Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='sh_maniak']Wind w jakim programie robisz te cudne ramki? :roll:

Mam taka jedna fotke, która chciałam dac do wywołania sobie i próbowałam stworzyc jej taka rameczke i nic :([/quote]

Hej :)

Wszystko w PhotoShop'ie CS. Generalnie do wszystkiego uzywam tylko tego jednego programu, oraz zainstalowanych do niego plug-in'ow :-)

Posted

Moja modelka na wrzesien :lol:

[img]http://img303.imageshack.us/img303/9655/img0767xy4lp.jpg[/img]

[img]http://img303.imageshack.us/img303/4223/img0770xy2sl.jpg[/img]

I moj Model :-)

[img]http://img207.imageshack.us/img207/3663/img0714xy5ua.jpg[/img]

[img]http://img207.imageshack.us/img207/2500/img0703xy7mg.jpg[/img]

Posted

Do sesji, ktora odbedzie sie w czwartek (15.09.05) poszukuje bardzo szczuplej dziewczyny o delikatnych, lub wrecz przeciwnie ostrych i charakterystycznych rysach twarzy (moze byc piegowata).
Najwazniejsze, ze ma byc bardzo, bardzo szczupla.

Sesja typu "street photo", ktorej tematem przewodnim bedzie kobiecosc.
Zdjecia zostana zaprezentowane w projekcie dla Elite Model.

Dziewczyny absolutnie nie musi miec nic wspolnego z modelingiem. Wazne aby uosabiala wspolczesne spojrzenie na mloda kobiete/nastolatke :)

Zgloszenia (zdjecie calej sylwetki i twarz) bardzo prosze kierowac na mojego maila ;)

A co ... troche prywaty uskutecznilam ;)

Posted

:evil: no nie
kiedy odejdziemy od promowania wychudzonych patyczakow, jako idealu kobiecego piekna?
sama jestem bardzo szczupla osoba, ale wiele razy slyszalam ze to wcale nie jest ladne i ze kobieta powinna miec kraglosci... a te diabelne pisma i projektanci, ciagle wmawiaja nam cos innego!
wystarczy spytac przecietnego faceta z ulicy co mu sie podoba: tyczka czy kobieta...

no, to tak sobie pomarudzilam troszke

ale Twoje zdjecia, Wind uwielbiam :)

Posted

[b]Teklunia,[/b]

Ehhh ... ja wiem, wiem ... Ale spojrz na to troche inaczej ;) O ile bardzo szczupla modelka, jak sie na nia tak normalnie patrzy wyglada no coz ... chudo, o tyle na zdjeciach (kamera, aparat foto dodaja kilogramow, nie mowiac juz, ze flash w studio dorzuci kolejne 5 - 10 kg cialka) optycznie zawsze wyglada grubiej niz w realu :(
Dlatego do zdjec poszukuje sie glownie "chudosci", aby ta chudosc pokazac jako normalna sylwetke ;) Nie ma sie wtedy problemu z nawet malymi waleczkami tluszczu, ktore w blasku swiatel urastaja do wielkich tlustych placow, tudziez wystajacych brzuszkow, kraglosci na udach i podwojnych podbrodkow ...

Z drugiej strony nic na to nie poradze, ze obecnie chcac kupic rozmiar np. 38 w sklepach typu Orsej otrzymuje sie ubranko skrojone jak dla lalki Barbie o rozmiarze 34 :(

[b]dbsst, siostra[/b], a Wy z czego, co? :evil:
[b]
Wciaz poszukuje dziewczyny o rozmiarze 34 - 36![/b]

Posted

[quote name='Wind']Ehhh ... ja wiem, wiem ... Ale spojrz na to troche inaczej ;) O ile bardzo szczupla modelka, jak sie na nia tak normalnie patrzy wyglada no coz ... chudo, o tyle na zdjeciach (kamera, aparat foto dodaja kilogramow, nie mowiac juz, ze flash w studio dorzuci kolejne 5 - 10 kg cialka) optycznie zawsze wyglada grubiej niz w realu :(
Dlatego do zdjec poszukuje sie glownie "chudosci", aby ta chudosc pokazac jako normalna sylwetke ;) Nie ma sie wtedy problemu z nawet malymi waleczkami tluszczu, ktore w blasku swiatel urastaja do wielkich tlustych placow, tudziez wystajacych brzuszkow, kraglosci na udach i podwojnych podbrodkow ... [/quote]Teraz wiadomo czemu faceci maja takie lepkie lapki i fotom nie wierza :lol:
Mialam okazje podziwiac pania Schiffer na wielkim plakacie.
Siedziala sobie z waleczkiem tluszczu na brzuchu . Reklamowala akurat bielizne.
Boszeeesz Ty moj .... jakie to bylo odrazajace :shake: :lol:

Posted

[b]Evelino,[/b]

Pani Shiffer jest jedna ... i w jej nawet pryszcz na nosie ujedzie. A cala rzesza przebijajacych sie modelek musi byc albo nadwyraz piekna i fotogeniczna, albo oryginalna i charakterystyczna. Bez wzgledu jednak, jaka jest to nie moze grzeszyc jednym ... a mianowicie waga, ktora nie odpowiada agencji :lol:

Posted

[quote name='Wind']
Z drugiej strony nic na to nie poradze, ze obecnie chcac kupic rozmiar np. 38 w sklepach typu Orsej otrzymuje sie ubranko skrojone jak dla lalki Barbie o rozmiarze 34 :(

[b]dbsst, siostra[/b], a Wy z czego, co? :evil:
[b]
Wciaz poszukuje dziewczyny o rozmiarze 34 - 36![/b][/quote]

coś z tymi rozmiarami ostatnio chyba jest nie tak, bo ja mam wszystkie ubranka 36-38, a kilka dni temu kupowałam spudnice i w 36 nie weszłam :roll: w 38 tez nie :o , a za to 40 była idealna ... oczy mi normalnie z orbit wyszły, ze ja kupiłam 40 :o

Posted

[quote name='Wind'][b]Evelino,[/b]

Bez wzgledu jednak, jaka jest to nie moze grzeszyc jednym ... a mianowicie waga, ktora nie odpowiada agencji :lol:[/quote]

z ciekawości czystej pytam ...... ile mniej więcej kg ? :roll:

Posted

[quote name='sh_maniak'][quote name='Wind'][b]Evelino,[/b]

Bez wzgledu jednak, jaka jest to nie moze grzeszyc jednym ... a mianowicie waga, ktora nie odpowiada agencji :lol:[/quote]

z ciekawości czystej pytam ...... ile mniej więcej kg ? :roll:[/quote]

To zalezy od wzrostu i proporcji pomiedzy masa miesniowa a tkanka tluszczowa modelki. Generalnie zawsze podaje sie wymiary np. wzrost 177, biust 89, talia 60, biodra 89. Wtedy "na oko" a wlasciwie na wymiary widac, ze modelka jest szczupla :-)

Posted

zozumiem, że to gdziec do ok 48-55 kg :wink:, albo za duzo :roll:
qrcze nie znam sie :lol: :lol:

ja całkiem niedawno wazyłam 43 kg i wygladałam jak patyk, brzydko, a te modelki slicznie wygladają, dlatego mysle ze ważą ciut więcej :wink:

Posted

sh maniak! 43 kg?!?
na Boga, to ile TY masz wzrostu i lat???
pytam bo wiem ze przy wzroscie ok 163 (mój) taka waga wyglada fatalnie i ja przynajmniej robilam wszystko, zeby przytyc... udalo sie na szczescie (czego jako 100% kobieta teraz czasem zaluje i narzekam sobie... ;))
Ty chudzinko, zglaszaj sie szybko do Wind :wink: