Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Izabela124.']Oj to zdrówka życzę, niech ręka nie męczy[/QUOTE]
Dzięki :-)

Zmartwiłaś mnie wieściami o chorobie Kissa. Mam nadzieję, że szybko wyzdrowieje :loveu:

Posted

[quote name='Gioco']Dzięki :-)

Zmartwiłaś mnie wieściami o chorobie Kissa. Mam nadzieję, że szybko wyzdrowieje :loveu:[/QUOTE]Sama jestem w stresie, boję się żeby to nie było nic innego niż ta Angina. Nigdy do tej pory Kiss nie chorowął i nie wiem czego po nim się spodziewać. Jest teraz nie do życia, zawsze pełen energii, teraz tylko leży i śpi, na dworze zrobi siku i do domu ciągnie co nigdy do tej pory się nie zdarzało. On jest z psem z ADHD i widząc go w takim stanie ma się różne myśli :(

Posted

[quote name='Izabela124.']Sama jestem w stresie, boję się żeby to nie było nic innego niż ta Angina. Nigdy do tej pory Kiss nie chorowął i nie wiem czego po nim się spodziewać. Jest teraz nie do życia, zawsze pełen energii, teraz tylko leży i śpi, na dworze zrobi siku i do domu ciągnie co nigdy do tej pory się nie zdarzało. On jest z psem z ADHD i widząc go w takim stanie ma się różne myśli :([/QUOTE]

Będzie dobrze :calus:

Posted

To współczuję z ręką ... nie czuć ręki to masakra ...pamiętam jak kiedyś wstałam i się rozryczałam bo myślałam , ze mnie zawał serca dopadł ...ręki nie czułam do małego palca i bolała mnie łopatka i kark ...ale to wsio po lewej stronie ....a to moje kręgi szyjne sfiksowały i tak nawywijaly że zaliczyłam 2 serie zastrzyków , rehabilitację i elektroakupunkturę :lol: przeszło półtora miesiąca katorgi

Posted

[quote name='Alicja']To współczuję z ręką ... nie czuć ręki to masakra ...pamiętam jak kiedyś wstałam i się rozryczałam bo myślałam , ze mnie zawał serca dopadł ...ręki nie czułam do małego palca i bolała mnie łopatka i kark ...ale to wsio po lewej stronie ....a to moje kręgi szyjne sfiksowały i tak nawywijaly że zaliczyłam 2 serie zastrzyków , rehabilitację i elektroakupunkturę :lol: przeszło półtora miesiąca katorgi[/QUOTE]
Rehabilitację zaczynam od jutra. Mam włączone zastrzyki ze sterydów i jest deko lepiej. We wtorek idę do sądu, gdyż czeka mnie sprawa z ZUSem. Ciekawa jestem wyniku :diabloti:
Bloga zaniedbuję z powodu nagminnego braku czasu. Ale już za tydzień zdaję egzamin a za dwa tygodnie (mam nadzieję) zamykam ostatecznie CR. Wtedy będę miała więcej czasu dla psów, które są stęsknione i regularnie niedopieszczone.
[quote name='Victoria']no i widzisz jakie piękne psiska uczesane są ?? :diabloti: służę na przyszłość pomysłami :cool3: :diabloti:[/QUOTE]
Faktycznie im pomogło.
Może jeszcze kiedyś spróbuję :evil_lol:

Posted

Ostatni zwariowany okres poskutkował tym, że pomyliłam daty i sprawę miałam 12 marca. Pojechałam dzis do sądu... złożyłam wniosek o uzasadnienie wyroku oddalającego mój pozew. Znaczy będę składać apelację. Już chyba tylko dla zasady.
Nie wierzę w wygraną ani w jakąkolwiek sprawiedliwość.
System sądownictwa, niby jest niezależny w tym kraiku ale i tak robi to co reżim chce. A reżim chce wykończyć starych, chorych albo słabszych, żeby więcej w budżecie zostawało pieniędzy dla pasożytów - ups, znaczy urzędników.
Żeby leczyć się za granicą trzeba mieć własne środki, gdyż NFZ jest jednym ze składników reżimu. Żeby mieć własne środki trzeba wziąć kredyt i podlewarować najlepiej nieruchomość.
A jeżeli leczenie się nie powiedzie? To w tym kraiku nie można liczyć nawet na rentę.
Pozostaje dylemat - od razu strzelić sobie w łeb? nie brać kredytu i zdecydować się na powolne samobójstwo? wziąć kredyt i zaryzykować niepowodzenie a co za tym idzie odebrać dzieciom spadek?
Dużo tych wyjść... tylko żadne nie jest normalne.
[CENTER]
[video=youtube;pBG4RsGtguM]http://www.youtube.com/watch?v=pBG4RsGtguM[/video]

[/CENTER]

Posted

Obawiam się, że pozostaje szybciutko spi***alać za granicę :( Przykre, że ludzie, którzy powinni nam pomagać - sądy, NFZ, politycy, urzędnicy, robią wszystko, żeby nas zniszczyć :(

Posted

[quote name='Litterka']Obawiam się, że pozostaje szybciutko spi***alać za granicę :( Przykre, że ludzie, którzy powinni nam pomagać - sądy, NFZ, politycy, urzędnicy, robią wszystko, żeby nas zniszczyć :([/QUOTE]
Co kraj to obyczaj ;-) Jak to mówi staropolskie przysłowie.
Mnie to tylko dziwi i zastanawia, że nasz naród - od wieki wieków - słynący z tego, że nie lubi być ciemiężony, daje się i obecna sytuacja ekonomiczna naszych rodaków przeczy temu powiedzeniu. Polak daje się robić w trąbę i niczym ciele pokorne znosi każde upodlenie. Dalszy mój wywód w tej sprawie sobie daruję, ponieważ ewentualna moderacja mogłaby poskutkować jakimiś punktami karnymi albo czymś równie radosnym i wielce dla mnie dotkliwym :megagrin:
Tak czy inaczej egzamin, który miałam dziś zdawać zdałam (nawet na 100%) i mam kolejny glejt, tym razem mówiący, że jestem 103 na 150 menegerem ds. energii w woj. mazowieckim :beerchug:

Posted

[quote name='Gioco']Co kraj to obyczaj ;-) Jak to mówi staropolskie przysłowie.
Mnie to tylko dziwi i zastanawia, że nasz naród - od wieki wieków - słynący z tego, że nie lubi być ciemiężony, daje się i obecna sytuacja ekonomiczna naszych rodaków przeczy temu powiedzeniu. Polak daje się robić w trąbę i niczym ciele pokorne znosi każde upodlenie. Dalszy mój wywód w tej sprawie sobie daruję, ponieważ ewentualna moderacja mogłaby poskutkować jakimiś punktami karnymi albo czymś równie radosnym i wielce dla mnie dotkliwym :megagrin:
Tak czy inaczej egzamin, który miałam dziś zdawać zdałam (nawet na 100%) i mam kolejny glejt, tym razem mówiący, że jestem 103 na 150 menegerem ds. energii w woj. mazowieckim :beerchug:[/QUOTE]

Wydaje mi się, że nasz naród jest po prostu zmęczony...

No i serdeczne gratulacje! :beerchug:

Posted

szkoda gadać :( ...bo jak dzisiaj poczytałam ile zarabiają rocznie prezesi banków to mi kopara opadła ...
leczenie ...moja mama ma na CITO do zrobienia rezonans ...kolejny zresztą , kolejny też stan udarowy ...CITO to jest 16 maja ... kardiolog lipiec 2014 , mamy marzec 2013 , już wydała ok 2500 zł a na prywatnego kardiologa , na więcej nie stać , niestety ... załatwiliśmy w innym mieście na maj 2013 ,zobaczymy ...w każdym momencie ci co rządzą krajem ...walą nas w łeb

Posted

Nie sądzę, że naród jest zmęczony. Naród zatracił poczucie godności i wartości po prostu. I to jest przykre.
Lecznictwo, gdy tylko zakumałam, że będzie mi się to opłacało - wybrałam prywatne i w chwili obecnej opłaca mi się miesięczna stawka wobec wydatków jakie musiałabym ponosić na każdą, oddzielną wizytę.

Rano to będzie mnie głowa bolała :diabloti:

Posted

Litterko: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/240494-Zastępczy-dom-tymczasowy-za-koszty-utrzymania-poszukiwany"][IMG]http://i818.photobucket.com/albums/zz110/Cymelia/psy 2011/micra_zps4368abaf.jpg[/IMG][/URL]

Posted

[quote name='Litterka']Fajne! Tylko jak ja mam to sobie w sygnaturę podlinkować? Wielkie dzięki![/QUOTE]
Jak dojść do sygnatury wiesz ;-)
W pierwszej kolejności, za pomocą prawego przycisku na myszy kopiujesz adres URL obrazka, który wstawiasz w sygnaturę. Gdy obrazek pojawi się w sygnaturze, również za pomocą tym razem jednak lewego przycisku myszy podświetlasz go (najczęściej na niebiesko), używasz przycisku służącego do wstawiania linku i wstawiasz link do wątku. Klikasz za obrazkiem, żeby przestał być podświetlony, robisz jedną spację i za pomocą przycisku Unlink kończysz operację. Sprawdzasz przy użyciu podglądu i powinno hulać.

Posted

[CENTER][IMG]http://i818.photobucket.com/albums/zz110/Cymelia/psy 2011/DSC02638_zps4be02e74.jpg[/IMG]

[IMG]http://i818.photobucket.com/albums/zz110/Cymelia/psy 2011/DSC02637_zps20460730.jpg[/IMG]

[IMG]http://i818.photobucket.com/albums/zz110/Cymelia/psy 2011/DSC02636_zpse57089d2.jpg[/IMG]

[IMG]http://i818.photobucket.com/albums/zz110/Cymelia/psy 2011/DSC02635_zpsc3d54a42.jpg[/IMG]

[IMG]http://i818.photobucket.com/albums/zz110/Cymelia/psy 2011/DSC02634_zps167c7949.jpg[/IMG]

[/CENTER]

Posted

U nas dzisiaj napadało 45 cm śniegu ...mierzyłam na ławce to co spadło ...masakra , drogi wogóle nie odśnieżone , jazda 30-40 km/h to max , inaczej to jazda extremalna

Posted

To były zdjęcia z godziny 16. Teraz dopadało jeszcze trochę cm.
Psy po powrocie z zewnątrz sople roztapiały kwadrans. Futra schną od pół godziny.

Myśleliśmy, że zima skończy się wraz zamknięciem sklepu - od wczoraj wizja komornika już nam nie grozi - a pada i jest paskudnie wciąż. Tv mówi, że będzie tak do 15 kwietnia... fajnie, nie ma co :mad:

Posted

[quote name='Gioco']To były zdjęcia z godziny 16. Teraz dopadało jeszcze trochę cm.
Psy po powrocie z zewnątrz sople roztapiały kwadrans. Futra schną od pół godziny.

Myśleliśmy, że zima skończy się wraz zamknięciem sklepu - od wczoraj wizja komornika już nam nie grozi - a pada i jest paskudnie wciąż. Tv mówi, że będzie tak do 15 kwietnia... fajnie, nie ma co :mad:[/QUOTE]

15 kwietnia :shock: ani nie strasz ...jak przyroda nadgoni ten stracony czas ?? pisklęta się nie wyklują , zwierzaki już nie mają co jeść :(

Posted

[quote name='Alicja']15 kwietnia :shock: ani nie strasz ...jak przyroda nadgoni ten stracony czas ?? pisklęta się nie wyklują , zwierzaki już nie mają co jeść :([/QUOTE]

Chyba w piątek nad ranem, przed naszym warszawskim balkonem przeleciały nietoperze...

Posted

[quote name='Gioco']Chyba w piątek nad ranem, przed naszym warszawskim balkonem przeleciały nietoperze...[/QUOTE]
nie dają sobie rady :( nie mają co jeść ... pszczoły też już wyłażą z kłębów , też są obawy że pomarzną ...szkoda gadać