Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 292
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

to ja-Mała1 z miau :p
po wieeeeelu próbach w koncu udało mi sie tu załozyc nowe konto
i witam-jestem sprawcą tego kolorowego zamieszania u halbiny-za co jej jestem przeogromnie wdzieczna:loveu:
bo pokochałam ta pare dziewczynek w schronisku

i kompletnie mnie nie przerazaja filmiki z wujciem psim, moge tylko pozazdroscic.
Bo mimo tego ,ze ja taka zatwardziała ,,kociara,, jestem to mieszkam z Felkiem, który nie jest az taki łaskawy dla kociaków

pochwale sie Felusiem, a co, w koncu na dogo jestem;)

[URL="http://img147.imageshack.us/my.php?image=111o.jpg"][IMG]http://img147.imageshack.us/img147/6752/111o.jpg[/IMG][/URL]

Posted

[quote name='malahit']to ja-Mała1 z miau :p
po wieeeeelu próbach w koncu udało mi sie tu załozyc nowe konto
i witam
[/quote]

:turn-l::turn-l::turn-l: wreszcie się skusiła na dogo

witamy,witamy

Posted

A witamy miaukowa malahit :loveu:. Psin jest wspaniały i ma taką dobruchna mordusię :cool3:.

Halbinko, co u mamy i dzidzi ? Jak oczko maleństwa ? :roll:

Posted

a odsypiałam... :eviltong: (:oops:)
a potem musiałam obrobić stadko... żarełko, lekarstwa, zbieranie kupek... spacerki...
Kocia mama ma się super, maleństwo ciut mniej... Formica mówi, że po podaniu antybiotyku mała osłabła i teraz musi zaskoczyć... z oczkiem na razie bez zmian... podajemy wzmacniacze i witaminki...

Posted

mama strasznie podobna do mojej Zuzi ;) tylko moja ma białe łapki jak zając i biały krawat pod szyją ;)
a maleńtas takie chore i płaczące oczko ma :-( mam nadzieję że to da się wyleczyć :shake:

Posted

Drogie Dziewczyny!

Blagam was nie rozrywajcie mame od corki. One sie bardzo kochaja, to widac na tym zdjeciu. Koty i psy, a w ogole zwierzeta maja silne uczucia rodzinne. Ja nie wiedzialam jak sa silne uczucia do czlonkow rodziny wsrod kotow, az do nie zobaczylam programu BBC ktory porownywal zachowanie kotow i lwow. U jednych i u drugich rodzina jest oparta na siostrach ktore sie trzymaja razem. Siortra siostrze pilnuje, myje a nawed karmi dzieci. Jak maja dzieci w tym samy czasie to siostry mieszkaja razem. Jak jest jakies niebezpieczenstwo to siostry walcza o dziekaci tez razem. Kotka walczy o zycie swoich kociat i malych jej siostry. To jest takie same zachowanie jak u lwic. Jezeli jest potrzebny dom tymczasowo dla nich to prosze je przywiesc do mnie. Ja mam juz duzo zwierzat, ale moge je tu potrzymac az sie znajdzie dom ktory je wezmie razem. Takie domy tez sa, tylko trzeba dobrze szukac, no i troche dluzej na nie czekac, ale jest to do zrobienia.

Posted

chętnie wyadoptujemy obie do jednego domku...

dziś zapraszam na sesję spacerkową [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f85/czterej-pancerni-platon-inka-byron-junior-halbinka-o-ogromnym-sercu-32488/index282.html[/URL] można poznać Formicę i Anię_w oraz ich psiaki...:cool3:

Posted

[quote name='Mira S. Ghoshal']Drogie Dziewczyny!

Blagam was nie rozrywajcie mame od corki. One sie bardzo kochaja, to widac na tym zdjeciu. Koty i psy, a w ogole zwierzeta maja silne uczucia rodzinne. Ja nie wiedzialam jak sa silne uczucia do czlonkow rodziny wsrod kotow, az do nie zobaczylam programu BBC ktory porownywal zachowanie kotow i lwow. U jednych i u drugich rodzina jest oparta na siostrach ktore sie trzymaja razem. Siortra siostrze pilnuje, myje a nawed karmi dzieci. Jak maja dzieci w tym samy czasie to siostry mieszkaja razem. Jak jest jakies niebezpieczenstwo to siostry walcza o dziekaci tez razem. Kotka walczy o zycie swoich kociat i malych jej siostry. To jest takie same zachowanie jak u lwic. Jezeli jest potrzebny dom tymczasowo dla nich to prosze je przywiesc do mnie. Ja mam juz duzo zwierzat, ale moge je tu potrzymac az sie znajdzie dom ktory je wezmie razem. Takie domy tez sa, tylko trzeba dobrze szukac, no i troche dluzej na nie czekac, ale jest to do zrobienia.[/quote]

Gdyby wszystko było proste ...
Gdyby ludzie nie krzywdzili zwierzaków ...
Gdyby nie traktowali ich przedmiotowo ...
Gdyby mozna bylo dac wszystkim bezdomnym domy bez rozdzielania ...
Gdyby ...

Mira, to dobrze, ze sa ludzie tacy ja Ty swiadomi wielu praw natury :p. Ale realia naszych swiatow mowia same dla siebie. Czesto 7 domów dla pojedynczych kociat to dla nich jedyna szansa na wspaniale dobre domy. Znalezienie na wiosne lub na jesieni wielu domów pojedynczych graniczy z cudem a co dopiero jeden dom, ktory przyjmie na raz wiele ogonów :shake:.

Ech, gdyby czlowiek, mogl czenie nie moze ...

Posted

Ja nie pracuje. Jestem na rencie inwalidzkiej. Jestem w domu prawie przez caly dzien. Mam inne zwierzeta ale jakos sobie poradze jezeli bym byla potrzebna to prosze do mnie pisac. Moj adres mailowy jest dostepny na moim profilu i przez klikniecie na moje nazwisko. By bylo bardzo zle dla psychiki tej koteczki gdyby jej odebrano dziecko i gdyby musiala wrocic do schroniska. Mozecie na mnie liczyc...

Mira

Posted

[quote name='Mira S. Ghoshal']Ja nie pracuje. Jestem na rencie inwalidzkiej. Jestem w domu prawie przez caly dzien. Mam inne zwierzeta ale jakos sobie poradze jezeli bym byla potrzebna to prosze do mnie pisac. Moj adres mailowy jest dostepny na moim profilu i przez klikniecie na moje nazwisko. By bylo bardzo zle dla psychiki tej koteczki gdyby jej odebrano dziecko i gdyby musiala wrocic do schroniska. Mozecie na mnie liczyc...

Mira[/quote]
obie śliczne kicie są już w super dt :loveu: lepszego nie znam...
po co im następny :shake: potrzebują stałego domku chociaż w połowie takiego jak u halbinki ;)

Posted

Domek docelowy musi być 100 razy lepszy niż ten tymczasowy! musi mieć mnóstwo czasu dla królewien i rozpieszczać je zabawkami i miziankami!

Miro, skąd jesteś? domów tymczasowych nigdy za dużo...

Posted

[quote name='halbina']Domek docelowy musi być 100 razy lepszy niż ten tymczasowy! musi mieć mnóstwo czasu dla królewien i rozpieszczać je zabawkami i miziankami!

Miro, skąd jesteś? domów tymczasowych nigdy za dużo...[/quote]
no nie wiem czy coś lepszego od Twojego dt się znajdzie :shake: ja tak skromnie dałam 50% Twojego dt na stały ;)

Posted

Pewnie, że dwa koty lepiej się chowają. Ale z tym rozdzielaniem to nie popadajmy w melodramatyzm.:evil_lol: Kiedy nadchodzi odpowiedni czas dzieci odchodzą od matek. I te matki wcale nie są strasznie zrozpaczone. Takie jest życie, ;).