Paulina_mickey Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 Tyle potrzebujących beniów :-( chciało by się pomoc wszystkim a tu trzeba wybierać, to okrutne :placz: Quote
zuzlikowa Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 Paulina_mickey napisał(a):Tyle potrzebujących beniów :-( chciało by się pomoc wszystkim a tu trzeba wybierać, to okrutne :placz: ...to prawda...okrutna prawda:-( Quote
tula Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 okrutne, ale dobrze, że znajdujecie ludzi, którzy chcą je adoptować i działacie tak szybko i sprawnie, dzięki temu wiele bernardynków ma nowe dobre domy. Quote
Paulina_mickey Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 Zapraszam na nowo powstałą stronę adopcyjną bernardynów. Odnośnik w podpisie. ;) Quote
ANETTTA Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 tula napisał(a):okrutne, ale dobrze, że znajdujecie ludzi, którzy chcą je adoptować i działacie tak szybko i sprawnie, dzięki temu wiele bernardynków ma nowe dobre domy. to jest cudowne .....ale kasa brak kasy na wszystko ....gdzie nei spojrzysz katowany zabidzony oslepiony itd Quote
monikab Posted June 8, 2009 Author Posted June 8, 2009 Fliege36 bardzo dziękuję za wstawienie informacji!! Beny szczęśliwie dotarł na miejsce,w samochodzie był bardzo grzeczny pomimo podróży trwającej ponad 7 godzin.Spał albo obserwował przez okno. Miejscowosć bardzo urokliwa,dom położony na odludziu,pod samym lasem nad jeziorkiem.Praktycznie zerowy ruch samochodów.Panstwo bardzo mili,z niecierpliwością czekali na przybycie nowego członka rodziny.Powiekszyli budę,kupili karmę.Zawiozłyśmy jak zawsze przy oddaniu psiaka do adopcji,wyprawkę-obroże,smycz,kaganiec,adresatkę,przeciwpchłową obróżkę,miski,koc, suchą karmę,puszki,krople do oczu,szczotkę do czesania.Podwórko spore,mały kundelek do towarzystwa,Beny pokazał mu kto tu teraz rządzi.Kajtek poddańczo fikał na grzbiet wystawiając brzuch.Dogadają się.Koty troche gania ale krzywdy im nie ronbi.Największą jego ciekawosc wzbudził królik.Trącał łapą klatkę i koniecznie chciał dostać sie do środka.Mam nadzieję,że będzie miał dobrez.Ja jak zwykle przy oddawaniu do adopcji psa mam obawy,i zamartwiam sie o wszystko.Weterynarz podobo jest niedaleko.Najbardziej boję się o oczy Benego.Weterynarz w Radomiu go ogladał,stwierdził ze nic niepokojącego sie nie dzieje,ze moga to byc sprawy alergiczne.Zostawiłysmy nowym właścicielom krople,mam nadzieje ze będą mu zapuuszczać.Boję się zeby nie wystapiło suche oko lub trzecia powieka,zeby był regularnie odrobaczany.Za tydzien mają z nim iść zeby zaszcepic go na wściekliznę,bo na wirusówki juz dostał a za 2 tygodnir mają go raz jeszcze odrobaczyć,Moze jestem zbyt przewrażliwona,nie oczekuję pałaców a jedynie dużo miłości,godziwego traktowania,ciepłej miski i opieki weterynaryjnej.Czy to tak wiele??chyba nie.Ryczałam jak głupia jak odjeżdzalismy,tak bardzo chciaąłbym zeby Beny był szczęśliwy.Dzwoniłyśmy w sobotę do nowych właścicieli.Benek ma się dobrze,nie chciał spać w budzie ,pomimo iż położyłysmy mu w niej jego kocyk,widocznie jest mu gorąco,był na spacerku nad jeziorem,już był weselszy,bo pierwszego dnia był nieco zdezorientowany i smutny.Ja się nie nadaję do bycia tymczasem ani do dłuższego przebywanai z nowo znalezionymi biedami.Zbyt szybko sie przywiazuję.Za jakiś miesiąc poproszę monmar 123 aby sprawdziła czy wszystko jest w porządku. BARDZO SERDECZNIE DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA POMOC W POSZUKIWANIU DOMU DLA BENEGO,ZA ZAINTERESOWANIE I DOBRE CHĘCI!!!!!!BARDZO,BARDZO DZIĘKUJĘ!!!!! Będę informowac co u Benka jak tylko będę miała jakies informacje Quote
ANETTTA Posted June 8, 2009 Posted June 8, 2009 szczęściarz..... ale taki mały sie wydaje ..... Quote
monikab Posted June 25, 2009 Author Posted June 25, 2009 BENY ma się super,właściciele są w nim zakochani.Śpi w budzie razem z Kajtkiem, znajomość z królikiem sobie odpuścił i swoją "miłość"przeniósł na koty.Ściga je strasznie,ale raczej nie z zamiarem pochłoniecia.Ma apetyt,bardzo słucha się podczas spacerów,nie oddala się.Jego właścicielka,wracająć z pracy w nocy koniecznie musi mieć dla Benusia smakołyk.Cieszę się,że ten biedak tak dobrze trafił i oby zdrowo się chował i doczekał sędziwej starości otoczony miłością Quote
zuzlikowa Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 Fajne wiadomości!Niech tak dalej zostanie! Powodzenia beniku-będź szczęśliwy!:loveu: Quote
ANETTTA Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 nie masz wiecej takich domków ?????/mamy mase benków Quote
Recommended Posts