Angel Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 [quote name='Szyna13222']Angel jakbyś chciała tez ode mnie fanty na bazarek to napisz ;) Mogłabym do schronu przynieść albo jakoś inaczej jak wolisz[/QUOTE] to możesz mi jakieś fanty przynieść do schroniska w sobote :) Quote
Szyna13222 Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 [quote name='Angel']to możesz mi jakieś fanty przynieść do schroniska w sobote :)[/QUOTE] Ok :cool1: Quote
Angel Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 no to jutro z fantami wracam do domu :) nie moge sie doczekać jak zobacze moje dziewczyny ! :) Quote
danka4u1 Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Wydrukowałam plakaciki dla dwupaku; dołożyłam kartrczki z nr do odrywania i zaczynam plakatowanie, a po niedziel włączę w akcję moje dziewczyny ze szkoły. Poszukam też jakichś fantów na ten bazarek, tylko niech nasza faworytka Ruda będzzie już u siebie w domku, bo przyznam się, że ostatnie dni organizowania akcji " przesiedleńczej" trochę mnie zaabsorbowały czasowo... [U][B][COLOR=red]Może ktoś będzie chętny na wątku, by pomóc w plakatowaniu??? Prosimy pięknie.[/COLOR][/B][/U] Quote
Angel Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 byłam dziś u dziewczyn :) wyszalały sie ; ) byłam też z nimi u weta bo i jednej i drugiej 5 pazurki zaczynały powoli wrastać w poduszki. Wieczorem wstawie fotki :) Quote
danka4u1 Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Czekamy Angel na zdjęcia psich przyjaciółek. Czy one też sa takie ufne jak Ruda? To Twoja zasługa, że Rudzinka zachowuje się tak, jakby nigdy nie widziała schronu i zawsze miała swojego człowieka. Pozapraszałam znowu trochę ludzi na wątek; może ktoś odwiedzi psinu, pomoże rozgłaszać... Quote
xxxx52 Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 czy te kumpelki od zabaw musza byc razem adoptowane?Czy mozna je rozdzielic ,jezeli to tylko przyjaciolki od zabaw?przeciez moga sie bawic przebywac w domu u nowych opiekunow z innym pse.jak sie zachowuja w stosunku do innych psow,kotow ,psow ,suczek,czy dzieci,mezczyzn? Quote
Angel Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 [quote name='danka4u1']Czekamy Angel na zdjęcia psich przyjaciółek. Czy one też sa takie ufne jak Ruda? To Twoja zasługa, że Rudzinka zachowuje się tak, jakby nigdy nie widziała schronu i zawsze miała swojego człowieka. Pozapraszałam znowu trochę ludzi na wątek; może ktoś odwiedzi psinu, pomoże rozgłaszać...[/QUOTE] dziękuje za miłe słowa. Tak są ufne ale nie od pierwszego ujrzenia obcego. Podchodzą troche z dystansem do obcych. Ale po przywiązaniu są nieodłączne od człowieka. Potrzebują poprostu troche czasu aby nabrać pewności do innych.. i przywiązują sie do jednej osoby najbardziej, [quote name='xxxx52']czy te kumpelki od zabaw musza byc razem adoptowane?Czy mozna je rozdzielic ,jezeli to tylko przyjaciolki od zabaw?przeciez moga sie bawic przebywac w domu u nowych opiekunow z innym pse.jak sie zachowuja w stosunku do innych psow,kotow ,psow ,suczek,czy dzieci,mezczyzn?[/QUOTE] nie moga być rozdzielone, kiedys ktos przywiązał je razem do drzewa i odtąd ich przyjaźń trwa-to coś więcej niz przyjaciółki tylko od zabaw. One są jak jedność w 2 ciałach i o 2 sercach. NIE DO ROZDZIELENIA ! Co do mężczyzn to nie ma problemu. Koty ? tego nie wiem ale chyba powinno być w porządku :) A psy inne to tolerują tylko jak Peggi na spacerze zobaczy jakiegoś psa to szczeka-ale nie wykazuje agresji. Poprostu chce pokazać jaka jest odważna :D no i sunie nie przepadaja za szczeniakami. [IMG]http://i54.tinypic.com/wi0pw8.jpg[/IMG] Quote
danka4u1 Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 [B]Dzięki xxxx52[/B] za przybycie na wątek. Angel, która opiekuje się przyjaciółkami nierozłącznymi w schronie, odpowiedziała Ci na pytanie..niestety to jedność w dwóch ciałach i serduszkach. To jest problem.:shake: Na zdjęciu Meggi i Pegii pokazują zębce..takie dzielne jesteśmy :evil_lol: :evil_lol: Quote
xxxx52 Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 ciezko bedzie znalezc tym 2 pannom nowy dom.Moze sprobowac je chociaz na probe rozlaczyc i zobaczyc jak to jest ,czy naprawde nie moglyby byc rozlaczone.Pojedynczo znajda domki,chociaz ze wzgledu na swoj wiek tez bedzie coraz trudniej.ja osobiscie bym sprobowala chociaz jedna zabrac do DT i zobaczyc jak to jest po 2 tygodniach.Nie mozna dopuscic ,zeby w schronisku sie zestarzaly i umarly.jak by to bylo jak jedna z nich by umarla? Quote
danka4u1 Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 To jest pewnie dobra myśl....masz rację,jeśli zestarzeją się obie w schronie, a jedna odejdzie..co wtedy? Angel, co Ty na to? Quote
Angel Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 [quote name='xxxx52']ciezko bedzie znalezc tym 2 pannom nowy dom.Moze sprobowac je chociaz na probe rozlaczyc i zobaczyc jak to jest ,czy naprawde nie moglyby byc rozlaczone.Pojedynczo znajda domki,chociaz ze wzgledu na swoj wiek tez bedzie coraz trudniej.ja osobiscie bym sprobowala chociaz jedna zabrac do DT i zobaczyc jak to jest po 2 tygodniach.Nie mozna dopuscic ,zeby w schronisku sie zestarzaly i umarly.jak by to bylo jak jedna z nich by umarla?[/QUOTE] oczywiście zawsze można spróbować, ale one prędzej umrą za sobą z tęsknoty-zawsze razem już przez te 6 lat w schronie i kilka lat przed przybyciem w to miejsce. Naprawde ja nie umiem wam tego wytłumaczyć-to trzeba zobaczyć. Gdy na spacerze jedna drugą straci z oczu to zaraz jest niepokój, każdego dnia razem chowają się przed innymi psami.. każdy dzień, każdą noc spędzają razem. ROZDZIELENIE JEST NIEMOŻLIWE. To takjakby z mojego ciała wyciągneli serce-i co by było ? przestałabym funkcjonować. Wiem że będzie trudno znaleźć dom ale myśle że warto spróbować na każdy sposób-ogłoszenia w internecie, plakaty, gazeta. Są przypadki w których dwupaki szczęśliwie trafiają do wspólnego domu.. i mam ogromną nadzieje że w tym przypadku tez tak będzie. Może pomyślicie że zabieram im szanse przez to że nie chce ich rozdzielić ale tak nie jest. Bardzo je kocham i na samą myśl że kiedyś (mam nadzieje) bede musiała się z nmi rozstać pęka mi serce.. Ale licze na wspólny dom dla moich księżniczek :) [IMG]http://i56.tinypic.com/2ni33p5.jpg[/IMG] szaleństwo na spacerze :) [IMG]http://i51.tinypic.com/23ve3dj.jpg[/IMG] mizianki :loveu: Quote
danka4u1 Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Śliczne dwa psiaki, a ta też śliczna dziewczyna to Ty? Skoro muszą być razem, to do roboty...ciągle myślę o Lisiu i Piegusce. Tez sa razem. Może uda się. Quote
Angel Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 [quote name='danka4u1']Śliczne dwa psiaki, a ta też śliczna dziewczyna to Ty? Skoro muszą być razem, to do roboty...ciągle myślę o Lisiu i Piegusce. Tez sa razem. Może uda się.[/QUOTE] tak to ja z moimi ukochanymi pieszczoszkami :) Quote
danka4u1 Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Angel, no no...[B] piękna trójka[/B]:loveu: Quote
Angel Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 [quote name='danka4u1']Angel, no no...[B] piękna trójka[/B]:loveu:[/QUOTE] dziękujemy za miłe słowa :) jesteśmy przedewszystkim 3 przyjaciół :D hehehe musze uciekać-jutro albo późniejszym wieczorem wstawie jakieś jeszcze foto :) Quote
xxxx52 Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Jezeli sie nie sprobuje na pewien czas je rozlaczyc, to skad mozna wiedziec ,ze umra z powodu tesknoty.nalezy dac szanse psom.Powinno sie rozloczyc i jedna z suczek dac do DT tam gdzie jest sympatyczny pies do zabaw.jezeli nie beda cierpiec z powodu rozlaki to mozna je osobno adoptowac i dac im szanse na nowy dom. Tylko litosc i wspolczucie to za malo.jezeli przez tydzien psy nie jadlyby to mozna zastanowic sie zeby psy polaczyc ,ale gdy tylko beda tesknily to mozna,gdyz kazdy pies teskni ,kiedy sie je rozdziela od opiekunow.nalezy dac im szanse na otrzymanie nowych domow, ale los psow nie jest w moich rekach ,ale w waszych ,dogomaniackich rekach.Psy niestety nie maja glosu i nie moga decydowac. Quote
Angel Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 więcej fotek :) [IMG]http://i56.tinypic.com/35m05d5.jpg[/IMG] nie można się nie zakochać w tym spojrzeniu :) [IMG]http://i56.tinypic.com/p918x.jpg[/IMG] uśmiech dla was cioteczki [IMG]http://i55.tinypic.com/2hzpg68.jpg[/IMG] jęzor na wieszku-to znaczy że Meggunia się nabiegała :) [IMG]http://i54.tinypic.com/8x6ept.jpg[/IMG] no i buziakkkk :) Quote
danka4u1 Posted October 10, 2010 Posted October 10, 2010 Dzięki zofia, że nas odwiedziłaś. Widzisz, tak tutaj myślimy...co Ty o tym sądzisz? A psiaki wesołe, radosne..tylko z roku na rok starsze będą i o tym tez trzeba pomyśleć. Quote
xxxx52 Posted October 10, 2010 Posted October 10, 2010 danka-pieski beda starsze,ale co to maja za zycie siedzac w zimnej budzie ,czekajac na chwile szczescia jak ktos je wezmie na spacer ,poglaska i ........pozniej odda spowrotem do zimnej budy i zamknie.To ma byc szczescie psa? Co pies przezywa jak po pieszczotach z czlowiekiem i po radosnym spacerze MUSI wrocic do tej obrzydliwej budy.Te pieski zapomnialyby szybko schronisko ,swojej kumpanki z nieszcczesliwych dni ,kiedy udalyby sie do cieplych domow,gdzie opiekuna mialyby na codzien ,a nie od swieta. ps .a moze te dogomaniaczki co sa przeciiwne rozdzielenia tych 2 suczek na probe(przeciez odrazu nie umra z glodu)podziela sie pieskami i wezma do siebie do domu chociazby na 2 tygodnie.Po 2 tygodniach juz mozna na temat rozlaki psow powiedziec. Moim zdaniem dla dobra psow (nawet ludzie przezywaja rozlaki najblizszych ,a co dopiero psy.Z papugami to troszke jest inaczej) Bym te psiaki rozlaczyla i szukala na SOS przed zima cieplych kacikow i odpowiedzialnych opiekunow. Quote
Zofija Posted October 10, 2010 Posted October 10, 2010 Kochani, pilnie poszukuję osoby do wizyty przedadopcyjnej w Obornikach Wielkopolskich. Poniżej wątek suni. Bardzo prosze o pomoc. Proszę o wiadomość na pw lub maila [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] tel. 508-063-271 [URL]http://www.dogomania.pl/threads/144093-Sonia-PIĘKNA-WILCZYCA-została-zwrócona-z-DS-znowu-POTRZEBNE-DEKLARACJE-NA-HOTEL[/URL]!!!! Quote
Angel Posted October 10, 2010 Posted October 10, 2010 [quote name='xxxx52'] ps .a moze te dogomaniaczki co sa przeciiwne rozdzielenia tych 2 suczek na probe(przeciez odrazu nie umra z glodu)podziela sie pieskami i wezma do siebie do domu chociazby na 2 tygodnie.Po 2 tygodniach juz mozna na temat rozlaki psow powiedziec. Moim zdaniem dla dobra psow (nawet ludzie przezywaja rozlaki najblizszych ,a co dopiero psy.Z papugami to troszke jest inaczej) Bym te psiaki rozlaczyla i szukala na SOS przed zima cieplych kacikow i odpowiedzialnych opiekunow.[/QUOTE] każdy ma inne poglądy jestem u suczek prawie co sobote i naprawde uważam ze to niemożliwe je rozdzielić. Szukamy wspólnego domu :) Quote
xxxx52 Posted October 10, 2010 Posted October 10, 2010 zycze powodzenia w szukaniu opiekunow dla suczek .mam nadzieja ,ze tej zimy znajda cieply kacik przy czlowieku ps Angel-nurtuje mnie jedna sprawa,a wlasciwie mam pytanie dla Ciebie Czy zabralas chociaz jedna suczke na probe do siebie do domu ?Bo mam wrazenie ,ze skoro tak stanowczo upierasz sie na tym ze w zadnym wypadku nie moga byc rozdzielone,to odnosze wrazenie ,ze wiesz co piszesz i wyprobowalas psy na tzw rozlake u siebie w domu.jezeli nie mialas psa chociazby tydzien u siebie w domu to, to co piszesz to tylko sa przypuszczenia i hipotezy ,ze psy nie mozna rozdzielic.tak i owak tylko zal mnie tych psich istot,ze daje sie diagnoze z powodu przypuszczen.:-( Quote
Angel Posted October 10, 2010 Posted October 10, 2010 [quote name='xxxx52']zycze powodzenia w szukaniu opiekunow dla suczek .mam nadzieja ,ze tej zimy znajda cieply kacik przy czlowieku[/QUOTE] dziękujemy.. :) bazarek zrobie w nast weekend bo musze mieć rozliczenia z poprzednich: wszystkie wpłaty, i muszą dojść paczki itp. Przepraszam że tak zwlekam ale naprawde musze rozliczyc poprzednie za Negre-pieniądze poszły na Rudzinke :) Quote
Recommended Posts