pa-ttti Posted July 27, 2011 Author Posted July 27, 2011 Wygląda że krótkowłose, ale za wcześnie żeby na 100% powiedzieć. Wszystkie kluski, mocne i zdrowe szczenięta:) A Zuzia wczoraj chyba zaczęła się gorzej czuć, bo leży sobie w posłanku (nie w swoim, zajęła posłanie Lili i warczy na nią, nie chce jej wpuścić). Czekam, mamy dziś 61-63 dzień. Quote
Casablanca Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 [quote name='pa-ttti']Wygląda że krótkowłose, ale za wcześnie żeby na 100% powiedzieć. Wszystkie kluski, mocne i zdrowe szczenięta:) A Zuzia wczoraj chyba zaczęła się gorzej czuć, bo leży sobie w posłanku (nie w swoim, zajęła posłanie Lili i warczy na nią, nie chce jej wpuścić). Czekam, mamy dziś 61-63 dzień.[/QUOTE] I jak? Może dzisiaj urodzi :) A tamte kluseczki cudowne ;) Quote
Vesper Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 [quote name='pa-ttti']Wygląda że krótkowłose, ale za wcześnie żeby na 100% powiedzieć. Wszystkie kluski, mocne i zdrowe szczenięta:) A Zuzia wczoraj chyba zaczęła się gorzej czuć, bo leży sobie w posłanku (nie w swoim, zajęła posłanie Lili i warczy na nią, nie chce jej wpuścić). Czekam, mamy dziś 61-63 dzień.[/QUOTE] A mierzysz jej temperaturę? Bo termin to już idealny na poród :) (tzn chyba licząc od pierwszego krycia, a przecież mogła "zaskoczyć" przy drugim np)... Nie denerwuj się, Zuzia wygląda zdrowiutko, myślę że będzie dobrą mamą. Jak wyekspediowała Lilę to może chcieć być bliżej Ciebie- może czuje że już się "coś" zbliża... A jak Lilka to przyjęła? Masz drugie posłanko? Mam jeszcze pytanie nt. szczeniaczków Coco- jakiej maluszki są płci? I sama Coco- po jakich rodzicach? Mnie w tej chwili najbardziej podoba się ten najciemniejszy z białymi znaczeniami. :) Quote
pa-ttti Posted July 27, 2011 Author Posted July 27, 2011 Ten najciemniejszy najprawdopodobniej zostanie u nas, jeszcze nic pewnego:) Od przybytku głowa podobno nie boli:) Chłopaki to te łaciate, sunia jest brązowa. Temperatury nie mierzę, nie sprawdza się (przynajmniej u nas...). Już 3 razy próbowałam mierzyć i skakała w górę i w dól, w końcu suczka i tak nieoczekiwanie się szczeniła. Co prawda każda sunia ma inaczej, może u Zuzi by się sprawdziło, ale już się zawiodłam na tej metodzie. Zaczyna się kopanie w posłaniu. Mam teraz 2 posłania w pokoju, Zuzia zajmuje raz jedno, raz drugie...Leży, już ją chyba boli brzuch bo postękuje, i ma smutną minę. Teraz jeszcze Lila jej przeszkadza bo skacze na nią i chce ją kryc, bo ma cieczkę i chyba zaczynają się dni płodne. Quote
Vesper Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 No jak szuka sobie miejsca, postękuje, łazi... to chyba możesz dziś mieć bezsenną nockę... :) Mocno trzymam kciuki :) Co do krycia Zuzi przez Lilę to u mnie są identyczne sytuacje :D Tyle że w tym przypadku żeby Zuzia się nie stresowała... Z resztą wiesz dobrze co robić :) A wybór chłopaczka trafiony- naprawdę ładnie się zapowiada:) Właściwie to taka czekoladka... Quote
Vesper Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 No właśnie- przyłączę się do pytania... Mam przeczucie że... Quote
pa-ttti Posted July 28, 2011 Author Posted July 28, 2011 Jestem po nieprzespanej nocy...Już po porodzie, mamy czarnuchy i trikolorkę. Ale więcej info jak również i zdjęcia będą dopiero za kilka dni, potrzymam Was jeszcze w niepewności:) Quote
Vesper Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 :thumbs: [COLOR="green"][B][SIZE="4"]wielkie gratulacje dla dzielnej mamusi!!! przesyłamy też życzenia dużo zdrówka dla maluszków i Zuzi[/SIZE][/B][/COLOR]:multi::BIG: Quote
pa-ttti Posted July 28, 2011 Author Posted July 28, 2011 dziękuję:) a teraz wycofuję się na kilka dni. czekają mnie bezsenne nocki przy Zuzi, a potem wyjeżdżam w góry- i znów bezsenne nocki :) także żegnam się wakacyjnie na jakiś czas:cool1: Quote
Vesper Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 Żegnam Cię Pa-tti, baw się dobrze w górach- z ciekawości zapytam czy bierzesz jakieś psy? No i liczę na to że za jakiś czas powiesz coś więcej o chłopaczkach ;) Ale na razie za wcześnie żeby o tym rozmawiać. Do kiedy Cię nie będzie? Quote
pa-ttti Posted July 29, 2011 Author Posted July 29, 2011 wyjeżdżam na niedługo, teraz jeszcze kilka dni będę w domu, pilnowała maluchów. Jadę z 10znajomymi więc zabieranie psa to zły pomysł... Moje gremliny zostaną z mamą:) Na razie nie wstawiam zdjęć psiaków, zrobię to jak tylko wrócę z Zakopanego. A dziś spokojna noc, wstałam tylko 3 razy do maluchów bo słyszałam pisk, posłanie leży przy łóżku. Wyszłam z Zuzią około 3ciej na ogród bo się kręciła, i przy okazji widziałam spadającą gwiazdę;) Quote
Casablanca Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 Gratulacje, gratulacje! :multi: Szczęśliwych wakacji i życzę, żeby ta spadająca gwiazda przyniosła zdrowy rozwój maluszków ;) :loveu: Quote
Vesper Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 Wypowiedziałaś życzenie? ;) Podobno się spełnia... ;) Dobrze, że Zuzia radzi sobie sama:) Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Jakie cudeńka Twojej Mamy :loveu: Gratulujemy porodu i czekamy z niecierpliwością na foteczki:lol: Quote
Vesper Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Patti jest konsekwentna i nawet rąbka tajemnicy nie uchyli...:diabloti: Ja też czekam, ale chyba jeszcze poczekamy trochę...;) Quote
Casablanca Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Ciekawość mnie rozbraja! :) no wracaj już z tych wakacji, psiaki czekają! Quote
pa-ttti Posted July 31, 2011 Author Posted July 31, 2011 ja jeszcze nawet nie wyjechałam, a już mam wracać? :) dziś o 3ciej wyjeżdżamy (w zasadzie to już jutro). Miałam dziś zrobić kilka fotek i wstawić, ale stwierdziłam że będę konsekwentna :eviltong: wstawię jak tylko wrócę. Zuzia zaczęła bardzo bronić swojego "gniazda", odgania Lilę, która nie może sobie miejsca znaleźc, boi się zejść z posłanka żeby zjeść czy się napić...poza tym chodzi i się trzęsie, batrzy na mnie błagalnie, mam wrażenie że czuje że wyjeżdżam bo kręci się za mną cały czas, widzi że jest zamieszanie, walizki...biedactwo moje kochane :( Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 No cóż ja cierpliwa jestem, więc poczekam sobie:) A konsekwencja to dobra cecha;) hehe Biedna Lila... Tulę ją mocno i posyłam mizianko na poprawę humorku:) dla Zuzi to może później, bo jeszcze mi życie miłe;) a tak poważnie to wyściskaj ode mnie obie:) Quote
Casablanca Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Jak Lilkaa się obawia, to ja ją z chęcią przyjmę na te kilka dni :eviltong: No nie bądź taka! Daj fotkę :evil_lol: cierpliwość to nie moja cecha Quote
pa-ttti Posted July 31, 2011 Author Posted July 31, 2011 No niestety, aparat już spakowany :) powiem Wam tylko że są 4 pieski (czarne- podpalane), i 1 sunia czarno-biała. Jak na razie tylko tyle, na zdjęcia jeszcze poczekajcie :) idę spać, krótki sen przede mną, Zakopane czeka, wrócę za kilka dni :hand: Quote
Vesper Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 Czekam z niecierpliwością :) Miłego wypoczynku...;) Quote
Casablanca Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 Ja tż czekam niecierpliwie :) Udanych wakacji! Quote
Vesper Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 ... Patti jak pojechała to słuch wszelki zaginął ...:D A ja siedzę jak na szpilkach... Maluszki pewnie już ślipka otwierają :) Quote
Recommended Posts