Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gioco napisał(a):
Smerfa 7 lat kończy w piątek i w moim odczuciu dojrzała i dorosła do tego, żeby przesiedzieć 45 minut na lekcji i czynnie brać w niej udział. Nie trafia i nie przekonywuje mnie argument, że siedmiolatek nie da rady. Smerfa aż rwie się do wiedzy i chłonie ją wszędzie. Jeżeli ją się czymś zainteresuje i odpowie na pytania - przyswoi wiedzę i później wykorzysta. Dzisiaj np. w samochodzie, rozmawiałyśmy o genetyce. Oczywiście na poziomie dla niej zrozumiałym ale za kilka dni, gdy to czego się dowiedziała przetrawi - zada mi kolejne pytanie w tym temacie. Wydaje mi się, że problem wcale nie tkwi w tym, że dzieci młodsze lepiej się uczą a w tym, że mamy (w większości) fatalną kadrę pedagogiczną, nie potrafiącą trafić i zainteresować dzieci, za to potrafiącą dzieci wytresować - choćby piątkowe doświadczenia Smerfy z pojęciem: być cicho.
Ale ja to zawsze mam niepopularne zdania :diabloti:

ja jak najbardziej jestem za edukacją dzieci i to właśnie taką nie w szkolnej ławie , no i nadal jestem zdania że powinno zostac jak było 6 latki w przedszkolu , realizując taki program jak był dotychczas czyli podstawy czytania , pisania , liczenia ale na zasadach dowolności i zabawy
Mam dobrą wersję Dziuni. Dzisiaj jeździłam słuchając. I mam na to świadka :p

:lol::lol::lol:

beam6 napisał(a):
Słuchać to słuchało całe otoczenie w promieniu kilometra - nie tylko nauszny świadek :evil_lol:

Było: BMW, łokieć, szybkość, "Mam Yorka" na full - brakowało tylko rzeczonego yorka na pokładzie :diabloti:. Ale to się da poprawić :cool3:

do ukarania za brak Yorka :lol:

Posted

Litterka napisał(a):
Ale Dziuni, czy Yorka? Bo jeśli Yorka, to byłabym wdzięczna za podzielenie się. ;-)

Mam yorka oczywiście :evil_lol:
Poprzez PW podeślę Tobie źródło ;-)

beam6 napisał(a):
Słuchać to słuchało całe otoczenie w promieniu kilometra - nie tylko nauszny świadek :evil_lol:

Było: BMW, łokieć, szybkość, "Mam Yorka" na full - brakowało tylko rzeczonego yorka na pokładzie :diabloti:. Ale to się da poprawić :cool3:

York na pokładzie to tylko w duecie z Dyzim. A jakoś nie chciałam narażać np. Twojego łokcia :diabloti:

Posted

Alicja napisał(a):

ja jak najbardziej jestem za edukacją dzieci i to właśnie taką nie w szkolnej ławie , no i nadal jestem zdania że powinno zostac jak było 6 latki w przedszkolu , realizując taki program jak był dotychczas czyli podstawy czytania , pisania , liczenia ale na zasadach dowolności i zabawy

Tak samo jest z gimnazjum. Nie mam pojęcia po co to komu?
Smerfa chce się nareszcie nauczyć pisać i czytać porządnie. Liczyć już umie - nauczyliśmy się na pieniążkach i innych przykładach. Rozpoczynamy też naukę historii - poznajemy poczet Królów Polskich na banknotach ;-)

Alicja napisał(a):
do ukarania za brak Yorka :lol:

Brak yorka wytłumaczyłam powyżej :evil_lol:

Posted

Gioco napisał(a):

York na pokładzie to tylko w duecie z Dyzim. A jakoś nie chciałam narażać np. Twojego łokcia :diabloti:

Oj tam łokieć ;) - dla takiego zestawu dam się nawet pociamkać :evil_lol:

Zresztą Car ostatnio zadowala się tym co w charakterze łapówki dostaje :diabloti:

Posted

beam6 napisał(a):
Oj tam łokieć ;) - dla takiego zestawu dam się nawet pociamkać :evil_lol:

Zresztą Car ostatnio zadowala się tym co w charakterze łapówki dostaje :diabloti:

Jutro wezmę tę bandę na głodno do samochodu :-)

Posted

Gioco napisał(a):
Jutro wezmę tę bandę na głodno do samochodu :-)

Wcale się nie boję :eviltong: - ale wezmę ze sobą, na wszelki wypadek, stosowny zestaw zakąsek ;)

Posted

beam6 napisał(a):
Wcale się nie boję :eviltong: - ale wezmę ze sobą, na wszelki wypadek, stosowny zestaw zakąsek ;)

Tę bandę czyli: Dyziulka, Ryjka i Smerfę :diabloti:

Posted

beam6 napisał(a):
A i owszem ;)

No to dobrze, gdyż po czasie liczonym za pomocą klepsydry, powinnaś już deko temu być na miejscu podróżując lektyką :evil_lol:

Posted

Gioco napisał(a):
No to dobrze, gdyż po czasie liczonym za pomocą klepsydry, powinnaś już deko temu być na miejscu podróżując lektyką :evil_lol:

I tak szybko ;-) - biorąc pod uwagę okoliczności.
Na czworakach kilometry pokonuje się baaardzoooo wolno :evil_lol:

Posted

beam6 napisał(a):
I tak szybko ;-) - biorąc pod uwagę okoliczności.
Na czworakach kilometry pokonuje się baaardzoooo wolno :evil_lol:

Serio??!! Kazali Tobie ciągać ten taxi-wóz? :crazyeye::crazyeye:

Posted

Gioco napisał(a):
Tak samo jest z gimnazjum. Nie mam pojęcia po co to komu?
Smerfa chce się nareszcie nauczyć pisać i czytać porządnie. Liczyć już umie - nauczyliśmy się na pieniążkach i innych przykładach. Rozpoczynamy też naukę historii - poznajemy poczet Królów Polskich na banknotach ;-)
Brak yorka wytłumaczyłam powyżej :evil_lol:

Prawidłowo:)

pzdr.

Posted

Towarzystwo miało dzisiaj imprezę. Obowiązywały stroje w odcieniu różowym:

Okazja była nie byle jaka albowiem właśnie dzisiaj Smerfa skończyła 7 lat: