Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam serdecznie!

chciałabym się zapytać, czy może ktoś wie, gdzie można się udać na trymowanie w Warszawie?! Może kogoś znacie? Polecacie? Oczywiście chodzi o kogoś dobrego ;)

Ja sama zupełnie się na tym nie znam i się nie podejmuję ;)

I może jeszcze od razu zapytam, czy są jakieś sposoby na poprawę sierści spaniela, a konkretnie na jej wzrost? Bo mam wrażenie, że ten mój ma jej jakby za mało i za krótką, jak na cockera.

Od razu dodam, że ma rok, jest rodowodowy i jest dobrze odżywiany! :) Łapy to mu mogłam zepsuć sama(ostrzygłam na zimę i żałuję), ale to samo jest na podbrzuszu, a tam już się nie dotykałam.

Pozdrawiam.

Posted

[quote name='Nel_81']Witam serdecznie!

chciałabym się zapytać, czy może ktoś wie, gdzie można się udać na trymowanie w Warszawie?! Może kogoś znacie? Polecacie? Oczywiście chodzi o kogoś dobrego ;)

Ja sama zupełnie się na tym nie znam i się nie podejmuję ;)

I może jeszcze od razu zapytam, czy są jakieś sposoby na poprawę sierści spaniela, a konkretnie na jej wzrost? Bo mam wrażenie, że ten mój ma jej jakby za mało i za krótką, jak na cockera.

Od razu dodam, że ma rok, jest rodowodowy i jest dobrze odżywiany! :) Łapy to mu mogłam zepsuć sama(ostrzygłam na zimę i żałuję), ale to samo jest na podbrzuszu, a tam już się nie dotykałam.

Pozdrawiam.[/quote]
Czy psiaczek będzie lub jest wystawiany?
Może zadzwoń do hodowców z Warszawy, albo sami zajmą się groomingiem albo polecą kogoś dobrego od spanieli.

Jakiej maści jest Twój spanielek? Nie wszystkie mają długi i bujny włos, czasem się zdarzają spanielki o skromniejszej szacie, sporo zależy też od tego, jakiej maści jest psiak.

Wydaje mi się, że ostrzyżenie włosów na łapach nie zepsuło włosa, gorzej gdyby to był grzbiecik. ;)

A na piękny włos polecam olej z pestek winogron, łyżeczka dziennie do jedzonka. :cool3:

Posted

[quote name='Asia & Ginger']Czy psiaczek będzie lub jest wystawiany?
Może zadzwoń do hodowców z Warszawy, albo sami zajmą się groomingiem albo polecą kogoś dobrego od spanieli.

Jakiej maści jest Twój spanielek? Nie wszystkie mają długi i bujny włos, czasem się zdarzają spanielki o skromniejszej szacie, sporo zależy też od tego, jakiej maści jest psiak.

Wydaje mi się, że ostrzyżenie włosów na łapach nie zepsuło włosa, gorzej gdyby to był grzbiecik. ;)

A na piękny włos polecam olej z pestek winogron, łyżeczka dziennie do jedzonka. :cool3:[/quote]

Super, dzięki. Spróbuje z tym olejem! Nie, nie, do grzebietu się nie dotykam - wiem, czym to grozi. Podcięłam tylko na łapach, bo już nie nadążałam z tym sprzataniem w zimie ;)

Pies jest biało-pomarańczowy i chyba nie będzie wystawiany. Zresztą z takimi krzywo poodrastanymi włosami na łapach - to z czym do ludzi ;)

Pozdrawiam,
Magda

Posted

Na poprawę sierści polecam też oliwę z oliwek, surowe kurze żółtko ;)

W Warszawie jest kilka hodowli - np. Manupi's, Galida, Sambalu, skontaktuj się i zapytaj :)

Piszesz, że psiak jest biało-pomarańczowy, więc nie musi być jakoś mega kudłaty i na pewno nie powinnaś się tym martwić :cool3:

Posted

[quote name='Magot']Na poprawę sierści polecam też oliwę z oliwek, surowe kurze żółtko ;)

W Warszawie jest kilka hodowli - np. Manupi's, Galida, Sambalu, skontaktuj się i zapytaj :)

Piszesz, że psiak jest biało-pomarańczowy, więc nie musi być jakoś mega kudłaty i na pewno nie powinnaś się tym martwić :cool3:[/quote]

Dzięki, spróbuję w Galidzie. Może oni sami się tym zajmują.
A tą sierścią, to się aż tak bardzo nie przejmuję, no ale trochę kudłaty to mógłby byc. W końcu kupowałam psa DŁUGOWŁOSEGO! ;)

Posted

[quote name='Nel_81']Dzięki, spróbuję w Galidzie. Może oni sami się tym zajmują.
A tą sierścią, to się aż tak bardzo nie przejmuję, no ale trochę kudłaty to mógłby byc. W końcu kupowałam psa DŁUGOWŁOSEGO! ;)[/quote]
A z jakiej hodowli jest Twój spanielek, jeśli można wiedzieć? :cool3:
Może hodowca poleci Ci kogoś do pielęgnacji. ;)

Posted

[quote name='Asia & Ginger']A z jakiej hodowli jest Twój spanielek, jeśli można wiedzieć? :cool3:
Może hodowca poleci Ci kogoś do pielęgnacji. ;)[/quote]

Pies jest znad morza, dlatego nie bardzo pomoc hodowcy się przydaje w Warszawie. No i jak się już zorintowałam nawet hodowcy z Warszawy nie wiedzą, bo wszyscy trymują sami :(

A o hodowli już kiedyś rozmawiałyśmy na priv. Dobra hodowla, ale przypadek ciężki ;)

Posted

[quote name='Nel_81']Pies jest znad morza, dlatego nie bardzo pomoc hodowcy się przydaje w Warszawie. No i jak się już zorintowałam nawet hodowcy z Warszawy nie wiedzą, bo wszyscy trymują sami :(

A o hodowli już kiedyś rozmawiałyśmy na priv. Dobra hodowla, ale przypadek ciężki ;)[/quote]
Aaaaaaaaa, to już pamiętam jaka hodowla. ;)

A czy ci hodowcy z Warszawy nie mogliby pomóc Ci w pielęgnacji?
Może odpłatnie trymują psiaki.
Zapytaj w hodowli Blepers:
[URL]http://www.blepers.pl/cocker/[/URL]
[URL]http://www.blepers.pl/cocker/?p=p_89&sName=kontakt[/URL]

Posted

[quote name='Asia & Ginger']Aaaaaaaaa, to już pamiętam jaka hodowla. ;)

A czy ci hodowcy z Warszawy nie mogliby pomóc Ci w pielęgnacji?
Może odpłatnie trymują psiaki.
Zapytaj w hodowli Blepers:
[URL="http://www.blepers.pl/cocker/"]Nowości - Hodowla Blepers[/URL]
[URL="http://www.blepers.pl/cocker/?p=p_89&sName=kontakt"]Kontakt - Hodowla Blepers[/URL][/quote]

Już pomogli! Dostałam kontakt do sprawdzonej osoby, która się tym zajmuje. A Hodowcy w większości sami trymują swoje psy i nie świadczą tego typu usług, z tego co się dowiedziałam.

A odnośnie hodowli mojego spaniela, to mieli się wycofywać z biało-pomarańczowego umaszczenia, ale może jeszcze zmienią zdanie ;)