Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='wiska']Witaj, Wiem wlasnie-kupowalam psa z mysla o agillity i najpierw chcialam BC,dopoki nie uslyszalam od wlascicieli schipperke ,ze sa to z charakteru takie "male BC".:evil_lol: Rodzice naszych sun maja podobne osiagniecia tylko,ze "na odwrot" hihi-ojciec mojej suni jest Int.Championem i zw.eu sr 2007 itp,a mamusia ma Mistrzonstwo Czech mlodych psow w agillity oraz w grupie open(oraz wiele innych klubowo-krajowych wygranych :loveu:).Mam nadzieje ,ze niedlugo spotkamy sie na wystawach! juz nie moge sie doczekac!w czasie wakacji jade w ramach socjalizacji (bede w poblizu bydgoszczy na wyjezdzie) na krajowa wystawe do Chojnic (kuj-pom)-moze tam bedziecie???:)
Tamta sytulacja okazala sie jednym wielkim nieporozumieniem(ktore niestety kosztowalo mnie sporo nerwow). W czasie pierwszych odwiedzin (jak mala miala 3,5tyg) zlapalam nic porozumienia z 20letnia corka pani hodowczyni (ktora nomen omen zajmuje sie sportowa strona hodowli i trenuje w klubie "agillity Jicin") i juz niedlugo wybieramy sie razem na wycieczke w gory,oczywiscie z pieskami.:multi:

znasz moze jeszcze jakiegos wlasciciela-"niehodowce"-schipperkow w polsce? szukam kontaktow i ogolnie zeby sie zorientowac kto jeszcze ma u nas schipry. Niestety z miotu mojej mlodej wszystkie szczeniaki pojechaly do USA i Rosji(tylko jeden na granice do czech...:roll:-bedzie tam szkolony do wykrywania narkotykow)...

tak sobie myslalam,zeby zalozyc forum o schipperke :loveu: tylko nie wiem ile osob by bylo chetnych do rejestracji...

[I]sdit:niestety tak-byla chora; zarazila sie od mojej starszej suni wirusowym zapaleniem drog oddechowych :shake: ale na szczescie juz jest zdrowiutka!:multi:[/I][/quote]

Witaj!!
Miło z kimś porozmawiać o tej świetnej rasie kto też nie jest hodowcą. :lol: Ja niestety nie znam nikogo takiego, gdyż rodzeństwo mojej suńki jest w rękach hodowców-też zagranicą. Chętnie sie z Tobą spotkam, namówię mamę aby pojechała do Chojnic to może tam pogadamy. Czy ojciec Twojej suni to Barnabasch Tarebi? On urodził się w pażdzierniku 2007 roku więc nie mógł brać udziału w rzadnej wystawie w 2007 roku i nie mógł zostać ZW. Europy Sr 2007 jak pisałaś. Wtedy wygrała wszystko mama mojej suni! Chyba hodowczyni coś ściemnia. Posiedzę jeszcze na necie i może coś znajdę na ten temat. Jak coś poczytam to dam Ci znać żebyś wiedziała na czym stoisz. Może Ty znasz jakiś jeszcze hodowców w Polsce, może nawet innej rasy żeby popytać. Ale i tak jest najważniejsze ze kochasz swoją sunię i jest dla Ciebie najsłodsza, jak moja dla mnie haha! Zobaczymy co wyrośnie z tych naszych diabłów. :loveu: Mam nadzieje, że bedziemy w kontakcie- muszę namówić mamę na te CHojnice!

Posted

boze przepraszam!!:oops::oops: Pomyslily mi sie daty....:shake: jest z tego roku ;) i wlasnie tym zw. ukonczyl int.championat ;)...
Z polski znam tylko pania Izabele z Gaucho i to ona polecila mi moja hodowle ,ze to krycie bedzie odpowiednie na moje potrzeby itp Zastanawialam sie jeszcze nad szczylami od Gizma ,ale nie startuje on w agillity.
Nie moge juz doczekac sie chojnic!
i daj jakies foty swojego malenstwa :)

