Basia i V Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Chciałam napisać parę słów o Klubie Owczarka Niemieckiego przy ZkwP. Jest to organizacja teoretycznie zajmująca się opieką nad ogółem hodowców ON w Polsce. Żeby było trudniej - Zarząd Główny ZKwP powołał ze swego szacownego grona coś dziwnego - 3 osoby i nazwał to klubokomisją. Wg ZKwP demokratycznie powołany z demokratycznie wybranym zarzadem KON (Klub wybieralny) reprezentuje tylko swoich członków, natomiast ogół owczarkarzy ma reprezentować klub-komisja. Byłoby to może i słuszne, ale klub-komisja nie ma ani finansów, ani ludzi do pracy - więc robi niewiele. jeśli już coś robi - to najczęściej rękami członków KON(!). Właściwie od powstania KON ZKwP robi wszystko co może, aby klub wybieralny przestał istnieć. Walka trwa już 10 lat. O tym, jak to byc powinno, a co się w ostatnich latach działo w polskim piekiełku można sobie przeczytać w przytoczonych w poniższym linku artykułach niezyjącego już niestety sędziego Wiesława Ziemeckiego oraz Kuby Makarewicza - byłego sekretarza KON. Wystawy Basia i Vortan Quote
ayshe Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 rzeczywiscie ze zdumieniem stwierdzam ze od 10 lat nic sie nie zmienilo:diabloti:.gdyby nie bylo to takie.....irytujace to moznaby bylo stwierdzic ze to nowa swiecka tradycja juz. Quote
14ruda Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Kiedy brałam dekla:loveu: od Pana Kuby to mówił mi o KON i zachecał do wstąpienia.:razz:Ale w sumie zrezygnowałam. Szkoda,że w naszym piknym kraju nic nie może być jak nalezy.I zawsze coś co powstaje w słusznym celu zostaje oblężone przez pasożyty:roll: Quote
Recommended Posts