rita60 Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 pidzej napisał(a):Mamy kontakt mailowy z Panią, podesłałam Jej wątek. Fostaliśmy wiadomość, ze u Gabi wszystko ok, uwielbia głaskanie, spanie na łóżku i zachęca drugiego psa do zabawy. Sunia idealna, do tego mała i ładna :) To wspaniale:multi:teraz tylko DT by sie przydał:roll: Quote
bumel Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 rita60 napisał(a):To wspaniale:multi:teraz tylko DT by sie przydał:roll: Rita, chyba DS:cool3:. Na pewno tak będzie, ona jest śliczna, młoda, tylko brać i kochać...i tak bardzo chciała wyrwać się z boksu...super, że to się udało:lol: Quote
rita60 Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 bumel napisał(a):Rita, chyba DS:cool3:. Na pewno tak będzie, ona jest śliczna, młoda, tylko brać i kochać...i tak bardzo chciała wyrwać się z boksu...super, że to się udało:lol: No tak DS:oops:cos chyba dzisiaj bedzie ciezki dzien:cool1: Quote
DorotaAnna Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 Witam, wreszcie udało mi się dostać na to forum! Nawet nie wiedziałam, że wątek Gabi został już jakiś czas temu założony i że wszyscy się tak miło o niej wypowiadają :) Rzeczywiście jest przemiła. Gdy spotkałam ją pierwszy raz w Azylu, to w ogóle nie przypuszczałam, że taki drzemie w niej potencjał. Była bardzo zastraszona i jej zdjęcia z podwiniętym ogonkiem, które można obejrzeć w pierwszych postach, w ogóle do niej nie pasują. Jest pełna życia! Teraz próbuje nawet wykorzystywać swoją dwukilogramową przewagę nad moim Piratem, żeby pierwsza dopchać się do pieszczot i przywitać się, jak wracam do domu ;) . Tak na prawdę to bardzo ją polubiłam i nie wiem, czy powinnam ją tak zachwalać... bo zastanawiam się, czy nie chciałabym, by Gabi została ze mną i z Piratem już na stałe. Moja rodzina także polubiła Gabi i jesteśmy nawet zapraszane na wspólne weekendowe działkowanie. Gabi to uwielbia! Tarza się w trawie, kopie doły (na szczęście nie mamy pięknego ogrodu;)) i czuwa, tzn. strzeże nas wszystkich przed istotami przechodzącymi obok ogrodzenia. Od tygodnia spuszczam ją ze smyczy w parku i nie mam z nią żadnych problemów. Cały czas kontroluje mnie wzrokiem i nie mam problemów, żeby ją z powrotem wziąć na smycz. Ogólnie Gabi jest cudowna i myślę, że skoro wszyscy w trójkę ( ja, Gabi i Pirat) tak szybko się zaprzyjaźniliśmy, to trzeba podjąć konkretne działania - albo zostajemy razem na stałe albo Gabi w niedługim czasie znajdzie nowego właściciela, który będzie jej w stanie zapewnić częstsze spacery i najlepiej dużo ziemi do kopania:) Mam nadzieję, że uda mi się zdobyć jakieś zdjęcia, ale to wymaga trochę czasu, gdyż sama nie posiadam aparatu. Pozdrawiam serdecznie wszystkich ludzi przyjaznych dla Gabi! Quote
rita60 Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 DorotaAnna witaj:multi:cos mi sie wydaje,ze Gabi wystarczy twojej ziemi do kopania:p Quote
bumel Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 DorotaAnna napisał(a): Ogólnie Gabi jest cudowna i myślę, że skoro wszyscy w trójkę ( ja, Gabi i Pirat) tak szybko się zaprzyjaźniliśmy, to trzeba podjąć konkretne działania - albo zostajemy razem na stałe albo .... Witamy serdecznie na dogo i dziękujemy bardzo za porcję wieści o Gabi:loveu: Życzę właściwej decyzji ws. suńki:cool3: Quote
pidzej Posted August 18, 2009 Author Posted August 18, 2009 jeju, ale super trafiła :) czekamy na decyzję. Zdjecia w ogóle nie oddaja jej uroku, chyba dlatego nie było nią żadnego zainteresowania. Na zywo w boksie też jest zupełnie inna, niż poza azylem. W dodatku była w boksie z dwoma dużymi psami, na pewno się bała. bardzo sie ciesze ze ma tak dobrze... DorotaAnna- Dziękujemy za pomoc:loveu: Quote
DorotaAnna Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 ogłaszać! :lol: Myślę, że na prawdę wszyscy w trójkę tworzymy zgraną paczkę:) Co powinnam teraz zrobić, żeby Gabi została już oficjalnie u mnie na stałe? Pewnie trzeba będzie dopełnić jakiś pisemnych formalności. Wyślę jeszcze maila do Azyla, żeby zapytać,czy nie ma przeszkód, żeby Gabi została u mnie. Quote
rita60 Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 DorotaAnna napisał(a):ogłaszać! :lol: Myślę, że na prawdę wszyscy w trójkę tworzymy zgraną paczkę:) Co powinnam teraz zrobić, żeby Gabi została już oficjalnie u mnie na stałe? Pewnie trzeba będzie dopełnić jakiś pisemnych formalności. Wyślę jeszcze maila do Azyla, żeby zapytać,czy nie ma przeszkód, żeby Gabi została u mnie. :multi::multi::multi:DorotaAnna,wiedziałam:loveu: Quote
pidzej Posted August 21, 2009 Author Posted August 21, 2009 Baaaardzo się cieszę. Dziękuję, że dałaś szansę akurat Gabi. To musiało być przeznaczenie:) zmieniłam tytuł:loveu: Quote
rita60 Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 Dorota jak znajdziesz chwilke,to napisz co tam u Gabi i moze jakies foty:razz: Quote
Recommended Posts