Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja po prostu nie wiem jak to możliwe, że Misia jeszcze nie ma domu :-(...

A co do ogłoszenia - może nie trzeba było pisać, ze to Brodnica?
Dla niektórych może to być przeszkoda, a w bezpośredniej rozmowie zawsze łatwiej przekonać, że nie jest to problem ew. zaproponować pomoc w transporcie.

Posted

[quote name='jola_li']Ja po prostu nie wiem jak to możliwe, że Misia jeszcze nie ma domu :-(...

A co do ogłoszenia - może nie trzeba było pisać, ze to Brodnica?
Dla niektórych może to być przeszkoda, a w bezpośredniej rozmowie zawsze łatwiej przekonać, że nie jest to problem ew. zaproponować pomoc w transporcie.[/QUOTE]

Ja uważam , że dobrze iz napisane , że Brodnica-przynajmniej odpadnie mi kilka bezsensownych telefonów. Ja wychodze z założenia , że jak dom chce to po psa przyjedzie , albo zwróci za transport. Nie podoba mi się załatwianie za kogoś transportu, opłacanie itp, a niestety ludzie tak się zrobili wygodni, że czasem głowa mała. Jak ktoś nie ma kasy, czasu i chęci to niech szuka psa blisko siebie i nie dzwoni do mnie np z Wrocławia. Bo wszystko jest fajnie pieknie do kiedy nie dochodzimy do częsci dostarczenia psa....
No , ale oby zadzwonił ktoś normalny;)

Posted

[quote name='Ania+Milva i Ulver']Ja uważam , że dobrze iz napisane , że Brodnica-przynajmniej odpadnie mi kilka bezsensownych telefonów. Ja wychodze z założenia , że jak dom chce to po psa przyjedzie , albo zwróci za transport. Nie podoba mi się załatwianie za kogoś transportu, opłacanie itp, a niestety ludzie tak się zrobili wygodni, że czasem głowa mała. Jak ktoś nie ma kasy, czasu i chęci to niech szuka psa blisko siebie i nie dzwoni do mnie np z Wrocławia. Bo wszystko jest fajnie pieknie do kiedy nie dochodzimy do częsci dostarczenia psa....
No , ale oby zadzwonił ktoś normalny;)[/QUOTE]

Dokladnie, duzo osob dzwoni i jak sie dowiaduje, ze np. pies jest w Boguszycach to nie chce, bo oni sa z Krakowa i mysleli, ze to od nich ze schroniska i sobie tam podejda po psa i zaden transport ich nie interesuje. /Agnieszka

Posted

Miałam jeden telefon z Wawy po ogłoszeniu w metrze i z Krakowa.
Wawa kompletna porażka , Karków zobaczymy - wysłałam więcej zdjęć, zobaczę czy odpowiedzą .
Jak nic się w tygodniu nie rozwinie, to wystawię jej wyróżnione allegro.
A tu foty z wczoraj;)

[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-8sw2OICwQIc/ToBbd66wlHI/AAAAAAAACkw/GzqWEOeQe-c/s512/misia.JPG[/IMG]

[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-lhDdMm9M2aM/ToBbgpAb5PI/AAAAAAAACk0/bCwl_lzQMds/misia1.JPG[/IMG]

[IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-8W99M0nEaUA/ToBbikS2eRI/AAAAAAAACk4/KPNFNedDWmU/misia2.JPG[/IMG]

[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-MeIWQCxZOeA/ToBbmhQ1okI/AAAAAAAACk8/_XenilIrim4/misia3.JPG[/IMG]

[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-QjlXPqJHAjE/ToBbnpZ5hbI/AAAAAAAAClA/cs3bnAXJnSI/misia4.JPG[/IMG]

Posted

Miałam wieczorem fajny tel o Misię. Po rozmowie jutro maja potwierdzić czy sa na tak-jesli ok, to w niedzielę przyjadą zobaczyć Misię. Małżenstwo ludzi w wieku ok 50, ustatkowani z domem z ogrodem, dobrze ogrodzonym. W domu sa dwie sunie jamniczki. Misia miałaby do dyspozycji ogród i specjalny budynek do spania a zimą w mrozy byłaby w domu. Dom brzmiał normalnie , mieszkaja 150km od nas, ale znaja brodnice i okolice. Nie ma problemu z wizytami przed czy po adopcyjnymi. Takze czekamy czy sie odezwą...trzymajcie kciuki.

Posted

ja po prośbie
bardzo proszę o głosy na[COLOR="red"][B] wspólnego kandydata dogo i miau[/B][/COLOR] w krakvecie - [b]Prywatne przytulisko znajdki koło Radzymina[/b]

jeśli ktoś jeszcze nie głosował bardzo bardzo proszę o głosy na wspólnego kandydata

jeszcze link do krakvetu: [url]http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=14172[/url]

głosować można dzisiaj do północy

Posted

[quote name='ostatniaszansa']zagłosowałyśmy obie , ale jestem cholernie zniesmaczona , jakaś fundacja nikomu nie znana i taka liczba głosów ? Jakim cudem ? a może czegoś nie rozumiem ? Ewa[/QUOTE]

ech nikt tego nie rozumie
Grey Animals to "wiosna" z dogo
z takim poparciem jakie miała na kv spokojnie wygrałaby wewnętrzną ankietę
ech
tak sie nie robi :(

Posted

Odnoszę wrażenie, że znowu zadziałały "siły nieczyste" (zapewne nawet bez wiedzy osób zaangażowanych), tylko tym razem w mniej rzucający się w oczy sposób :-(.
Trudno mi uwierzyć, by ktoś miał tylu tak zaangażowanych znajomych...

Posted

Zadziwiająca regularność była.
Ale na zdrowie Wiośnie z kilkunastoma psami i kotami. Bo dla koni to nic nie kupi w KV.
Dziwię się, że tak można.. no ale. Gratulacje.

a o Misię cisza.... :( domy się nie odezwały

Posted

Poczytałam na stronie ile to owa fundacja ma pod opieką zwierząt ...
Ja protestuje! Nie wiem tylko do kogo napisać list - dlaczego nikt nie chce pokochać i dać dom Misi ? Ma pecha czy co ? Wielgachna nie jest , stara nie jest a jest urodziwa i przekochana. Ewa

Posted

a ja troche rozumiem wiosne, mając karmę dla zwierząt mniejszych, "środki własne" może przeznaczyć na konie
nie wiem co prawda ile ona ma tych koni
ale gdyby FZNJR dostałaby zabiezpieczenie w postaci karmy dla psow i kotów, więcej mogłybyśmy przeznaczyć na konie których jest ok 20tu.
swoją drogą musimy się kiedyś zgłosić, tylko jak widzę co się dzieje podczas głosowania to odechciewa mi się wszystkiego :shake:

Posted

[quote name='ostatniaszansa']glosowania wygadaja coraz gorzej, nie zdziwilabym sie jakby Krakvet tez mial dosyc... ale w koncu wygraly Znajdki? /Agnieszka[/QUOTE]
Nie, fundacja wiosny.
[quote name='monikapf']Dziewczyny jak to możliwe ale na stronie kv widnieje o 4 głosy więcej dla przytuliska pod Radzyminem ?[/QUOTE]
Bo się ankieta nie zatrzymała 30tego. I dlatego tak.