Posted

[quote name='wiska']
Witaj, Wiem wlasnie-kupowalam psa z mysla o agillity i najpierw chcialam BC,dopoki nie uslyszalam od wlascicieli schipperke ,ze sa to z charakteru takie "male BC".:evil_lol: Rodzice naszych sun maja podobne osiagniecia tylko,ze "na odwrot" hihi-ojciec mojej suni jest Int.Championem i zw.eu sr 2007 itp,a mamusia ma Mistrzonstwo Czech mlodych psow w agillity oraz w grupie open(oraz wiele innych klubowo-krajowych wygranych :loveu:).Mam nadzieje ,ze niedlugo spotkamy sie na wystawach! juz nie moge sie doczekac!w czasie wakacji jade w ramach socjalizacji (bede w poblizu bydgoszczy na wyjezdzie) na krajowa wystawe do Chojnic (kuj-pom)-moze tam bedziecie???:)
Tamta sytulacja okazala sie jednym wielkim nieporozumieniem(ktore niestety kosztowalo mnie sporo nerwow). W czasie pierwszych odwiedzin (jak mala miala 3,5tyg) zlapalam nic porozumienia z 20letnia corka pani hodowczyni (ktora nomen omen zajmuje sie sportowa strona hodowli i trenuje w klubie "agillity Jicin") i juz niedlugo wybieramy sie razem na wycieczke w gory,oczywiscie z pieskami.:multi:

znasz moze jeszcze jakiegos wlasciciela-"niehodowce"-schipperkow w polsce? szukam kontaktow i ogolnie zeby sie zorientowac kto jeszcze ma u nas schipry. Niestety z miotu mojej mlodej wszystkie szczeniaki pojechaly do USA i Rosji(tylko jeden na granice do czech...:roll:-bedzie tam szkolony do wykrywania narkotykow)...

tak sobie myslalam,zeby zalozyc forum o schipperke :loveu: tylko nie wiem ile osob by bylo chetnych do rejestracji...

[I]sdit:niestety tak-byla chora; zarazila sie od mojej starszej suni wirusowym zapaleniem drog oddechowych :shake: ale na szczescie juz jest zdrowiutka!:multi:[/I][/quote]

Hejka Wiska!
Tak jak obiecałam, trochę popytałam w Twojej sprawie. Niestety, ale Twoja hodowczyni Cię oszukała bo Barnabasch Tarebi [B]nie ma tytułu[/B] Zwycięzca Europy Śr. i wsch. Tu masz wyniki z tych wystaw i podane kto otrzymał taki tytuł:
[I]2007rok-Poznań- Big Buziaczka Gaucho[/I]
[I]2008 rok- Zagrzeb- nie było żadnego Schipperke na wystawie[/I]
[I]2009 rok- Austria- wystawa dopiero się odbedzie w sierpniu 2009[/I]
Hodowczyni powinna dać ksero dyplomu, jeśli pies ma taki tytuł
A jaką wystawą zakończył on Interchampion, bo może tego tytułu też nie ma?
Dowiedziałam się też, że [I]Barnabasch Tarebi krył sukę jak miał około roku ( chyba 13 m-cy)Był baaardzo młody aby zostać reproduktorem, ale może w Czechach jest to dozwolone że młodzież ma młode. [/I]Więcej powiem Ci w Chojnicach bo raczej będę tam wystawiać swoją Teośkę. Co do założenia forum jestem na tak, tak, tak!
To jest potrzebne aby sobie pomagać i uniknąć oszustów. Kupno drugiego psa to i może dobry pomysł w Twoim przypadku. Ale widzę, że Pani Iza z Gaucho Ci poleciła hodowlę Schipperke od Prachowskich skal więc na pewno to wystarczy na Twoje potrzeby. Gizmo też mi się podoba, jest super śliczny, a w ogóle to dziadek mojej suńki. A kiedy dostaniesz rodowód? Czy długo musisz jeszcze czekać żeby wystawić suczkę? Mogłybyśmy ,,się zmierzyć” w Chojnicach. Ile ma wagi Twoja suczka, na pewno się polubią z moja Teośka jak się spotkają.

Posted

Widzialam wszytskie ksera tych wystaw i tytul dolaczony do rodowodu,ktory ta Pani mi pokazala.Radze tez ci moze uwazniej przesledzic rodowod Barnabasha,a takze popytac uwazniej o tytuly jego oraz jego przodkow. Nie wiem na jakiej podstawie zarzucasz tej pani nieuczciwosc skoro jej nie znasz-jest wieloletnim hodowca tej rasy a jej psy maja swietne wyniki na wystawach i sporcie.
Ale nie wazne...
Rodowod prawdopodobnie przyjdzie za ok 4mies ,moze nawet wiecej wiec w Chojnicach niestety nie bedziemy sie wystawiac(jade tam w ramach socjalizacji), ale niemal na 100% (pewnie dojda juz papiery) bede wystawiac mala w lodzi na klubowej wystawie owczarkow niepolskich:multi:. Beda tam tez inne schipperki(i mozliwe ,ze pani vlasta-hodowczyni mojej suni) wiec mam nadzieje ,ze bedzie kameralnie i wesolo.
Nie wiem ile teraz wazy moja sucz,ale postaram sie ja jutro zwarzyc u weta-ma teraz 3mies wiec jest jeszcze mlodziutka.
Mam do ciebie pytanie-czym karmisz swoja psine? Karma czy gorujesz sama? Ja karmie karma (najpierw eukanuba bo tak byla karmiona u hodowczyni,potem zmienilam na royala),ale mala cos nie ma apetytu. Za to na gotowane jedzenie rzuca sie strasznie. Zastanawiam sie czy nie mieszac jej suchej z gotowanym zeby poprawic jej apetyt...czy ty tez masz podobny problem czy tylko ja zawsze tak mam?:evil_lol:

no to po 10czerwca zaloze forum :roll:!!:multi:

[I]edit: zeby udowodnic ,ze nie rzucam slow na wiatr odszukalam zdj Barnabasha ze swoimi CACIbami, dzieki ktorym otrzymal tego Int.Champ;)[/I]
[URL=http://www.fotosik.pl][img]http://images48.fotosik.pl/120/e4c10383fd8eb707med.jpg[/img][/URL]
[URL=http://www.fotosik.pl][img]http://images37.fotosik.pl/116/e520ea247eac0082.jpg[/img][/URL]

:D :)

Posted

Piszę, żeby pomóc:oops: Hodowczyni nie znam ale widzę ze Ci jakieś głupoty nagadała i trzeba sobie jakos pomagac. Barnabasch Tarebi tytułu Zwyciezca Europy Śr. i Wsch. nie ma (napisałam ci kiedy były te wystawy )i nie rozumiem dlaczego ci tak nagadala :angryy:
Co do Interchampiona to też tego tytułu nie może miec bo [I]aby uzyskac tytuł Międzynarodowego Championa Piękności (Inerchamp.) psy muszą uzyskać [B]4[/B] certyfikaty[/I] na [I]Miedzynarodowego Championa Piekności (czyli 4 CACIB)[/I] w[I] 3 różnych krajach od 3 róznych sędziów[/I] [B][I]w minimalnym odstępie rok i jeden dzień [/I][/B][I](czyli między 1 a 4 CACIB musi być rok i jeden dzień). [/I]Więc piesek najwcześniej go uzyska jak będzie miał 27m-cy a teraz ma dopiero 19 m-cy. Jakbyś czegoś nie rozumiała to pisz, to jeszcze mogę popytać. Tutaj jest duzo napisane na dogomanii->Ogólne>Wystawy> Interchampionaty Tu mozesz poczytać i pogadać z hodowcami co się pewnie wiecej znaja niż my dwie razem wzięte [FONT=Wingdings]J[/FONT]. A wogóle piesek jest fajny na zdjeciach i moze hodowczyni troche naściemniała Ci i chciała się poprzechwalac bo widziała że się nie znasz. Ja też sie nie znam ale sie ucze bo te zabawy z pieskami są super i wystawy, my chodzimy do psiego przedszkola. Co do jedzenia moja zjada eukanube i to bardzo chętnie. Ja też może pojade do tej Łodzi jak Ty, to było by super sie spotkac. To tam mi przedstawisz tą hodowczynie to jej dam:mad:;) Ale tam będą tez inne Schipperke? To będzie zajefajnie. I moze dziadzio mojej małej bedzie.

