Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hahaha ...Gi z jednym zębem :lol:
[url]http://i818.photobucket.com/albums/zz110/Cymelia/psy%202011/DSC02320_zps068c4e79.jpg[/url]

Oj to się Carowi dostało majtasami po sikawce :diabloti:

Co do jajec , ja mam jedynie jajca od kur biegających po placu u naszej gospodyni od której bierzemy mleko i twaróg , w przyszłym roku będą i kaczki ;) i koloro jajec jest naprawdę różny i skorupek i żółtek za to białko i smak jaja niezmiennie rewelacyjne , porównanie mam bo jedynie do panierowania kupuję czasem jaja z przypadku :roll:
Co do ryb to akurat rozeznanie mam :).

Posted

[quote name='Alicja']Hahaha ...Gi z jednym zębem :lol:
[URL]http://i818.photobucket.com/albums/zz110/Cymelia/psy 2011/DSC02320_zps068c4e79.jpg[/URL][/QUOTE]

To jest Gi szablozębna :diabloti:

[quote name='Alicja']Oj to się Carowi dostało majtasami po sikawce :diabloti:[/QUOTE]

Kilka dni i wróci do normy. Już mieliśmy dość. Od kiedy chodzi w gatkach jest sucho i Dyz też potrafi być suchy :evil_lol:

[quote name='Alicja']Co do jajec , ja mam jedynie jajca od kur biegających po placu u naszej gospodyni od której bierzemy mleko i twaróg , w przyszłym roku będą i kaczki ;) i koloro jajec jest naprawdę różny i skorupek i żółtek za to białko i smak jaja niezmiennie rewelacyjne , porównanie mam bo jedynie do panierowania kupuję czasem jaja z przypadku :roll:
Co do ryb to akurat rozeznanie mam :).[/QUOTE]

Swoją drogą to to co się je i skąd to pochodzi to raczej oprócz walorów smakowych ma małe znaczenie... koniec końców życie i tak jest śmiertelne :razz:

Posted

Co do żarcia ....staram się kupować (jeśli idzie o pewne produkty typu jaja , twarogi, ryby często też wędliny itp ) tam skąd wiem jak jest ...ale jak kupuję bądź jem ,,nieznane,, to raczej staram się nie zagłębiać skąd i jak , by chyba anoreksji bym się nabawiła :)

Ozzy jak się podziębi to zdarza mu sie kropeczki popuścić

Posted

[quote name='Alicja']Co do żarcia ....staram się kupować (jeśli idzie o pewne produkty typu jaja , twarogi, ryby często też wędliny itp ) tam skąd wiem jak jest ...ale jak kupuję bądź jem ,,nieznane,, to raczej staram się nie zagłębiać skąd i jak , by chyba anoreksji bym się nabawiła :)[/QUOTE]

Dokładnie :evil_lol:

[quote name='Alicja'] jak się podziębi to zdarza mu sie kropeczki popuścić[/QUOTE]

Car się rozpuścił. Do niedawna był wyjątkowo porządny i to yorczyce sikały oraz podkładały miny. Dyziek nie jest podziębiony, gdyż rozkosz na Jego facjacie, gdy pooperuje sikawką nie jest wyrazem skruchy a radosnej złośliwości. Broniłam, tłumaczyłam i z Niuniem rozmawiałam. Do czasu. Na naszych oczach zadarł radośnie nóżkę, nasikał do pralki, zakopał i wybiegł w pełni z siebie zadowolony. Teraz ma minę cierpiętnika ale kilka dni w gatkach polata :diabloti:

Posted

Eh... Wywołałyście temat rzekę. Jedzenie "prawdziwe" a sklepowe. Jest różnica. I to we wszystkim - jajkach, wędlinach, twarogu, [B]maślance!, maśle![/B] Oj, masło "z wiochy" to jest to...

A co do GMO - właśnie się od paru dni kłócę z koleżanką. Ja twierdzę, że GMO jest już teraz wszechobecne, powszechnie stosowane i w sumie nie aż tak groźne, jak się je przedstawia, a koleżanka tłumaczy mi, że umrę od GMO, na potwierdzenie pokazując jakieś upolitycznione raporty z danymi obrobionymi taką manipulacją, że aż mnie zęby bolą. Także jest wesoło.

Dyziek, niestety, ma przechlapane... Ale tak to jest, jak się robi z fujarką nie te rzeczy, co trzeba:diabloti: A Gi mnie rozbroiła tak, że prawie spadłam ze śmiechu z krzesła :)

U mnie najważniejszym zmartwieniem jest dzisiejsza noc - pies mi tak świruje, że nawet sikać nie chce, a mnie już nogi bolą od wiecznego łażenia z nią po dworze. Czy ktoś z Was zna naprawdę dobry środek uspokajający dla suczydła?

