Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ostatniaszansa']To my pięknie dziękujemy. I bardzo przepraszamy za znikomy udział. Rąk, czasu- nie starcza . Adopcje WSZĘDZIE w tempie chorego żółwia . Nawet w Szwajcarii buuuu. :(
Aniu, piękne zdjęcia Rudasa, jaki miziak z niego :) Karina po wsze czasy chwalic i wielbić Ciem bedziemy za Monike i Andrzeja z Fajnego Psa. W sobote przyszły dwie licealistki z Rawy Mazowieckiej jako wolontariuszki do tresury boguszków. może znajdzie się ich więcej ?
3 X Ty razem z Mgie to nasze anioły w ogloszeniach boguszaków :)
Pytano nas czy mamy kaukazkę , nie ma już oprócz Froda ( syn Freda) i Fiona ( oba w typie kaukaza ) żadnego kaukaza płci żeńskiej. A chyba Dakoty nie ma co polecać ?
Pozdrawiam
Ewa[/QUOTE]

na watku Dakoty pisalam ostatnio że była na próbę w nowym domu

jakiego kaukaza szukają?
Bo Iza ma jeszcze jedna kaukazią staruszkę - ale to byście musiały dokładnie się Izy dopytac bo ten pies(suka) jest jakby poza mną ;)

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[SIZE=5][B][COLOR=#bf0040]FUNDACJA OSTATNIA SZANSA MA ZASZCZYT ZAPROSIC NA IMPREZE CHARYTATYWNA[/COLOR]
[/B]
[/SIZE] [SIZE=150][B]
[SIZE=4]w najbliższą niedzielę, 5 czerwca 2011[/SIZE][/B][/SIZE]

[URL="http://imageshack.us/photo/my-images/8/psotawieksza.jpg/"][IMG]http://img8.imageshack.us/img8/8820/psotawieksza.jpg[/IMG][/URL]

• 2 weeks later...
Posted

jest jakis odzew z ogłoszeń?

u nas się kroi domek dla jednego psiaka własnie z ogłoszeń co robiła ewatonieja
ale na razie ciii ;)

Posted

O sunie kaukaza pytała Pani Gitta, zapytamy czy nadal poszukuje . Bardzo nam brakuje ludzi ,którzy by rozbili ogloszenia no a potem wizyty przedadopcyjne. My już spuchłyśmy i zaczynamy na siebie warczeć. Cholernie ciężko pracować zawodowo i prowadzić fundacje ,która ma schronisko z taką ilością psiaków do tego przy braku własnego środka lokomocji. Słynny Poldek padł na amen, gorzej , policja z Rawy zabronila naszemu kierownikowi poruszać się naszym służbowym ( dla potrzeb schroniska ) fordem tranzitem . Auto bardzo leciwe.Owszem ma ubezpieczenie i przegląd ,ale ... dobrze ,że nie wlepili mandatu. Może cud sprawi,że przy pomocy dobrych dusz uda nam się zakupić sprawny dostawczy samochód. Modlimy się by nie było w schronie nagłego przypadku. 3 x nasi ulubieńcy Hasiorki od wczoraj bez jajeczni. Byłam w szoku tydzień temu jak się okazało, ze te olbrzymy nie są wykastrowane.
Czy uda sie uprosić Izę o aktualne zdjęcia Dakoty ? Strasznie jestem ciekawa . Ewa

Posted

[quote name='ostatniaszansa'] 3 x nasi ulubieńcy Hasiorki od wczoraj bez jajeczni. Byłam w szoku tydzień temu jak się okazało, ze te olbrzymy nie są wykastrowane. [/quote]
biedaki ;)
[quote]
Czy uda sie uprosić Izę o aktualne zdjęcia Dakoty ? Strasznie jestem ciekawa . Ewa[/QUOTE]
pracuję nad nią zeby mieć zdjęcia kundelków ięc i o Dakotę pojęczę ;)
jedno co wiem, to to, że co chwilę pada
nic złego się nie dzieje ale do zdjęć kiepska pogoda :crazyeye:

Posted

3 x ja już w nerwach żyję a Ty straszysz deszczem a tfuuu ,tfuuu przez prawe ,lewe ramię . Jak czytam deszcz u Izy to mi się zimno robi . Nawet jak w Boguszycach pada to co rusz telefonuje. Po burzasz czesto nie mamy prądu a ostatnio Panowie kopali rowy i biedaki chyba lanów nie mieli , uszkodzili wodociąg. Schronisko przez 24 h było pozbawione wody.
Aniu, Aniu jak tam Tofik ? Nikt nie chce takiego pięknisia a do tego teraz już mizialskiego ? Ewa

Posted

bo się nie znaja, co to pluszowe zabawki ? Tofik ma charakter . Ze zdjęć i tego co pisała Ania wyglądało na to ,ze tofik lubi głaski, mizia sie.
Boszsze jakież de.....e bo inaczej przepraszam nie nazwę, telefonują w sprawie naszych szczeniaków. I nadal ludzie mają problem ze sterylkami. Ale my nie ! W umowie adopcyjnej mamy zapis o obowiązku sterylizacji/kastracji do czasu zabiegu pies jest własnością OS , niedopełnienie umowy -zabieramy psa. Koniec z tymi ciążami, ślicznymi kuleczkami, które potem ląduja w schroniskach albo gorzej. Ewa

• 3 weeks later...
Posted

A o Tofika cisza totalna.....taki fajny i ładny pies nooo'
Zrobię mu wyróżnione allegro.

[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-EHK_RwH8orE/TghcF2mQAbI/AAAAAAAACRk/nIHS0j1e9SU/tofi.JPG[/IMG]

[IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-by7l5f1AQaM/TghcKIjomdI/AAAAAAAACRo/YbxbPtEP8iM/tofi1.JPG[/IMG]

Posted

Z chodzeniem różnie, idzie ładnie jak idzie z nami jeszcze jakiś pies,wtedy go naśladuje. Sam czasem wycofuje się .
Komend nie zna- nie ma chłopka za bardzo zacięcia do pracy, to taki wolny strzelec. Na głaski tez przychodzi tylko wtedy , gdy sam chce.
Zdecydowanie bardziej bym go widziała w domu z ogrodem i najlepiej gdyby miał fajne psie towarzystwo.

Posted

[quote name='ostatniaszansa']Karino a jaki jest koszt takiego pakietu ? Zapłacę . Ewa[/QUOTE]
CatAngel chyba robi 130 za 15zł. Bo bazarek Waderci się skończył.. chyba że ktoś ma chwilę żeby porobić kilka?
Proszę..

Posted

Karino to na Tofika ? Zgłosiła się do nas dziewczyna , pewnie Agnieszka będzie wiedziała kto ,że porobi ogłoszenia. Napiszę do CatANgel czy zechce wznowić ogłoszenia jak napisałam pokryje koszty jak dostanę namiar komu i gdzie mam wpłacić 30 zł, tylko te bazarki... kurcze, buuuuuuuuuuu. Zrobiło sie nam przykro, jakieś problemy z wizytą przedadopcyjna w Bydgoszczy, bo jest za... rozległa. To co my mamy powiedzieć ? Acha, może bedziemy miały już czym jeździć do Boguszyc auto stare jak świat ale b. sprawne i za... 500 zł ! Od znajomego.

Posted

[quote name='ostatniaszansa']Karino to na Tofika ? Zgłosiła się do nas dziewczyna , pewnie Agnieszka będzie wiedziała kto ,że porobi ogłoszenia. Napiszę do CatANgel czy zechce wznowić ogłoszenia jak napisałam pokryje koszty jak dostanę namiar komu i gdzie mam wpłacić 30 zł, tylko te bazarki... kurcze, buuuuuuuuuuu. Zrobiło sie nam przykro, jakieś problemy z wizytą przedadopcyjna w Bydgoszczy, bo jest za... rozległa. To co my mamy powiedzieć ? Acha, może bedziemy miały już czym jeździć do Boguszyc auto stare jak świat ale b. sprawne i za... 500 zł ! Od znajomego.[/QUOTE]
Jak pomożecie wyadoptowac Tofika, to ja obiecuję że po następnego Boguszaka jadę osobiście.. proszę pomóżcie, bo ja już nie ogarniam jak i Wy na pewno.
Ale może jakoś razem się nam uda.

Posted

a mamy wyjście? Przeca nasz boguszycki :) Jeno zdjęcia księciunia poprosimy i więcej o charakterze no wiesz co a ja to juz złożę i będę sępic o ogloszenia. Ania Milva ma zapchaną skrzynkę :( Brutus poszedł do domku szybko . Ciekawe czy też tak szybko poszłaby Majka ? tydzień wolnego od pracy, fundacji, Boguszyc dla doładowania akumulatorów, ciekawe kiedy ... Ewa

Posted

[quote name='ostatniaszansa']a mamy wyjście? Przeca nasz boguszycki :) Jeno zdjęcia księciunia poprosimy i więcej o charakterze no wiesz co a ja to juz złożę i będę sępic o ogloszenia. Ania Milva ma zapchaną skrzynkę :( Brutus poszedł do domku szybko . Ciekawe czy też tak szybko poszłaby Majka ? tydzień wolnego od pracy, fundacji, Boguszyc dla doładowania akumulatorów, ciekawe kiedy ... Ewa[/QUOTE]
Mnie się wolne nie zapowiada szybko.. Majka to ONka?
żeby Tofi szybko poszedł.... Ania ładne foty wstawia teraz,

Posted

no to moja Majeczka bardzo w typie ONka :) Jej zdjęcia są na naszym wątku podczas "szkoły ' jak to nazywa p.Józef z Moniką i Andrzejem. Pięknie pracowała, wykonywała polecenia na smyczy idealnie a potem nie wiadomo dlaczego jak znika z pola widzenia Józef to dostaje świra ; ja chcę do taty i sruu pod drzwi . Ostatnio pracował z nią Andrzej . Ja już muszę, rzucam OPS , La Stradę i Ostatnią Szansę na 7 dni, kiedy, jeszcze nie wiem :) może Ania zna kogoś z okolic Bydgoszczy ? Na wizytę przedadopcyjną. Ewa