Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zakłaadam wątek na prośbę znajomej mojej siostry. Pani chce oddac dwie suczki w typie collie, zdjecia postaram sie zdobyc wkrotce.
Suczki maja ok 5 lat, pani nie ma dla nich czasu a nie chce ich trzymac w kojcu, podobno sa ze soba bardzo zzyte, wiec najlepiej gdyby trafily do jednego domu ( szczerze powiem ze ta pani chyba nie zdaje sobie sprawy z tego co mowi, ale..):roll:To byly psy jej Tz-ta, ale teraz sie rozeszli, on sie wyproawdzil a psy zostawil, jest tam jeszcze pies tez w typie collie, ale pani stwierdzila ze "chyba" go sobie zostawi. Suki nie wysterylizowane,:shake: Z tego co wiem nieufne do obcych, byly u kolezanki mojej siostry, ale uciekly do lasu podobno na tydzien:-o:-o:-o i nie chcialy wrocic, wlascielka musiala interwencjowac:roll: Dziwna ta cala sprawa, ale mam nadzieje ze moze uda sie pomoc tym biednym suniom:shake:

• Replies 52
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

justysiek napisał(a):
z tego co sie dowiedzialam to Pani chciala by je oddac na juz, nie wazne gdzie:shake:

to przypomnij tej pani, że w Polsce choć kulawe to jednak jest prawo i obowiązuje ją tak samo jak wszystkich innych!
Nikt nie weźmie psów w ciemno, bez zdjęć... Przynajmniej tyle trudu mogłaby sobie zadać...

Posted

zurdo napisał(a):
to przypomnij tej pani, że w Polsce choć kulawe to jednak jest prawo i obowiązuje ją tak samo jak wszystkich innych!
Nikt nie weźmie psów w ciemno, bez zdjęć... Przynajmniej tyle trudu mogłaby sobie zadać...

wiem:shake: zdjec raczej nie da, bo nie bedzie wywolywala:mad: choc tlumaczylam zeby je zrobila cyfrowka zrzucila na kompa i wyslala na maila, ale jesli wyjscia innego nie bedzie wezme swoj aparat podjade z Tz-tem i zrobie zdjecia, ale to dopiero w wekend :oops: bo to kawalek odemnie:shake:

Posted

justysiek napisał(a):
Przepraszam ze tak dlugo, ale bylam w szpitalu:shake:
mam numer, wysle ci na pw

Jutro do tej Pani zadzwonię. Mam nadzieję, że u Ciebie wszystko ok

Posted

Spinca napisał(a):
Jutro do tej Pani zadzwonię. Mam nadzieję, że u Ciebie wszystko ok

zyje:evil_lol:
jak trzeba bedzie to podjade i zrobie te zdjecia;)
wazne zeby do dobrego domu trafily

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Wiec tak mam zdjecia, bylam dzis z pania umowiona, przed wyjazdem chcaialm zadzwonic by dowiedziec sie gdzie mieszka, nie odbierala:angryy: od siostry dowiedzialam sie gdzie mniej wiecej sa te psy:cool1: pojeachalam , jakos trafilam i co sie okazuje na miejscu, psy zamkniete w kojcu, furtka zamknieta a Pani nie ma:mad:
postalam chwilke przy ogrodzeniu, i telefon a tu dzwoni ta Pani, i mowi ze w domu bedzie przed 20, bo jest teraz w Morawicy(moze z 5 minut drogi od jej domu samochodem) bo kiosk musi otworzyc bo impreza jest i moze cos zarobi:-o:mad:. I tak stoje z Tz przy tej bramie i mysle ze jak zaczne z tad zrobic te zdjecia to wyjda do du..:angryy: i nie duzo myslam rozejrzalam sie, skiczylam przez ogrodzenie i podeszlam do tego kojca i zrobilam , moze nie lepsze ale napeno bardziej widoczne zdjecia:shake:
ale Ci ludzie sa nieodpowiedzialni:angryy::angryy::angryy:
w kojcu byly 2 sunie tak bardziej w typie collie, i pies mieszaniec z collie, psy nieufne, baly sie wyjsc w busy, na wszelkie sposoby probowalam je wywolac i nic:-( takze nie wiem nic wiecej na ich temat, pani jak juz wyjdzie z kiosku ma zadzwonic i powiedziec cos wiecej:cool1:
sorki za taki dlugi post ale:shake: wkurzona na maksa bylam, musialam sie wygadac:diabloti:
a wiec zdjecia daje