Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

przepraszam, mnie w koncu wczoraj nie było w Azylu a dziewczyny nie miały czasu sprawdzić, bo było tyle ludzi. Mam nadzieję, że dziś się uda, weekendy są najgorsze, ludzi brak. Czy ten Pan może jeszcze chwilkę poczekać?

Posted

[quote name='pidzej']przepraszam, mnie w koncu wczoraj nie było w Azylu a dziewczyny nie miały czasu sprawdzić, bo było tyle ludzi. Mam nadzieję, że dziś się uda, weekendy są najgorsze, ludzi brak. Czy ten Pan może jeszcze chwilkę poczekać?[/quote]
Chyba bedzie musiał:roll:czekam...

Posted

Dziś kolega próbował wyjąć Gabi z boksu ale niestety Gabi jest z psem który panicznie boi się burzy i chciał gryźć:shake: a więc przełożonena jutro rano...

Posted

Rita dziekuje za zainteresowanie Gabi, ale sprawdzian na koty w schronisku nie jest tak latwo przeprowadzić i chyba to nie jest trudne do zrozumienia... to nie są 3 minuty tylko cała akcja w przepelnionym schronisku. Dzis bede wiedziala na pewno czy sprawdzian sie odbyl i jaki jest jego wynik. Jesli sie nie uda to lepiej podeslij panu innego psa, skoro nie moze poczekac paru dni.
I nie pisze tego z pretensja, moze tak wygladac, ale chyba jesteś w temacie dłuuugo i wiesz ze w schroniskach nie ma czasu na nic.. a nie kaze czekac tygodni tylko pare dni...

Posted

Konfrontacja się odbyła, nie wiem jednak czy to miarodajne...
Gabi całym zamieszaniem była bardzo zestresowana, podobno się trzęsła i nie odchodziła od nogi. W kociarni więc nie zwracała uwagi na koty, patrzyła się na nie ale nic więcej.
Rita a możesz napisać coś więcej o domku?
Mieszkanie, dom? I skąd Pan jest?

Posted

[quote name='pidzej']Konfrontacja się odbyła, nie wiem jednak czy to miarodajne...
Gabi całym zamieszaniem była bardzo zestresowana, podobno się trzęsła i nie odchodziła od nogi. W kociarni więc nie zwracała uwagi na koty, patrzyła się na nie ale nic więcej.
Rita a możesz napisać coś więcej o domku?
Mieszkanie, dom? I skąd Pan jest?
To o Panu/kopiuje z maila/

Pieski są śliczne i gdybym tylko mógł zabrałbym je wszystkie - ale niestety :(. Są jak najbardziej są w moim typie. Powiem szczerze, że będzie to moja pierwsza adopcja i jestem trochę "zielony" w tym temacie. Jeśli chodzi o warunki w jakich piesek miałby się znaleźć - mieszkamy z żoną w niewielkiej miejscowości w małopolsce jakieś 50km na wschód od Krakowa, w domu jednorodzinnym z dość dużym ogrodem (ale niestety z dosyć niskim ogrodzeniem dlatego nie możemy wziąć większego pieska), niedaleko lasu. Żadnej budy, łańcucha, zamkniętego kojca. Oboje z żoną kochamy zwierzęta i traktujemy je jak członków rodziny - niestety miesiąc temu jednego straciliśmy (towarzyszył 12 lat mojej żonie, a przez ostatnie 5 także i mnie) - był niezwykle oddanym przyjacielem. Jest jednak mały problem. Mamy jeszcze jednego domownika - kocicę o imieniu Misia. Z poprzednim pieskiem (Dżekim) dogadywali się bez problemu natomiast nie wiem jak będzie w przypadku piesków do adopcji. Jeśli byłaby Pani tak miła bardzo proszę o tego typu informację.

Wyglada to wszystko sympatycznie,nie wiem,czy Panu nie zabrakło cierpliwosci:roll:czekam na odpowiedz.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

pidzej napisał(a):
miała wyróżnione allegro i nie było ani jednego telefonu! nie wiem jak to możliwe że nikomu się nie podoba.

Tez tego nie rozumiem:shake:

Posted

przecież jest śliczna, mała i bezproblemowa, jak najbardziej adopcyjna.
w rzeczywistości jest dużo ładniejsza i mniejsza niż na zdjęciach.
ludzie nie lubią szorstkich:shake: mój tata do dziś narzeka po 4 latach od adopcji, że mój pies ma nieprzyjemną szorstką sierść ;)

Posted

pidzej napisał(a):
przecież jest śliczna, mała i bezproblemowa, jak najbardziej adopcyjna.
w rzeczywistości jest dużo ładniejsza i mniejsza niż na zdjęciach.
ludzie nie lubią szorstkich:shake: mój tata do dziś narzeka po 4 latach od adopcji, że mój pies ma nieprzyjemną szorstką sierść ;)

Szorstka,to nie znaczy nieprzyjemna:razz:ja uwielbiam siersc mojego piesa i loczki na głowce:p

Posted

pidzej napisał(a):
Gabi idzie na tymczas:multi: jeszcze nie znam szczegółów ale jak bedzie cos wiadomo to napiszę.

:multi:czekam na info,moze teraz wzrosna jej szanse:roll:

Posted

Gabi pojechała wczoraj wieczorem na tymczas w Warszawie do miłej pani z pieskiem. Ma kilka dni na oswojenie i w poniedziałek zostanie pierwszy raz sama. Ale super, że wyszła ze schronu.

Posted

Widziałam w azylu dwukrotnie tę dziewczynę, która wzięła Gabi na tymczas. Młoda, ma pieska znajdka - uroczego Pirata. Najpierw przychodziła zapoznać psiaki ze sobą, widziałam jak Gabunia za każdym razem odżywała na spacerze z nimi...

Podpytam w azylu, pewnie ktoś ma kontakt tel. do niej, można by zaprosić na wątek Gabuni.

Posted

Mamy kontakt mailowy z Panią, podesłałam Jej wątek.

Fostaliśmy wiadomość, ze u Gabi wszystko ok, uwielbia głaskanie, spanie na łóżku i zachęca drugiego psa do zabawy. Sunia idealna, do tego mała i ładna :)