xxxx52 Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 we wrzesni sa boksy roznej wielkosci ,ale psow w jednym boksie jest na 2 budy 4 psy duze ,albo 8 malych Quote
kocyk Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 chyba projektanta mieli tego samego co we Wrześni;/ tragedia... :angryy: Quote
Ati Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 w tej chwili najwazniejsze jest wyciagnac z tamtad tego wyzelka az mi sie nie chce wierzyc , ze on ma 1,5 roku, tak szczawikowato wyglada ata, czy ty masz wglad w notatki schroniskowe, jak on sie tam znalazl: oddany, jaki powod, czy znaleziony oraz czy masz mozliwosc powyprowadzac go na spacery i kontaktowac z innymi psami, obserwujac zachowanie- przez przynajmniej kilka dni Quote
kanna Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 Ati napisał(a):w tej chwili najwazniejsze jest wyciagnac z tamtad tego wyzelka fakt........... Quote
ata Posted June 30, 2009 Author Posted June 30, 2009 ja w tym schronisku byłam 2 razy w życiu....... to były takie wypady, aby zobaczyć jak wygląda nowo wybudowane schronisko....... no i zobaczyłam:roll: pracownik wydaje sie miłym facetem więc jakby co, to do niego można kierować konkretne pytania...... prosiłam tylko aby w najbliższym czasie nikomu go nie wydawał bo miałam nadzieje,że znajdzie sie dla niego tymczas..... Quote
Ati Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 szukamy hoteliku Dt w wiekszym gronie psow ma zapewniony potrzebujemy sprawdzic przez jakis czas , jak sie mlodzik zachowuje do innych psow Quote
xxxx52 Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 poniewaz nie ma wolontariatu w tym schronisku ,nalezy zatelefonowac z zapytaniami do pracownika Quote
kanna Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 a o co mamy pytać, czy go wyprowadza na spacery ? jak go tylko wyciągniemy do hoteliku , w krótkim czasie sprawdzi się wszystkie wątpliwości Quote
Ati Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 ata napisala: psiak na pewno nie wychodz z boksu, jest w schronisku od niedawna i ma ok.1,5 roku.... a to wyjscie z opiekunem schroniska, to chyba bylo jednorazowe, zeby zobaczyc jak chodzi i czy chodzi na smyczy, bo zachowania nie da sie okreslic po jednym wyjsciu mialam nadzieje , ze jezeli ata wrzucila tu tego pieska, to ma kontakt z tym schronem a tu sie okazuje , ze byla tam dwa razy wiec popracowac z psem trzeba bedzie w hoteliku, gdzie jest mozliwosc trzymania go osobno, gdyby jednak okazal sie agresywniejszy gdyby -majac 15 km z Wrzesni do tego schronu w Katarzynowie, ktos mogl ze dwa, trzy tygodnie podjezdzac do psa- paliwo bym pokryla- i powyprowadzac go to bysmy sie dowiedzieli czegos wiecej o tym wyzelku i latwiej by bylo podjac jakakolwiek decyzje o Hotelu czy DT Quote
xxxx52 Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Ati- a czy sa wyzelki agresywne,gdyz nie slyszalam? sama sie zastanawiam ,czy w hotelikach psy wychodza na spacery ,czy tylko zamykane sa w kojcach? najlepszym hotelikiem to jest DT tam mozna dokladniej psa poznac. W Katarzynowie nie ma zadnej wolontariuszki,wogole mnie sie wydaje ,ze bogate wrzesinska gmina ,sklada sie sie w wiekszosci ludzi zajmujaca sie tylko konsumcja ,a nie haryzmem:mad:na lekarstwo znalezc osoby pragnace zwierzetom pomoc! Quote
Ati Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 pan opiekun przekazal acie, ze pies ,,startowal" do innych psow na tym niby spacerze to cale info jak pisalam - mam 7 psow- w tym 1 samca, ktory jest aniolem w psiej skorze, ale w swoim ,,haremie" nie da sobie fikac Dt moge temu wyzelkowi ofiarowac z nim w kojcu< zwlaszcza , dopoki mlody nie jest wykastrowany> i na wspolnym wybiegu- ktorym jest caly ogrod dla mnie oczywistym jest, ze musze wiedziedziec czy pies jest agresywny do innych psow Quote
xxxx52 Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 kto jak kto ,ale pracownik schroniska powinien cos na tem psa powiedziec.To ze pies na lince jest agresywny to nic nowego,ale nalezy sprawdzic na wolnej przestrzeni.psy siedzac w tych maciupkich klatkach moga i na glowe dostac szczegolnie psy ,ktorych natura stworzyla do ruchu.Do takiej klatki wsadzilabym na probe architekta i tego co zatwiedzil wykonanie tego czegos,ale napewno to nie jest kojec dla psa:mad::mad::mad: a Quote
Panca Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 wysylam zdjecia pieknisia moje kolezance -jesli sie spodoba to szykuje sie super dom dla niego...tylko czy udaloby sie transport do Wawy zorganizowac? Quote
kanna Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 Panca napisał(a):wysylam zdjecia pieknisia moje kolezance -jesli sie spodoba to szykuje sie super dom dla niego...tylko czy udaloby sie transport do Wawy zorganizowac?jeśli będzie taka potrzeba zorganizujemy:loveu:...ja ciągle czekam na info o miejscu w hoteliku dla niego..jak by co... szczylu spodobaj się:modla: Quote
ata Posted July 5, 2009 Author Posted July 5, 2009 Panca napisał(a):wysylam zdjecia pieknisia moje kolezance -jesli sie spodoba to szykuje sie super dom dla niego...tylko czy udaloby sie transport do Wawy zorganizowac? no niezle a ja przed chwila wrociłam z Wawy.....:cool1: trzymam kciuki aby chłopak sie spodobał......:cool3: Quote
tanitka Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 ja tez trzymam!:lol: napisz mi ata na prw co zabrałyście. Quote
Panca Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 moja kolezanka zdecydowala sie go przygarnac:multi::multi::multi:teraz pozostaje kwestia transportu do Warszawy Bardzo prosze o kontakt Quote
Panca Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 Kasia (przyszla wlascicielka)do mnie juz dzwonila:evil_lol: tylko kto moze psa dowiezc i kiedy?jesli transportu nie da sie zalatwic do moze Kasia sama przyjedzie,ale pewnosci nie mam Quote
Panca Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 dziewczyny,jakie sa realne szanse na transport i kiedy ewentualnie?po za tym czy mozna psa zarezerwowac? Quote
Ati Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 napisalam do pati_c z Warszawy, ktora pomaga w transporcie psow, oraz do firmy dogtravel- czekam na odpowiedz ata pisala na pv, ze pomoze w wyciagnieciu psa ze schronu w okreslony dzien Quote
kanna Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 ja znalazłam na razie transport kraków-warszawa , ale to kompletnie nie po drodze:shake: Quote
Recommended Posts