Shirai - Koki Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 [quote name='Angelika_Roser'][CENTER][B][FONT=Comic Sans MS]To w CZYM to tez ważne :evil_lol: zapomniałam to dodać! My Hery mamy cała serie.. ostatnio dorwałam inny szamponik, tani ale dobry, bo szkoda mi tych drogich jak np przyjdzie umyć same łapki :shake:[/FONT][/B] [IMG]http://i728.photobucket.com/albums/ww284/Angelika_Roser/hery.jpg[/IMG][/CENTER] [/QUOTE] My tez uzywamy Hery..proteinowy i odzywke, ale ostatnio myslalam nad zmiana na Ring 5 Quote
Angelika_Roser Posted October 29, 2009 Author Posted October 29, 2009 [quote name='Shirai - Koki']Tak ja wszystko to wiem, ale pies ma naturalna ochronna warstwe tluszczu, a im czesciej kapiesz to twoj pies ja traci...szamponami i odzywakami tego nie odzyskasz[/QUOTE] [CENTER][B][FONT=Comic Sans MS]to też prawda :lol: Jednak póki u nas wszystko jest ok, to nie widzę powodów do zmian :loveu: Co to jest to Ring 5?[/FONT][/B] [/CENTER] Quote
Shirai - Koki Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 To przede wszystkim prawda i dlatego wlasnie my tylko przed wystawami Shirai'a kapiemy, narazie wszystko u was jest okey, oby tak bylo zawsze, ale Angelika wez pod uwage ze Gin ma dopiero 5 miesiecy, wiec nie ocenisz tego teraz, ale moze wyjsc problem za jakis czas. Ring 5 to sa rowniez kosmetyki myjace i pielegnacyjne dla psow :lol:, podobno bardzo dobre, ale sama nie probowalam, mam chec sprobowac. Quote
Angelika_Roser Posted October 29, 2009 Author Posted October 29, 2009 [CENTER][B][FONT=Comic Sans MS]Wszystko biorę pod uwagę, podejmuję decyzje świadomie, cały czas obserwuję. Jego zdrowie jest najważniejsze :loveu: jak by coś się miało pozmieniać to się pozmienia :) A drogie te preparaty z serii Ring 5? I inna sprawa, co sądzi o zmianach szamponów?! Bo ja słyszałam, że nie dobrze jest je ciągle zmieniać, a Ty? [/FONT][/B][/CENTER] Quote
Shirai - Koki Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 Pewnie zalezy jaki kosmetyk, ale jak szukalam na necie to roznica max do 10 zl, czyli az tak bardzo zle nie jest...jak je kupie napisze co o nich mysle i jak sie sprawdzily. Quote
Angelika_Roser Posted October 29, 2009 Author Posted October 29, 2009 [CENTER][B][FONT=Comic Sans MS]To będziemy czekać na relację :)[/FONT][/B] [/CENTER] Quote
Matagi Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 [quote name='Shirai - Koki']Tak ja wszystko to wiem, ale pies ma naturalna ochronna warstwe tluszczu, a im czesciej kapiesz to twoj pies ja traci...szamponami i odzywakami tego nie odzyskasz[/QUOTE] Iiiiiiiii taaaam:eviltong: Tak kiedyś było;) Teraźniejsze szampony doskonale przywracają naturalne PH skory psa.Są szampony lecznicze,gdzie zaleca sie kąpanie psa raz lub dwa razy w tygodniu.Są psy /wielu ras/,które co tydzień sa gdzies wystawiane,a mają taki włos,gdzie wykapać trzeba,a suchy szampon nie pomoże.Widuje takie psy i maja naprawdę piękne futro,pomimo tego,że sa co tydzień prane.W dzisiejszych czasach nie kosmetyki szkodza psu,a bardziej zanieczyszczenie środowiska i nieodpowiednie żywienie. Ja polecam kosmetyki:tańsze z Beaphara,droższe z ALL System i BIO Groom. I moja rada:suchy szampon zabierajcie ZAWSZE ze sobą na wystawy-nigdy nie wiadomo kiedy sie może przydać....;) Quote
Shirai - Koki Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 To pewnie jeszcze potrwa my dopiero w styczniu jak bedziemy jechac sie wystawiac to bede kupowala nowe kosmetyki, a no i moze na swieta sie wykapiemy, ale to jeszcze Hery starczy. Quote
Shirai - Koki Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 [quote name='Matagi']Iiiiiiiii taaaam:eviltong: Tak kiedyś było;) Teraźniejsze szampony doskonale przywracają naturalne PH skory psa.Są szampony lecznicze,gdzie zaleca sie kąpanie psa raz lub dwa razy w tygodniu.Są psy /wielu ras/,które co tydzień sa gdzies wystawiane,a mają taki włos,gdzie wykapać trzeba,a suchy szampon nie pomoże.Widuje takie psy i maja naprawdę piękne futro,pomimo tego,że sa co tydzień prane.W dzisiejszych czasach nie kosmetyki szkodza psu,a bardziej zanieczyszczenie środowiska i nieodpowiednie żywienie. Ja polecam kosmetyki:tańsze z Beaphara,droższe z ALL System i BIO Groom. I moja rada:suchy szampon zabierajcie ZAWSZE ze sobą na wystawy-nigdy nie wiadomo kiedy sie może przydać....;)[/QUOTE] Wlasnie nam to sie przydal suchy szampon swietna rzecz, inaczej bloto samo woda nie chce schodzic :evil_lol:...a te kosmetyki mozna kupic na necie i napisz Matagi cos wiecej o nich. Quote
Angelika_Roser Posted October 29, 2009 Author Posted October 29, 2009 [CENTER][B][FONT=Comic Sans MS]No ale co z moim pytaniem odnośnie zmian szamponów odzywek itd...?! Jest to nie szkodliwe czy raczej trzemać się dłuższy czas jednego... a ewentualnie później przejść na inny znów np na pół roku?[/FONT][/B] [/CENTER] Quote
Matagi Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 [quote name='Angelika_Roser'][CENTER][B][FONT=Comic Sans MS]Wszystko biorę pod uwagę, podejmuję decyzje świadomie, cały czas obserwuję. Jego zdrowie jest najważniejsze :loveu: jak by coś się miało pozmieniać to się pozmienia :) A drogie te preparaty z serii Ring 5? I inna sprawa, co sądzi o zmianach szamponów?! Bo ja słyszałam, że nie dobrze jest je ciągle zmieniać, a Ty? [/FONT][/B][/CENTER] [/QUOTE] Ring 5 to profesjonalne kosmetyki dla zwierząt.Polecałabym szczególnie szampony.Kiedyś bardzo często korzystałam z pianki napuszającej tej firmy/TEXTURE coś sie zwała/.Efekt był niezły,ale po wystawie psa trzeba było z tego wyprać.Jeżeli nie został wykąpany,to skóra stawała się przesuszona,pojawiał sie łupież,a włosy sie łamały.Używałam tego dla kilku ras i wszystkie potem reagowały tak samo.Któregoś razu,kiedy akurat moja cholerna alergia sie nasilła,szykowałam psa do wystawy i musiałam użyć pianki z Ringu 5.Po wyciśnięciu zalecanej ilości pianki /pamiętam,że trzeba było wycisnąć tyle ile ma objętośc piłeczka tenisowa:diabloti:/poczułam pieczenie i łzawienie oczu,skóra między palcami zaczęła mnie swędzieć i piec,ręce zrobiły sie czerwone.Pierwszy raz zwrociłam wtedy uwagę na zapach preparatu-waliło amoniakiem,albo czyms takim ,czego się używa do farbowania ludzkich włosów.Niezła chemia musi więc w tym siedzieć....:p Quote
Shirai - Koki Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 [quote name='Angelika_Roser'][CENTER][B][FONT=Comic Sans MS]No ale co z moim pytaniem odnośnie zmian szamponów odzywek itd...?! Jest to nie szkodliwe czy raczej trzemać się dłuższy czas jednego... a ewentualnie później przejść na inny znów np na pół roku?[/FONT][/B][/CENTER] [/QUOTE] Ja to o tym nie pisala poniewaz nie mam pojecia !! Quote
Matagi Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 [quote name='Shirai - Koki']Wlasnie nam to sie przydal suchy szampon swietna rzecz, inaczej bloto samo woda nie chce schodzic :evil_lol:...a te kosmetyki mozna kupic na necie i napisz Matagi cos wiecej o nich.[/QUOTE] Tutaj namiary na Bio Groom: [url=http://www.biogroom.pl/produkt.php?dla=pies&typ=wystawowe&pid=4]Preparaty wystawowe dla psów, kosmetyki Bio-groom.[/url] ja używam dwóch pierwszych i jest suuuuper!Tym bardziej,że mój czarny Hoshi jest wrażliwcem,po użyciu tych preparatów jego sierśc codziennie wygląda jakby miał iśc na wystawę,a "robiony" był 2 miesiące temu;) Można w necie zamówić,ale uprzedzam-dobre i ...drogie:razz: [quote name='Angelika_Roser'][CENTER][B][FONT=Comic Sans MS]No ale co z moim pytaniem odnośnie zmian szamponów odzywek itd...?! Jest to nie szkodliwe czy raczej trzemać się dłuższy czas jednego... a ewentualnie później przejść na inny znów np na pół roku?[/FONT][/B] [/CENTER] [/QUOTE] Jeżeli używasz dobrych kosmetyków to nie ma sensu ich zmieniać;)Psu jest wsio ryba czym go traktujesz,aby nie swędziało:eviltong:. Przypomniało mi się: [SIZE=5][COLOR=Red]NIGDY [SIZE=2][COLOR=Black]nie stosujcie swoich kosmetyków dla swoich psów/obojętnie:lakier,pianka,odżywka,byle co/.One maja inne PH niz my,można zwierzaka skrzywdzic na wiele mięsięcy-przerabiałam:p:placz:[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE] Quote
Shirai - Koki Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 [quote name='Matagi']Tutaj namiary na Bio Groom: [URL="http://www.biogroom.pl/produkt.php?dla=pies&typ=wystawowe&pid=4"]Preparaty wystawowe dla psów, kosmetyki Bio-groom.[/URL] ja używam dwóch pierwszych i jest suuuuper!Tym bardziej,że mój czarny Hoshi jest wrażliwcem,po użyciu tych preparatów jego sierśc codziennie wygląda jakby miał iśc na wystawę,a "robiony" był 2 miesiące temu;) Można w necie zamówić,ale uprzedzam-dobre i ...drogie:razz: Jeżeli używasz dobrych kosmetyków to nie ma sensu ich zmieniać;)Psu jest wsio ryba czym go traktujesz,aby nie swędziało:eviltong:. Przypomniało mi się: [SIZE=5][COLOR=red]NIGDY [SIZE=2][COLOR=black]nie stosujcie swoich kosmetyków dla swoich psów/obojętnie:lakier,pianka,odżywka,byle co/.One maja inne PH niz my,można zwierzaka skrzywdzic na wiele mięsięcy-przerabiałam:p:placz:[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][/QUOTE] Wlasnie wiecie co po Messinie, dala mi do myslenia jedna sprawa, facet na wystawie, tego Malamuta co wygral w grupie 5, jak bylam zobaczyc jak do przygotowuje, gdy podeszlam wlasnie smarowal mu wlosy na lapkach, zapytalam co to itp, pozniej wzielam opakowanie do reki, a on uzywal kremu do uszywniania wlosa firmy WELLA, zapytalam czy to nie szkodzi skorze psa, a on powiedzial po wystawie to sie zmyje :crazyeye:... Quote
Angelika_Roser Posted October 30, 2009 Author Posted October 30, 2009 [CENTER]:shake: [B][FONT=Comic Sans MS]bez komentarza[/FONT][/B] [/CENTER] Quote
Uruwashii Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 My ogólnie malucha nie kąpaliśmy już dłuuuugooo z 2,5 miesiąca wcześniej był kąpany 3 razy ale stwierdziliśmy że przeginamy i kąpiel będzie przed Kielcami... co do kosmetyków my średni jesteśmy zadowoleni z Henry teraz mamy 1AllSystems zobaczymy jak się sprawdzi... Quote
Angelika_Roser Posted October 30, 2009 Author Posted October 30, 2009 [CENTER][IMG]http://i728.photobucket.com/albums/ww284/Angelika_Roser/Obraz2148.jpg[/IMG] [IMG]http://i728.photobucket.com/albums/ww284/Angelika_Roser/Obraz2154.jpg[/IMG] [IMG]http://i728.photobucket.com/albums/ww284/Angelika_Roser/Obraz2164.jpg[/IMG] [B][FONT=Comic Sans MS]Samurajek :loveu:[/FONT][/B] [/CENTER] Quote
Matagi Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 Ja po wystawie też psa zmyłam i co?guzik to dało:p W lutym zapomniałam wziąść ze sobą na wystawę do Rzeszowa pryskadło,więc zamieszałam w swojej kosmetyczce i użyłam swojej pianki do włosów.Wyglądało okej,w domu zmyłam.Po kilku dniach pies zaczął się drapać,chodził,kombinował aby o co się da poocierać.Podałam mu leki przeciwświądowe,ale skutek żaden.Doszło do tego,że on latał po domu i wiszczał,tak go piekło i swędziało.Pod pachami pojawiły sie sączące bąbelki,zasuszałam je,ale na próżno.Potem zrobiłam zeskrob i wyszło,że przez ten świąd pies wydrapał sobie grzyba i gronkowca.Wszedł antybiotyk,skórę smarowałam czyms tam,pies łykał dodatkowo hydroxyzynę.Jak przestał się drapać to trzeba było mu cos podać na odbudowanie sierści.Poszły 2 opakowania Gammolenu,Kerabol,Efa olie,Omegan,Flawitol omega 3,Flawitol omega 6,Flawitol z flawonidami z liści winogron.Trwało to leczenie ponad 6 miesięcy-zepsułam psa w lutym a pod koniec sierpnia zaczął wyglądać na tyle dobrze,że go pokazałam.Nigdy więcej nie zafunduje psu takiej męczarni,jaka przeszedł Hoshi i to przez moje widzimisie:shake:. Quote
Angelika_Roser Posted October 30, 2009 Author Posted October 30, 2009 [CENTER][B][FONT=Comic Sans MS]No to mieliście przygodę... niestety uczymy się na błędach najczęściej :shake:[/FONT][/B] [/CENTER] Quote
Kateczka Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 na dzisiejszych zakupach....dorwałam szampon Hery...czy jak to się nazywa...tyle się tu naczytałam...ze go zafundowałam młodemu...za tydzień wystawa...mam nadzieję, ze się sprawdzi tak jak u was :razz: Quote
Kasia_Dawid Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 no to kończymy dziś pół roku :-) z tej okazji mizianki dla Ginusia :-) Quote
Kasia_Dawid Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 dziś się ważyliśmy i ważymy Nashi 16 kg, a Natsu 25 kg :-) Quote
Angelika_Roser Posted October 30, 2009 Author Posted October 30, 2009 [CENTER][B][FONT=Comic Sans MS]Dziękujemy :loveu: mamy dla Was niespodzianke, ale to jutro zobaczycie :evil_lol:[/FONT][/B] [/CENTER] Quote
Recommended Posts