Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Śliczny sznaucerek miniatura biały po rodowodowych rodzicach, z wadą tylnej łapki poszukuje czułej i kochającej zwierzęta rodziny.Piesek urodził się z brakiem paluszków i łapka jest krótsza,lecz w dalszym życiu nie będzie mu to przeszkadzało.więcej informacji pod numerem telefonu 793999274:loveu:

Posted

Napisz może skąd jest psiaczek.
I przy wyborze przyszlych wlascicieli uwazaj na pseudochodowców bo dla nich nie bedzie problemu z niewlasciwie uformowana łapką ale psiak bedzie tylko rozpłodowy, tym bardziej ze jest po rodowodowych rodzicach.
Dobrze byloby zrobic wizyte przedadopcyjną.
A może masz jakies zdjęcia malucha?
W jakim jest wieku? Odrobaczony? Ma książeczkę zdrowia?
Jak sobie radzi z ta niesprawną łapką?
Ja moge Ci pomóc w Warszawie i okolicach.

Posted

czy dostaniemy tu więcej informacji? dziewczyny już wszystko napisały - najlepiej byłoby wykastrować pieska przed oddaniem - chyba że to jest szczeniaczek?

jaki jest powód oddania pieska? dałabym go na stronę, tylko potrzebne są zdjęcia - może być na maila [email][email protected][/email]

Posted

No to już wszystko wiuem ;)
Piesek ma 7 tygodni i jest w Warszawie. Jest dwukrotnie odrobaczony, raz zaszczepiony, ma wszystko co miec powinien.
Urodził się z wada tylnej łapki.
Pani doskonale zdaje sobie sprawe z zagrożenia pseudochodowlą i szuka małemu jak najlepszego, kochajacego domu.
Psiak specjalnie nie ma wyrobionego rodowodu, wada dyskwalifikuje go na wystawach a papiery zciagalyby tylko chetnych do tego zeby zrobic z niego etetowego rozpłodowca.
Piesek zostanie wydany tylko po podpisaniu umowy adopcyjnej gdzie przyszly właściciel zobowiąże sie wykastrować zwierzaka.
Jakby co będziemy pomagać w wizytach przedadopcyjnych.
:lol:
No to szukamy mu odpowiedzialnego, wspaniałego domu.

Posted

[quote name='karolina_g_k']
Psiak specjalnie nie ma wyrobionego rodowodu, wada dyskwalifikuje go na wystawach a papiery zciagalyby tylko chetnych do tego zeby zrobic z niego etetowego rozpłodowca.[/quote]

żaden szczeniak nie ma wyrobionego rodowodu u hodowcy - hodowca ma dla szczeniąt metryki jeśli to jest prawdziwa hodowla i taka metryka jest dopiero podstawą do wyrobienia rodowodu jeśli przyszły właściciel chce to zrobić - pytam czy to jest piesek z hodowli czy z pseudohodowli :roll: ale niego to bez różnicy bo dobry domek mieć musi jak już jest na świecie, ale ja bym chciała to wiedzieć - jeśli pies ma wadę to po prostu wbija się w metrykę "niehodowlany" a w umowie robi się zastrzeżenie o kastracji

Posted

A zdjęcia znalazłam tu [url=http://www.darmobranie.pl/oddam_za_darmo/zwierzeta/1889/oddam_pieska_w_dobre_rece.php]Oddam za darmo - oddam pieska w dobre ręce | darmowe ogłoszenia na Darmobranie.pl[/url]
:lol:

Posted

ja mam nadzieję, że ma metrykę, chociaż tekst o tym, że nie ma wyrobionego rodowodu mnie zaniepokoił - dogomania nie może wspierać pseudohodowli - czy to malutka domowa czy jakakolwiek inna... :shake:

niektóre hodowle "ukrywają" takiego kalekiego psiaczka - bo potem "ludzie gadają" - konkurencja nie śpi :roll: i nie pokazuja go na przeglądzie miotu w ZK, czyli taki piesek nie ma metryki - wg mnie to jest też nieuczciwe

Posted

Malawaszka przyznam, że nie znam sie na sprawach związanych z metrykami i rodowodami. Zajmuje sie od zawsze mieszańcami wiec nie mam o tym pojecia.
Myslę, że mały ma matrykę. w miocie był tylko on i jego siostra.
Pani ma domową hodowle sznaucerów miniaturowych od 16 lat. Jest członkiem w związku kynologicznym. Trafiła na dogomanie właśnie dlatego, że chce dla psiaka jak najlepszego domku.