Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no cóż - zapytaj się taty czy Ciebie też odda jak zaczniesz łysieć:evil_lol:
a poważnie - możesz podawać ommegan/gammolen (zgodnie z ulotką!) to mocno ogranicza linienie. Plus wytrymować psiaka lub kupić furminator który zrobi to za Ciebie - inaczej trzeba psa skubać jak hm kurę na rosół:evil_lol: ale wtedy nie sypie się w domu.
Jest jeszcze jedna opcja - musisz pokochać sprzątanie i regularnie odkurzać, mi się osobiście nie chce i wolę sukę skubać.:cool3:

• 2 months later...
Posted

Hmmm.Myślałam,że furminatorem oporządza się tylko psiaki szorstkowłose :crazyeye: Ja moją gładkowłosą suczkę szczotkuję zwykłą szczotką,ale to niewiele daje :roll: Więc naprawdę mogę kupić furminator? A ommegan/gammolen to gdzie mogę kupić?

Posted

Ania & Mia napisał(a):
A furminatorem mogę ją szczotkować?

na mojego psa furminator nie działa bo prawie nie ma podszerstka, zależy jaką sierść ma twój pies;) o wiele lepiej sprawdza się gumowa rękawica

Posted

Moja to sucz w typie jack russell terriera gładkowłosa,jak zobaczyłam ceny furminatorów to o mało co z krzesła nie spadłam :crazyeye: Słyszałam,że godny polecenia jest tran z olejem z wiesiołka ;)