Nel_81 Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Witam serdecznie! chciałabym się zapytać, czy może ktoś wie, gdzie można się udać na trymowanie w Warszawie?! Może kogoś znacie? Polecacie? Oczywiście chodzi o kogoś dobrego ;) Ja sama zupełnie się na tym nie znam i się nie podejmuję ;) I może jeszcze od razu zapytam, czy są jakieś sposoby na poprawę sierści spaniela, a konkretnie na jej wzrost? Bo mam wrażenie, że ten mój ma jej jakby za mało i za krótką, jak na cockera. Od razu dodam, że ma rok, jest rodowodowy i jest dobrze odżywiany! :) Łapy to mu mogłam zepsuć sama(ostrzygłam na zimę i żałuję), ale to samo jest na podbrzuszu, a tam już się nie dotykałam. Pozdrawiam. Quote
Asia & Ginger Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 [quote name='Nel_81']Witam serdecznie! chciałabym się zapytać, czy może ktoś wie, gdzie można się udać na trymowanie w Warszawie?! Może kogoś znacie? Polecacie? Oczywiście chodzi o kogoś dobrego ;) Ja sama zupełnie się na tym nie znam i się nie podejmuję ;) I może jeszcze od razu zapytam, czy są jakieś sposoby na poprawę sierści spaniela, a konkretnie na jej wzrost? Bo mam wrażenie, że ten mój ma jej jakby za mało i za krótką, jak na cockera. Od razu dodam, że ma rok, jest rodowodowy i jest dobrze odżywiany! :) Łapy to mu mogłam zepsuć sama(ostrzygłam na zimę i żałuję), ale to samo jest na podbrzuszu, a tam już się nie dotykałam. Pozdrawiam.[/quote] Czy psiaczek będzie lub jest wystawiany? Może zadzwoń do hodowców z Warszawy, albo sami zajmą się groomingiem albo polecą kogoś dobrego od spanieli. Jakiej maści jest Twój spanielek? Nie wszystkie mają długi i bujny włos, czasem się zdarzają spanielki o skromniejszej szacie, sporo zależy też od tego, jakiej maści jest psiak. Wydaje mi się, że ostrzyżenie włosów na łapach nie zepsuło włosa, gorzej gdyby to był grzbiecik. ;) A na piękny włos polecam olej z pestek winogron, łyżeczka dziennie do jedzonka. :cool3: Quote
Nel_81 Posted June 1, 2009 Author Posted June 1, 2009 [quote name='Asia & Ginger']Czy psiaczek będzie lub jest wystawiany? Może zadzwoń do hodowców z Warszawy, albo sami zajmą się groomingiem albo polecą kogoś dobrego od spanieli. Jakiej maści jest Twój spanielek? Nie wszystkie mają długi i bujny włos, czasem się zdarzają spanielki o skromniejszej szacie, sporo zależy też od tego, jakiej maści jest psiak. Wydaje mi się, że ostrzyżenie włosów na łapach nie zepsuło włosa, gorzej gdyby to był grzbiecik. ;) A na piękny włos polecam olej z pestek winogron, łyżeczka dziennie do jedzonka. :cool3:[/quote] Super, dzięki. Spróbuje z tym olejem! Nie, nie, do grzebietu się nie dotykam - wiem, czym to grozi. Podcięłam tylko na łapach, bo już nie nadążałam z tym sprzataniem w zimie ;) Pies jest biało-pomarańczowy i chyba nie będzie wystawiany. Zresztą z takimi krzywo poodrastanymi włosami na łapach - to z czym do ludzi ;) Pozdrawiam, Magda Quote
