo pozno do domu...Kasia odwiozla go z powrotem do Katarzynowa:-(jak przyszlam do niej to wlasnie wrocila..nie poinformowala mnie o tym wiec nawet nie widzialam psa,nie moglam jej doradzic opcji hotelowania.Powiedziala ze pies jest bardzo piekny ale ogromny i zdecydowanie najblizszy wzrostem do doga.Nie jest w stanie sobie poradzic z tak duzym zwierzeciem....Przyznala ze zaluje ze sama nie pojechala po psa bo wtedy miala by czarno na bialym.
Po raz pierwszy w zyciu mam osobiscie do czynienia ze zwrotem psa i zle sie z tym czuje ....Moja znajoma powiedziala ze przeszla sie po calym schronisku i ten pies jest tam zdecydowanie najwiekszy...potem napisze wiecej o jego zachowaniu w domu i wobec zwierzat spotkanych na ulicy
Bede miala tez jego zdjecia z podrozy ...nie pozostaje nam nic innego jak go zaczac oglaszac jako mix doga z wyzlem:placz:

Posted

jest tylko powiedziala ze tym razem sama po niego pojedzie zeby wiecej nie bylo takiej sytuacji
pokazalam jej kilka psow min tego slicznotka z Gaju
w ramach zadoscuczynienia umowila sie z Panem ze schroniska ze w przyszlym tygodniu zawiezie wielki wor karmy do Katarzynowa

Posted

.....brakuje mi słów aby napisać co w tej chwili czuję....... dlaczego nowa opiekunka psa znikim sie nie skontaktowała ....... nie dała mu żadnej szansy..... .:shake: dobrze, że nie byłam przy wyciąganiu tego psia ze schronu......

chyba, że na dziendobry okazał sie wielkim agresorem..... powiedzcie mi, że to nie o te centymetry chodzi....

Posted

Panca to chyba jakiś żart? po psa ona nie mogła pojechac? i nieuprzedzajac NIKOGO NAWET, CIEBIE SWOJE KOLEŻANKI odwiozła go następnego dnia do schroniska do Katarzynowa? :angryy: bo był za duży???

Posted

jest mi niezmiernie przykro przyznac ze niestety wzrost psa okazal si ebyc przeszkoda:-(takiego scenariusza nie przewidzalam kompletnie ze Kasia nawet do mnie nie zadzwoni tym bardziej ze obiecala przechowac psa do momentu znalezienia mu domu.Do glowy by mi nie przyszlo ze podejmie taka decyzje i nawet mnie nie uprzedzi...zabralabym go od niej i zawiozla do hotelu ale na pewno nie pozwolilabym na jego powrot do schroniska:shake:
serce mi peka jak sobie o nim mysle
podobno probowal ja zdominowac,podgryzal i to dosc mocnowiec on asi eprzerazila ze sama sobie z nim nie poradzi....a ze miala juz dwa psy ze schroniska wiec nie sadzilam ze wywinie taki numer:mad:
Jesli chodzi o zachowanie psa: nie umie chodzic na smyczy i bardzo sie bal wejsc na klatke schodowa orazna schody, za pewne nigdy nie mieszkal w domu.W kontaktach z psami jest lagodny.
Caly czas o nim mysle i nie spoczne dopoki mu nie pomoge...

Posted

uważam, ze ta osoba powinna trafić na Czarne Kwiatki i zadnego psa przez dogo juz nie dostać.
Na Paluchu sa4 wyżły samce, do koloru do wyboru (1561/09 ślepaczek, 1606/09, 1659/09,1738/09), moze sobie pojechac sama, obejrzeć, pogrymacić i adoptować!:angryy:

Posted

chyba..... pozostało nam się cieszyć, że pies został odwieziony do schroniska a nie wyrzucony na ulice, albo przywiązany w lesie, albo........ masakra:shake::grab:

Posted

ata napisał(a):
chyba..... pozostało nam się cieszyć, że pies został odwieziony do schroniska a nie wyrzucony na ulice, albo przywiązany w lesie, albo........ masakra:shake::grab:

Ata czy możesz nam dokładnie zmierzyć wysokość tego psa.... to konieczne...jeśli mamy coś dla niego zrobić to jego wzrost może być atutem bądź przeszkodą... od tego wogóle trzeba było zacząć....

Posted

kanna napisał(a):
Ata czy możesz nam dokładnie zmierzyć wysokość tego psa.... to konieczne...jeśli mamy coś dla niego zrobić to jego wzrost może być atutem bądź przeszkodą... od tego wogóle trzeba było zacząć....

ja nie jeżdzę do tego schroniska, razem z koleżanką mamy mase roboty we wrzesinskim schronisku.... pozatym od długiego już czasu nie posiadam samochodu.....itd...... wiem, że cm są ważne ale ....... to na prawde nie jest jakis gigant ....boję sie tylko, że piesek skończy na łańcuchu, albo w kojcu.......
mam sfotografowane wszystkie psy, które przebywały w tym czasie w schronisku, większość psów jest malutkich albo średnich....być może dlatego ten psiak wydawał sie taki duży......

Posted

przydalby sie jego dokladny wzrost oraz nowe zdjecia
ten watek jest bardzo malo popularny ale zeby cos zaczac dzialac dalej potrzebuje tych informacji

Posted

Panca napisał(a):
przydalby sie jego dokladny wzrost oraz nowe zdjecia
ten watek jest bardzo malo popularny ale zeby cos zaczac dzialac dalej potrzebuje tych informacji

może żle się wyraziłam w poprzednim poście ......jeżeli pracownik nam nie pomoże przy tym mierzeniu, to niestety mało co będzie mozna dla niego zrobić.......w Katarzynowie bedę prawdopodobnie za miesiąc.......

całe swoje życie podporządkowałam zwierzetom, ...... i ciągle jest mało......

:motz::helo:wolontariusze .... Słupca, Września, pomóżcie.......

nie wiem dlaczego, ciągle wywala mnie z dogo.....:roll:

Posted

przed chwiłą rozmawiałam z panem ze schroniska, obiecał mi w przyszłym tygodniu wymierzyć psiaka i dać go na kastracje:cool3:

Posted

o to swietnie!
ata wyrazilas sie jasno tylko moj post pojawil sie zanim Ty napisalas swoj bo od kilku dni dogomania bardzo powoli sie laduje i zwalnia przeokrutnie ...mam nadzieje ze to szybko ulegnie zmianie bo nie mam cierpliwosci