Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Angelika_Roser'][CENTER][B][FONT=Comic Sans MS]To w CZYM to tez ważne :evil_lol: zapomniałam to dodać! My Hery mamy cała serie.. ostatnio dorwałam inny szamponik, tani ale dobry, bo szkoda mi tych drogich jak np przyjdzie umyć same łapki :shake:[/FONT][/B]

[IMG]http://i728.photobucket.com/albums/ww284/Angelika_Roser/hery.jpg[/IMG][/CENTER]
[/QUOTE]

My tez uzywamy Hery..proteinowy i odzywke, ale ostatnio myslalam nad zmiana na Ring 5

• Replies 3.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Shirai - Koki']Tak ja wszystko to wiem, ale pies ma naturalna ochronna warstwe tluszczu, a im czesciej kapiesz to twoj pies ja traci...szamponami i odzywakami tego nie odzyskasz[/QUOTE]
[CENTER][B][FONT=Comic Sans MS]to też prawda :lol: Jednak póki u nas wszystko jest ok, to nie widzę powodów do zmian :loveu: Co to jest to Ring 5?[/FONT][/B]
[/CENTER]

Posted

To przede wszystkim prawda i dlatego wlasnie my tylko przed wystawami Shirai'a kapiemy, narazie wszystko u was jest okey, oby tak bylo zawsze, ale Angelika wez pod uwage ze Gin ma dopiero 5 miesiecy, wiec nie ocenisz tego teraz, ale moze wyjsc problem za jakis czas. Ring 5 to sa rowniez kosmetyki myjace i pielegnacyjne dla psow :lol:, podobno bardzo dobre, ale sama nie probowalam, mam chec sprobowac.

Posted

[CENTER][B][FONT=Comic Sans MS]Wszystko biorę pod uwagę, podejmuję decyzje świadomie, cały czas obserwuję. Jego zdrowie jest najważniejsze :loveu: jak by coś się miało pozmieniać to się pozmienia :)

A drogie te preparaty z serii Ring 5? I inna sprawa, co sądzi o zmianach szamponów?! Bo ja słyszałam, że nie dobrze jest je ciągle zmieniać, a Ty?
[/FONT][/B][/CENTER]

Posted

[quote name='Shirai - Koki']Tak ja wszystko to wiem, ale pies ma naturalna ochronna warstwe tluszczu, a im czesciej kapiesz to twoj pies ja traci...szamponami i odzywakami tego nie odzyskasz[/QUOTE]

Iiiiiiiii taaaam:eviltong: Tak kiedyś było;) Teraźniejsze szampony doskonale przywracają naturalne PH skory psa.Są szampony lecznicze,gdzie zaleca sie kąpanie psa raz lub dwa razy w tygodniu.Są psy /wielu ras/,które co tydzień sa gdzies wystawiane,a mają taki włos,gdzie wykapać trzeba,a suchy szampon nie pomoże.Widuje takie psy i maja naprawdę piękne futro,pomimo tego,że sa co tydzień prane.W dzisiejszych czasach nie kosmetyki szkodza psu,a bardziej zanieczyszczenie środowiska i nieodpowiednie żywienie.
Ja polecam kosmetyki:tańsze z Beaphara,droższe z ALL System i BIO Groom.
I moja rada:suchy szampon zabierajcie ZAWSZE ze sobą na wystawy-nigdy nie wiadomo kiedy sie może przydać....;)

Posted

[quote name='Matagi']Iiiiiiiii taaaam:eviltong: Tak kiedyś było;) Teraźniejsze szampony doskonale przywracają naturalne PH skory psa.Są szampony lecznicze,gdzie zaleca sie kąpanie psa raz lub dwa razy w tygodniu.Są psy /wielu ras/,które co tydzień sa gdzies wystawiane,a mają taki włos,gdzie wykapać trzeba,a suchy szampon nie pomoże.Widuje takie psy i maja naprawdę piękne futro,pomimo tego,że sa co tydzień prane.W dzisiejszych czasach nie kosmetyki szkodza psu,a bardziej zanieczyszczenie środowiska i nieodpowiednie żywienie.
Ja polecam kosmetyki:tańsze z Beaphara,droższe z ALL System i BIO Groom.
I moja rada:suchy szampon zabierajcie ZAWSZE ze sobą na wystawy-nigdy nie wiadomo kiedy sie może przydać....;)[/QUOTE]

Wlasnie nam to sie przydal suchy szampon swietna rzecz, inaczej bloto samo woda nie chce schodzic :evil_lol:...a te kosmetyki mozna kupic na necie i napisz Matagi cos wiecej o nich.

Posted

[CENTER][B][FONT=Comic Sans MS]No ale co z moim pytaniem odnośnie zmian szamponów odzywek itd...?! Jest to nie szkodliwe czy raczej trzemać się dłuższy czas jednego... a ewentualnie później przejść na inny znów np na pół roku?[/FONT][/B]
[/CENTER]

Posted

[quote name='Angelika_Roser'][CENTER][B][FONT=Comic Sans MS]Wszystko biorę pod uwagę, podejmuję decyzje świadomie, cały czas obserwuję. Jego zdrowie jest najważniejsze :loveu: jak by coś się miało pozmieniać to się pozmienia :)

A drogie te preparaty z serii Ring 5? I inna sprawa, co sądzi o zmianach szamponów?! Bo ja słyszałam, że nie dobrze jest je ciągle zmieniać, a Ty?
[/FONT][/B][/CENTER]
[/QUOTE]

Ring 5 to profesjonalne kosmetyki dla zwierząt.Polecałabym szczególnie szampony.Kiedyś bardzo często korzystałam z pianki napuszającej tej firmy/TEXTURE coś sie zwała/.Efekt był niezły,ale po wystawie psa trzeba było z tego wyprać.Jeżeli nie został wykąpany,to skóra stawała się przesuszona,pojawiał sie łupież,a włosy sie łamały.Używałam tego dla kilku ras i wszystkie potem reagowały tak samo.Któregoś razu,kiedy akurat moja cholerna alergia sie nasilła,szykowałam psa do wystawy i musiałam użyć pianki z Ringu 5.Po wyciśnięciu zalecanej ilości pianki /pamiętam,że trzeba było wycisnąć tyle ile ma objętośc piłeczka tenisowa:diabloti:/poczułam pieczenie i łzawienie oczu,skóra między palcami zaczęła mnie swędzieć i piec,ręce zrobiły sie czerwone.Pierwszy raz zwrociłam wtedy uwagę na zapach preparatu-waliło amoniakiem,albo czyms takim ,czego się używa do farbowania ludzkich włosów.Niezła chemia musi więc w tym siedzieć....:p

Posted

[quote name='Angelika_Roser'][CENTER][B][FONT=Comic Sans MS]No ale co z moim pytaniem odnośnie zmian szamponów odzywek itd...?! Jest to nie szkodliwe czy raczej trzemać się dłuższy czas jednego... a ewentualnie później przejść na inny znów np na pół roku?[/FONT][/B][/CENTER]

[/QUOTE]

Ja to o tym nie pisala poniewaz nie mam pojecia !!

Posted

[quote name='Shirai - Koki']Wlasnie nam to sie przydal suchy szampon swietna rzecz, inaczej bloto samo woda nie chce schodzic :evil_lol:...a te kosmetyki mozna kupic na necie i napisz Matagi cos wiecej o nich.[/QUOTE]

Tutaj namiary na Bio Groom:

[url=http://www.biogroom.pl/produkt.php?dla=pies&typ=wystawowe&pid=4]Preparaty wystawowe dla psów, kosmetyki Bio-groom.[/url]
ja używam dwóch pierwszych i jest suuuuper!Tym bardziej,że mój czarny Hoshi jest wrażliwcem,po użyciu tych preparatów jego sierśc codziennie wygląda jakby miał iśc na wystawę,a "robiony" był 2 miesiące temu;)
Można w necie zamówić,ale uprzedzam-dobre i ...drogie:razz:
[quote name='Angelika_Roser'][CENTER][B][FONT=Comic Sans MS]No ale co z moim pytaniem odnośnie zmian szamponów odzywek itd...?! Jest to nie szkodliwe czy raczej trzemać się dłuższy czas jednego... a ewentualnie później przejść na inny znów np na pół roku?[/FONT][/B]
[/CENTER]
[/QUOTE]

Jeżeli używasz dobrych kosmetyków to nie ma sensu ich zmieniać;)Psu jest wsio ryba czym go traktujesz,aby nie swędziało:eviltong:.
Przypomniało mi się:
[SIZE=5][COLOR=Red]NIGDY [SIZE=2][COLOR=Black]nie stosujcie swoich kosmetyków dla swoich psów/obojętnie:lakier,pianka,odżywka,byle co/.One maja inne PH niz my,można zwierzaka skrzywdzic na wiele mięsięcy-przerabiałam:p:placz:[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE]

Posted

[quote name='Matagi']Tutaj namiary na Bio Groom:

[URL="http://www.biogroom.pl/produkt.php?dla=pies&typ=wystawowe&pid=4"]Preparaty wystawowe dla psów, kosmetyki Bio-groom.[/URL]
ja używam dwóch pierwszych i jest suuuuper!Tym bardziej,że mój czarny Hoshi jest wrażliwcem,po użyciu tych preparatów jego sierśc codziennie wygląda jakby miał iśc na wystawę,a "robiony" był 2 miesiące temu;)
Można w necie zamówić,ale uprzedzam-dobre i ...drogie:razz:

Jeżeli używasz dobrych kosmetyków to nie ma sensu ich zmieniać;)Psu jest wsio ryba czym go traktujesz,aby nie swędziało:eviltong:.
Przypomniało mi się:
[SIZE=5][COLOR=red]NIGDY [SIZE=2][COLOR=black]nie stosujcie swoich kosmetyków dla swoich psów/obojętnie:lakier,pianka,odżywka,byle co/.One maja inne PH niz my,można zwierzaka skrzywdzic na wiele mięsięcy-przerabiałam:p:placz:[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][/QUOTE]

Wlasnie wiecie co po Messinie, dala mi do myslenia jedna sprawa, facet na wystawie, tego Malamuta co wygral w grupie 5, jak bylam zobaczyc jak do przygotowuje, gdy podeszlam wlasnie smarowal mu wlosy na lapkach, zapytalam co to itp, pozniej wzielam opakowanie do reki, a on uzywal kremu do uszywniania wlosa firmy WELLA, zapytalam czy to nie szkodzi skorze psa, a on powiedzial po wystawie to sie zmyje :crazyeye:...

Posted

My ogólnie malucha nie kąpaliśmy już dłuuuugooo z 2,5 miesiąca wcześniej był kąpany 3 razy ale stwierdziliśmy że przeginamy i kąpiel będzie przed Kielcami... co do kosmetyków my średni jesteśmy zadowoleni z Henry teraz mamy 1AllSystems zobaczymy jak się sprawdzi...

Posted

[CENTER][IMG]http://i728.photobucket.com/albums/ww284/Angelika_Roser/Obraz2148.jpg[/IMG]

[IMG]http://i728.photobucket.com/albums/ww284/Angelika_Roser/Obraz2154.jpg[/IMG]

[IMG]http://i728.photobucket.com/albums/ww284/Angelika_Roser/Obraz2164.jpg[/IMG]
[B][FONT=Comic Sans MS]Samurajek :loveu:[/FONT][/B]
[/CENTER]

Posted

Ja po wystawie też psa zmyłam i co?guzik to dało:p W lutym zapomniałam wziąść ze sobą na wystawę do Rzeszowa pryskadło,więc zamieszałam w swojej kosmetyczce i użyłam swojej pianki do włosów.Wyglądało okej,w domu zmyłam.Po kilku dniach pies zaczął się drapać,chodził,kombinował aby o co się da poocierać.Podałam mu leki przeciwświądowe,ale skutek żaden.Doszło do tego,że on latał po domu i wiszczał,tak go piekło i swędziało.Pod pachami pojawiły sie sączące bąbelki,zasuszałam je,ale na próżno.Potem zrobiłam zeskrob i wyszło,że przez ten świąd pies wydrapał sobie grzyba i gronkowca.Wszedł antybiotyk,skórę smarowałam czyms tam,pies łykał dodatkowo hydroxyzynę.Jak przestał się drapać to trzeba było mu cos podać na odbudowanie sierści.Poszły 2 opakowania Gammolenu,Kerabol,Efa olie,Omegan,Flawitol omega 3,Flawitol omega 6,Flawitol z flawonidami z liści winogron.Trwało to leczenie ponad 6 miesięcy-zepsułam psa w lutym a pod koniec sierpnia zaczął wyglądać na tyle dobrze,że go pokazałam.Nigdy więcej nie zafunduje psu takiej męczarni,jaka przeszedł Hoshi i to przez moje widzimisie:shake:.

Posted

na dzisiejszych zakupach....dorwałam szampon Hery...czy jak to się nazywa...tyle się tu naczytałam...ze go zafundowałam młodemu...za tydzień wystawa...mam nadzieję, ze się sprawdzi tak jak u was :razz: