Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

pidzej napisał(a):
Mamy kontakt mailowy z Panią, podesłałam Jej wątek.

Fostaliśmy wiadomość, ze u Gabi wszystko ok, uwielbia głaskanie, spanie na łóżku i zachęca drugiego psa do zabawy. Sunia idealna, do tego mała i ładna :)

To wspaniale:multi:teraz tylko DT by sie przydał:roll:

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

rita60 napisał(a):
To wspaniale:multi:teraz tylko DT by sie przydał:roll:

Rita, chyba DS:cool3:. Na pewno tak będzie, ona jest śliczna, młoda, tylko brać i kochać...i tak bardzo chciała wyrwać się z boksu...super, że to się udało:lol:

Posted

bumel napisał(a):
Rita, chyba DS:cool3:. Na pewno tak będzie, ona jest śliczna, młoda, tylko brać i kochać...i tak bardzo chciała wyrwać się z boksu...super, że to się udało:lol:

No tak DS:oops:cos chyba dzisiaj bedzie ciezki dzien:cool1:

Posted

Witam,
wreszcie udało mi się dostać na to forum!
Nawet nie wiedziałam, że wątek Gabi został już jakiś czas temu założony i że wszyscy się tak miło o niej wypowiadają :) Rzeczywiście jest przemiła. Gdy spotkałam ją pierwszy raz w Azylu, to w ogóle nie przypuszczałam, że taki drzemie w niej potencjał. Była bardzo zastraszona i jej zdjęcia z podwiniętym ogonkiem, które można obejrzeć w pierwszych postach, w ogóle do niej nie pasują. Jest pełna życia! Teraz próbuje nawet wykorzystywać swoją dwukilogramową przewagę nad moim Piratem, żeby pierwsza dopchać się do pieszczot i przywitać się, jak wracam do domu ;) .

Tak na prawdę to bardzo ją polubiłam i nie wiem, czy powinnam ją tak zachwalać... bo zastanawiam się, czy nie chciałabym, by Gabi została ze mną i z Piratem już na stałe.

Moja rodzina także polubiła Gabi i jesteśmy nawet zapraszane na wspólne weekendowe działkowanie. Gabi to uwielbia! Tarza się w trawie, kopie doły (na szczęście nie mamy pięknego ogrodu;)) i czuwa, tzn. strzeże nas wszystkich przed istotami przechodzącymi obok ogrodzenia.

Od tygodnia spuszczam ją ze smyczy w parku i nie mam z nią żadnych problemów. Cały czas kontroluje mnie wzrokiem i nie mam problemów, żeby ją z powrotem wziąć na smycz.

Ogólnie Gabi jest cudowna i myślę, że skoro wszyscy w trójkę ( ja, Gabi i Pirat) tak szybko się zaprzyjaźniliśmy, to trzeba podjąć konkretne działania - albo zostajemy razem na stałe albo Gabi w niedługim czasie znajdzie nowego właściciela, który będzie jej w stanie zapewnić częstsze spacery i najlepiej dużo ziemi do kopania:)

Mam nadzieję, że uda mi się zdobyć jakieś zdjęcia, ale to wymaga trochę czasu, gdyż sama nie posiadam aparatu.

Pozdrawiam serdecznie wszystkich ludzi przyjaznych dla Gabi!

Posted

DorotaAnna napisał(a):

Ogólnie Gabi jest cudowna i myślę, że skoro wszyscy w trójkę ( ja, Gabi i Pirat) tak szybko się zaprzyjaźniliśmy, to trzeba podjąć konkretne działania - albo zostajemy razem na stałe albo ....

Witamy serdecznie na dogo i dziękujemy bardzo za porcję wieści o Gabi:loveu:

Życzę właściwej decyzji ws. suńki:cool3:

Posted

jeju, ale super trafiła :)
czekamy na decyzję. Zdjecia w ogóle nie oddaja jej uroku, chyba dlatego nie było nią żadnego zainteresowania. Na zywo w boksie też jest zupełnie inna, niż poza azylem. W dodatku była w boksie z dwoma dużymi psami, na pewno się bała.

bardzo sie ciesze ze ma tak dobrze... DorotaAnna- Dziękujemy za pomoc:loveu:

Posted

ogłaszać! :lol: Myślę, że na prawdę wszyscy w trójkę tworzymy zgraną paczkę:)

Co powinnam teraz zrobić, żeby Gabi została już oficjalnie u mnie na stałe? Pewnie trzeba będzie dopełnić jakiś pisemnych formalności. Wyślę jeszcze maila do Azyla, żeby zapytać,czy nie ma przeszkód, żeby Gabi została u mnie.

Posted

DorotaAnna napisał(a):
ogłaszać! :lol: Myślę, że na prawdę wszyscy w trójkę tworzymy zgraną paczkę:)

Co powinnam teraz zrobić, żeby Gabi została już oficjalnie u mnie na stałe? Pewnie trzeba będzie dopełnić jakiś pisemnych formalności. Wyślę jeszcze maila do Azyla, żeby zapytać,czy nie ma przeszkód, żeby Gabi została u mnie.

:multi::multi::multi:DorotaAnna,wiedziałam:loveu: