Vesper Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 [quote name='Chiquita&DeeDee']Heheh, podobają mi się, bo zawsze chciałam mieć asta, ale jest zdecydowanie za duży, a staffik to wielkościowo był by ok, ale dziś rozmawiałam z hodowcą i z jedną osobą, która zna się na psach i na dzień dzisiejszy nie mogę sobie pozwolić na pewno na takiego psa- może jak kupimy większe mieszkanie. Ale szczerze mówiąc obaj nie polecają mi do moich chi takiego psiaka. Zobaczymy, pojadę do Wro to się pokręcę przy ringu staffików i podpytam co mają do powiedzenia hodowcy...;) Jak nie, to zostanę przy następnej chi:)[/QUOTE] A ja mam chi i Arielkę- czystej krwi stafficzkę, z resztą córkę Orki Pa-ttti, i nikt mi nie powie, że to był zły wybór. Małe pieski Ariela traktuje łagodnie, taka z niej klusia- natomiast co do dużych, a już nie daj Boże w typie malamuta (uraz z wieku szczenięcego) to kolorowo nie jest... Ale masz rację- im więcej się dowiesz, tym bardziej będziesz pewna decyzji- jakakolwiek nie będzie :). Quote
pa-ttti Posted September 27, 2011 Author Posted September 27, 2011 Dłuuuuga noc za nami. Lila zrobiła mi początkowo stracha, wydzwaniałam do lekarzy- żaden nie odbierał (środek nocy ale zwykle są pod telefonem i do dyspozycji), a jedyny który odbierał kazał mi się uspokoić i poczekać jeszcze. Stwierdziłyśmy z mamą że dłużej nie czekamy i jedziemy na cesarkę, ubrałyśmy się, mama wzięła jeszcze Lilę na siusiu i poza siusiu wyskoczyła jeszcze mała niespodzianka:) Więcej powiem wkrótce, wstawię też fotki, będę Was trzymać w niepewności... Powiem tylko że Lilianna to Matka Królów:) Quote
Vesper Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 Pa-tti, ja z Tobą nie mogę!!! :D Oj, lubisz nas trzymać w niepewności...:D Niecierpliwie czekam aż napiszesz coś więcej, bo rozumiem że Lila urodziła :multi: :cunao::thumbs:[COLOR="purple"][B] gratulacje dla dzielnej mamusi!!![/B][/COLOR]:BIG: Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 Patti, nie rób nam tego:evil_lol: to jest znęcanie psychiczne nade mną:lol: a ja mam takie słabe serduszko:evil_lol: Mów co się tam dzieje, ja Lili tak bardzo uwielbiam, bo ona jak Dee, a Ty mi tutaj tak każesz czekać:placz: Quote
pa-ttti Posted September 27, 2011 Author Posted September 27, 2011 dziękujemy :) jestem dziś padnięta, noc nieprzespana, może z 2 godziny spałam, potem jeszcze okropny egzamin z prawka, który prawie zdałam...Przed chwilą do domu wróciłam, nogi mi odpadają...A przede mną kolejne ciężkie noce, wstawanie co godzinkę do maluchów. Zresztą ja i tak budzę się na każdy najmniejszy pisk. Cieszy mnie że Lila ma apetyt, nie to co ostatnio. Dajcie ze 2 dni, i wstawię fotki i więcej info. arielka, Ty je za kilka dni na żywo zobaczysz:) Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 Ja też chcę..... :) No dobrze niech będzie 2 dni i ani minutki dłużej:loveu: :buzi: ucałuj Lili ode mnie i pogratuluj dzielnej dziewczynie:Rose::Rose: Quote
Vesper Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 Ja właśnie tak sobie kombinowałam żeby Ciebie poprosić o pokazanie maluszków Lilki :loveu:... Tylko żeby mamusia się nie denerwowała jak przyjadę... Ale jedno zdradziłaś- że więcej niż jedno szczeniątko i wcześniej- że jest kilku chłopców :D ("matka królów")... To teraz myślę czy jest ta wymarzona dziewczynka...:hmmmm: Quote
pa-ttti Posted September 28, 2011 Author Posted September 28, 2011 Ależ ja marzyłam o chłopcu, i Lila dała mi duży wybór :D Same chłopaki w tym miocie, ale za to jakie śliiiiczne:) oczywiście że Ci je pokażę, Lila jest spokojniejsza niż Zuzia przy małych na początku. Daj znać na kiedy się umawiamy w weekend (w sobotę się dostosuję, w niedzielę wolałabym jakoś przed południem). Quote
Oscar Patric Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 buziaczki zasyłam ślicznej Lilce Quote
Casablanca Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 [quote name='pa-ttti']Dłuuuuga noc za nami. Lila zrobiła mi początkowo stracha, wydzwaniałam do lekarzy- żaden nie odbierał (środek nocy ale zwykle są pod telefonem i do dyspozycji), a jedyny który odbierał kazał mi się uspokoić i poczekać jeszcze. Stwierdziłyśmy z mamą że dłużej nie czekamy i jedziemy na cesarkę, ubrałyśmy się, mama wzięła jeszcze Lilę na siusiu i poza siusiu wyskoczyła jeszcze mała niespodzianka:) Więcej powiem wkrótce, wstawię też fotki, będę Was trzymać w niepewności... Powiem tylko że Lilianna to Matka Królów:)[/QUOTE] [B]Pa-ttti :angryy:[/B] sadystko jedna! :flaming:mów ile maluchów i foteczki dawaj :evil_lol: A tak w ogóle gratulacje dla mamusi:Rose: Quote
Vesper Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 [quote name='pa-ttti']Ależ ja marzyłam o chłopcu, i Lila dała mi duży wybór :D Same chłopaki w tym miocie, ale za to jakie śliiiiczne:) oczywiście że Ci je pokażę, Lila jest spokojniejsza niż Zuzia przy małych na początku. Daj znać na kiedy się umawiamy w weekend (w sobotę się dostosuję, w niedzielę wolałabym jakoś przed południem).[/QUOTE] Czyli może w sobotę o 12-stej? Pasowałoby Ci? :lol: Same chłopaczki...:loveu: Strasznie ich jestem ciekawa... I ja również straaasznie czekam na chociaż jedną foteczkę :razz:... Pa-ttti, w co mam się zaopatrzyć? Chodzi mi o to jaka karma, czy z witamin może być niebieski Can-vit, posłanko mam- jeden z tych domków kupionych na wystawie- Chikusia swój uwielbia, a Milka śpi na starej bluzie mojego TZa i nic jej skłoni do zmiany "posłania" :D Całą ekipę odrobaczyłam, zaszczepieni są, jeszcze tylko kilka zabawek- gryzadełek muszę dokupić- jakoś mi dziwnie te mniejsze wywędrowały;)... Quote
pa-ttti Posted September 28, 2011 Author Posted September 28, 2011 Mały jest na starterze Royala, w poniedziałek zamawiałam wyprawki, mam nadzieję że do piątku będą...Jak nie to się umówimy jakoś, albo prześlę Ci pocztą :) Witamin jak na razie nie dawałabym, tzn uzgodnij to z wetem ale wydaje mi się że w starterze jest zbilansowana ilość witamin i minerałów. Oczywiście niedługo mały przejdzie na juniorka, albo na inną karmę, jaką karmisz psiaki. Nie każę Ci przecież karmić zawsze Royalem:) Gryzaki, zabawki- szczeniaki to uwielbiają, im więcej tym lepiej. Śpią w budce, ale ostatnio zauważyłam że najlepiej im się śpi na podkładzie, takim świeżo położonym oczywiście. no dooobra, nie będę Was trzymać w napięciu:) Mamy 4 chłopaków, poród zaczął się o 21wszej, skończył o 2giej. Wagi urodzeniowe 74-108gram. [IMG]http://i55.tinypic.com/23st7hg.jpg[/IMG] [IMG]http://i56.tinypic.com/33c3fcl.jpg[/IMG] Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 Ale piękne:loveu: Jejku, ale z Lili dzielna dziewczynka...:iloveyou: Jestem w szoku, naprawdę... ile ona waży? 4 dzieciaków to całkiem sporo. Quote
Vesper Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 :loveu: :loveu: :loveu:... Boziu jakie cudeńka...:iloveyou:Ten jeden jest wyraźnie większy od reszty braciszków :lol: No i widzę też najprawdziwszą czekoladkę!!! :loveu:No nie powiem, Lila się postarała, szczeniaczki są cudne...:p Pa-ttti, lepiej mnie pilnuj w sobotę:knuje:... ;) Bo jeszcze coś małego ciociuni do torby "przypadkiem" wpadnie- ja się zakochałam!!!:evil_lol: A poważnie- masz już swojego faworyta? edit: Dobrze że o podkładach mi przypomniałaś- chociaż mam zawsze kilka w domu do kuwetki dla Chicki, to zrobię zapas... No i Starterka jutro kupimy, a kiedy u Ciebie będę powiesz mi w jakim wieku przechodzi się na juniorka- wstyd, ale zapomniałam. Mam nadzieję że Drakuś nie będzie tęsknił bardzo... może moje dziewczynki go utulą- chociaż to nie to samo co mama... Dlatego prosiłabym o jakąś szmateczkę z zapaszkiem "gniazda"- tak podobno szczeniak czuje się pewniej w nowym miejscu... :D ha ha, dobrze że legowisko czerwone- nikt maluchów nie zauroczy ;) Quote
pa-ttti Posted September 28, 2011 Author Posted September 28, 2011 Arielka, też mi dziś przyszło do głowy że wśród tych malizn jest jakaś czekolada. Na razie nie wiem tego, bo noski jeszcze różowe. Mój faworyt to oczywiście ten który wymaga największej uwagi, bo jest najmniejszy, czyli rudzielec. Ale przy wyborze w późniejszym czasie będę się kierowała wieloma cechami, w końcu ma być wystawowiec:) Szmatkę dostaniesz, a co do godziny to 12ta w sobotę jak najbardziej mi pasuje. Na juniora po 2gim miesiącu już można przejść, ale nie widzę przeszkód żeby dłużej na starterku psa potrzymać, nabierze masy. Chiquita, miot liczny jak na Lilkę, tzn 4ka często zdarza się u chi, ale Lila taka maleńka. Cieszę się że ma apetyt, i poza tym że chętnie zjada kurczaka, Animondę, jakieś kiełbaski dla psów, to jeszcze chętniej pije taki specjalny proszek rozpuszczany w wodzie dla rekonwalescentów, Royala. On jest super odżywczy, i bardzo jej smakuje. Za to na chrupki nawet nie spojrzy...Lilka normalnie waży 1,9-2kg. Quote
Vesper Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 Ucałuj mamusię, widać na fotkach że zmęczona troszkę... :buzi: Ten rudzielec to ja właśnie o nim myślałam że czekolada będzie, ale ten drugi- największy-tzn ten który leży najbliżej ogonka Lili, też po przyjrzeniu się wygląda na czekoladę- ciemną. Nie wiem właściwie czy maluszki z wiekiem ciemnieją czy jaśnieją :hmmmm: Ale ten "jasna czekoladka" czy jak piszesz rudy- też ma świetną tą maść. I wszystkie mają tzw "irlandzkie znaczenia"- u chi się na to nie patrzy, ale ciekawe to jest, bo wcześniej nie widziałam takich typowych irlandzkich znaczeń u chihuahua- często występują, chociaż w części- u staffików. Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 Dzielna Lila, taka kruszynka, a taka dzielna mama:loveu: Też mi ten rudasek wpadł w oko najbardziej;) Choć miałam wrażenie, że najmniejszy jest jego braciszek obok. Jeszcze raz wyściskaj maluchy i mamusie:loveu: Życzymy miłego dnia i czekamy na nowe zdjęcia;) Quote
Journey Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 Gratuluję maluchów. Lubię takie kolorki :) Quote
pa-ttti Posted September 29, 2011 Author Posted September 29, 2011 Dziękujemy! Maluchy po nocy przytyły, wszystkie są żarłoczne:) Nie wiedziałam że takie umaszczenie nazywa się "irlandzkie". Wszystkie maluchy mają podobne znaczenia, a 2 z nich są prawie identyczne. Początkowo wydawało mi się że jeden jest czarny, ale wszystkie są brązowe, bardziej lub mniej, poza jednym rudzielcem. Lila dzielnie się zajmuje nimi, ucieka tylko czasem z posłania bo lampa grzewcza ją męczy i musi się ochłodzić..:) rośniemy: [IMG]http://i52.tinypic.com/icmr8m.jpg[/IMG] Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 Jaka dzielna mama!!! :) i kochane maluszki:loveu: Quote
Casablanca Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 Pięęęękne kluseczki :loveu::loveu::loveu: Lila maleńka taka do nich strasznie :lol: A jeśli się Patrycja zgodzi to wstawię zaproszenie na bazarek na długi Fado i Gałeczki: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/215125-quot-Koralikowy-szał!-quot-Biżuteria-i-Zawieszki-na-długi-Fado-i-Gałki-do-22.10.11r[/URL]. Quote
Oscar Patric Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 Gratulacje,zdrówka mamusi i maluszką,słodkie są :) Quote
Vesper Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 Maluszki Lili rzeczywiście rosną w oczach :O... :lol: A ja już się nie mogę doczekać dnia jutrzejszego...:) Quote
pa-ttti Posted October 1, 2011 Author Posted October 1, 2011 Daisy [IMG]http://i53.tinypic.com/dnoity.jpg[/IMG] [IMG]http://i53.tinypic.com/6rk4kn.jpg[/IMG] a tu imiona dla Lilowych dzieci: Eli Eliyah Eldorado Espero Draco pojechał dziś do arielki, z niecierpliwością czekam na wieści :) Quote
Casablanca Posted October 1, 2011 Posted October 1, 2011 Ale Daisy jest pięęękna! :) Imionka bardzo ładne ;) Quote
Recommended Posts