Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cezar jest w schronisku już długo.To bardzo spokojny,cudowny pies.Był kilka razy w adopcji,ale wracał.Ludzie widzą w nim tylko stróża,myślą,że buda i micha wystarczy,a Cezar nie umie żyć w samotności,on kocha ludzi,musi z nimi przebywać,czuć ich dotyk,mizianko,słyszeć głos,dlatego kiedy właściciele go olewali on wychodził na ulicę szukać towarzystwa...dlatego go oddawali,bo uciekał.

Dwa miesiące temu znowu pojechał do nowego domu,miał tam dzieci do towarzystwa i podobno nawet z nimi spał,ale jego stan bardzo się pogorszył,stracił na wadze,na jego skórze pojawiły się okropne zgrubienia,stracił dużo sierści(Cezar ma uczulenie na pchły,w schronisku zawsze miał kilka strupków)widać,że był źle karmiony i zaniedbany,dlatego został tym ludziom odebrany i znowu przebywa w schronisku.

Oto Cezar;

:loveu:

• Replies 62
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cezar został posypany proszkiem na pchły i ma obrożę,ale ja bym chciała mu pomóc bardziej w tym leczeniu.
Może wiecie jakie preparaty można mu zakupić,aby skóra szybciej doszła do siebie,może jakieś specjalne witaminy i minerały???
Doradźcie coś,a ja zrobię dla niego bazarek i może uda się mu jakoś pomóc.

Oczywiście Cezar nadal szuka domu,tego jedynego.

Posted

To jest naprawdę kaukaz?
On jest jakby bardziej niezwykły. Nie znam się od razu mówię - ale wygląda jakoś inaczje? Może kaukaz krótkowlosy?

Powiedzcie coś więcej? Ile ma lat - ile on waży?
Jak wogóle trafił do schroniska pierwszy raz?

Cudny jest po prostu.

Posted

Chyba już bardziej azjata niż kaukaz, chociaż najprawdopodobniej duży miś. Na poprawę stanu skóry i futra Gammolen, Omega-3 i Vitawet.

Posted

monika55 napisał(a):
Marchewa, przyslij mi numer konta, zostaly pieniadze po uspionym pieseczku z naszego schronu - nie zdazyl wykorzystac. To niech Twoj skorzysta.

Bardzo ci dziękuję.

Posted

Yorija napisał(a):
To jest naprawdę kaukaz?
On jest jakby bardziej niezwykły. Nie znam się od razu mówię - ale wygląda jakoś inaczje? Może kaukaz krótkowlosy?

Powiedzcie coś więcej? Ile ma lat - ile on waży?
Jak wogóle trafił do schroniska pierwszy raz?

Cudny jest po prostu.

Z tego co się dowiedziałam,to Cezar po raz pierwszy trafił do schroniska około 2 lata temu,a jego wiek określa się na 5 lat.

Może faktycznie to nie kaukaz:roll:chociaż gdyby miał dłuższą sierść?
Jak myślicie?