Posted

Mowie ci ,ze widzialam ten certyfikat:). co prawda wszytsko bylo po czesku ,ale zrozumialam z tego ,ze FCI go zatwierdzilo ;) Moze w czechach jest inaczej...-np czechoslowackie wilczaki tez moga miec tylko dwa CACIBy zeby byc inter. A babka naprawde jest uczciwa osoba-zaprzyjaznilam sie z jej corka i sobie pogadalysmy o tych psach tak "od serca". A wlascicielka byla bardzo dumna z intera barnabasha bo uzyskal go zaraz przed tym jak przyjechalismy pierwszy raz i naprawde jej ekscytacja nie wygladala na udawana ;)

juz nie moge sie doczekac spotkania!!
ale w chojnicach tez bedziesz??;):D

kurcze...moja eukanuby to nawet tknac nie chce...:-o chyba pogadam o tym z wetka...:shake: teraz gotuje jej kurczaka to zmieszam jej z royalem i zobaczymy...
a i-bylabym zapomniala-polecam ci royala dla szczylka jako karme-ma leprzy sklad i jest tanszy :) zrobisz jak bedziesz chciala,ale dla mnie ta wiadomosc np byla zaskoczeniem-znajoma hodowczyni pomeranianow mi to powiedziala i wtedy natychmiast zmienilam na royala:roll:

dzieki twoim sugestiom poszperalam w necie i znalazlam cos takiego:

[B][quote]
[B]Swoje własne warunki ma przyznawanie tytułu Interchampiona (ICH). Pierwszą różnicą w stosunku do championatu krajowego jest w tym, że certyfikat CACIB jest przez sędziego jedynie proponowany, a jest on oficjalnie przyznanwany psu i wpisywany do rodowodu jego potomków dopiero po potwierdzeniu przez FCI. Do uzyskania tytułu ICH wystarczą 2x certyfikaty CACIB, z dwóch różnych krajów od dwóch różnych sędziów. Między pierwszym i drugim CACIBem musi upłynąć co najmniej 1 rok i 1 dzień. Do tego trzeba jeszcze przedstawić zaświadczenie, że pies zaliczył wymagany egzamin użytkowości. O przyznanie tytuły interchampiona nie wnioskuje właściciel psa, ale reprezentująaca go organizacja, którą w naszym przypadku jest sekretariat ČMKU. [/B]
[/quote][/B][quote]

[B][B](...)CACIB - certyfikat na międzynarodowego championa piękności[/B] może sędzia przyznać na wystawie międzynarodowej najlepszemu psu i suce wyłonionych z doskonałych 1 - CAC z klasy pośredniej, otwartej, użytkowej i championów. [B]r.CACIB (res. CACIB)[/B] może sędzia przyznać na wystawie międzynarodowej drugiemu najlepszemu psu i suce. Do tej konkurencji przystępują doskonałe 2. - r.CAC z klasy, w której został przyznany CACIB i doskonałej 1 - CAC z pozostałych klas. [/B]
[/quote]
[B]zrodlo: [URL="http://www.wolfdog.org/pol/articles/728.html"]Wystawy psów - stały temat: co to są tytuły CAC, CACIB itp.? :: Wolfdog.org :: World of Czechoslovakian Wolfdogs[/URL][/B]

[B][I]edit:Gizmo bedzie na 100%-to pani Izabela powiedziala mi o tej wystawie i sie tam umowilysmy :D[/I][/B]

Posted

[FONT=Arial]
Ale dlugo siedzialas ja po swoim poście poszlam spać.[/FONT]
[FONT=Arial]fajnie ze sie wkońcu zgadzamy z tym ze może go dopiero uzyskac po roku i go jeszcze nie ma, bo to wiesz jak ktos by sie znal i to czytal to chyba by sie roześmial gdyby zobaczyl ze pies w wieku 18 mcy ma interchampiona jak pierwszy cacib moze zdobyc w wieku 15 mcy a ostatni po roku czyli w wieku 27m-cy :) ale co do tytulu europejskiego to mi tu mocno cos smierdzi :lol: moze ci jakies tam inne rzeczy pokazala mowiac ze to to??[/FONT]
[FONT=Arial]Dzis jeszcze popytam sasiadki bo idziemy do nich na grila a ona ma sznalcery i sie zna i jutro Ci napisze, ale najlepiej dowiedz sie sama w związku jak to jest. Tam Ci najlepiej wytlumacza kiedy były i bedą jakie wystawy i jak się zdobywa tytuly.[/FONT]
[FONT=Arial]Najważniejsze żeby sie tobie piesek podobał i nie ważne jakie mają tytuły rodzice jak go nie wystawiasz.
[/FONT]
[FONT=Arial]Co do karmy to może i mu pomieszaj bo jak nie je to jeszcze nie urośnie i będzie taki mały ,,Schipperek" ale najlepiej pogadaj z wetem.
[/FONT]
[FONT=Arial]lece na kielbaski [/FONT]

Posted

ale ja ja chce wystawiac :evil_lol: ale nie jakos ambitnie tylko zeby hodowlanke uzyskac jak juz bedzie mogla :)
generalnie stawiam na prace. Wlasnie napisalam do takiej kobity co sie zajmuje pasterstwem czy schipperki sa dopuszczane do prob PP.;)I beziemy szlec :loveu:
Powiem ci,ze generalnie trudno sie z ta kobita bylo dogadac bo rozmawialysmy lamanym czeskim-tylko jej corka umiala ang ,ale z moja znajomoscia jezyka tez nie jest jakos super, wiec tyle co pogadalysmy. Generalnie "tlumaczem" umow i formalnosci byl moj ojciec. Ja widzialam tylko ksera dokumentow tego psa i mowie ci ,ze tak bylo wg nich (Int.Champ) ;). Z tym zw.eu wydaje mi sie ,ze dobrze zrozumialam,ale moze to byl zw.eu klubu schipperke(?)...<mysli>(babka jest w nim zapisana i regularnie jezdzi na ich wystawy).
Gadalam z wetka i powiedziala ,ze jest ok. Jeszcze jak wroci ojciec to napisze do hodowcy,ale jak twoja sucz przybiera na wadze? moja od 26kwietnia do dzisiaj przybrala tylko 1kg...troche malo :shake:Jak jest z twoja sucz?
Zmieszalam karme z kurczakiem w wsuwa jak glupia :multi:

a i gadalam z taka kobita co ma hodowle bokserow i mowi ,ze moze byc tak ,ze ma 2xCACIB i ,ze FCI jest w trakcie zatwierdzania,ale w papierach juz ma Intera czy cos takiego.Generalnie powiedziala mi,ze w czechach to wszytsko pogmatwane jest ;)

