NikiS Posted April 23, 2009 Author Posted April 23, 2009 w Księżynie jak sie na glinki idzie to tam jest mała wioska może 5 starych domów i właśnie ta szopA żucająca się w oczy i jest jakaś mała firma tylko nie nwiem jaka nazwe ma firma .. suka jest bezdomna ale ludzie ją codziennie karmią ma sowje miski.. jedna pani powiedziałaże jak szczeniaków nie będzie to wysterylizuje ją nie chce ogłoszeń robić bo nie wiem jakie płci mają te pieski .. a uważacie że lepiej zawiadomić schronisko ? może zadzownić do schroniska i powiedzieć że przywioze bo zawieść mogę z tata .. tylko co z suką jeśli pani ją wysterylizuje to po zabiegu będzie w domu to pewnie już u niej zostanie tylko szczeniaki co z nimi ?boje się że one na łańcuch trafią .. one przyominają trochę rottweilery ? Ps: ja dziewczyna ;] Quote
Guest monia3a Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 Jak dla mnie to typowe szceniaki owczarki nie widzę podobieństwa do rotka ;) moim zdnaiem nie ma na co czekać tylko zacząć je oglaszać i oddawać. Trzeba spisywać umowy z chętnymi i już. Mamusia jest śliczna :loveu: Quote
NikiS Posted April 23, 2009 Author Posted April 23, 2009 w Księżynie jak sie na glinki idzie to tam jest mała wioska może 5 starych domów i właśnie ta szopA żucająca się w oczy i jest jakaś mała firma tylko nie nwiem jaka nazwe ma firma .. suka jest bezdomna ale ludzie ją codziennie karmią ma sowje miski.. jedna pani powiedziałaże jak szczeniaków nie będzie to wysterylizuje ją nie chce ogłoszeń robić bo nie wiem jakie płci mają te pieski .. a uważacie że lepiej zawiadomić schronisko ? może zadzownić do schroniska i powiedzieć że przywioze bo zawieść mogę z tata .. tylko co z suką jeśli pani ją wysterylizuje to po zabiegu będzie w domu to pewnie już u niej zostanie tylko szczeniaki co z nimi ?boje się że one na łańcuch trafią .. one przyominają trochę rottweilery ? Ps: ja dziewczyna ;] Quote
NikiS Posted April 23, 2009 Author Posted April 23, 2009 OPS dwa razy poszło nie wiem jakim cudem ;tylko nie da się do nich wejść bo suka pilnuje Quote
Guest monia3a Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 Musicie najpierw przekonać do siebie sukę na tyle aby dała się glaskać i przychodziła do Was,później z czasem pozwoli podejść do szczeniaków. Quote
NikiS Posted April 23, 2009 Author Posted April 23, 2009 podchodzi wita się liże po rękach ale jak tylko ktoś podejdzie od tych "drzwi"to szczeka warczy i biegnie do szczeniaków Quote
Bakteria Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 a może trochę brutalnie? po prostu ktoś ją przytrzyma, weźcie smycz z domu, w sumie nie ma na co czekać, one są takie już gotowe do adopcji :roll: pomogę oglaszac... fajnie, że ta kobieta się nią zajmie, też myślę, że jak już weźmie do domu po sterylce to nie wypuści :diabloti: a nawet jak wypuści to i tak lepiej będzie jej niż teraz Quote
NikiS Posted April 24, 2009 Author Posted April 24, 2009 ide do piesków i wezmę smycz może się uda .. Quote
NikiS Posted April 24, 2009 Author Posted April 24, 2009 dziś są tylko 4 pieski nie wiem gdzie jeszcze dwa szczeniaki ... możliwe że suka wyniosła bo siedzi ciągle nie u szczeniaków tylko w innym miejscu .. nie wchodziłyśmy tam gdzie one są tylko nakarmiłyśmy je i i poszłyśmy nie wziełam telefonu .. ;/ skleroza i nie miałam aparatu..one mają strasznie niebiesko oczy takie ciemne może one mają mniej niż dwa miesiące.. jka suka nie będzie ich karimła jutro zapytam panią(ta co chce suke wysterylizować) gdzie dwa szcznieki ? jak ona ich nie będzie karmić bo one piszczały pewnie głodne były a suka się nie interesowała poszła tam gdzie ciągle teraz siedzi .. to mże wezme ja 4 szczeniaki do siebię do domu .. tylko nie będe mogła ich do domu tylko do budy ... mam dużą budę po innym psie ale pies zdechł jak miał 15 lat to był pies przybłęda .. spał pod naszym płotem to babcia zamówiła bude i postawiła a potem pies zdechł to buda została to je wziąść do siebie ? czy niech tam siedzą ?tylko suka ich nie karmi możliwe że karmi je jak mnie nie ma jak myślicie ? Quote
Bakteria Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 Jeśli mają granatowe oczy to znaczy, że stosunkowo niedawno otworzyły, czyli mają w przedziale jakieś 2-5 tygodni :roll: Ciekawe co się stało z tymi dwoma szczeniakami... Może faktycznie suka wyniosła, a może porozbierali ludzie z okolicy... Sprawdzajcie jeszcze, może wrócą. Super by było, gdybyś zabrała wszystkie, najlepiej z suką, ale nie można mieć wszystkiego :evil_lol: Trzeba to w takim razie dogadać z tamtą kobietą, co chce ją kastrować, żeby powoli się szykowała, chociaż nie wiem czy tak wcześnie po porodzie już można ? Myślę, że nawet buda będzie lepsza niż ta szopa... Tam będą pod opieką, na czyimś podwórku, a tu, w tej szopie, jak sama widzisz- nie wiadomo co się z nimi może stać. Quote
NikiS Posted April 24, 2009 Author Posted April 24, 2009 jeszcze zobaczy się co mama powie :D tylko .. kiedy jak coś .. bo jak suka ich naprawdę nie karmi ? jak myślisz? bo na przeciwko jest budynek nie zrobiony jeszcze są tylko cegły i suka tam wchodzić nie pozwala :shake::shake: pewnie tam zabrała dwa szczeniaki.. zabrała dwa najgrubsze..szarego i czarnego..a resztoma się nie interesuje ale jak one mają granatowe oczy czyli nie do oddawania ..koleżanka mi powiedziała że mają dwa miesiące... to już sama nie wiem co robić .. a mamusia wybredna suchej karmy nie je woli mięsko :evil_lol::evil_lol: a daje jej gotowane korpusy ;d i nosze jej codziennie wode ale wode itak ma xd to jest koło glinek to zalew jest ale itak świeżą wode im nosze ;d Quote
NikiS Posted April 24, 2009 Author Posted April 24, 2009 dla szczeniaków daje sucha karrme specjalna dla szczeniaków rozmoknienta w wodzie.. tak zaleciła pani weterynarz jak kupiłam sznaucera niby 8 tygodniwego .. a okazało się że ma 5 tygodni.. ja bym go nie wziela ale po psa moja ciocia jeździła .. daje im jeszcze serek wiejski .. taki bez smaku.. też pani weterynatrz kazała Quote
jaanna019 Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 NikiS upewnij sie czy suka rozdzieliła małe i czy faktycznie karmi tylko te dwa największe. Jesli tak jest w rzeczywistości to być może sunia odpuściła sobie te najsłabsze ze względu na cięzkie warunki, a zabrała najsilniejsze bo one mają większe szanse na przeżycie. jeśli jest tak że nie karmi to koniecznie trzeba maluchy zabrac bo sobie nie poradzą. Jesli sie okarze że te dwa gdzieś przepadły to tymardziej trzeba je zabrać bo to znaczy że ktos podbiera szczeniaki, zwierze lub człowiek, napewno nie mogą tam zostac. Twoja buda to dla nich w tej sytuacji najlepsze wyjście. Porozmawiaj z rodzicami, może się zgodzą. U siebie będziesz miała więcej okazji na zrobienie ładnych fotek do ogłoszeń. Dzielna z ciebie dziewczyna, odpowiedzialności i dojrzałości mogą zazdrościć ci nawet niektórzy dorośli. :lol: Quote
NikiS Posted April 24, 2009 Author Posted April 24, 2009 jutro tam idę i zapytam tą panią . czy wie co z pieskami się stało ..i jak bylam tam pierwszy raz to suka nie pozwalała tam wchodzić a teraz pozwala nie interesuje się nimi .. one piszczą a ona nie reaguje ...bierze jedzenia w pysk i biegnie tam gdzie chyba są szczeniaki ta dwójka Quote
NikiS Posted April 24, 2009 Author Posted April 24, 2009 a jak wezmę te szczeniaki tą 4 to czym mam je karmić jak one mają koło 4,5 tygodni ? Quote
Guest monia3a Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 Zapytaj tej Pani może to ona zabrala dwa największe szczeniaki i pooddawala, wypytaj ją może ona wie ile te psiaki mają tak w przybliżeniu. Dobrze jest jak maluchy sa z mamą do przynajmniej 6 tygodni coć w tej sytuacji to choć do 5 ?? Kurcze jakby znalazl się DT dla mamy i szczeniakw to byloby bosko. Quote
NikiS Posted April 25, 2009 Author Posted April 25, 2009 wypytam dziś tą panią .. a jeśli okaże się że suka wyniosła szczeniaki to się do tych dwóch nie dostane bo one mieszkają w niewybudowanym bloku ..gdzie podobno jest jeszcze 3 dorosłych psów i nie pozwalają tam wchodzić(tqak ostatnio ta pani mówiłą ) . mi się wydaje że suka dwa najgrubsze wyniosła. a chude zostawiła jak to się potwierdzi to wezmę tą 4 do siebie . bo jak suka ich nie karmi to długo one nie pożyją .. Quote
NikiS Posted April 26, 2009 Author Posted April 26, 2009 są 4 sunie..2 pieski jeszcze zaginęły nikt nie widział nikt nic nie wie nigdzie ich nie ma.. suka nie przejmuje się za bardzo ..mają dużo kleszczy .. nie wpitych tylko łażących to je wyjmujemy im .. 1 sunia [IMG]http://img208.imageshack.us/img208/697/dsc01421m.jpg[/IMG] [IMG]http://img208.imageshack.us/img208/3545/dsc01437p.jpg[/IMG] 2 sunia[IMG]http://img401.imageshack.us/img401/2812/dsc01420.jpg[/IMG] [IMG]http://img401.imageshack.us/img401/423/dsc01417a.jpg[/IMG] 3 sunia [IMG]http://img524.imageshack.us/img524/7504/dsc01427c.jpg[/IMG] [IMG]http://img524.imageshack.us/img524/7515/dsc01431.jpg[/IMG] 4 sunia [IMG]http://img527.imageshack.us/img527/3910/dsc01414o.jpg[/IMG] [IMG]http://img527.imageshack.us/img527/8017/dsc01415.jpg[/IMG] Quote
NikiS Posted April 26, 2009 Author Posted April 26, 2009 prawdopodobnie tata.. bo tylko on jest psem reszta to suki.. (te co my widziałyśmy) [IMG]http://img24.imageshack.us/img24/7583/dsc01451s.jpg[/IMG] i taka sunia która karmi szczeniaki na zmianę z ich mamą.. [IMG]http://img24.imageshack.us/img24/4530/dsc01452d.jpg[/IMG] Quote
emilia2280 Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 A tych 2 sun nie da sié zlapac na sterylké, bo zaraz bédá mialy 2 kolejne mioty. Quote
NikiS Posted April 26, 2009 Author Posted April 26, 2009 jedna sunia bedzie miała sterylke.. tylko nie wiadomo co z drugą .. i kto ją weźmie po operacji .. ;/ Quote
emilia2280 Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 [quote name='NikiS']jedna sunia bedzie miała sterylke.. tylko nie wiadomo co z drugą .. i kto ją weźmie po operacji .. ;/[/quote] gdyby byly potrzebne pieniádze na drugá sterylké, pisz pw, zaplacé. Quote
NikiS Posted April 26, 2009 Author Posted April 26, 2009 dzieki ;* jeszcze pogadam z koleżanką .. kto by mógł sunie do siebie do domu wziąć po operacji .. Quote
Guest monia3a Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 Szczeniaczki tak na oko ze zdjęć mają z 4-5 tygodni. Czy one same już jedzą czy mają problem z jedzeniem, jak chodzą - pewnie czy raczej przewracają się na boczki ?? Mogę dać DT dla suni ze zdjęcia nr.2 tej największej. Może warto aby Pani wzięła teraz do siebie tę sukę bez szczeniąt i ją wysterylizować a po 10 dniach mamę szczeniąt a w międzyczasie oddać szczylki. Jak suki zachowują się do człowieka?? Zróbcie więcej zdjęć zrobię im allegro to może się oddadzą. Quote
NikiS Posted April 27, 2009 Author Posted April 27, 2009 nie przewracają sie.. biegają :) bawią się zęby mają .. do ludzi ta ze zdjęć 2 kocha spać na rękach zresztą jak wszystkie ..ale ta chyba najbardziej ..jak dla suni dajemy korpusy to szczeniaki też chcą jeść ..im dajemy parówki i jak matka je sucha karmę to one też jedzą ta pedigree dla szczeniaków. dlatego kupiłyśmy do szczeniaków bo one też ją jedzą.. Quote
Recommended Posts