Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie wiem czy coś da ten wątek, ale trza próbować.
Przed chwilą przywieziono mi do lecznicy sunie. Suczka wpakowała się niemal Pani, która ją przywiozła, pod koła. Pani zrobiła wywiad, okazało się, że od rana koczowała na przystanku linii 32, 932 Zabrze oś.
Wyzwolenia. Podobno wyskoczyła z autobusu jadącego od strony Gliwic. Sunia jest malutka, przyjazna i wyraźnie przestraszona (tymbardziej, że wylądowała u weta...) Prawą tylną łapkę ma zabandażowaną czerwonym Vicoplastem. Jak tylko przyjedzie Ania_w i mi ją przytrzyma łapkę obejrzymy dokładniej.

Dzwoniłam i przesłałam maila ze zdjęciem do lecznicy męża w Sośnicy, ale to nie jego pacjent. Gdy tylko dowiem się więcej, co z tą łapą, powysyłam maile do innych, być może na tej podstawie dojdziemy do właścicieli. Niestety sunia nie może zostać w lecznicy, a ja nie mogę jej wziąć do domu.
Schronisko w Sośnicy i Zabrzu zostało zawiadomione.

Pani, która ją przywiozła jest chętna rozwieszać plakaty itp, gdyby ktoś mógł ją przetrzymać dzień-dwa to może nie musiałaby trafić do schronu :-(

Jeśli ktoś ma znajomych wetów z Gliwicach byłabym wdzięczna za podzwonienie do nich i spytanie czy nie kojarzą tego psiaka.

Posted

Jedyne co mogę zrobić w tej sprawie to jedynie podrzucić w nadzieji, że zajrzy tutaj ktoś ze Śląska. Zapewne sunia ma właścicieli tylko potrzeba czasu, aby ich odnaleźć. POMOCY!!!

Posted

Świetny pomysł z plakatami w autobusach, które kursują przez ten przystanek Formico. Dziunia musi mieć Pana/Panią, bo widać, że to domowinka i przecież ktoś jej ten plaścior przykleił. Co z łąpcią ? :roll:

Posted

Obdzwoniłam wetów na trasie 32 i opisałam psa, ale nikt nie kojarzy. Pod opatrunkiem zero rany otarcia czy czegokolwiek, podejrzewam, że bandaż miał służyć jako zewnętrzne usztywnienie.
Zaraz robię plakat, a Pani która mi go przywiozła podjedzie ok 15 i pojedzie je porozwieszać.
Może uda mi się namówić szefa na kolejną nockę ale wątpię. Zobaczymy.

Posted

Przyjechała ta Pani i wzięła ogłoszenia. Będzie je rozklejać tutaj w okolicy i na trasie 32 i u wetów zostawi. Ma spytać kierowcy czy w autobusie może ogłoszenie powiesić. Bardzo się przejęła losem pieska. Próbowała namówić sąsiadów i rodzinę by go przetrzymali, ale wszyscy się boją, że zostanie. Obiecałam jej, że jeśli właściciel się nie znajdzie postaramy się dla niej znaleźć domek. Może dzięki temu ktoś ją weźmie na tymczas.

Posted

Ha! udało się! Sunia ma zaklepany domek tymczasowy, za zwrot kosztów utrzymania u jednej z naszych klientek, tzn opiekunki naszego stałego pacjenta. :multi:

Dziś ją tam zawożę, część plakatów już wisi, część się wiesza. Jeśli właściciel nie znajdzie się w ciągu dwóch tygodni, to suni będziemy szukać nowego domu.

Czy możecie mi wskazać miejsca gdzie powinnam powiesić ogłoszenia w necie o znalezieniu psiaka?
I byłaby niezmiernie wdzięczna za pomoc w tym zakresie, bo nie wyrabiam.

Posted

Uffff :multi: Bardzo się cieszę, że udało się znaleźć DT i sunia będzie w bezpiecznym miejscu czekała na obecny bądź nowy domek.

Mogę pomóc w ogłaszaniu suńki w serwisach, które znam, a mają rubrykę "znaleziono" jednak, żeby to zrobić to poproszę o dane kontaktowe, które mam umieścić w ogłoszeniach.

Posted

Dane kontaktowe:
Fundacja Pomocy Zwierzętom Bezdomnym "Szara Przystań"
Zabrze
tel: 502 311 695, email: [email protected]

To jest treść ogłoszenia plakatowego =>

W dniu 14.05.2009, koczowała w Zabrzu na przystanku autobusu linii 32, 932, oś.Wyzwolenia, kierunek Gliwice -> Zabrze.
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Sunia jest niewielkiego wzrostu, „do połowy łydki”, maści rudej, miała na sobie czerwoną skórzaną obróżkę.[/FONT]
Właścicieli prosimy o kontakt pod numerem: (0) 502 311 695

Prosiłabym tylko o wskazanie gdzie umieściłaś ogłoszenia by się nie dublowały.
Serdecznie dziękuję za pomoc!!! :loveu:

Posted

Dziękuję. Ogłoszenia zamieściłam w następujących serwisach:

gumtree.pl
4lapy.pl
zaginionepsy.pl ( czeka na akceptację )
szarik.pl ( czeka na akceptację )
oxl.pl
petworld.pl

Niewiele tego, więc jeżeli ktoś zna jeszcze jakieś strony, na których można umieścić ogłoszenia suni to prosimy o pomoc!