zuzlikowa Posted June 21, 2009 Author Posted June 21, 2009 [quote name='Paulina_mickey']Kolejna sunia :-( Ta z Nowodworu też będzie oddana bez sterylki jeśli nikt jej nie wyciągnie :placz: Tyle, że tam lepsze warunki są. Oby chociaż jedną z nich udało się uratować przed niepowołanymi rękami...[/quote] Racja...tej małej też trzeba szukać domu i możliwości wysterylizowania! Pamiętam o niej! Quote
zuzlikowa Posted June 21, 2009 Author Posted June 21, 2009 [quote name='Finetta']Robin_bernardyn z lasu okazał się dziewczyną i został Mili([B]czemu nie Marion -też była z lasu?)[/B] A Stefan na początku miał na imię Ślimak(na allegro dalej jest Ślimak) to może się Coronaaj mylic. Jest już jakieś bezpieczne miejsce dla Mili?[/quote] Nie wiem czemu...jak uwidziałam tę mordkę po powiększeniu zdjęcia ,to było pierwsze i jedyne skojarzenie...milusia...MILI...nie wiem czemu! Może dlatego,że nie musiałam kombinować nad psem,którego nawet nie widziałam i wysilać się intelektualnie,tylko zadziałało skojarzenie i uczucia?Nie wiem!:oops: Quote
ANETTTA Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 Brac brać .................oglaszać ..... jak dojde do siebie :-(:-(pomoge Quote
Soema Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 [quote name='Paulina_mickey']Kolejna sunia :-( Ta z Nowodworu też będzie oddana bez sterylki jeśli nikt jej nie wyciągnie :placz: Tyle, że tam lepsze warunki są. Oby chociaż jedną z nich udało się uratować przed niepowołanymi rękami...[/quote] Ciotki.. może by pomyśleć o tej Fundacji.. to jakiś obłęd:shake: Quote
zuzlikowa Posted June 21, 2009 Author Posted June 21, 2009 [quote name='Soema']Ciotki.. może by pomyśleć o tej Fundacji.. to jakiś obłęd:shake:[/quote] Soema,tu już nie ma co myśleć! Tu już trzeba robić!...Konkretnie i zdecydowanie!Za dużo tego...stanowczo za dużo!:shake: [B]Zabieramy się za akty prawne i przygotowanie dokumentów![/B] To potrwa,ale już nie może być tak dalej.Te wielkoludy muszą mieć swoich orędowników i realną pomoc! Quote
ulvhedinn Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 Ja się piszę na "udział" w fundacji :cool3: Quote
zuzlikowa Posted June 21, 2009 Author Posted June 21, 2009 Dzięki dziewczyny! Myślę,że pomoc się przyda! Teraz muszę dokładnie przestudiować konkretne ustawy i rozporządzenia odnoszące się do fundacji. I zabieramy się za przygotowqanie dokumentacji związanej z rejestracją.Nie będzie to robota na huuuuura...musi mieć solidne oparcie nie tylko w prawie,ale i realiach. Ale tyle na ten temat...już nie planować,ale konkretnie robić! Jestem po rozmowie z mosii...przed momentem! Ulka...dziewczyna mająca wstęp do przytuliska...zabierze Mili jutro rano,tranzytem przewiezie przez mosii i zawiezie do hoteliku...mosii zobaczy jak mała wygląda,czy może być sterylizowana i umówi małą jak najszybciej się da!Zrobione zostaną też podstawowe badania! Konkrety ,które mogłam pominąć mosii poda dziś jeszcze.:oops: Quote
Paulina_mickey Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 [quote name='zuzlikowa']Dzięki dziewczyny! Myślę,że pomoc się przyda! Teraz muszę dokładnie przestudiować konkretne ustawy i rozporządzenia odnoszące się do fundacji. I zabieramy się za przygotowqanie dokumentacji związanej z rejestracją.Nie będzie to robota na huuuuura...musi mieć solidne oparcie nie tylko w prawie,ale i realiach. Ale tyle na ten temat...już nie planować,ale konkretnie robić! Jestem po rozmowie z mosii...przed momentem! Ulka...dziewczyna mająca wstęp do przytuliska...zabierze Mili jutro rano,tranzytem przewiezie przez mosii i zawiezie do hoteliku...mosii zobaczy jak mała wygląda,czy może być sterylizowana i umówi małą jak najszybciej się da!Zrobione zostaną też podstawowe badania! Konkrety ,które mogłam pominąć mosii poda dziś jeszcze.:oops:[/quote] Super, że małej się uda! Tak się cieszę, że będzie bezpieczna :loveu: Quote