Posted

masło ze wsi :) ....mam , własnoręcznie trzepane :), maślanka najlepsza na koktajle owocowe ...i o dziwo po kwaśnym wiejskim mleku nikt u mnie w domu chory jeszcze nie był a po Actimelu reklamowanym w TV ,i Kuba i TZ mieli s****** aż gwizdało , po prostu zatruli się tym świństwem sztucznym , lekarka stanowczo zakazała tego spożywać

Posted

GMO to temat rzeka.
Masz Litterko rację, że jest wszechobecne. Taka bawełna, której każdy używa - jest od dawna modyfikowana, 99% soi jest modyfikowana, kukurydza to też ponad 60%, etc. Wiadomości mam jakby z pierwszej ręki. I bardzo nie lubię oszołomów z organizacji typu "Polska wolna od GMO", gdyż żeby coś negować trzeba mieć dowody, że jest to faktycznie niebezpieczne albo szkodliwe. Owszem, produkty powinny być oznaczone, że jakiś składnik jest GMO i wtedy ludzie sami wybiorą a nie linczowanie np. nic niewinnych urzędników i składanie na nich doniesienia do prokuratury, jak to miało miejsce kilka dni temu :mad:

Dionizy ma dziś pH. Najpierw spadł z fotele za kaloryfer a przed chwilą balon wpadł na kaktusa i strzelał w Dyza. Ukoiła Jego skołatane nerwy dopiero miska mięsa z ryżem ;-)

Posted

[CENTER][IMG]http://farm8.staticflickr.com/7141/6465081931_79328e08d5_z.jpg[/IMG]
[I]
[COLOR=#000000][FONT=Verdana]Ks. Zenon Hanas snuje taką noworoczną refleksję: [/FONT][FONT=Verdana]"Nowy Rok. Owacyjne świętowanie, kolorowe, sztuczne ognie, barwne girlandy i baloniki, taneczne bale i sute jedzenie - to wszystko tworzy klimat radości i wesela. W ogólnym hałasie z trudem przebija się refleksja, zaduma. Jaki jest właściwie sens tych hucznych obchodów. Minął jeden rok, przychodzi następny. [/FONT][/COLOR][/I]
[COLOR=#000000][I][FONT=Verdana]
Czy mamy jakiś ważny motyw do celebrowania i świętowania?

Może kryje się w naszych sercach nieco melancholii i smutku, że czas nieubłaganie przemija? Może chcemy zagłuszyć lęk petardami i fajerwerkami?[/FONT][FONT=Verdana] [/FONT]

[FONT=Verdana]Może niekiedy ten zewnętrzny hałas odwraca naszą uwagę od spraw, które są o wiele głębsze i ważniejsze?"[/FONT][FONT=Verdana]
[/FONT][/I][/COLOR][/CENTER]
[COLOR=#000000][I][FONT=Verdana]
[/FONT][/I][/COLOR][CENTER][SIZE=4][COLOR=#000000][B][FONT=Verdana]A my życzymy wszystkim zdrowia w Nowym Roku ;-)[/FONT][/B][FONT=Verdana][/FONT][/COLOR][/SIZE][/CENTER]

Posted

a mnie każdego sylwestra ogarnia nostalgia , ogarnia żal za uciekającym czasem , za odchodzącymi ludźmi ...za tym co było i już nie wróci ...

[B]Zdróweczka , bo ono najważniejsze :)[/B]

Posted

[quote name='Alicja']a mnie każdego sylwestra ogarnia nostalgia , ogarnia żal za uciekającym czasem , za odchodzącymi ludźmi ...za tym co było i już nie wróci ...[/QUOTE]

Pod płytę Metallicy oglądaliśmy sylwestra z polsatem chyba... nauczył mnie tego Darek, który odszedł na wiosnę. Wujek właściwie, choć od zawsze uwielbialiśmy nasze dyskusje i zawsze byliśmy przyjaciółmi. Najpierw dyskusje były o psach (też hodowca YT), wystawach, sędziach. Później była polityka i ogólnie światopogląd. Szokowaliśmy moją Mamę od zawsze, ogólnie otoczenie nie nadawało na naszych falach i nas nie rozumiało. Odszedł przez skorupiaka w wieku 59 lat. Walczył do końca.

Później odeszła moja przyszywana Ciocia, przyjaciółka Mamy z piaskownicy. Choć więzy krwi nas nie łączyły to była naszą Rodziną. Też załatwił Ją skorupiak.

Może czas się przyznać, że też z nim walczę?

Dziś, czyli 01.01. mija 19 lat od mojego genialnego popisu na parkingu, kiedy to rozbiłam na nim 4 samochody gdy wypadłam ze źle wyprofilowanego zakrętu :diabloti: Do dziś mój rekord nie jest pobity :multi:

Dziś też [B]Aretha[/B] nasza kończy 4 lata. Jak widać świat się o tym dowiedział i było bardzo dużo fajerwerków na tę okazję, szkoda tylko, że Myszata nie doceniła i zwiała pod wannę :evil_lol:

[quote name='Alicja'][B]Zdróweczka , bo ono najważniejsze :)[/B][/QUOTE]

:cunao::drink1:

Posted

Witam się w Nowym roku:)

Co prawda nie dotarlam, mimo obietnic, do CR.... bardzo tego załuje i jest mi przykro i smutno.... Na wigilie byłam chora i odwołałam wsie imprezki świąteczne. A z rybek to mialam tylko łososka z cytrynka i śledzie samoręcznie zamarynowane w słoiczku. Reszta - to tzw. połówkowa Wigilia, czyli 6 potraw. I tez było super, mimo, że tylko 6;)

Wczoraj profilaktycznie wyszlismy na wieczorne spacerki wczesniej i ominelo nas oszalałe strzelanie petard, fajerwerki i inne atrakcje sylwestrowej nocy. choc towarzystwo pod oknami bawilo się świetnie do 1 czy 2 w nocy. Nie wiem, bom zmęczona usnęła;)

No i pora wymienic kalendarze , zorientowac się, co jest do zrobienia z tym tygodniu, zaplanowac wystawy (w moim przypadku), zorientowac się, gdzie można przyoszczędzic lub zarobic jakies dodatkowe finanse. Bo jakos tak ciężko na emeryturze...

Pzdr.

Posted

No, to Moi Drodzy Forumowicze: przede wszystkim życzę Wam zdrowia, bo rzeczywiście najważniejsze, a poza tym - samorealizacji, spełnienia wszystkich celów i marzeń, a także wielu chwil radości w towarzystwie tak miłym, jak to na tym wątku :BIG:

No i najlepszego dla Aretki!

I podrap biednego Cara za uszkiem, skoro takie nieszczęścia mu się przydarzają... ;)

Posted

[quote name='Gioco']

Dziś też [B]Aretha[/B] nasza kończy 4 lata. Jak widać świat się o tym dowiedział i było bardzo dużo fajerwerków na tę okazję, szkoda tylko, że Myszata nie doceniła i zwiała pod wannę :evil_lol:
:cunao::drink1:[/QUOTE]Wszystkiego dobrego :)

Posted

[CENTER][B]Dziękujemy za życzenia :-)

Car po kilku dniach latania w gatkach przypomniał sobie, że można kontrolować sikawkę i nie trzeba lać zapobiegawczo [/B]:evil_lol:
[B]Obrósł też w piórka i zrobił się śliczniusi [/B]:diabloti:

[IMG]http://i818.photobucket.com/albums/zz110/Cymelia/psy 2011/DSC02326_zpsb8cbcf27.jpg[/IMG]

[IMG]http://i818.photobucket.com/albums/zz110/Cymelia/psy 2011/DSC02325_zpse986934c.jpg[/IMG]

[IMG]http://i818.photobucket.com/albums/zz110/Cymelia/psy 2011/DSC02323_zpsc670ff0d.jpg[/IMG]

[/CENTER]

Posted

[quote name='Izabela124.']Wystrojony Dyź cudny :)[/QUOTE]

I jak zwykle najbardziej powalony pomysł przebrania zniósł ze stoickim spokojem :-)
[quote name='Alicja']:evil_lol:...mimo wszystko , pasuje mu w tym do pysia :)
[URL]http://i818.photobucket.com/albums/zz110/Cymelia/psy 2011/DSC02325_zpse986934c.jpg[/URL][/QUOTE]

To dowód na to, że ładnemu jest we wszystkim ładnie :diabloti:

Posted

[quote name='Gioco']I jak zwykle najbardziej powalony pomysł przebrania zniósł ze stoickim spokojem :-)

To dowód na to, że ładnemu jest we wszystkim ładnie :diabloti:[/QUOTE]

to tak jak mi :roflt: