nieznana Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 Śliczny sznaucerek miniatura biały po rodowodowych rodzicach, z wadą tylnej łapki poszukuje czułej i kochającej zwierzęta rodziny.Piesek urodził się z brakiem paluszków i łapka jest krótsza,lecz w dalszym życiu nie będzie mu to przeszkadzało.więcej informacji pod numerem telefonu 793999274:loveu: Quote
karolina_g_k Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 Napisz może skąd jest psiaczek. I przy wyborze przyszlych wlascicieli uwazaj na pseudochodowców bo dla nich nie bedzie problemu z niewlasciwie uformowana łapką ale psiak bedzie tylko rozpłodowy, tym bardziej ze jest po rodowodowych rodzicach. Dobrze byloby zrobic wizyte przedadopcyjną. A może masz jakies zdjęcia malucha? W jakim jest wieku? Odrobaczony? Ma książeczkę zdrowia? Jak sobie radzi z ta niesprawną łapką? Ja moge Ci pomóc w Warszawie i okolicach. Quote
zerduszko Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 Koniecznie trzeba go chronić przed pseudo :shake: To szczylek?? Quote
malawaszka Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 czy dostaniemy tu więcej informacji? dziewczyny już wszystko napisały - najlepiej byłoby wykastrować pieska przed oddaniem - chyba że to jest szczeniaczek? jaki jest powód oddania pieska? dałabym go na stronę, tylko potrzebne są zdjęcia - może być na maila [email][email protected][/email] Quote
malawaszka Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 a on ma metrykę czy sam jest z pseudohodowli... :roll: "po rodowodowych rodzicach" Quote
karolina_g_k Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 No to już wszystko wiuem ;) Piesek ma 7 tygodni i jest w Warszawie. Jest dwukrotnie odrobaczony, raz zaszczepiony, ma wszystko co miec powinien. Urodził się z wada tylnej łapki. Pani doskonale zdaje sobie sprawe z zagrożenia pseudochodowlą i szuka małemu jak najlepszego, kochajacego domu. Psiak specjalnie nie ma wyrobionego rodowodu, wada dyskwalifikuje go na wystawach a papiery zciagalyby tylko chetnych do tego zeby zrobic z niego etetowego rozpłodowca. Piesek zostanie wydany tylko po podpisaniu umowy adopcyjnej gdzie przyszly właściciel zobowiąże sie wykastrować zwierzaka. Jakby co będziemy pomagać w wizytach przedadopcyjnych. :lol: No to szukamy mu odpowiedzialnego, wspaniałego domu. Quote
akucha Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 Maluch jest cudny :loveu: Dobre domy, ustawiajcie się w kolejce. Quote
malawaszka Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 [quote name='karolina_g_k'] Psiak specjalnie nie ma wyrobionego rodowodu, wada dyskwalifikuje go na wystawach a papiery zciagalyby tylko chetnych do tego zeby zrobic z niego etetowego rozpłodowca.[/quote] żaden szczeniak nie ma wyrobionego rodowodu u hodowcy - hodowca ma dla szczeniąt metryki jeśli to jest prawdziwa hodowla i taka metryka jest dopiero podstawą do wyrobienia rodowodu jeśli przyszły właściciel chce to zrobić - pytam czy to jest piesek z hodowli czy z pseudohodowli :roll: ale niego to bez różnicy bo dobry domek mieć musi jak już jest na świecie, ale ja bym chciała to wiedzieć - jeśli pies ma wadę to po prostu wbija się w metrykę "niehodowlany" a w umowie robi się zastrzeżenie o kastracji Quote
karolina_g_k Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 A zdjęcia znalazłam tu [url=http://www.darmobranie.pl/oddam_za_darmo/zwierzeta/1889/oddam_pieska_w_dobre_rece.php]Oddam za darmo - oddam pieska w dobre ręce | darmowe ogłoszenia na Darmobranie.pl[/url] :lol: Quote
zerduszko Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 Patrzyłam na allegro, nie ma białasów z Wawy :shake: Może to faktycznie dobra hodowla :razz: i mały trafi do kochającego domku. Oby :roll: Quote
malawaszka Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 ja mam nadzieję, że ma metrykę, chociaż tekst o tym, że nie ma wyrobionego rodowodu mnie zaniepokoił - dogomania nie może wspierać pseudohodowli - czy to malutka domowa czy jakakolwiek inna... :shake: niektóre hodowle "ukrywają" takiego kalekiego psiaczka - bo potem "ludzie gadają" - konkurencja nie śpi :roll: i nie pokazuja go na przeglądzie miotu w ZK, czyli taki piesek nie ma metryki - wg mnie to jest też nieuczciwe Quote
karolina_g_k Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 Malawaszka przyznam, że nie znam sie na sprawach związanych z metrykami i rodowodami. Zajmuje sie od zawsze mieszańcami wiec nie mam o tym pojecia. Myslę, że mały ma matrykę. w miocie był tylko on i jego siostra. Pani ma domową hodowle sznaucerów miniaturowych od 16 lat. Jest członkiem w związku kynologicznym. Trafiła na dogomanie właśnie dlatego, że chce dla psiaka jak najlepszego domku. Quote
malawaszka Posted April 28, 2009 Posted April 28, 2009 a ja już wiem kim są rodzice maluszka - jeśli można tak powiedzieć to na szczęście jest to mniejsze zło niż pseudohodowla - chyba... tak w moim mniemaniu :roll: Quote
zerduszko Posted April 28, 2009 Posted April 28, 2009 Czyli co?? Taka psuedohodowla psów z rodo?? :roll: Quote
Recommended Posts