Posted

Wiska!!!!!!
Kiedy to do Ciebie dojdzie, ze jeżeli ta hodowczyni z Czech mówiła że Barnabasch ma Inter. to ściemniała. On jest za młody na to!!!!! Tak mówią przepisy. Tu masz opinię hodowcy na forum - Iwa-R piszę:
[I]Z tego co wiem to nie ma znaczenia kraj pochodzenia psa. Zasady przyznawania tytułu Interchampiona są takie same dla wszystkich psów, czyli 4 CACIBy z 3 różnych krai, między pierwszym a ostatnim rok przerwy (są oczywiście wyjątki np. psy myśliwskie).
CACIBy natomiast zdobywa się dopiero w klasie pośredniej, czyli od 15 miesiąca.
Pozdrawiam
Iwa[/I]
To jest na Dogomanii>Wystawy>Interchampionat
Zawsze musi być rok od pierwszego do ostatniego. Policz sobie 15 m-cy +12=27m-cy. Dopiero po 27 m-cach może otrzymać dyplom. To co widziałaś to na pewno nie dyplom. I teraz wiesz jak będziesz kupowała 2 psa to trzeba dobrze wszystko sprawdzić. Najlepiej to sobie to sama sprawdź. Wieloletnia hodowczyni z Polski, z ogromnym doświadczeniem i zawsze służąca pomocą (dobra duszyczka) Asiaczek pisze Ci tak:
[I]jeżeli ten konkretny pies ma dyplom Intera, to niech koleżanka, aby nie tracic czasu na przekonywanie Was, po prostu poprosi o ksero dyplomu. I będzie wsio jasne.
A kopie można wysłac do FCI z pytaniem o jej oryginalności w danych psa.
Ewentualnie można napisac do FCI, czy dany pies ma taki tytuł; jesli tak - na jakich wystawach go zrobił.
Lub napisac do czeskiej "centrali" i tam dopytać.
Jeżeli informacja o posiadanym tytule jest nieprawdziwa - sprawa szybko wyjdzie na jaw.
Pzdr.[/I]
Możesz też przesłać nam na forum skan tego dyplomu i ci odrazu odpowiemy co to jest.
Tytułu Zw. Eu. Śr i Wsch. nie ma jak pisałam (sprawdz wyniki z tych wystaw)Może on poprostu dostał jakąś ocene na klubówce w Czechach.
Pisałaś że ambitnie nie podchodzisz do wystaw, to w sumie się nie przejmój że on nie ma tych tytułów. Zakładaj szybko te forum, bo ja sie wciągnełam w to niesienie ludzikom pomocy, pytanie wszystkich. A wogóle to Schipperkowcy musza sie trzymac razem bo to super rasa i ma fajnych właścicieli, haha. Jeżeli wet kazała ci mieszać karmę to chyba wie co robi. A co do tego 1 kg to chyba nie jest mało, raz pies rośnie szybciej raz wolniej. Ale ważne jest ile ona teraz waży, bo inną wielkość karmy jej dajesz w tedy. Ile ona ma 3,5m-ca ,to ile waży w kg?

Posted

Hej,Ona nie ma 3,5 tylko nie cale 3 mies(paru dni jej barkuje)Teraz wazy 2.55 a jak ja odbieralismy to bylo 1.6
Z tym interem nie mam zamiaru sie w to zaglebiac. Mi nic hodowczyni nie sciemniala bo to uczciwa kobita,ale widzialam papiery-moze cos zle zrozumialam ,moze nie-nie wazne. Zdecydowalam sie na szczyla po Barnabashu bo bardzo sie podoba jego rodowod i eksterier-wole takie wiekrze schipperki a z drugiej str ma fajna budowe.Czekalam na to krycie praktycznie odkad Barnabasha pani vlasta do czech sciagnela i wierz mi-byla to przemyslana decyzja konsultowana z hodowcami.Proponuje tez zeby na tym topicku co piszesz ,ze sie pytalas powiedziec tym paniom zeby zagladnely tutaj. Z tymi 4ma CACIBami to chyba masz zle info bo jak juz ci cytowalam:
[quote]
[B]Do uzyskania tytułu ICH wystarczą 2x certyfikaty CACIB, z dwóch różnych krajów od dwóch różnych sędziów. [/B]
[/quote]

Posted

[quote name='puli']Dotyczy to ras uzytkowych i dalsza czesc cytatu brzmi:
[COLOR=Blue][B][SIZE=3]Do tego trzeba jeszcze przedstawić zaświadczenie, że pies zaliczył wymagany egzamin użytkowości.[/SIZE][/B][/COLOR]

Polecam wizyte na stronie ZKwP
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/f7/schipperke-2488/index13.html#post12340386"]Związek Kynologiczny w Polsce[/URL][/quote]

Puli !!
Zgadzam się z Tobą!! Wiska tego nie może zrozumieć że pies w wieku 18 m-cy nie ma dyplomu Inter w kieszeni. Tak jej też wcześniej napisała Iwa-R i Asiaczek (nasza pomoc w każdej chwili). Wiska mówi że hodowczyni jej pokazała ten dyplom. Tacy hodowcy robia ładną opinie innym!!:angryy:
Pozd

Posted

[quote name='wiska'] Z tymi 4ma CACIBami to chyba masz zle info bo jak juz ci cytowalam: [B]Do uzyskania tytułu ICH wystarczą 2x certyfikaty CACIB, z dwóch różnych krajów od dwóch różnych sędziów. Między pierwszym i drugim CACIBem musi upłynąć co najmniej 1 rok i 1 dzień. [/B][/QUOTE]
Dotyczy to ras uzytkowych i dalsza czesc cytatu brzmi:
[COLOR="Blue"][B][SIZE="3"]Do tego trzeba jeszcze przedstawić zaświadczenie, że pies zaliczył wymagany egzamin użytkowości.[/SIZE][/B][/COLOR]

[url=http://www.dogomania.pl/forum/f7/schipperke-2488/index13.html#post12340386]Związek Kynologiczny w Polsce[/url]

edit. [B]Iwka[/B], Hodowczyni jest w porzadku - na stronie wyraźnie napisano w jakich wystawach pies uczestniczył i jakie tytuły posiada. Pokazac mogła dyplom CAJC albo z BISa juniorów.
[url=http://www.schipperke.cz/barny.htm]Siperky od Prachovskich skal[/url]

Wystarczyło najpierw przeczytac o co chodzi a nie wymyślac własne teorie o zdobywaniu Cacibów przed urodzeniem :evil_lol:

Posted

[quote name='puli']Dotyczy to ras uzytkowych i dalsza czesc cytatu brzmi:
[COLOR=Blue][B][SIZE=3]Do tego trzeba jeszcze przedstawić zaświadczenie, że pies zaliczył wymagany egzamin użytkowości.[/SIZE][/B][/COLOR]

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/f7/schipperke-2488/index13.html#post12340386"]Związek Kynologiczny w Polsce[/URL]

edit. [B]Iwka[/B], Hodowczyni jest w porzadku - na stronie wyraźnie napisano w jakich wystawach pies uczestniczył i jakie tytuły posiada. Pokazac mogła dyplom CAJC albo z BISa juniorów.
[URL="http://www.schipperke.cz/barny.htm"]Siperky od Prachovskich skal[/URL]

Wystarczyło najpierw przeczytac o co chodzi a nie wymyślac własne teorie o zdobywaniu Cacibów przed urodzeniem :evil_lol:[/quote]

Zgadza się Puli. Pokazać mogła Wisce jakiś CAJC czy BISa, ale nie mogła pokazać jej dyplomu Inter., prawda? Po co mówi że to Inter a pokazuje coś innego.

Posted

[quote name='puli']
Wystarczyło najpierw przeczytac o co chodzi a nie wymyślac własne teorie o zdobywaniu Cacibów przed urodzeniem :evil_lol:[/quote]
ech,
hodowczyni poinformowala mnie ,ze na str wypisane sa nie wszystkie wygrane w wystawach. Widze ,ze z interem macie racje, lecz w takim razie nie wiem co czytalam na tych kserach dolaczonych do rodowodu Barnabasha...:shake:
koniec tematu
jeszcze raz zapraszam do rejestracji na forum :multi:

Posted

[quote name='wiska']ech,
hodowczyni poinformowala mnie ,ze na str wypisane sa nie wszystkie wygrane w wystawach. Widze ,ze z interem macie racje, lecz w takim razie nie wiem co czytalam na tych kserach dolaczonych do rodowodu Barnabasha...:shake:
koniec tematu
jeszcze raz zapraszam do rejestracji na forum :multi:[/quote]

NO!! Wiska w końcu zaskoczyła że Barnabasch Intera i ZW.Eu Śr i wsch.nie ma.:klacz: To znaczące i ciężkie do zdobycia tytuły ( chociaż mojej suni mama ma je oba). Jak zasugerowałaś prześledziłam rodowód Barnabascha i widzę że Barnabasch ma tą samą linie co polskie Schipperke, tzn. te Łódzkie. Rodzice oboje Barnabascha to hodowla Corinnas (Corinnas Yohoo, Corinnas Belladonna), tak jak psy w Łodzi- to też corinnas (Corinnas Gizmo i Corinnas Halali) Ale fajnie, że to taka jedna rodzinka.:lol::happy1: