Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Szukam darmowego tymczasowego domu, hoteliku czegokolwiek dla suczki z czterema małymi. Suczka jest w tej chwili w szopie w okolicach Sobótki(nie wiem dokladnie gdzie, bo na szybko rozmawiałam z pania) Sytuacja nie jest wesoła, żadne schronisko nie chce ich przyjąć. Pani była już we wrocławskim i w Lesznie i pytała tez w poznańskim i wszędzie jest albo za dużo albo mówią, że to nie ich rejon i nie mogą przyjąć. Wieczorem bedę wiedzieć coś więcej o suczce.Proszę o jakieś namiary, kontakty. Jestem na dogo nowa i narazie tak po omacku szukam pomocy.

Posted

Prosimy o pomoc, suczka została przygarnięta z ulicy przez panią, tzn. koczowała pod jej drzwiami, niestety nie moze tam zostać, bo jest w domu już piesek(dwa?). Oszczeniła się, obecnie przebywa w szopce! Nie ma gdzie tej rodzinki ulokować! Help

Posted

Vini, dzieki:)
słuchajcie mam nowe wieści. Zaszło małe nieporozumienie:suczka z małymi nie jest pod Sobótka tylko w powiecie górskim(między woj.dolnośląskim a wielkopolskim). Jak pisałam małych jest cztery: dwie dziewczyny i dwóch chłopaczków. Słuchajcie one mają 5 dni, one nie mogą być podczas tych ulew na dworze, jest tak parno, gorąco, zaraz potem zimno, a ta suczka koczuje u tej pani:(
Jest bardzo łagodna, garnie się do ludzi, daje brać na ręce swoje dzieci!!!
Pani mi przekazała ze jest cała skołtuniona , chciała ją wyczesać, ale chyba się do końca nie udało, a suczka jest tak zestresowana, że wygryza sobie sierść na łapkach:placz: Mogą tam zostać jeszcze parę dni, może ktoś mieszka w bobliżu i zawiózł by tej Pani karmę, ja się złożę.
Pomóżcie też mi ,ogarnąć jakoś ten temat, bo jak już pisałam jestem tu nowa. Jakieś pomysły, cokolwiek!!!

Posted

spójrzcie na nia:(przecież to nie są warunki dla niej. Na pierwszym zdjęciu widać, że majstruje cały czas przy swoich łapach.

Posted

...o kurcze
to maleństwo
a jak sliczna:loveu:worek karmy to nie problem:shake:
trzeba zawiezc i jakies koce czy koszyk dla niej
ale najlepiej to juz szukac tymczasu......
Prosze poszukaj na mapie dogo kto jest blisko i moze
dojechac na miejsce?
Podaj miejscowosc...tak będzie latwiej
moze ktos w delegacji będziee przejeżdzał?
moze istnieje inna mozliwosc?

Posted

Właśnie ta Pani ma strasznie słaby zasięg wczoraj z nia rozmawiałam i cały czas przerywało, z internetem też chyba kiepsko bo bardzo długo czekałam na maila. Napisałam dziś do niej kolejnego maila czekam na odpowiedż , próbuję też przez gg. Czekam na jakiś odzew, no biedna ta suńka strasznie:(

Posted

Jak będę miała jakieś pieniadze to kupię karte jutro i sprobuje sie do niej dodzwonić,tylko ten zasięg tam jest fatalny:(
Myślę , że Pani na pewno coś jej do jedzenia daje i wodę też, ma własne psy, i dlatego nie może jej na dłużej zatrzymać, ale ni ewyrzuciła jej na ulicę, inaczej by się tułała. Ale przecież ta suczka potrzebuje spokoju . Szukam na mapie pomocy dogo , tylko żebym znała dokładnie nazwę tej miejscowości to by wszystko jakoś szybciej poszło może.....

Posted

a gdyby tę panią wspomóc finansowo? może wtedy zgodzi się przetrzymać psinki chociaż 2 -3 tygodnie i w tym czasie szukać jej lokum?

Posted

spróbuje ją przekonać, może przemyśli sprawę, ona chyba mieszka w domku jakimś, bo suczka jest w szopie, lepsze to niż nic, problem w tym , że póki co nie odezwała sie do mnie:( podejrzewam że to poprostu problem z zasięgiem . i na razie twierdzi , że pies nie może zostać u niej, bo ma też swoje, jeśłi problem by się kręcił tylko wokół finansów to jest szansa by ja przekonać , gorzej jeśli jej psy nie toleruja suczki.

Posted

zbiórke można zrobić, tylko musze najpierw mieć jakiekolwiek informacje od tej pani. Jeśli uda się ja przekonać to pomożecie mi ????:)chodzi mi o sprawy techniczne , bo bladego pojęcia nie mam jak to się robi.

Posted

trzeba będzie znaleźć kogoś z pobliża , kto by mógł podjechać i na miejscu ocenić sytuację i zawieźć pomoc.
Finansowo wspomogę.

Posted

Poker Bardzo dziekuję:)
jak tylko coś będę wiedzieć to napiszę, porozsyłałam wieści po ludziach z mapy pomocy dogomaniakow która przesłąla mi Vini.

Posted

yuki dowiedz sie koniecznie w poblizu jakiego miasta jest te miasto/wies, gdzie sa te psy. i wtedy szukaj na mapie pomocy. skoro ludzie deklaruja chcec pomocy, to powinni pomóc. tylko wiesz, nikt nie jest w stanie obleciec wszystkich tematow dookola na dogo, dlatego czasem trzeba samemu do kogos napisac.