AmiX Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Wiesz je też pewien czas się nad tym zastanawiałam, ponieważ jednak te psy maja inne charaktery i usposobienie oraz zabawy. Ja wcześniej miałam yorke i nie wyobrażałam sobie zbycia bez kruszynki. Hodowca, od którego kupowałam amstaffke ma jeszcze bordery i świetnie się dogadują. U mnie sytuacja ułożyła się bardzo dobrze Fasti(amstaffka) chyba traktuje ja jak swoje maleństwo i mimo ze ma dopiero 15 miesięcy zachowuje się jak by wiedziała ze trzeba delikatnie się odchodzić z Et i(york). Na razie dopóki Eti nie podnośnie nie zostawiam ich w jednym pomieszczeniu, bo nie chce ryzykować przypadkowej kontuzji w zabawie.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Ludzie musze przyznać ze są zaskoczeni i każdy przechodzący koło naszego ogródka pyta właśnie „jak one się dogadują ?”. Fajnym wzrokiem patrzą na nas ludzie z pieskami schodzący nam z drogi tak na wszelki wypadek a tuż za Adamem i Fasti idę ja z taka kruszynką i mówię „ona nie jest agresywna widzi Pan jaka ma współlokatorkę”.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Nasza amstaffka jest takim łagodnym psem ze aż chyba do przesady, nieraz się śmiejemy że się zachowuje jak jakiś bezdomny pies ponieważ jak ktoś przechodzi koło domu to leci za nim w wzdłuż ogrodzenia z nadzieją w oczach że może ja pogłaszcze. Psy kocha wszystkie małe czy duże nie ma znaczenia nawet te które warczą ze wściekłości na jej widok są obskakiwane i lizanie. Dlatego tez nie jest jeszcze wystawiana, jest za bardzo wylewna w stosunku do psów i nic ja wtedy nie interesuje.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Przerobioną mam tylko tą fotkę, ale wieczorem wystawie fotki z ich wspólnych zabaw.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Pozdrawiam Ania[/SIZE][/FONT] [IMG]http://img399.imageshack.us/img399/310/img1505smallpt3.jpg[/IMG]
nane Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 [CENTER][COLOR=magenta][FONT=Courier New][SIZE=4]ja powiem:razz: tylko tyle w tym roku do Szczeciana nie przybywam[/SIZE][/FONT] [/COLOR][/CENTER]
agoosia Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 Amix czekam z niecierpliwoscią na fotki!! ja mam owczarki niemiecki to suki zagryzby by moja mala pies jakos ja toleruje ale nie znisi jak okzauje wieksze zainteresowanie mojej malej niz jemu wiec wykluczone sa jakiekolwiek spotkania ich razem.. byc moze niedlugo pojawi sie w naszym otoczeniu jeszcze cane corso mam nadzieje ze dogada sie z mala :)
AmiX Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Witam :)[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Powiem ci za najlepsza sytuacja jest, kiedy do starszego w moim przypadku amstaffa trafia szczeniak który nie jest dla niego żadnym zagrożeniem i o żadną pozycje nie musi „walczyć”. Natomiast jak żyła moje ukochana Deizunia (york) i przyszła do domu amstaffka nie było aż tak kolorowo, ani jedno ani drugie nie chciało ustąpić i się podporządkować oczywiście nie było ani jednego nieprzyjemnego zdarzenia ale było widać ze nawet ich wspólna zabawa przeradzała się w końcu w rywalizacje, no i do końca Deizi się do amstaffki nie przekonała. Jeszcze co było ciężkie to to za młoda amstaffka była zauroczona włosami yorki ….serce mi pękało jak ja ciągnęła za włosy. Teraz już wyrosła i zdaje sobie sprawie ze Eti to maleństwo, na które trzeba uważać. Nawet jak trzeba to schodzi jej z drogi. Najlepiej wygląda to jak amstaffka jest obszczekiwana przez Etienne komicznie to wygląda jak Fast mając jej dosyć idzie na sofę bo tam mała nie wskoczy, siada i wdycha mówiąc chyba „takie małe a takie szczekliwe”.:evil_lol: [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Wklejam obiecane fotki mam nadzieje ze nas nie pogonią bo to nie ten dział;) [/SIZE][/FONT] [IMG]http://img507.imageshack.us/img507/377/p1010750fg0.jpg[/IMG] [IMG]http://img507.imageshack.us/img507/523/p1010752yo2.jpg[/IMG] [IMG]http://img507.imageshack.us/img507/8940/p1010751gf9.jpg[/IMG] [IMG]http://img254.imageshack.us/img254/5069/p1010753zq4.jpg[/IMG] [IMG]http://img507.imageshack.us/img507/9152/p1010757ww4.jpg[/IMG] [IMG]http://img517.imageshack.us/img517/2508/p1010740ne2.jpg[/IMG] Pozdrawiam Ania
Neva Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 Miło poczytać i pooglądac. Takie moje spomnienie .......... Tęsknie za moja mnądrą amstafką-Aferką
AmiX Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Neva bardzo nam miło :) dziękujemy za miłe słowa[/SIZE][/FONT]
agoosia Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 AmiX dziekuje Ci slicznie :) zdjecia niesamowite az chce wiecej!! no sliczne obie sunie!! musze sie przyznac ze zawsze bardzo zle ocenialam amstafy teraz kiedy poglebilam lekko swoja wiedze jestem wrecz zauroczona tą rasą choc sama chyba sie nie zdecyduje zreszta narazie nie mam mozliwosci :P teraz wiem ze te psy nie są glupie tylko czasem ich wlasciciele i stad rodza sie problemy
Neva Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 To zdjecia najwiekszego i najmniejszego terriera. Obie rasy to terriery, tylko te duze maja cierpliwosc niesamowita do tych maluszkow. Moja amstafka jak tylko pojawialy sie szczeniaczki w naszysm domu zaraz dostawala mleczka i w wieku 5-6 tygoni przejmowla pomału opieke nad małymi yoreczkami. One chcetnie kozystały z mleczka takiej duzej cioci. :cool3: Amstafka potrafila polozyc sie do legowiska ze szczeniakami i nigdy nie przygniotla , nie nadepnela szczeniaka.Byly zawsze cudnie wylizane , wypieszczone przez kochana ciocie:loveu::loveu: Obgryzały jej uszy, nos, , drapały chodziły po niej , a Afera tylko cierpliwie lezała, cala szczesliwa, czasami oko jedno podniosla . Taka kochana była......... 13 lat miała jak od nas odeszła [*]
Nadia86 Posted June 15, 2007 Posted June 15, 2007 Faktycznie zdjecia cudne az milo popatrzyc:) kurcze jak ja bym chciala miec drugiego psiaka wlasnie bo zaniedlugo sie wyprowadzam i bede mieszkac samiutka z mojai chialabym jej kupic towarzyszcza... yorczka chce miec obowiazkowo drugiego bo sa przekochane ale jeszcze mysle nad Donkiem i nad owczarkiem australijskim tylko sie boje ze Donek no moglby nie byc za mily dla malej i w ogole no nie do mieszkania a Australijskie no sa nie dosc ze lagodne to jeszcze cudne wierne i niesamowicie inteligentne.I tak ja mam kilka ulubionych ras ale jak przychodzi co do czego to badz yu czlowieku madry zeby kupic psa ktoremu byloby dobrze zarowno z yorkaskiem jak i w mieszkaniu(wychadzac na dluuugie spacery)
agoosia Posted June 15, 2007 Posted June 15, 2007 znam to ja jakbym tylko mogla to zalozylabym psiarnie w domku :) teraz zostalam poproszona o dobor psa dla przyjaciela (stanela na tosa inu) i chlopaka ktory mieszka sam w domku i potrzeby=uje psa lagodnego dla dzieci a zarazem stroza.. mam wrazenie ze to ja bede ukaladala tego psa bo on kocha bardziej koty :) aha pies ma byc bardzo przyjacielski lubic lowic rybki z panem i dlugie spacery ale nie koniecznie na smyczy.. moze macie jakies propozycje ja sie powanie zastanwiam na cane corso
AmiX Posted June 15, 2007 Posted June 15, 2007 [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Witam[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Bardzo wam dziękuje za miłe słowa.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Ja i tak mimo tego ze mi się tak dobrze ułożyło miedzy pieskami uważam ze najlepszym towarzyszem dla Yorka jest drugi York tak jak dla Amsaffa drugi Amstaff. W naszym już wspólnym domu trzeba było się dogadać jak to zrobić mój Adam zawsze chciał Amstaffa od kiedy na wystawie w Szczecinie poznaliśmy hodowcę z Gold Bonzo ale Yorki także uwielbiał mówi na nie „małe rozrabiaczki" ja znowu od dzieciństwa razem z mamą marzyłyśmy o Yorku w Polsce tak jeszcze za bardzo nie dostępnym .No i mamy w domu teraz 2 diabełki.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Jest u nas płodził obowiązków wydaje mi się ze psy tez pojęły kto sobie kogo wybrał. Ale Adam jest trochę zazdrosny ale nie o mnie;) tylko o Yorka która jest tak do mnie przywiązany ze wygląda to tak jak by on dla niej mógł nie istnieć. A znowu Amstaffka w ogóle mnie się nie słucha jak wypuszczę ja na ogród to później latam za nią bo nie chce przyjść do domu jak ja wołam.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Wesoło mamy:evil_lol: [/SIZE][/FONT] Pozdrawiamy Ania,Adam,Eti i Fasti [IMG]http://img340.imageshack.us/img340/7589/p1010058kf2.jpg[/IMG] [IMG]http://img157.imageshack.us/img157/9696/p1010059yx6.jpg[/IMG] [IMG]http://img157.imageshack.us/img157/8295/p1010061ln9.jpg[/IMG]
Alka Posted June 15, 2007 Posted June 15, 2007 Dziewczyny , wszystko fajnie ale temat topika jest inny.Trzymajmy się zasad...
Neva Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 Kto byl na wystawie w Szczecinie?? Moja suczka ocena doskonała. Sędzia bardzo sympatyczny i wybieral na prawde piekne psy
AmiX Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Pogoda na dzisiejszej wystawie była okropna mam nadzieje ze jutro będzie lepiej.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Pieski faktycznie bardzo ładne szkoda że tak lało że człowiek nie zdarzył nacieszyć oka. [/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Moja Etusia dzisiaj obserwowała bardziej doświadczonych przed sowim debiutem, a po wszystkim pierwszy raz ustawiłam ją na ringu i zrobiłyśmy pierwsze kółeczko :) [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Pozdrawiam Ania [/SIZE][/FONT]
Ramona Posted June 17, 2007 Posted June 17, 2007 Aniu i jak poszło Etience na ringu za tym pierwszym razem?Czy ladnie sobie chodziła czy jeszcze nie za bardzo?;)
PositiveThought Posted June 17, 2007 Posted June 17, 2007 a ja jestem strasznie niezadowolona. nie dość, że padało(jak ktoś widział zmokłą kurę z mniejszą przemoczoną kurą, to my), dwa, że jakiś głupi obcokrajowiec zaczął na mnie wrzeszczeć, gdy robiłam zdjęcia, potem jakiś gruby facet zaczął mnie pchać, że prawie się wywaliłam. a tak w ogóle to w związku z tym, że z psem byłam, odsyłali mnie od wejścia, do wejścia, bo weterynarz miał cośtam sprawdzić. weta nie znalazłam, więc łaziłam po wystawie nielegalnie. nawet biletu mi nie sprawdzili przy wejściu :shake:
AmiX Posted June 17, 2007 Posted June 17, 2007 [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Ja oczywiście byłam z małej bardzo zadowolona i dumna :)także z komentarzy ludzi bardziej doświadczonych;) . Ćwiczenia wyszły b.dobrze mała stałam bardzo cierpliwie i ładnie, nad biegiem musimy jeszcze popracować, wiec myślę ze zgłoszę Etienne na wystawę w lipiec do Koszalina lub Gorzowa .[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Co do dzisiejszej wystawy na Lubieszynie pogoda w sumie dopisałam wiec można było popodziwiać pieski .Słuchając komentarzy p. sędzi byłam zaskoczona jej ocenami i chłodem najlepsze był opis „dwie gumki, trzy spinki i kokardka nie rozumiem takiego uczesania” a potem dodała„proszę to ściągnąć” W porównaniu do wczorajszego sędziego wyłapywała wszystkie błędziki.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Pozdrawiam i gratuluje wszystkim wygranym :)[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Ania[/SIZE][/FONT]
beatkacg Posted June 17, 2007 Posted June 17, 2007 Witam mi udało się być w sobotę na wystawie-jako widz, pare fotek yorków zrobiłam-umieściłam w dziale wystawy-szczecin, AmiX rozglądałam sie za Wami, ale kręciłam się między yorkami, hartami i ozdóbkami i Was nie wypatrzyłam. Może innym razem uda nam się poznać. Pozdrawiam Beata
Ramona Posted June 17, 2007 Posted June 17, 2007 Aniu no ba niczego sie innego nie spodziewałam tylko bardzo dobrych komentarzy na temat Etienki :) jakby mówili co innego to chyba by byli slepi hihi
AmiX Posted June 17, 2007 Posted June 17, 2007 [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Beatko to tak jak my lataliśmy miedzy Amstaffami i Yorkami. Też nigdzie ciebie nie dojrzałem:lookarou: , szkoda ale myślę że nie raz jeszcze będziemy miały okazje do pogadania.[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman][COLOR=black][B]Sahar[/B] [/COLOR][COLOR=black]dzięki za miłe słowa[B];)[/B] [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman][COLOR=black]Pozdrawiam Ania[/COLOR][/FONT][/SIZE]
Magda Posted June 17, 2007 Posted June 17, 2007 [quote name='AmiX'][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Ja oczywiście byłam z małej bardzo zadowolona i dumna :)także z komentarzy ludzi bardziej doświadczonych;) . Ćwiczenia wyszły b.dobrze mała stałam bardzo cierpliwie i ładnie, nad biegiem musimy jeszcze popracować, wiec myślę ze zgłoszę Etienne na wystawę [B]w lipiec do Koszalina[/B] lub Gorzowa .[/SIZE][/FONT][/quote] O tak! Chętnie Wam pokibicujemy:multi: A macie może jakieś fotki z wystawy?:razz:
PositiveThought Posted June 17, 2007 Posted June 17, 2007 ślepotko kochana, zajrzeć do mnie to się nie chciało, wstawiłam dwie, po których widać jakość... :shake: a Beatkacg zamieściła fotki w dziale wystawy, czy gdzies tam. idę siebie poszukać :evil_lol:
Neva Posted June 17, 2007 Posted June 17, 2007 [quote name='AmiX'][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Ja oczywiście byłam z małej bardzo zadowolona i dumna :)także z komentarzy ludzi bardziej doświadczonych;) . Ćwiczenia wyszły b.dobrze mała stałam bardzo cierpliwie i ładnie, nad biegiem musimy jeszcze popracować, wiec myślę ze zgłoszę Etienne na wystawę w lipiec do Koszalina lub Gorzowa .[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Co do dzisiejszej wystawy na Lubieszynie pogoda w sumie dopisałam wiec można było popodziwiać pieski .Słuchając komentarzy p. sędzi byłam zaskoczona jej ocenami i chłodem najlepsze był opis „dwie gumki, trzy spinki i kokardka nie rozumiem takiego uczesania” a potem dodała„proszę to ściągnąć” W porównaniu do wczorajszego sędziego wyłapywała wszystkie błędziki.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Pozdrawiam i gratuluje wszystkim wygranym :)[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Ania[/SIZE][/FONT][/quote] Sędzia , to taki człowiek tóry powiniem wzbudzać autorytet . Tu nie chodzi o krytyke , tylko o znalezienie w kazdym piesku tego co jest w yorkach piękne. Sama ocena i lokaty sa jakims kryterium. Nikt nie lubi słuchać żle o swoim piesku a zwłaszcza ten co jest pierwszy raz na ringu i moze sie szybko zniechęcić.To przede wszystkim jest zabawa!!!!! Dobry sędzia ocenia sprawiedliwie , surowo i zawsze pozostawia po sobie bardzo dobre wrazenie.
AmiX Posted June 17, 2007 Posted June 17, 2007 [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Moja sunia nie była oceniana przez tą sędzię. To właśnie ja podchodzę do tego jak do zabawy i uważam ze każdy powinnam. Wiem że wiedza tej Pani jest ogromna ale szkoda mi było osób które są wpatrzone w swoje pieski i pewnie kochają je nad życie a słyszą czasem bardzo nieprzyjemne słowa. [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Pozdrawiam Ania[/SIZE][/FONT]
yoreczka Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 Witam :) po długiej przerwie i zapraszam do obejrzena zaległych migawek z Inowrocławia ;)
Recommended Posts