Basia i Barni Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Collie została znaleziona w środę, 13 maja na poboczu drogi. Wygladała jakby chciała zejść z mostu do wody. Było gorąco, a ona wycieńczona, wystraszona i chora. gdy ją znaleźli połozyła tylko łeb na ramieniu wybawcy Na fotkach tego nie widać, ale ta sierść to jeden wielki filc. Ostrzygł ją specjalista w sobotę. Zajęło mu to 6 godzin. Wyciągnął przy tym ponad 50 kleszczy. Ranki po tych paskudach widać na "łysych" fotkach. Już się goją... Co dwa dni wożona jest na wizytę do weta, miała takie zapalenie stawów, ze nie mogła stanąć na nogi normalnie. Wet stwierdził, że mogła być trzymana w zamknięciu, a potem długo się tułała. Poza tym ma stan zapalny dziąseł... i najpiękniejsze na swiecie spojrzenie. I tak cudnie się cieszy na widok wybawcy. Ktoś ją krzywdził, ma blizny na mordce. Je dosłownie wszystko, jest bardzo ufna, przełagodna. Jedybe czego się boi to wejście przez jakiekolwiek drzwi. Wet ją zanosił na wagę, a dzisiaj żeby jej nie stresować wyszedł do nas do samochodu. Aut się nie boi, grzecznie siedzi. Niestety nie mamy dla niej domu tymczasowego musi przebywać w kojcu :( Znajduje się w Gubinie. POTRZEBUJEMY WASZEGO WSPARCIA FINANSOWEGO Quote
Basia i Barni Posted May 18, 2009 Author Posted May 18, 2009 jeden wielki filc -wygląda to tragicznie została wystrzyżona u fryzjera fotki będa za momencik Quote
Spinca Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Basiu, mogę prosić o jakiś kontakt do Ciebie na PW. Coś będziemy działać na szybko Ależ skaczą te posty :angryy: Quote
Basia i Barni Posted May 18, 2009 Author Posted May 18, 2009 wszystkich maniaków collie prosimy o pomoc Quote
Basia i Barni Posted May 18, 2009 Author Posted May 18, 2009 tutaj suńcia po fryzjerku :placz::placz::placz::placz: Quote
nika100 Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 suńko już miałaś szczęście że trafiłaś na swego wybawcę... dużo zdrówka kochana ! i brawa dla fryzjera bo była to zapewne ciężka praca ! Quote
Basia i Barni Posted May 18, 2009 Author Posted May 18, 2009 Spinca napisał(a):Wrzucam od razu suńkę na fundacyjne forum dzieki bardzo ja prowadze wątek ,bo Agnieszka nie ma czasu zajeta jest innymi biedami podam ci numer telefonu od niej zza dnia 602821394 ja jestem ciągle na gg i to nadzoruje moje gg to 7737435 Quote
Basia i Barni Posted May 19, 2009 Author Posted May 19, 2009 podnoszę piękną dziewczyne -ktos pomoże?:shake: Quote
Spinca Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 Basia i Barni napisał(a):podnoszę piękną dziewczyne -ktos pomoże?:shake: Ja już przekazałam temat, czekam na odpowiedź Quote
Basia i Barni Posted May 19, 2009 Author Posted May 19, 2009 Spinca napisał(a):Ja już przekazałam temat, czekam na odpowiedź byłoby super, bo ona zasługuje na dom ciepły , jest grzeczna i przytulaśna Quote
mgie Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 Widzę,że collie w potrzebie jest coraz więcej. :shake: Quote
Ulka18 Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 Ciekawe kto wyrzucil taka biedna starunke? Pewnie juz wyrodzila co miala dla zarobku, a teraz jak smiec :shake: Bardzo ladnie ostrzygl fryzjer ta biedulke, futerko odrosnie na pewno ladniejsze. Quote
Basia i Barni Posted May 19, 2009 Author Posted May 19, 2009 mgie napisał(a):Widzę,że collie w potrzebie jest coraz więcej. :shake: niestety tak to bywa , nie tylko kundelki szukają domów :oops: Quote
Basia i Barni Posted May 19, 2009 Author Posted May 19, 2009 podnosimy piekna i czekająca na dom collie Quote
Basia i Barni Posted May 19, 2009 Author Posted May 19, 2009 podnosimy i ciekawe co tam dziewczyny od Collików wymyśliły , albo myslą :diabloti: Quote
Basia i Barni Posted May 19, 2009 Author Posted May 19, 2009 Spinca napisał(a):Myślą, myślą ;) no to ekstra ciekawe czy burzliwie :cool3: Quote
tayga Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 Dziękuję za zainteresowanie moją podopieczną... zwłaszcza Basi, że tak szybko zareagowała. Z przyczyn ode mnie niezależnych nie mogę spędzać zbyt wiele czasu przy komputerze. aaaa właśnie - to ja, wybawca. Suńka ma się coraz lepiej. Porusza się juz zupełnie normalnie, nawet bawi się z towarzyszem niedoli mieszkającym w kojcu obok. Bardzo się martwię tym, że ona nie chce wejść do budy. Jest osłonieta od nadmiernego słońca i od wiatru, ale nie może taka ogolona spać na zewnątrz :( Rozłożyłam jej materac, na to stare poszwy, ale to nie są warunki w jakich powinna przebywać. Ona potrzebuje domku:placz: Quote
Basia i Barni Posted May 20, 2009 Author Posted May 20, 2009 dziewczyny z collie załatwią dla SUNI leczenie oraz karmę , szukają DT płatnego - wszystko idzie w dobrym kierunku :loveu: Quote
donacja Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 Trzymam kciuki. Oby suńka jak najszybciej znalazła dom. Quote
Spinca Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 Dobra, mam cudne DT u dogomaniaczki..... dogrywam transport i już :multi: Będę potrzebowała Waszej pomocy Kochane Ciotki, najprawdopodobniej na odcinku Zielona Góra - okolice Śremu 31 maja. Pytajcie gdzie tylko możecie, proszę Quote
Basia i Barni Posted May 20, 2009 Author Posted May 20, 2009 cudowne wieści juz coś kombinuje :cool3: Quote
Spinca Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 Zrobiłam ogłoszenie http://www.dogomania.pl/forum/f521/31-maja-zielona-gora-srem-138171/#post12317490 Quote
Recommended Posts