Magot Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Na poprawę sierści polecam też oliwę z oliwek, surowe kurze żółtko ;) W Warszawie jest kilka hodowli - np. Manupi's, Galida, Sambalu, skontaktuj się i zapytaj :) Piszesz, że psiak jest biało-pomarańczowy, więc nie musi być jakoś mega kudłaty i na pewno nie powinnaś się tym martwić :cool3: Quote
Nel_81 Posted June 1, 2009 Author Posted June 1, 2009 [quote name='Magot']Na poprawę sierści polecam też oliwę z oliwek, surowe kurze żółtko ;) W Warszawie jest kilka hodowli - np. Manupi's, Galida, Sambalu, skontaktuj się i zapytaj :) Piszesz, że psiak jest biało-pomarańczowy, więc nie musi być jakoś mega kudłaty i na pewno nie powinnaś się tym martwić :cool3:[/quote] Dzięki, spróbuję w Galidzie. Może oni sami się tym zajmują. A tą sierścią, to się aż tak bardzo nie przejmuję, no ale trochę kudłaty to mógłby byc. W końcu kupowałam psa DŁUGOWŁOSEGO! ;) Quote
Asia & Ginger Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 [quote name='Nel_81']Dzięki, spróbuję w Galidzie. Może oni sami się tym zajmują. A tą sierścią, to się aż tak bardzo nie przejmuję, no ale trochę kudłaty to mógłby byc. W końcu kupowałam psa DŁUGOWŁOSEGO! ;)[/quote] A z jakiej hodowli jest Twój spanielek, jeśli można wiedzieć? :cool3: Może hodowca poleci Ci kogoś do pielęgnacji. ;) Quote
Nel_81 Posted June 4, 2009 Author Posted June 4, 2009 [quote name='Asia & Ginger']A z jakiej hodowli jest Twój spanielek, jeśli można wiedzieć? :cool3: Może hodowca poleci Ci kogoś do pielęgnacji. ;)[/quote] Pies jest znad morza, dlatego nie bardzo pomoc hodowcy się przydaje w Warszawie. No i jak się już zorintowałam nawet hodowcy z Warszawy nie wiedzą, bo wszyscy trymują sami :( A o hodowli już kiedyś rozmawiałyśmy na priv. Dobra hodowla, ale przypadek ciężki ;) Quote
Asia & Ginger Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 [quote name='Nel_81']Pies jest znad morza, dlatego nie bardzo pomoc hodowcy się przydaje w Warszawie. No i jak się już zorintowałam nawet hodowcy z Warszawy nie wiedzą, bo wszyscy trymują sami :( A o hodowli już kiedyś rozmawiałyśmy na priv. Dobra hodowla, ale przypadek ciężki ;)[/quote] Aaaaaaaaa, to już pamiętam jaka hodowla. ;) A czy ci hodowcy z Warszawy nie mogliby pomóc Ci w pielęgnacji? Może odpłatnie trymują psiaki. Zapytaj w hodowli Blepers: [URL]http://www.blepers.pl/cocker/[/URL] [URL]http://www.blepers.pl/cocker/?p=p_89&sName=kontakt[/URL] Quote
Nel_81 Posted June 4, 2009 Author Posted June 4, 2009 [quote name='Asia & Ginger']Aaaaaaaaa, to już pamiętam jaka hodowla. ;) A czy ci hodowcy z Warszawy nie mogliby pomóc Ci w pielęgnacji? Może odpłatnie trymują psiaki. Zapytaj w hodowli Blepers: [URL="http://www.blepers.pl/cocker/"]Nowości - Hodowla Blepers[/URL] [URL="http://www.blepers.pl/cocker/?p=p_89&sName=kontakt"]Kontakt - Hodowla Blepers[/URL][/quote] Już pomogli! Dostałam kontakt do sprawdzonej osoby, która się tym zajmuje. A Hodowcy w większości sami trymują swoje psy i nie świadczą tego typu usług, z tego co się dowiedziałam. A odnośnie hodowli mojego spaniela, to mieli się wycofywać z biało-pomarańczowego umaszczenia, ale może jeszcze zmienią zdanie ;) Quote
Recommended Posts