coronaaj Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 [quote name='li1']Masz racje, znane osoby sciagaja ludzi. A powiesz przynajmniej inicjaly tej znanej nieznajomej ?[/QUOTE] Oczywiscie; podpowiadam KK i mozna dodac CG. Quote
coronaaj Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 [quote name='Poker']Qti, nie bądź taką formalistką. :roll: Każda metoda jest dobra, byle wątek podnosić.:eviltong:[/QUOTE] Poker , To nie cioteczka to wujeszek ale dobry jak cioteczki. Sorry, Qti... Qti napisze na PW i wyjasnie tajemnice Quote
xxtruskawaxx Posted July 4, 2009 Author Posted July 4, 2009 Wkrótce ruszy bazarek dla Pusi. ;) Pieniążki pójdą na pokrycie wszystkich kosztów związanych z operacją i opłatę za karmę i hotelik. Jak go dokończę wstawię link. Pusia czuje się coraz lepiej. :multi: Quote
xxtruskawaxx Posted July 4, 2009 Author Posted July 4, 2009 Różności na Pusię. :loveu: [url]http://www.dogomania.pl/forum/f99/roznosci-na-pusie-do-8-07-2009-a-141412/#post12569075[/url] Quote
fizia Posted July 4, 2009 Posted July 4, 2009 [quote name='xxtruskawaxx']Wkrótce ruszy bazarek dla Pusi. ;) Pieniążki pójdą na pokrycie wszystkich kosztów związanych z operacją i opłatę za karmę i hotelik. Jak go dokończę wstawię link. Pusia czuje się coraz lepiej. :multi:[/quote] No to wspaniale!!:multi: Quote
coronaaj Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 [quote name='xxtruskawaxx']Wkrótce ruszy bazarek dla Pusi. ;) Pieniążki pójdą na pokrycie wszystkich kosztów związanych z operacją i opłatę za karmę i hotelik. Jak go dokończę wstawię link. Pusia czuje się coraz lepiej. :multi:[/QUOTE] No fajnie z bazarkiem ale jak Pusia, jak przebiegla operacja i jakie szanse...zeby widziala. Co wet wam powiedzial.Prosimy o detale...czy berlinski wet chce ja widziec na badania kontrolne i kiedy??? Quote
Tofipom Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 To wspaniale, że maleńka jest już po operacji:multi: oby wszystko dobrze się skończyło. Ja ze swojej strony mocno zaangażowałam się w poszukiwanie domku dla Pusi:lol: Jeśli coś będzie wiadomo dam znać:lol: też czekam na wiadomości o Pusi Quote
xxtruskawaxx Posted July 5, 2009 Author Posted July 5, 2009 Czasami goniła dachowca. :evil_lol: Ale nie jest w stosunku do nich agresywna. Wszystko Wam opiszę jak dojadę do Polski. ;) Tutaj nie mam dużej możliwości skorzystania z internetu, a i zabiegana jestem jak nie wiem co. :shake: Quote
xxtruskawaxx Posted July 6, 2009 Author Posted July 6, 2009 Jesteśmy już w Polsce. :multi: Pusia została zoperowana metodą fakoemulsyfikacji - jest to najskuteczniejszy sposób leczenia zaćmy, który polega na rozbiciu i odsączeniu chorej soczewki i zastąpieniu jej nową. Doktor użył fakoemulsyfikatora, urządzenia, które jest małe, lekkie i precyzyjne. Po kilku dniach od zabiegu widać już efekty. Pusia widzi coraz lepiej i odżyła. Po tygodniu od wszczepienia soczewki suczka będzie biegać, chodzić po schodach, omijać wszelkie przedmioty, witać się z ludźmi i psami. Pusia wreszcie odzyska swoją radość życia! :multi::multi: Topifom teraz kiedy Pusia odzyskuje wzrok i czuje się pewnie zdarza jej się pogonić kotka. :evil_lol: Wcześniej tylko szczekała, kiedy wyczuła obecność kociaka. Quote
xxtruskawaxx Posted July 6, 2009 Author Posted July 6, 2009 fizia to naprawdę cud. :loveu::loveu::loveu: Quote
coronaaj Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 [quote name='xxtruskawaxx']fizia to naprawdę cud. :loveu::loveu::loveu:[/QUOTE] Tez tak mysle ale oprocz cudu, doskonaly wet, najnowsza technologia. Z czystej ciekawosci, czy w Polsce to tez praktykuja? Jestem wniebowzieta...nie mam slow. Quote
adam1946 Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 [quote name='coronaaj']Tez tak mysle ale oprocz cudu, doskonaly wet, najnowsza technologia. Z czystej ciekawosci, czy w Polsce to tez praktykuja? Jestem wniebowzieta...nie mam slow.[/quote] *********************************************************** >Witam serdecznie-jakie wspaniałe wieści o Leczeniu Pusi -jej coraz lepsze >samopoczucie to wielka radość.Mam nadzieję,że nic więcej gwiezdeczce >nie dolega.Jak dobrze ,że trafła w tak fachowe ręce i czułe serce.Jakie ją >czekają jeszcze badania?Czy to będzie w Polsce-czekam na wieści.Pozdr.:multi::multi::multi: Quote
sleepingbyday Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 świetna wiadomość!!! no i ja też jestem ciekawa - czy takie cuda to w polsce też możliwe? a na zdjęciu w szpitalu wyglądała tak bezbronnie wtej klatce - taka mała plamka w rogu... Quote
Tofipom Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 Pusiaczku:lol:Kochane maleńkie serduszko:loveu: bardzo się cieszę, że wszystko udało się:multi: Teraz trzeba zrobić wszystko, aby wysiłek tylu cudownych ludzi nie poszedł na marne, więc wszyscy szukajmy dla maleńkiej bezpiecznego i kochającego domku:lol: Quote
xxtruskawaxx Posted July 7, 2009 Author Posted July 7, 2009 Nie wiem czy w Polsce przeprowadza się zabiegi takim małym urządzeniem. Ale od czego jest net, pobuszuję trochę. :evil_lol: Z Pusią jedziemy na wizytę kontrolną za miesiąc. Mam nadzieję, że wszystko wypadnie ok. ;) Quote
Qti Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 I ja się bardzo cieszę, że zabieg się udał :multi: Posmyraj, proszę, maleńką za uszkiem od wujka Qtiego :loveu: Quote
xxtruskawaxx Posted July 8, 2009 Author Posted July 8, 2009 Pusia wymiziana od wujaszka. :evil_lol: Pobuszowałam w necie. Fakoemulsyfikację przeprowadza się w Warszawie. Myślę, że w Polsce nie jest najgorzej z rozwijaniem dziedziny weterynarii. Quote
Qti Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 [quote name='xxtruskawaxx']Pusia wymiziana od wujaszka. :evil_lol: [/quote] Dziękuję bardzo :loveu: [quote name='xxtruskawaxx']Pobuszowałam w necie. Fakoemulsyfikację przeprowadza się w Warszawie. Myślę, że w Polsce nie jest najgorzej z rozwijaniem dziedziny weterynarii.[/quote] Ogólnie uważam, ze nasi weci są jednymi z najlepszych, jedynie za mało mają środków na rozwijanie się, na eksperymenty itd. itp. Quote
xxtruskawaxx Posted July 8, 2009 Author Posted July 8, 2009 [quote name='Qti'] Ogólnie uważam, ze nasi weci są jednymi z najlepszych, jedynie za mało mają środków na rozwijanie się, na eksperymenty itd. itp.[/quote] Zdecydowanie popieram. ;) Quote
coronaaj Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 [quote name='xxtruskawaxx']Pusia wymiziana od wujaszka. :evil_lol: Pobuszowałam w necie. Fakoemulsyfikację przeprowadza się w Warszawie. Myślę, że w Polsce nie jest najgorzej z rozwijaniem dziedziny weterynarii.[/QUOTE] Pewnie u dr. Garncarza w W-wie ale jak pisalas w Polsce drozej niz w Berlinie??? Quote
xxtruskawaxx Posted July 8, 2009 Author Posted July 8, 2009 W Berlinie miałyśmy duuuuży upust. ;);) W Polsce koszty wahają się w granicach 1500 - 2000 zł, zależy jaka przychodnia weterynaryjna i jaki lekarz. Quote
xxtruskawaxx Posted July 10, 2009 Author Posted July 10, 2009 Mam dobrą nowinę. :multi: Pusię przygarnie wet z Niemiec, który ją operował. :multi: W końcu się zdecydował! I malutka będzie miała super opiekę. Za miesiąc jak pojedziemy na wizytę maleńka zostanie u niego już na zawsze. ;) Ale się cieszę. :loveu: Quote
Recommended Posts