Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 301
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a tu taka mała metamorfoza:

tak było:

[img]http://img514.imageshack.us/img514/3707/78043098.jpg[/img]

a TAK JEST:

[img]http://img221.imageshack.us/img221/1591/52921775.jpg[/img]

tak było:

[img]http://img221.imageshack.us/img221/4888/78871011.jpg[/img]

a TAK JEST:

[img]http://img221.imageshack.us/img221/9699/88407531.jpg[/img]

i jak sie na niego patrze to z minuty na minute kocham go coraz bardziej :loveu:

Posted

Słuchajcie. sprawa ma się tak.

Wiedziałam że go rozieszczę. Nie mam do niego pretensji o nic, zupełnie!

Natomiast martwi mnie jedna sprawa. Uzależnienie od mojej osoby.

A przedstawia się to następująco:

Jestem z nim przez większość czasu. Wszędzie go ze soba zabieram. Kocham go strasznie mocno i nawet jak wychodze z domu biorę go ze soba, boje sie ze cos sobie zrobi.

Jak jestem z nim w domu, klade go do jego poslania. Oczywiscie polezy tam chwile i juz go nie ma. Zaczyna wedrowki po domu. Jak pracuje to sie nie odzywam. No i zaczyna sie histeria. Szczeka, szczeka i jeszcze raz szczeka. Dopiero gdy wezme go na rece, poglaszcze, uspokoje to przestaje. Znowu go odstawiam i sytuacja sie powtarza...

CO ROBIC? Jak oduczyc go tego "przywoływania" mnie? help :p

Posted

Byłam z nim na spacerze. Spotkaliśmy koleżnke z cieczką. Synunio mamuni jest niekastrowany, więc wyczuł co może. Odmłodniał przy niej o jakieś 10 lat :crazyeye:
Normalnie go nie poznałam.

Czy pies kastrowany (nie miałam do czynienia z kastratami) tak wariacko reaguje na suki z cieczką?

Posted

[quote name='Madallena']Byłam z nim na spacerze. Spotkaliśmy koleżnke z cieczką. Synunio mamuni jest niekastrowany, więc wyczuł co może. Odmłodniał przy niej o jakieś 10 lat :crazyeye:
Normalnie go nie poznałam.

Czy pies kastrowany (nie miałam do czynienia z kastratami) tak wariacko reaguje na suki z cieczką?[/quote]
Madallena moja kolezanka ma wykastrowanego pieska,a jak wyczuje sunie z cieczka,to dostaje amoku,ale nie mam pojecia,dlaczego tak sie dzieje:shake:

Posted

Tak czy siak chce go wykastrowac...

Mój poprzedni tymczasowicz był kastratem. Ale jak się czymś ekscytował od razu wskakiwał na czyjąś noge albo plecy :diabloti: Nie miałam okazji go obserwować przy zalotach do suki z cieczką bo się takowa nie pojawiała na horyzoncie.

Ale dzisiaj to mnie Pusek normalnie zaskoczył :evil_lol:

Posted

[quote name='Madallena']Tak czy siak chce go wykastrowac...

Mój poprzedni tymczasowicz był kastratem. Ale jak się czymś ekscytował od razu wskakiwał na czyjąś noge albo plecy :diabloti: Nie miałam okazji go obserwować przy zalotach do suki z cieczką bo się takowa nie pojawiała na horyzoncie.

Ale dzisiaj to mnie Pusek normalnie zaskoczył :evil_lol:[/quote]
No co przezywa druga młodosc:razz:

Posted

Jutro Puszek idzie na badania. Zbadam mu wszystko. Od góry do dołu.
Badania bedą potrzebne do ustalenia czy nadaje sie pod narkoze czy nie. Jak tak to ciacham i jajka i kamien. Jak nie to bede sie martwic co dalej. na razie jestem dobrej mysli :cool1: bo to dzielny chlopak!

Dzisiaj byla mega burza, taraz niedawno. Puszek tak bardzo trzasl sie podczas grzmotow, ze musialam go caly czas przytulac.
Nie moge i nie chce go sobie wyobrazic podczas burzy w schronisku :placz: biedaczek!

Posted

Z Puszkiem nie jest dobrze :(

NIe mam wyników przy sobie ale jest tragedia>

Serce, uklad krazenia popsute... Pacjent wysokiego ryzyka anestetycznego (ten tekst pamietam). Zaczatki prostaty.
Jama ustna w stanie krytycznym. Trzeba ja zroibic, niestety pod narkoza. Kwestia czy przezyje...:(

Musze podjac decyzje, albo pozwalam mu cierpiec i czekam az wszystko zacznie mu sie sypac. Albo poddaje go operacji i nie wiem czy sie wybudzi...

Czekam jeszcze na wyniki badan krwi.

Co robic :placz:

Posted

Ojej niedobrze:shake:biedny malenki:-(Madallena wiem,ze to trudne,ale ty musisz podjac decyzje,co bedzie dla niego najlepsze. Bez wzgledu co postanowisz bedziemy z wami:calus:

Posted

[quote name='Madallena']Z Puszkiem nie jest dobrze :(

NIe mam wyników przy sobie ale jest tragedia>

Serce, uklad krazenia popsute... Pacjent wysokiego ryzyka anestetycznego (ten tekst pamietam). Zaczatki prostaty.
Jama ustna w stanie krytycznym. Trzeba ja zroibic, niestety pod narkoza. Kwestia czy przezyje...:(

Musze podjac decyzje, albo pozwalam mu cierpiec i czekam az wszystko zacznie mu sie sypac. Albo poddaje go operacji i nie wiem czy sie wybudzi...

Czekam jeszcze na wyniki badan krwi.

Co robic :placz:[/quote]

to jest naprawdę trudna decyzja. Ja też z ,oją rodziną stanęliśmy przed taką gdy 1 kwietnia adoptowaliśmy 20 letniego, niewidomego, z bardzo chorym sercem i niewydolnością nerek Pixelka ze schroniska. Do tego Pixelek był wyjałowiony i zagłodzony, sama skóra i kości + śliczne futro ala lessi. Każdy zastrzyk dla niego to wycie z bólu, każde pobranie krwi to 15 minutowe szukanie żyłki i ból..... Dwa tygodni temu dowiedzieliśmy się jeszcze ,że ma nowotwór wątroby. Co robić? Wczoraj myślałam, że to już koniec:-( ale razem z wetem odciążyliśmy serduszko i dziś obudził się pogodny i naprawdę szczęśliwy. Gdy wzięłam go rano na ręce i mocno przytuliłam, on czuł moje łzy radości na swojej mordce. A gdy wyszłam z nim na balkon,przymrużył oczka i mocno wciągnął zapach powietrza i słońca. Następny dzień był przed nami do spędzenia:loveu: Ile jeszcze takich dni? Będę walczyła o każdy ale gdy tylko wet stwierdzi, że to już to nie będę miała wyjścia , będę musiała pozwolić mu odejść.
Ty też musisz wybrać co dobre dla niego i dla Ciebie ale to bardzo trudna decyzja.

Posted

Podobnie bylo z Gufim przywiezionym do mnie pod koniec marca na hotelik przez Ihabe.
Pies stary, ze schroniska nie wiadomo na co chory i w jakim stanie kondynycyjnym, a tu trzeba wyciąc nowotwor odbytu.
Co prawda Gufi jest mlodszy, ale pod naciskiem Ihabe przy dobrych wetach, pies dzisiaj przezywa swoja druga mlodość.