gasiorek0092 Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 Mój parsonek ma gładką sierść i na okrągło linieje. Tata chce mnie razem z nim wymeldować z domu !!!!!..... czy to normalne u rasellków czy z moim jest coś nie tak. Pomóżcie. http://img38.imageshack.us/img38/8985/misiekt.jpg Z góry dzięki za pomoc. Michał. Quote
Onomato-Peja Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 jeśli linieje, ale nie łysieje to radzę sprawić psu furminator :eviltong: Quote
WŁADCZYNI Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 no cóż - zapytaj się taty czy Ciebie też odda jak zaczniesz łysieć:evil_lol: a poważnie - możesz podawać ommegan/gammolen (zgodnie z ulotką!) to mocno ogranicza linienie. Plus wytrymować psiaka lub kupić furminator który zrobi to za Ciebie - inaczej trzeba psa skubać jak hm kurę na rosół:evil_lol: ale wtedy nie sypie się w domu. Jest jeszcze jedna opcja - musisz pokochać sprzątanie i regularnie odkurzać, mi się osobiście nie chce i wolę sukę skubać.:cool3: Quote
Ania & Mia Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Hmmm.Myślałam,że furminatorem oporządza się tylko psiaki szorstkowłose :crazyeye: Ja moją gładkowłosą suczkę szczotkuję zwykłą szczotką,ale to niewiele daje :roll: Więc naprawdę mogę kupić furminator? A ommegan/gammolen to gdzie mogę kupić? Quote
agni Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Ania & Mia ja kupuję Gammolen w sklepie zoologicznym ale przeczytaj post BullWest http://www.dogomania.pl/forum/f1081/gammolen-26540/index26.html podobno ma do wydania połowę opakowania Gammolenu bo nie była zadowolona z jego efektów. Quote
PARSONRK Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 to sa niestety uroki gładzioszków - linieja częściej niż szczoty :) proponuję zastosować się do porad i często sprzątać psie kłaczki Quote
Unbelievable Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 Ania & Mia napisał(a):A furminatorem mogę ją szczotkować? na mojego psa furminator nie działa bo prawie nie ma podszerstka, zależy jaką sierść ma twój pies;) o wiele lepiej sprawdza się gumowa rękawica Quote
Ania & Mia Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Moja to sucz w typie jack russell terriera gładkowłosa,jak zobaczyłam ceny furminatorów to o mało co z krzesła nie spadłam :crazyeye: Słyszałam,że godny polecenia jest tran z olejem z wiesiołka ;) Quote
Recommended Posts