coronaaj Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 [quote name='zuzlikowa']Soema,tu już nie ma co myśleć! Tu już trzeba robić!...Konkretnie i zdecydowanie!Za dużo tego...stanowczo za dużo!:shake: [B]Zabieramy się za akty prawne i przygotowanie dokumentów![/B] To potrwa,ale już nie może być tak dalej.Te wielkoludy muszą mieć swoich orędowników i realną pomoc![/QUOTE] Napisze do Soemy, mam pomysl z ta Fundacja. Napiszcie na PW albo [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] jak to sobie wydumalyscie...pochawalam pomysl i tez sie pisze... Ta bidula mikroskopijana tez potrzebuje pomocy na operacje oczek Pusia... [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/pomocy-suczka-pomeranian-moze-znow-widziec-szukamy-ds-140015/#post12489480[/URL] A to moj Pako [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/krakow-1-5-kg-nieszczescie-po-smierci-wlascicielki-szukamy-dt-na-miesiac-139441/[/URL] Quote
Soema Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 [quote name='coronaaj']Napisze do Soemy, mam pomysl z ta Fundacja. Napiszcie na PW albo [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] jak to sobie wydumalyscie...pochawalam pomysl i tez sie pisze... [/quote] Coronaaj, kontaktuj się z Zuzlikową w tej sprawie :) ja niewiele mogę, w sumie to nie mogę chyba nic, bo będę w innej Fundacji jak dobrze pójdzie.. A potem będę myślała dalej, co można zrobić jeszcze dla tych bid :) Quote
ulvhedinn Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 Chodzę i sobie powtarzam, "nie możesz mieć bernardyna, nie możesz mieć bernardyna"..... :shake: Quote
Soema Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 [quote name='ulvhedinn']Chodzę i sobie powtarzam, "nie możesz mieć bernardyna, nie możesz mieć bernardyna"..... :shake:[/quote] :glaszcze: idź stąd.. bo jak zostaniesz, to nie wiem czy Cię nogi nie rozbolą.. :shake: Wszystkie psiaki u Ciebie są na stałe, czy masz jakiegoś teraz na DT? Swoją drogą sunia na tym zdjęciu jest przepiękna.. Quote
ulvhedinn Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 Na stałe mam Krę i dwa koty. Do adopcji jest Dex, Itek i warunkowo Piki, oraz (aktualnie) dwa kociaki i królik.... ;) Quote
Soema Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 [quote name='ulvhedinn']Na stałe mam Krę i dwa koty. Do adopcji jest Dex, Itek i warunkowo Piki, oraz (aktualnie) dwa kociaki i królik.... ;)[/quote] Aaachaa :) to ja tyle chciałam :oops: [SIZE=1]i nie możesz mieć bernardyna?[/SIZE]:razz: Quote
ANETTTA Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 kochasz benki tak jak ja ..zawsze chciałas ???/ a ta słodzizna czeka moze na ciebie ?????/;) Quote
zuzlikowa Posted June 21, 2009 Author Posted June 21, 2009 Allegro Mili... [url=http://www.allegro.pl/show_item.php?item=669002815]Bernardyn MILI_Szuka Domu! Historia psa z lasu! (669002815) - Aukcje internetowe Allegro[/url] Quote
coronaaj Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 [quote name='Finetta']Robin_bernardyn z lasu okazał się dziewczyną i został Mili(czemu nie Marion -też była z lasu?) A Stefan na początku miał na imię Ślimak(na allegro dalej jest Ślimak) to może się Coronaaj mylic. Jest już jakieś bezpieczne miejsce dla Mili?[/QUOTE] No wreszcie zrozumialam dzieki Finettie i Kubie... Marion tez ladne imie ale mnie sie podoba Finetta, nie wiem co to znaczy i jakiego pochodzenia ale bardzo orginalne!!!. No maja hotelik ale cos drogo 800zl, bo mnie wychodzi za 30 czy 31 dni 600zl , 620zl a ja stara ksiegowa informatyk. No moze jakies inne wydatki. Nie ma czegos tanszego ? Ja mialam glowe zaprzatnieta Pako , sorry!!! Rozrabia juz w pierwszy dzien ale bidna psina nie dziwie sie.. Quote
coronaaj Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 [quote name='Asior']to wyjdzie 800 zł za miesiąc :placz::placz:[/QUOTE] Asior , a jak ma wyjsc 800zl , bo nie kapuje jak ma byc 20zl za dobe, chyba , ze cos pominelam Quote
coronaaj Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 To dla naszych wszystkich bidulek oby znalazly te szczesliwe, wspaniale domki z jeszcze wspanialszymi ludzmi.. [B][I][FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=#008080]Pieski do adopcji: [/COLOR][/SIZE][/FONT][/I][/B][I][COLOR=#008080]"Pokaż mi świat,ten daleki od zła, Pokaż mi dom,w którym byłabym ja, Podaruj swe serce,a w nim dla mnie miejsce, A ja dam Ci swoje,jeśli tylko zechcesz. Pokochaj mnie takim, jakim jestem i będę, Pokochaj i bądź ze mną zawsze i wszędzie, Przerwij nić tęsknoty i łańcuch nadziei, Wycierając deszcz,dając garść promieni. Bo serce me wciąż czeka na jeden gest i słowo, gdy ktoś mnie przygarnie i da szczęście na nowo"[/COLOR][/I] Z watku Pipi Quote
zuzlikowa Posted June 22, 2009 Author Posted June 22, 2009 [quote name='coronaaj']No wreszcie zrozumialam dzieki Finettie i Kubie... Marion tez ladne imie ale mnie sie podoba Finetta, nie wiem co to znaczy i jakiego pochodzenia ale bardzo orginalne!!!. [B]No maja hotelik ale cos drogo 800zl, bo mnie wychodzi za 30 czy 31 dni 600zl , 620zl a ja stara ksiegowa informatyk. No moze jakies inne wydatki.[/B] Nie ma czegos tanszego ? Ja mialam glowe zaprzatnieta Pako , sorry!!! Rozrabia juz w pierwszy dzien ale bidna psina nie dziwie sie..[/quote] :oops::oops::oops::oops:...kochane,[B]nie 800...nie 800...[/B] [B]20zł za dzień,to 600zł miesięcznie![/B] Wybaczcie...zapatrzyłam się na podliczenia Asiorka i ...nie policzyłam tylko,automatycznie powtórzyłam! Kurcze...dopadła nas ta sama mgławica i z 20 x 30 zrobiła 800...wakacje to,czy całkowite zamglenie??? [SIZE=4]Kochane...20zł na dobę czyli 600zł miesięcznie![/SIZE] coronaaj...mosii dostała taką cenę,bo hotelik winien był jej przysługę...a ceny dla dużych piesów są niestety duże...dobrze,że ten hotelik koło mosii... Jak szukałam miejsca dla Mili to wydzwaniałam i wypisywałam nawet pod Warszawę i babka zaproponowała mi...za 40zł dziennie!:crazyeye: Ale co do innych wydatków,to możemy jedynie [B]dziś mówić na 100% jedynie o kastracji i szczepieniach[/B]...innych potrzeb jeszcze nie znamy. Czekam niespokojnie na informacje,[B]czy mała jest już poza schronem...i co się okaże na przeglądzie u mosii.[/B]Jak sunia zaaklimatyzuje się w hoteliku...ale o tomartwić będę się potem,jak już będzie wyciągnięta ze schronu! Quote
zuzlikowa Posted June 22, 2009 Author Posted June 22, 2009 [quote name='coronaaj']To dla naszych wszystkich bidulek oby znalazly te szczesliwe, wspaniale domki z jeszcze wspanialszymi ludzmi.. [B][I][FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=#008080]Pieski do adopcji: [/COLOR][/SIZE][/FONT][/I][/B][I][COLOR=#008080]"Pokaż mi świat,ten daleki od zła, Pokaż mi dom,w którym byłabym ja, Podaruj swe serce,a w nim dla mnie miejsce, A ja dam Ci swoje,jeśli tylko zechcesz. Pokochaj mnie takim, jakim jestem i będę, Pokochaj i bądź ze mną zawsze i wszędzie, Przerwij nić tęsknoty i łańcuch nadziei, Wycierając deszcz,dając garść promieni. Bo serce me wciąż czeka na jeden gest i słowo, gdy ktoś mnie przygarnie i da szczęście na nowo"[/COLOR][/I] Z watku Pipi[/quote] Dzięki za ten wiersz...umieszczę na początku aukcji psiaków!Dużo mówi! Quote
Recommended Posts